X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa do boju!:):)

Martaaa lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaa ja również kibicuje, życzę żeby to bylo TO :)

Ale cisza na forum, pustki sie zrobily, wszystkie zajęte dzieciaczkami albo oczekiwaniem na poród ;)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie cisza jak makiem zasial:P Maarta trzymam kciuki!!!

Jutro konczymy nasz pobyt u rodzicow... Wracamy do Krakowa, odzylam, czuje sie swietnie ale nie chce mi sie wracac do pustego mieszkania, wiem ze bede w nim spedzac duuzo czasu sama z dzieckiem a tak w domu to mama, siostra, dzieciaki, druga siostra niedaleko, babcia, nie ma nudy, jest z kim porozmawiac ehhh... Moj S. Wraca co prawda do pracy we srode ale w pon mamy polozna...w czwartek wizyta w przychodni u pediatry...
    No a w pon nastepny rano przyjezdzam sama z dzieckiem bo S. leci do Londynu...
    Ta chwila kiedy on wroci do pracy nadchodzi nieublagalnie, staram sie o tym nie myslec wiem ze dam rade on pracuje pod domem w zasadzie ale to zawsze ani r usz z domu samej... Do 16. No chyba ze pogoda bedzie to spacery z mala. Oby!!
    Moja ksiezniczka to prawdziwa spiaca krolewna az mi sie teskni do niej :) kruszynka slodka!!

Kate

np55zzc.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Jestem styczniówką ale regularnie was podczytuję gdyż moja córeczka postanowiła urodzić się 2 tygodnie przed terminem - 19 grudnia ;)

Mam do was, już bardziej doświadczonych mam pytanie. Dziś pierwszy raz moje dziecko zwymiotowało. Podałam jej moje odciągnięte mleko, zjadła dużo, pół godziny mąż ją lulał, i nagle zwymiotowała dużą ilość mleka. Towarzyszył temu płacz, gdyż coś jeszcze ją męczyło i nie umiała tego do końca zwymiotować. Po 3 minutach uspokiła się i od tego czasu wszystko wróciło do normy.. Temperatury brak, brzuszek w porządku, nie pręży się i nie męczy, nie ma biegunki. Czy to jest normalne? Nie chciałabym o tej porze jechać na IP żeby wysłuchać, że może po prostu zaszkodziło jej coś w mleku, lub miała zbyt pełny brzuch.. Odciągniętę mleko oczywiście wylałam gdyby to ono było winowajcą (wcześniej też odciągałam i było w porządku)

Ponieważ sporo zwymiotowała, czy mam od razu przystawić ją do piersi, czy może poczekać aż się żołądek uspokoi?

Pomożecie?

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze co pol godziny. Moze kiedys sie rozkreci haha

goto4, zokeia lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się na chwilkę :-)
    My od wczoraj jesteśmy w domu. Jasiek jest aniołkiem. Śpi i je. W zasadzie prawie nie płacze. Dzisiaj byla juz polozna na wizycie, w czwartek odwiedzi nas lekarz. Ja dochodzę do siebie. Wszystko byłoby ok, gdyby nie hemoroidy ;-) ale na to położna dala mi czopki i od dzisiaj stosuje. Nie sądziłam, że mnie to dopadnie.
    Czy którejś z Was dzieciaczek preferuje tylko jedna pierś? U nas młody je tylko z lewej, z prawej odciagam. Próbowałam różnych pozycji i nie da się go oszukać. Może macie jakieś sposoby, żeby go nakłonić do drugiego cycusia?
    Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :-)

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • goto4 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak się ogarnę, to zmienię suwaczki!

esyqd4f.png
    vej6x4z.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, wydaje mi sie ze to nic zlego, dziecko bylo pewnie ciut przejedzone, albo za bardzo lulane, za bardzo mu sie w brzuszku przelewalo i w koncu zwrocilo...
    Obserwuj i jesli sytuacja sie nie powtorzy to nie masz sie czym martwic, malutkie dzieci czesto ulewaja zjedzone mleko to nic niepokojacego! :)
    Powodzenia!

Kate

np55zzc.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene może Twojemu dziecku poprostu się ulało?

