X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • aniar Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria moja ma to samo z drzemkami, w dzień głównie czuwa a jak śpi to max 15-20 min. Jak znajdziesz sposób na dzienne drzemki- podziel się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 13:12

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria mój też coraz aktywniejszy w dzien, dzis juz jest na nogach id 10:30 z przerwa pól godz na drzemkę i nie wygląda na takiego co by zaraz zamierzal isc spac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 13:40

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar niestety nie mam sie czym podzielic: ( od tyg spie marnie A taki przerywany sen nie daje w pelni energii na dzien tak ze czesto biore leki przeciwbolowe jak glowa napitala...ech te dzieci kiedy one nam to odrobia ; ):D:D:D

maria.sm
  • aniar Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo! Bóle głowy codziennie, ale powiem Ci że nie wpadłam na to że to z niedospania.
    Najgorsze jest to, że obiecałam sobie posprzątać cały dom jak urodzę. Niestety ona w dzień nie śpi więc o sprzątaniu zapomnieć mogę, bo jak tylko zostawię ją samą w kołysce czy na huśtawce to krzyczy, żeby na ręce ją brać.
    Jak dorośnie posprząta dom ze mną :P
    Na okres ciąży pochowałam za małe ciuchy i tylko ciążowe zostawiłam i teraz nie mam czasu wyjąć ciuchów i chodzę w ciążowych :P

HANA lubi tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniar ja chodzę w ciążowych, bo tylko w jedne spodnie sprzed ciąży wchodzę :D

U nas smoczek nie poszedł w ruch. Po prostu mój cycek służy i za jedzenie i za uspokajacz. Doszłam do wniosku, że nie ma co się spinać - sprzątaniem i ogarnianiem życia zajmę się jak Leo będzie mniej cycowy. A tymczasem karmię i służę za miejsce do drzemki oglądając Sherlocka i True detective. :D

Macie jeszcze jakieś fajne seriale do polecenia?

Muszę się pochwalić - w piątek nasz 3,5 tyg synek zaliczył shopping w biedronce a dziś wytrzymał całą mszę śpiąc w wózku! <3

aniar, goto4 lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita, z mężem oglądamy Breaking Bad, dobry jest :)True Detective widziałam, bardzo mi się podobał. No i też służę mojej córeczce jako smoczek i jeszcze jako poduszka - czasem wypluwa sutek i przytula policzkiem do piersi. To chyba najsłodsze chwile, jakie razem spędzamy :)

annusiak88 lubi tę wiadomość

fgplku1.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn ma podobnie jak Wasze dzieciaczki. Wydluzaja mu sie pory czuwania. Nie ma juz tak, ze po posiłku moge pomalowac paznokncie, ogarnac dom czy odespac. Teraz trzeba nawiazywac kontakt z obcym. Albo potworem z bagien jak go czule nazywamy :) jest przeslodki :)

Jesli chodzi o filmy to bylam ostatnio na zalukaj.tv i obejzalam jakis romantyczny film. Fajna strona ale filmy sa glownie z lektorem a nie z napisami :/

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a widzicie podobienstwo dzieci do Was? Usilnie sie doszukuje ale widze tylko meza. Albo zupelnie odrebna istote. A tak chcialabym zobaczyc jakis rys siebie :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie widzę wogole podobieństwa ani do mnie ani do męża :) no moze jedynie ciemne włosy po mężu... Ale mysle ze jeszcze jakieś podobieństwo sie wyklaruje, teraz jeszcze dzieciaczki są malutkie i nie zawsze na tym etapie widac takie rzeczy.. Mojej koleżanki synek tez za bardzo nie byl do nikogo podobny jak sie urodził a teraz jak ma dwa latka wygląda jak chodząca mini kopia tatusia :)

Martaa- gratulacje! Wreszcie sie doczekalas! ;)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. 4 stycznia po zmaganiach przyszedl na swiat silami natury Sylwester Leon urodzony o 18-05. Waga 3460, dlugi 52 cm.

aniar, goto4, HANA, Bukumola, annusiak88, kanapa, Ita, eforts, julianna lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar GRATULACJE :):)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Bogusia! ;)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia Gratulacje! Teraz życzę szybkiego powrotu z Maleństwem do domu i do zdrowia!

Mój Jasiek od wczoraj właśnie zaczął czuwać, za to dziś w nocy spał po 3 godziny i raz wydaje mi się że spałby dłużej ale go wybudziłam na karmienie.;/ Co do podobieństwa to Synio podobny jest do mnie ale ma ciemne włosy po Męzu. Chociaz M. powiedział że i Teść zobaczył w Nim swoje podobieństwo! Ja tam nic nie widze!:)
    No i wreszcie lada dzień odpadnie pępek. Trochę się stresuje jego pielęgnacją bo zajmował się Nim Mąż (wrócił do pracy i przez tydzień go nie ma;/) więc odpadnie na mojej zmianie.;/:)

dqpri09kf3kzk37k.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia gratulacje!! :) Maarta dla Ciebie tez !!!

