X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Jestem marcową mamusią 2015

jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam na allegro

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakuznik powiem ci ze ja tez tak mam z malym ze narazie ciagle by przy mnie wisial i czasami najzwyczajniej jestem zla bo czuje sie jak smoczek ale powiem ci ze to minie trzeba ten okres przeczekac wiadomo troche trzeba popracowac nad nawykami maluszka:) my z mezem juz teraz kombinujemy smoczek wlaczamy drgajacy i mocno brzeczacy inhalator i czesto to wystarcza jesli wiemy ze jest najedzony a to sie juz czuje Podobnie chcialam odpuscic przy 2 dziecku ale udalo sie przejsc ten kryzys a gdzies kolo 3 miesiaca samoistnie uregulowal sie nam tyb Dziecko juz nie potrzebuje byc ciagle przy piersi bo za dnia interesuje go wiele innych rzeczy przez co nabywa "wprawy"w byciu z dala od mamy...na twoim miejscu sprobowalabym z bezposrednim karmieniem -bo to duzo prostsze :D pamietam jak corke karmilam tylko odciaganym pokarmem 7m to byla mordeka! ;)

maria.sm
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna, korzystając z chwili ze mój maly terrorysta chwilowo spi, zaczelam czytac o szczepionkach.. :/ bylam zdecydowana na 5 w 1 albo 6 w 1 bo tak w przychodni nas przekonala lekarka ze to lepsze dla dziecka a teraz czytam i jestem przerazona i chyba zmienie zdanie i zaszczepię tradycyjnie...
    Jak Wy szczepicie?? masakra, jeśli wierzyc w te wszystkie wpisy o powikłaniach po szczepionkach skojarzonych to jak najdalej z tym od dziecka :( ale wiadomo jak to w internecie, trzeba tez pewnie brac poprawke.. sama nie wiem co myslec..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:11

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie ile placicie prywatnie za badanie bioderek ?? i czy w razie nieprawidlowosci za kolejna wizyte tez trzeba placic??

maria.sm
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola ja dwojke szczepilam skojarzonymi i nic sie nie dzialo a dzieci byly tylko raz ukluty tez slyszalam rozne opinie ale i tym razem zdecydowalismy sie na skojarzone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 15:49

maria.sm
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria- ja placilam prywatnie 80 zl za usg bioderek, kazda kokejna wizyta z badaniem kontrolnym tyle samo.

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Bukomola;)

maria.sm
  • aniar Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola ja biorę 5w1. Pediatra mówił ze dzieci znoszą lepiej niż 6w1. Ja znowu czytałam w necie ze w skojarzonych jest mniejsze stężenie wirusów i dzieci łatwiej sobie z nimi radzą niż z tymi obowiązkowym ale tak jak mówiłaś ja internetem się nie sugeruje. Zaufam lekarzowi z którym rozmawialam

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, a mogę spytać, jaki wynik z usg bioderek mieliście? My u jednego lekarza płaciliśmy 100 zł, u drugiego 80 zł.

I jutro mamy szczepienie - 5w1 i Engerix. U nas w przychodni strasznie namawiają na 6w1, ale znajomy pediatra polecił właśnie 5w1.

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Milcia, a mogę spytać, jaki wynik z usg bioderek mieliście? My u jednego lekarza płaciliśmy 100 zł, u drugiego 80 zł.

I jutro mamy szczepienie - 5w1 i Engerix. U nas w przychodni strasznie namawiają na 6w1, ale znajomy pediatra polecił właśnie 5w1.

Prawe bioderko wynik 1A, a lewe 1B. Lekarz mówił, że to dobre wyniki, ale mamy kłaść drugą pieluchę flanelową i za 3 tygodnie do kontroli. My byliśmy na NFZ.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy prawe biodro 1A a lewe niestety 2A :( i to jest już lekko nieprawidłowe przy czym lekarz powiedział ze może się samo jeszcze skorygować (nie jest to jeszcze dysplazja tylko bardziej nie do końca rozwinięte biodro) ale lepiej mieć pewność i stosować taka specjalna szeroka pieluszke.. podobno im wcześniej wykryte i rozpoczęte leczenie tym lepiej, tak nam lekarz powiedział ze u miesięcznego dziecka leczenie potrwa ok 6 tyg a u polrocznego pol roku i zwykle szerokie pieluszkowanie już nie pomoze bo do tego czasu chrzastka zacznie kostniec i nie będzie już tak podatna. także mnie się wydaje ze nie warto czekac, lepiej skontrolować poki dzieci male.

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepionce, podalismy 6w1 bo chcialam 5w1 plus engerix na zoltaczke ale eytlumaczono mi ze to jest właśnie w tej 6w1 i tylko jedno klucie, rota podamy na nast a pneumo w drugim półroczu wtedy jest jedna dawka mniej. Mis płakał ale podałam mu poeta i zaraz się uspokoił.
    Waży 5300 g :) i wszystko z nim ok :)

