Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Jestem marcową mamusią 2015
jakby któraś z was była zainteresowana ciuszkami dziecięcymi zapraszam na allegro
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612
ubranka polskiego producenta, bawełna 100 % polecam z czystym sumieniem o czym świadczą tez pozytywne komentarze
-
Kasiakuznik powiem ci ze ja tez tak mam z malym ze narazie ciagle by przy mnie wisial i czasami najzwyczajniej jestem zla bo czuje sie jak smoczek ale powiem ci ze to minie trzeba ten okres przeczekac wiadomo troche trzeba popracowac nad nawykami maluszka:) my z mezem juz teraz kombinujemy smoczek wlaczamy drgajacy i mocno brzeczacy inhalator i czesto to wystarcza jesli wiemy ze jest najedzony a to sie juz czuje Podobnie chcialam odpuscic przy 2 dziecku ale udalo sie przejsc ten kryzys a gdzies kolo 3 miesiaca samoistnie uregulowal sie nam tyb Dziecko juz nie potrzebuje byc ciagle przy piersi bo za dnia interesuje go wiele innych rzeczy przez co nabywa "wprawy"w byciu z dala od mamy...na twoim miejscu sprobowalabym z bezposrednim karmieniem -bo to duzo prostsze pamietam jak corke karmilam tylko odciaganym pokarmem 7m to byla mordeka!maria.sm
-
Matko jedyna, korzystając z chwili ze mój maly terrorysta chwilowo spi, zaczelam czytac o szczepionkach.. bylam zdecydowana na 5 w 1 albo 6 w 1 bo tak w przychodni nas przekonala lekarka ze to lepsze dla dziecka a teraz czytam i jestem przerazona i chyba zmienie zdanie i zaszczepię tradycyjnie...
Jak Wy szczepicie?? masakra, jeśli wierzyc w te wszystkie wpisy o powikłaniach po szczepionkach skojarzonych to jak najdalej z tym od dziecka ale wiadomo jak to w internecie, trzeba tez pewnie brac poprawke.. sama nie wiem co myslec..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 14:11
-
Bukomola ja biorę 5w1. Pediatra mówił ze dzieci znoszą lepiej niż 6w1. Ja znowu czytałam w necie ze w skojarzonych jest mniejsze stężenie wirusów i dzieci łatwiej sobie z nimi radzą niż z tymi obowiązkowym ale tak jak mówiłaś ja internetem się nie sugeruje. Zaufam lekarzowi z którym rozmawialam
-
Milcia, a mogę spytać, jaki wynik z usg bioderek mieliście? My u jednego lekarza płaciliśmy 100 zł, u drugiego 80 zł.
I jutro mamy szczepienie - 5w1 i Engerix. U nas w przychodni strasznie namawiają na 6w1, ale znajomy pediatra polecił właśnie 5w1. -
Pollyanna wrote:Milcia, a mogę spytać, jaki wynik z usg bioderek mieliście? My u jednego lekarza płaciliśmy 100 zł, u drugiego 80 zł.
I jutro mamy szczepienie - 5w1 i Engerix. U nas w przychodni strasznie namawiają na 6w1, ale znajomy pediatra polecił właśnie 5w1.
Prawe bioderko wynik 1A, a lewe 1B. Lekarz mówił, że to dobre wyniki, ale mamy kłaść drugą pieluchę flanelową i za 3 tygodnie do kontroli. My byliśmy na NFZ. -
My mamy prawe biodro 1A a lewe niestety 2A i to jest już lekko nieprawidłowe przy czym lekarz powiedział ze może się samo jeszcze skorygować (nie jest to jeszcze dysplazja tylko bardziej nie do końca rozwinięte biodro) ale lepiej mieć pewność i stosować taka specjalna szeroka pieluszke.. podobno im wcześniej wykryte i rozpoczęte leczenie tym lepiej, tak nam lekarz powiedział ze u miesięcznego dziecka leczenie potrwa ok 6 tyg a u polrocznego pol roku i zwykle szerokie pieluszkowanie już nie pomoze bo do tego czasu chrzastka zacznie kostniec i nie będzie już tak podatna. także mnie się wydaje ze nie warto czekac, lepiej skontrolować poki dzieci male.
-
My po szczepionce, podalismy 6w1 bo chcialam 5w1 plus engerix na zoltaczke ale eytlumaczono mi ze to jest właśnie w tej 6w1 i tylko jedno klucie, rota podamy na nast a pneumo w drugim półroczu wtedy jest jedna dawka mniej. Mis płakał ale podałam mu poeta i zaraz się uspokoił.
