X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pollyanna wrote:
    Czy któraś z Was ma już za sobą szczepionki? Ja wciąż odwlekam. W tym tygodniu się chyba jednak już wybiorę.

My w ten czwartek.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa u nas też się pojawiły kropeczki ale najpierw na policzkach pozniej zauwazylam troche na glowec, a dzis malo widoczne na klatce piersiowej, pleckach i szyi..i nie wiem co to jest, jak na razie mysle ze potowki

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Pollyanna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na jakie się zdecydowałyście?

Córeczka :)

km5smg7y28om81lj.png
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny pewnie mnie nie kojarzycie kilka razy się odzywałam ale mało aktywna jestem choć czytam was codziennie;)
    ja rodziłam 12.12 tzn miałam cesarkę mała ur. z wagą 2980 i 52cm i po tym maluszku nie został już ślad w tamtym tyg ważyła 4110 ciuszki 56 już za małe także rośniemy;) karmiona jest mieszanie tzn odciągam mleczko i cały dzień jest na moim w nocy dostaje 2x mm wtedy odciągam i robię zapasy na dzień;)
    -
    kurcze myślałam że tylko u nas katar bo starsza córka przywlokła z przedszkola ja ogólnie psikam solą i odciągam gilki ale przeważnie rano bo po nocy ma więcej w dzień nie ma tragedii nasivin mam kupiony ale jeszcze nie aplikowałam może dziś zacznę zobaczymy czy będzie poprawa
    -
    co do szczepionek to my mamy 5.02( o ile Wiktoria będzie zdrowa) zdecydujemy się chyba na 6w1 + rota + pneumo
    a to dlatego że jest starsza córka przedszkolna i co rusz coś przynosi ogólnie na końcu ciąży 2x mieliśmy grypę jelitową przyniesioną z przedszkola

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • annusiak88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie w domu.:)

My wybraliśmy 5w1 szczepienia. Idziemy za tydzień o ile nie będzie chory, bo dziś nad ranem zaczął kichać!! ;/
    Teraz śpi sobie na brzuszku(w dzień jego ulubiona pozycja) byliśmy na badaniu bioderek i wszystko ok druga wizyta za dwa miesiące. Jest coraz bardziej aktywniejszy, najbardziej lubie poranki jak mówię do niego dzień doberek a on oczka na mnie i uśmiech.:) Uwielbiam to. Jutro przychodzi położna ciekawe ile będzie ważył?! :)

Widziałam że wcześniej poruszany był temat Teściowej. Moja gdy tylko Jaś się odezwał po spaniu to było że na pewno brzuszek go boli i nogi mu zaczynała trząść(chyba w jej mniemaniu miało pomóc?!!) Oczywiście spieszę sprostować że problemy z brzuszkiem póki co Nas nie dotyczą, Młody je i jednocześnie potrfi puszczać bączki, kupa również bez problemu! Albo zatykanie buzi smoczkiem mówiłam że rośnie i chce" troche porozmawiac" a nie tylko spanie a po przebudzeniu smok wkładać żeby nic nie pisnął! To tyle moich zastrzeżeń.:)

Ogólnie wypoczęłam zero gotowania, sprzątania wypoczęłam tak,że teraz musze się przestawić na tryb wszystko robienia;) Choinka czeka na rozebranie więc dzis się za nią wezmę.

Bukomola jak blizna po cc? zagoiła się? Mi dopiero ostatnio odpały dwa strupki(wydaje mi się że jakoś długo mi się to goiło) Do tego od kilku dni widzę że na wkładce mam krew nie dużo ale takie plamki..ciekawe czy okresu nie dostane?
    A może dlatego że od dwóch dni zaczęłam trochę cwiczyć? Dziś dzwonie do ginekologa umówić się na wizytę.:)

Zdrówka życze dla Dzieciaczków i dużo przespanych godzin w nocy;)
    Buziaki Kochane!

dqpri09kf3kzk37k.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za radą znajomego pediatry biore 5w1, rota i pneumo te dwie pierwsze i tak planowałam a ta trzecią wezmę z radą i juz nie wnikam w ten temat bo jest bardzo ciężki :/