My w domku od wczoraj, dzis rano byla polozna, mala wazy juz 4 kg:) ale wyglada slicznie wcale nie widac tego po niej :)
    Ale juz jest bardziej swiadoma, wodzi wzrokiem za mna, za moim glosem, generalnie jest grzeczna, ladnie spi w nocy i w coagu dnia juz bardziej czuwa ale lezy grzecznie i przysypia ja moge w domu sobie porobic, dzis od rana sprzatalam, rozebralam choinke zmylam podlogi wstawilam obiad :) jeszcze prasowanie mi zostalo :)
    W czwartek mamy wizyte u pediatry a w sb ostatni raz przychodzi polozna.
    W pon rano jedziemy znowu do babci bo moj leci do Londynu i wraca w pt wiec nie chcemy byc same...
    Pobyt byl super, mala grzeczna i w ogole kochana <3 Aniolek moj!!!
    Wszyscy mowia ze mala podobna do mojego S :D ale ma paluszki dlugie po mnie o nozki chude i dlugie ;)

Kate

np55zzc.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Gratuluję Bogusia i Marta.

My mamy teraz trudniejszy okres bo mały mało śpi w nocy ciągle chciałby ssać i tylko przy cycu śpi. No cóż trzeba to jakoś przetrwać, tyle karmie tyle noszę i tak w kółko. Nawet wcale by mi to nie przeszkadzało bo to dla mnie przyjemność tak być ciągle z nim ale trochę mam wyrzuty sumienia względem moich starszych synów bo nie mam dla nich czasu.

Brzuszek jeszcze pobolewa kropelki sab simplex były rewelacyjne przez pierwsze dni teraz jakby przestały działać. Hmm muszę wypróbować jeszcze coś innego.

Mój mały ma,już ponad 4 kg. Krostki na buzi jeszcze się utrzymują ale już powoli znikają. Kupy wreszcie są żółte.
    Byliśmy na zakupach wczoraj i upolowalismy dużo fajnych okazji dla wszystkich trzech chłopaków.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czech mamuśki!!

U nas tez żadnego podobieństwa a najlepsze jest to ze my oboje mamy brązowe oczy a Franiu niebiesko szare :)

my ważny 4600 :)

Dziewczyny czy Wasze dzieci karmione tylko piersią mają luźna kupę? Bo u nas jest mocno wodnista i zdarza się ze wylata taka fontanna podczas przebierania i nie wiem czy się nie martwić ze to biegunka?? :/ chociaż mamy taką długo albo od zawsze

Ramek juz jest fajnie kontaktowy, uśmiecha się skupia wzrok :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam pytać o tą kupę, więc dołączam się do pytania eforts. Kupek u nas dużo dziennie, coś koło 10 i są żółte i luźne, ale nie wiem czy to już biegunka.

My już ważymy 5 kg :P

Ah zazdroszczę uśmieszków, nasza wciąż się uśmiecha tylko nieświadomie, najczęściej podczas snów.

wciąż zdarza nam się prężenie, ale ja już sama nie wiem czemu ona to robi, kropelki niby pomagają, ale nie do końca....

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też luźne żółte kupki, więc chyba tak jest.:)
    Mój też się uśmiecha, oczka fajnie już skupione, grzecznie sobie leży i noszony jest tylko do karmienia. W domu moge zrobić wszystko, i nawet na drzemkę z Młodym się w dzie ń załapie.:)
    My wracamy za dwa tygodnie, ale tydzień po wyjściu ważył 3950 więc myślę że teraz waży gdzieś koło 4500 bo przy podnoszeniu już jest spora różnica.:)
    Dynamiczna gdzie takie fajne okazje?Podziel się jak możesz.
    Ja kupiłam kilka ubranek w Tesco bo dużo przecen.:)

aniar lubi tę wiadomość

dqpri09kf3kzk37k.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u nas tak samo luźna wodnita kupa koloru żółtego zatem to chyba norma przy cycu.

Też się jeszcze pręży czasem ale to chyba wina nie do końca rozwiniętego układu pokarmowego i tak jeszcze jakiś czas może być.

Ja dzisiaj śmigam na siłownię. Muszę tylko uważać na zakwasy. Wykupuje karnet i mam plan 3 razy w tygodniu wieczorkiem ćwiczyć. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mleko będę odciągnąć ale kazałam kupić też mm dla bezpieczeństwa.

aniar lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też w Tesco mega koszule kupiłam rozm 62 za 23 zł i body i pajac. I jeszcze w smaku są duże przeceny body za 12 zł i polspiochy za 25 2 szt. I dla dużych dzieci też dużo przecen w smaku.

relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