X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna a jak dawkowałaś ten espumisan? Chyba spróbuje bo jestem zdesperowana...

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawałam dwa tygodnie razy dziennie po 5 kropelek.
    Polecam też wodę koperkową stosowałam ją przy moich starszych synach tylko nie wiem czy jest jeszcze dostępna w aptekach.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że espumisan możesz śmiało podać ten sab simplex jest na tej samej substancji czynnej co espumisan a można go podawać do każdego karmienia po 15 kropli zatem jak podasz mniejszymu dziecku po 5 to nic się nie stanie ( mojemu Wojtusiowi nic nie było) ale jak też pisałam słabo pomogło.

relge6yd7jws6b5o.png

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanie do mam które rodziły siłami natury, czy któraś z Was rodziła naturalnie dziecko powyżej 4 kg? Okazuje się, ze mój syn waży teraz +-4100g, chciałam rodzić sn, a teraz nie wiem co robić, czy cc nie lepsza. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?

relgtgf6uee8xud8.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra ja urodzilam 4080 g i poród będę wspominać bardzo dobrze ale z zzo :) chociaż na samo parcie juz nie miało to znaczenia :) Powodzenia! !

Dziewczyny nie jestem za książkowym wychowywaniem dzieci ale czytalam ta tracy hogg i powiem Wam że albo zbieg okoliczności albo u nas zadzialalo.

mlody zaczął czuwać i nie chciał spać nawet cały dzień, do tego przy odlozeniu krzyk!!
    No i babka pisze ze dziecko musi mieć regularne drzemki w ciągu dnia (dzięki temu też lepiej śpi w nocy) i wylapuje kiedy mlody jest spiacy i usypiam go troche ,,na siłę'' bo on sam z siebie nie chce spac. Wczesniej jak nie chciał spać to go jeszcze zabawialam czymś. W przeciwnym razie dziecko ma za duzo bodźców i jest mu jeszcze trudniej zasnąć. Może spróbujcie w wózku? Myślę że każde wybujane dziecko w końcu zaśnie? !

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola u nas espumisam nic nie dal ja polecam delicol. Fakt ze ja go nie podaje do każdego karmienia tylko raz, dwa razy na wieczór/noc i kupa idzie jak ta lala :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witam,
    Mam pytanie do mam które rodziły siłami natury, czy któraś z Was rodziła naturalnie dziecko powyżej 4 kg? Okazuje się, ze mój syn waży teraz +-4100g, chciałam rodzić sn, a teraz nie wiem co robić, czy cc nie lepsza. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?

Ja urodziłam 4120 g i dałam radę. Na izbie jak mnie badali to wyszło niby 3880 g i sobie pomyślałam, że jak dobrze, że nie 4 kg. A jak mi potem powiedzieli ile miała, to byłam w szoku. Rodziłam bez znieczulenia. Bolało, ale chyba jak każdego.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts wlasnie tez wyczytałam o tym delicolu i dzis od rana testujemy... Poki co poprawy nie widzę, maly plakal i wil sie od 11:30 do 16:30 z jedna przerwa na pól godz drzemki.. Ale pisze w ulotce zeby wyczekiwac efektu po 24h wiec zobaczymy..z espumisanu poki co zrezygnowałam skoro mówicie ze niezbyt skuteczny.

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Jasiek ma dokladnie 3 tyg ale od 2 dni zaobserwowalam ze zaczal wymuszanie cyca...wystarczy ze chwile pomamla i spi a tak to mleka mam napewno wystarczajaco jezeli juz to sie przejada i czasem nim zyga :-/ oby ta noc byla spokojna...tez juz zaczelam z mlodym spac bo nie musze po 15 min ciagle wstawac ale nie wiem czy to dobrze i czy dziecko zle sie nie przyzwyczjaa-tzn do usypiania przy mnie i przy cycku

maria.sm
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sab simplex się sprawdził polecam. Podaję od wczoraj 3x dziennie po 15 kropli. Kupki żółte,brzuszek nie skreca.

Mój Wojtuś od dziś juz nie jest noworodkiem oh ale ten czas leci szybciutko. No i przechodzimy z rozmiaru 56 na 62 dość płynnie bo cześć 56 już odkładam i tylko część 62 są dobre bo co ciuch to inne 56 i inne 62.
    I wiecie co wam powiem zakochałam się na zabuj, jak ten mój malec zaśnie to mogłabym tak siedzieć i patrzeć na niego bez końca. A i teraz chwile czuwania są beztroskie jak brzusio nie boli.

relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    moj Jasiek ma dokladnie 3 tyg ale od 2 dni zaobserwowalam ze zaczal wymuszanie cyca...wystarczy ze chwile pomamla i spi a tak to mleka mam napewno wystarczajaco jezeli juz to sie przejada i czasem nim zyga :-/ oby ta noc byla spokojna...tez juz zaczelam z mlodym spac bo nie musze po 15 min ciagle wstawac ale nie wiem czy to dobrze i czy dziecko zle sie nie przyzwyczjaa-tzn do usypiania przy mnie i przy cycku

Ja zmoim śpię spałam z każdy mój syn spał z nami w łóżku potem jak przyszedł czas wędrowali do swoich łóżek i nie miałam z tym problemu.

relge6yd7jws6b5o.png

• kittykate Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola espumisan niewiele niestety pomaga, delicol mamy ale poki co uzylismy tylko przez kilka dni bo myslalam ze mala ma problem z kupkami i boli ja brzuszek jednak szybko minelo i teraz jest ok. Miala takie 2 noce bardziej niespokojne ale jak juz zasnela to na dluuugo.
    Sprobuj klasc na brzuszku, to pomaga, masuj brzuszek w cieplym pomieszczeniu naoliwionymi cieplymi palcami, w necie jest instruktaz jak masowac, do tego rowerek i podciaganie kolan do brzuszka. No i noszenie na rekach i tulenie... kolki sa mega uciazliwe, wspolczuje bardzo. Jesli nie bedzie poprawy moze faktycznie lepiej zamowic te krople sab simplex i przyniosa mu ulge. Powodzenia!

Kate

np55zzc.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze dwupak
    Od wczoraj sa jakies skurcze, dzis mocny bol jak na okres. Moze cos sie rozwinie

Ita, kanapa, annusiak88, HANA lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar - to trzymam kciuki!!!

U mnie dziś odszedł czop już na 100%, było go baaardzo dużo. I też są lekkie skurcze. I ból pleców... Może się i u mnie ruszy.

kanapa, annusiak88, Silatan, HANA, Asiaa1201, Ita lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny!!! Trzymam kciuki!!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wątku marcówek 2015 i gratuluje wszystkim grudniówką które już urodziły. Za te u których akcja dopiero się zaczyna trzymam kciuki :)

Kittykate mam prośbę: czy mogłabyś mi coś napisać o Ujastku? planuje tam rodzić i jestem ciekawa jak oceniasz szpital, co Twoim zdaniem warto zabrać etc. Wysyłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.

• annusiak88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam za Was kciuki! Szybkiego i łatwego porodu życzę!:)

dqpri09kf3kzk37k.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma nikogo, dziewczyny rodzą, albo opuściły Nas i poszły na styczniowe forum ;)

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem hihi :) chociaż i na styczniowym też.

Mam skurcze regularnie co 10 min od godz 12. Oby to było to proszę oby to było to...

Malenq, zokeia, Bukumola, Ita lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa 3mam mocno kciuki aby to było TO:)

Martaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