Idę do gina zobaczymy co mi powie. Musze jeszcze poprosić o usg piersi bo mam zastoj juz ze 3 tyg i doradca kazała mi zrobić.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane! Ech, chwile nie zagladalam tu ale od dwóch dni mój syn daje tak popalić ze mam już dość.. nie wiem co się z nim dzieje, jesc chce co godzine dosłownie, jak zasnie to max na godzine, potem pobudka i krzyk, już probowalam wszystkiego bo nie mogłam uwierzyć ze co godzine jest glodny ale nic nie pomaga, dopiero butelka go uspokaja :) nie wiem co mu, jakies ciężkie dni chyba ma :/ A ja już jak zombie chodze przez niego, dziś od 5 rano na nogach.. :(

Annusiak- u mnie blizna w zasadzie zagojona, tzn jest oczywiście poki co mocno czerwona jakto swieza blizna ale nie ma już zadnych strupków ani nic, po prostu czerwona krecha niezbyt atrakcyjna :) wlasnie się zastanawiam czym by to smarować, jakas masc na blizny musze kupic tylko wlasnie tez chce isc do ginekologa, może cos doradzi konkretnego i dobrego. A ty czyms smarujesz??
    Zadnych plamień ani krwawień już nie mam, od kilku dni nosze tylko wkladke higieniczna ale w zasadzie jest czysta po całym dniu.. Wlasnie polozna powiedziała mi ostatnio jak była ze skoro nie karmie piersią to mogę się spodziewać w nieodległym czasie pierwszej miesiączki.. ale nie wiem czy nie przesadzila, nie za wcześnie to??? Cwiczyc nie zaczelam, boje się jeszcze trochę, chce najpierw skonsultować to z lekarzem.. wszystko spoko się goi i nie chce sobie zaszkodzić nadgorliwoscia..chociaż brzuch już krzyczy "weź się za ćwiczenia bo zostane takim flakiem na wieki!" :)

co do szczepionek my chyba tez ta 5 w 1 albo 6 w 1 weźmiemy, musze jeszcze doczytać :) a powiedzcie, to trzeba mieć receptę od pediatry żeby ta szczepionke zamowic w aptece? można po receptę tylko isc na wizyte bez dziecka? nie chce mi się ciagnac specjalnie tego mojego gada bo tylko krzyku narobi jak zwykle :)

U mnie tez ostatnio takie male kropeczki czerwone na policzkach wyskoczyly ale nic z tym specjalnie nie robiłam, przemywalam buzie regularnie przegotowana woda i po paru dniach praktycznie zniknely..

Ech i niestety wczoraj byliśmy na usg bioderek i lewe biodro nie do końca jest prawidłowe.. niby nieduza nieprawidlowosc ale jednak jest, zalecili zakładanie takiej specjalnej szerokiej pieluszki i kontrola za 6 tyg. kurcze, stresuje mnie już sama myśl o tej pieluszcze bo mój maly nerwus pewnie będzie się wkurzal ze mu cos dużego miedzy nogi wpycham :) już widze te krzyki 24h na dobe :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 12:30

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola, coś mi się wydaje, że Twój mały "gad" ;) przechodzi skok rozwojowy... akurat wczoraj z mężem czytaliśmy o rozwoju dzieci i było tam napisane, że w drugim miesiącu jest właśnie skok podczas którego dzieci są niespokojne, rozdrażnione, potrzebują bliskości, noszenia na rękach no i właśnie zaczynają się cyrki z jedzeniem- mogą w zasadzie co godzinę jeść- potem się to wszystko normuje :)

Mnie już zaczynają wkurzać te krostki na czole :/ dziś rano wyskoczyły z boku policzka takie czerwone, drobne. Przemywam wodą przegotowaną ale nie zauważyłam żeby zaczęły znikać.

Maria.sm jak katarek u Twojego dziecka?

Coś Kitty dawno tu nie było...
    Widziałyście jaki Marceli już duży jest??