U nas na bioderkach tylko lekarz powiedział ze wszystko bardzo dobrze ale nie powiedział o żadnych symbolach,mam nadzieję ze nie było potrzeby a nie ze nas olal.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wy nie zaobserwowalyscie ze dziecko wam wiecej spi moj ma prawie 6 tyg i wiecej spi niz wczesniej:-/ wieczorem jedynie cos dlugo nie moze usnac tak od 19 do 22 ale za to pozniej ciurkiem spi 6/7 godz karmienie i znowu spanie!:0 dziwne

maria.sm
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i w jakim czasie wasze dzieci ssajac piers sie najadaja moj ostatnio je b. krotko i to mnie martwi

maria.sm
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia u nas wynik identyczny. Też było zalecenie szerokiej pieluchy. Sprawdziliśmy u innego, bo wczytałam się w nowe zalecenia ortopedów. Ten drugi powiedział, że na tym etapie to świetny wynik i żadnego pieluszkowania nie trzeba. Podobno ta metoda się nie sprawdza i może uszkodzić miednicę. Podobno pampersy teraz są tak robione, że to odpowiedni rozstaw. No i trochę zgłupiałam.
    My już też po szczepieniu. Mała płakała, a najbardziej wkurzyła mnie pielęgniarka mówiąc, że to moja wina, bo nie dałam 6w1...
    Ważymy 5,64 :)

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.sm wrote:
    czy wy nie zaobserwowalyscie ze dziecko wam wiecej spi moj ma prawie 6 tyg i wiecej spi niz wczesniej:-/ wieczorem jedynie cos dlugo nie moze usnac tak od 19 do 22 ale za to pozniej ciurkiem spi 6/7 godz karmienie i znowu spanie!:0 dziwne

Maria.sm- chciałabym cos takiego zaobserwować ale niestety nie :) u mnie obserwacje wręcz przeciwne, coraz mniej snu, coraz więcej marudzenia :/ także zazdroszczę i ciesz się chwila! :P

Milcia, Pollyanna- dajcie proszę znac jak wasze dzieciaczki się maja po tych szczepionkach 5 w 1... bo ja wciąż się waham :)

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis po wizycie kontrolnej, szczepienie 3 lutego i wzdecydowani jesteśmy na 5 w 1.
    Wczoraj odwiedziła nas położna ostatni raz jupi Jaś waży 5260!!! :D Obstawiałam 5kg:D
    A tu zrobił niespodzianke i przebił obstawiana wagę.
    Pisałam że wczesniej miałam plamienia i wczoraj wieczorem rozkręcił mi sie okres.
    ;/ Myślałam że trochę dłużej będę wolna od @;)

Kitty ja mam taką chętkę na bara bara ale mój Mąż powiedział że póki nie pójde na kontrole to nic z tego.;/ Więc przyjdzie mi jeszcze poczekać z tydzień bo teraz mój gin w górach wypoczywa.;/

U Nas lekarz odnośnie bioderek powiedział że ok, żadnych oznaczeń nie ma oprócz lewe prawe. Uznaje że rzeczywiście jest tak bo kazał dopiero za dwa miesiące przyjść na ponowna kontrolę;)

Co do spania i jedzenia to równiez zauważłam że w nocy je krócej i dwa dni jak budzi się o 24 , 4 i 6 rano! Co do dnia to nie wypowiem się bo dzisiejszy dzień wyrwany jest spoza schematu bo czekaliśmy w gabinecie lekarskim na wizytę ponad godzinę! więc Jaś nie zasnął.

Robię dziś rybe po grecku tak mi sie strasznie zachciało więc powędrowałam do sklepu po wszystko co potrzebne!:D Już się doczekać nie mogę jak bedę wkuszajet:)

dqpri09kf3kzk37k.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukomola ale to jest tak ze spi roznie ale najczesciej jak poje i go ponosze w huscie albo polezy kolo drgajacego inhalatora to zasypia czasem go nie kontroluje i moze sie przebudza w swoim pokoju i czuwa a ja o tym nawet nie wiem (chociaz nie sadze aby tak bylo bo z reguly jak mnie przy nim nie ma to jest krzyk)

maria.sm
  • julianna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w którym tygodniu miałyście zalecenie zbadania bioderek? bo ja miałam wizytę na 6-8 tydzien, no i lipa bo lekarz zachorowal, i mam nowa rejestracje za miesiac to bedzie juz 2,5 miesiaca mojej Zosi? myslicie ze to jest za późno? nie wiem czemu w recepcji babka mówiła, że 3 miesiąc jest najlepszy na badanie ;/

u nas tez zmiana w spaniu, w ciagu dnia miedzy karmieniami czesto jest na czuwaniu - wtedy bywa roznie bo trzeba ja zagdaywac, nosic, czasem uspokajac gdy boli brzuszek, a w nocy jeszcze bez konkretnych godzin ale np wczoraj zjadla o 22 i tak po 2 h marudzenia zasnela i zaczela sie wybudzac od 4-30 i o 5 juz plakala ze jest glodna;

czy tez macie problem z smerdzacymi gazami, i bolem brzuszka, nie mysl tu o kolkach tylko problemach pracy jelit, moja spi lub czuwa i nagle zaczyna przerazliwie plakac i cihcnie wtedy pierdzi, skreca sie z bolu... a poza tym co 3 dni duza kupa, jutro bedzie polozna moze cos doradzi

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna u mnie tez od wczoraj zaobserwowalam ze strasznie duzo pierdzi :D:D ale dziwi mnie tez to ze potrafi podczas 1 karmienia chwilke possac i tyle czasami sie zlosci czasami nie no i puszcza baki wczesniej jadlby i jadlby i kupki tez sa inne takie bardziej bym powiedziala skondensowane :D i duzo czestsze

maria.sm
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