Goto miło że już w domu :)

goto4 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene moja miała podobną sytuację, ale zakładam, że się po prostu przejadła.
    W nocy zjadła jak zawsze i przysnęłyśmy w trakcie, potem się obudziła z płaczem i brzusio ją bolał jak zawsze (już nam krople delicol na to pomogły), więc ją położyłam sobie na brzuszku jak robiłam to zawsze- prężyła się, aż w końcu zwymiotowała na matkę. Skąd wiem, że to nie ulanie, a wymioty? Śmierdziało jak wymioty i było w formie nadtrawionej, a nie świeżego mleczka.
    Skoro sytuacja była jednorazowa, oprócz tego dziecko ma dalej apetyt i nic jej nie jest założyć można, że jest w porządku- u mnie tak właśnie było. Jeśli natomiast Twoja kruszyna zmieniła zachowanie, lub coś Cię niepokoi to udaj się do lekarza.
    ps. po wymiotach ja swojej nie dałam już piersi po założyłam, że skoro się przejadła to nie będę znowu sytuacji powtarzać.

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene, mój maluch tez juz dwa razy zwymiotował.. Mysle ze takie rzeczy sie zdarzają dzieciom, jesli tylko to są pojedyncze sytuacje to raczej nie ma sie czym martwic. Tak jak dziewczyny piszą, moze z przejedzenia skoro piszesz ze dziecko dużo zjadlo.. Moze po prostu za dużo :) ja bym juz nie karmiła na Twoim miejscu skoro dziecku ulzylo to najważniejsze, nie ma co ponownie dopychac żołądka

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac u mnie nic sie nie rozbujalo

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, Bogusia trzymam mocno za Was kciuki! :)

Dziewczyny karmiące butelką powiedzcie o ile zwiększacie ilość mleczka każdego dnia?
    Powiedzcie czy Wasze maluchy też po każdym jedzeniu mają czkawkę? Szkoda mi naszego synka bo od wczoraj czkawka męczy go po każdym posiłku a ja nie wiem jak mu pomóc.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam bardzo za odpowiedz, poczekałam 1,5h i przystawilam małą do piersi, ładnie zjadła i już nie wymiotowała. Zachowuje sie tak jak zawsze, wiec uznaję, że butelką zwyczajnie ją przekarmiłam.. Będę ją jeszcze obserwować, ale chyba bardziej sie przestraszyłam niż powinnam :)

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem zaliczylismy pierwszy epizod bólowy :/ mlody najpierw żarł prawie non stop w czasie 4h, no nie dał sie oderwać od piersi, a potem prężyl sie i DARŁ! Robiłam mu rowerek i masaż brzuszka. Po pół godzinie zrobił kupę i ucichł. Ale to musiała byc ulga po kilku godzinach! W nocy obudzil sie na piers tradycyjnie o 2.30 i o 6.30. Uff :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh może to czkawka z przejedzenia? Jak ostatnio czytałam przyczyny czkawki to ta z przejedzenia najgorsza bo na nią nie ma metody tylko trzeba przeczekać. Wnioskuję ze u Ciebie to ta skoro pojawia się zawsze po jedzeniu, albo dzidzia ma niedojrzaly układ nerwowy i wtedy też nic nie poradzisz. Przystawienie do piersi działa na czkawke jeśli się nie przejadlo dziecko

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MArtaaa urodziła dziś o 5:20 Kacperka! Mały ma się dobrze. 3585g, 54cm. Marta dochodzi do siebie po porodzie :)

Ita, aniar, goto4, Malenq, julianna lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ita Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Martaaa!

atdck6nlmznf5qze.png
  • aniar Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta gratulacje, wymiary zbliżone do mojej ;) Wreszcie się doczekałaś!!! Dużo zdrówka teraz i sił

9f7c0714c72801dem.jpg
    3i492n0a68x5of6u.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goto mi tez pojawily sie po porodzie hemoroidy! 1 raz nigdy wczesiej ich nie mialam:-/ zaczelam sie martwic ale panie w aptece polecily mi dobre masci i czopki Ponoc po porodach zwlaszcza naturalnych to normalne....
    U nas z Jaskiem dalej sie scieramy sama czasem nie wiem jak zalatwic sprawe cyca i smoczka bo w tej kwestii jest kiepsko ...mysle ze ma bardzo duza potrzebe ssania ale to nierealne zebym karmila go non stop bo juz czaseem zyga tym moim mlekiem Przy probie podania smoczka wypluwa i tylko zlosci sie ...wczoraj maz probowal go oszukac i nosil dluzej w huscie..i wiecej tylko darcia i zlosci bylo
    Czy wasze dzieci tez mniej spia tzn w dzien potrafia nie spac po kilka godz czuwac...czasami zdarzy sie ze polezy kolo nas i tak sie bezwiednie patrzy na sciane a drzemki to sa takie nieregularne za dnia tzn pospi 15 min i za chwile slychac juz stekanie wczesniej spal ciurkiem po2/3 a nawet 4 godz teraz to tylko w nocy przespi 4 godz a pozniej to 2 godz maksymalnie :-/

maria.sm
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