Waży 5300 g i wszystko z nim ok
U nas na bioderkach tylko lekarz powiedział ze wszystko bardzo dobrze ale nie powiedział o żadnych symbolach,mam nadzieję ze nie było potrzeby a nie ze nas olal. -
czy wy nie zaobserwowalyscie ze dziecko wam wiecej spi moj ma prawie 6 tyg i wiecej spi niz wczesniej:-/ wieczorem jedynie cos dlugo nie moze usnac tak od 19 do 22 ale za to pozniej ciurkiem spi 6/7 godz karmienie i znowu spanie!:0 dziwne
maria.sm -
Milcia u nas wynik identyczny. Też było zalecenie szerokiej pieluchy. Sprawdziliśmy u innego, bo wczytałam się w nowe zalecenia ortopedów. Ten drugi powiedział, że na tym etapie to świetny wynik i żadnego pieluszkowania nie trzeba. Podobno ta metoda się nie sprawdza i może uszkodzić miednicę. Podobno pampersy teraz są tak robione, że to odpowiedni rozstaw. No i trochę zgłupiałam.
My już też po szczepieniu. Mała płakała, a najbardziej wkurzyła mnie pielęgniarka mówiąc, że to moja wina, bo nie dałam 6w1...
Ważymy 5,64 -
maria.sm wrote:czy wy nie zaobserwowalyscie ze dziecko wam wiecej spi moj ma prawie 6 tyg i wiecej spi niz wczesniej:-/ wieczorem jedynie cos dlugo nie moze usnac tak od 19 do 22 ale za to pozniej ciurkiem spi 6/7 godz karmienie i znowu spanie!:0 dziwne
Maria.sm- chciałabym cos takiego zaobserwować ale niestety nie u mnie obserwacje wręcz przeciwne, coraz mniej snu, coraz więcej marudzenia także zazdroszczę i ciesz się chwila!
Milcia, Pollyanna- dajcie proszę znac jak wasze dzieciaczki się maja po tych szczepionkach 5 w 1... bo ja wciąż się waham -
My dzis po wizycie kontrolnej, szczepienie 3 lutego i wzdecydowani jesteśmy na 5 w 1.
Wczoraj odwiedziła nas położna ostatni raz jupi Jaś waży 5260!!! Obstawiałam 5kg:D
A tu zrobił niespodzianke i przebił obstawiana wagę.
Pisałam że wczesniej miałam plamienia i wczoraj wieczorem rozkręcił mi sie okres.
;/ Myślałam że trochę dłużej będę wolna od @
Kitty ja mam taką chętkę na bara bara ale mój Mąż powiedział że póki nie pójde na kontrole to nic z tego.;/ Więc przyjdzie mi jeszcze poczekać z tydzień bo teraz mój gin w górach wypoczywa.;/
U Nas lekarz odnośnie bioderek powiedział że ok, żadnych oznaczeń nie ma oprócz lewe prawe. Uznaje że rzeczywiście jest tak bo kazał dopiero za dwa miesiące przyjść na ponowna kontrolę
Co do spania i jedzenia to równiez zauważłam że w nocy je krócej i dwa dni jak budzi się o 24 , 4 i 6 rano! Co do dnia to nie wypowiem się bo dzisiejszy dzień wyrwany jest spoza schematu bo czekaliśmy w gabinecie lekarskim na wizytę ponad godzinę! więc Jaś nie zasnął.
Robię dziś rybe po grecku tak mi sie strasznie zachciało więc powędrowałam do sklepu po wszystko co potrzebne! Już się doczekać nie mogę jak bedę wkuszajet:)
-
Bukomola ale to jest tak ze spi roznie ale najczesciej jak poje i go ponosze w huscie albo polezy kolo drgajacego inhalatora to zasypia czasem go nie kontroluje i moze sie przebudza w swoim pokoju i czuwa a ja o tym nawet nie wiem (chociaz nie sadze aby tak bylo bo z reguly jak mnie przy nim nie ma to jest krzyk)maria.sm
-
dziewczyny w którym tygodniu miałyście zalecenie zbadania bioderek? bo ja miałam wizytę na 6-8 tydzien, no i lipa bo lekarz zachorowal, i mam nowa rejestracje za miesiac to bedzie juz 2,5 miesiaca mojej Zosi? myslicie ze to jest za późno? nie wiem czemu w recepcji babka mówiła, że 3 miesiąc jest najlepszy na badanie ;/
u nas tez zmiana w spaniu, w ciagu dnia miedzy karmieniami czesto jest na czuwaniu - wtedy bywa roznie bo trzeba ja zagdaywac, nosic, czasem uspokajac gdy boli brzuszek, a w nocy jeszcze bez konkretnych godzin ale np wczoraj zjadla o 22 i tak po 2 h marudzenia zasnela i zaczela sie wybudzac od 4-30 i o 5 juz plakala ze jest glodna;
czy tez macie problem z smerdzacymi gazami, i bolem brzuszka, nie mysl tu o kolkach tylko problemach pracy jelit, moja spi lub czuwa i nagle zaczyna przerazliwie plakac i cihcnie wtedy pierdzi, skreca sie z bolu... a poza tym co 3 dni duza kupa, jutro bedzie polozna moze cos doradzi
-
julianna u mnie tez od wczoraj zaobserwowalam ze strasznie duzo pierdzi :D ale dziwi mnie tez to ze potrafi podczas 1 karmienia chwilke possac i tyle czasami sie zlosci czasami nie no i puszcza baki wczesniej jadlby i jadlby i kupki tez sa inne takie bardziej bym powiedziala skondensowane i duzo czestszemaria.sm