Bukumola lubi tę wiadomość

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. mówisz ze skok rozwojowy? Niedoedukowana jestem widać, musze o tym doczytać :) mam nadzieje ze jak już dokona tego skoku to rozwinie mu się wreszcie umiejętność spania więcej niż godzine :) A twoja corcia już przechodzila ten skok?? Jak długo to trwa? bo nie wiem czy mi psychika wytrzyma ten cały skok :P

Hehe, Kitty pochlonieta macierzyństwem na maxa, nie ma czasu na forum widocznie :) Ale u niej wszystko ok, wlasnie zaraz udajemy się na wspólny spacer z naszymi maluchami- jej grzeczna corcia i mój mały terrorysta :) przynajmniej popatrze sobie przez chwile jak wygląda grzeczne dziecko ;)

Kanapa- a przemywasz buzke regularnie woda? jak wychodzisz na spacer to nakładasz krem ochronny na buzie? jeśli tak to po powrocie ze spaceru zawsze przemyj buzke. mysle ze nie ma się co przejmować, to ewentualnie tylko kwestia estetyczna, no chyba ze jest ich dużo to może jakas alergia.. a tylko na buzi czy na ciele tez?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 13:26

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie polecić jakieś dobre termosy na butelki? żeby na spacerze zbyt szybko się herbatka nie wychładzała teraz...

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakuzniki ja tez odciagam i podaje butelka, mm daje raz dziennie albo w ogole, kwestia tego czy mam swoje mleko w lodowce, co ile sciagasz bo u mnieto sie przeciaga do 4-5h, a w nocy t juz calkiem sobie odpuscilam i rano sciagam po nawet 9h, ale wtedy mam mleka na spokojnie dwa karmienia,

dlaczego sciagasz, jaki byl tego powod? i jak sobie radzisz majac jeszcze jedno dziecko, ja chyba bym tego nie ogarnela, sciaganie, karmienie, odbicie, problem z usnieciem wiec trzeba malucha tulic, albo do niego gadac bo robi sie marudny, a tu jeszcze jedne dziecko..

a czy ktos ma malucha ktory robi kupki rzadziej niz codzienie, moja cos sie przestawla calkiem, robila 1 kupkle na dzien, a juz 3 raz zrobila 1 kupke duuuuza na 3 dni, martwie sie o jej brzuszek bo wali przez to duzo smierdzacych bakow, i czasem poplakuje bo jej w brzuszku jezdzi

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kanapa wrote:
    Możecie polecić jakieś dobre termosy na butelki? żeby na spacerze zbyt szybko się herbatka nie wychładzała teraz...
    ja mam zwykly termos z canpolu niby do 2-3h utrzymuje sie temperatura, ale nie sprawdzalam,
    bierzesz herbatke na spacery, o kurcze ja biore tylo smoka i tetre, i zawsze spacer miedzy karmieniami, nawet nie wiem jakbym ja miala nakarmic w takie zimno i gdy ona jest tak opatulona

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosie skokow rozowjowych to jak obecnie zachwouja sie wasze niemowlaczki, moja zaczyna patrzec na twarze, sledzi wzrokiem za zabawkami, niektore dzwieki sprawiaja radosc, i sa pierwsze 15 minutowe lezenia w lozeczku samemu, a tak to bez zmian - jedzenie, przewijak, placz, przytulanie,

czy wasze dzieci zasypiaja same w lozeczku? bo ja moja odkladam albo juz spiaca albo na pol i wtedy sama juz dosypia, czasem ja odloze i po chwili placz

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mojego synka strasznie wysypało a położna i pani doktor stwierdziły, że te kropki a gdzieniegdzie krostki to jest trądzik niemowlęcy i że to trzeba przeczekać. Kazały jedynie te krostki z białym podbiegnięciem smarować punktowo sudocremem.

Bukomola co do takiego zachowania malucha przeżywałam to w sobotę. W niedzielę zawziełam się i odstawiłam prawie całe jedzenie, a szczególnie nabiał i warzywa mrożonki z których robiłam zupę. I jest - nie zapeszając - lepiej, już się tak nie pręży, nie budzi przez sen. Do tego daję mu po 2 kropelki espumisanu do każdego jedzenia. Wcześniej dawałam więcej ale położna powiedziała że być może dla niego to jest zbyt duża dawka i odnosi przeciwny efekt.

860ianliz3s2rxlo.png
  • maria.sm Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Kanapa za inf Kupilam wczoraj ten nasivin ale zanim przeczytalam twoja wypowiedz kupilam zamiast kropelek sprey ale jak sie go aplikuje to tez leca kkropelki wiec daje mu po 2 najpierw na noc rano i w poludnie Nasivin pomaga ale niewiele mu tego katarku schodzi i boje sie ze po 3,4 dniach stosowania kiedy bedziemy musieli zakonczyc ich stosowanie maly nadal bedzie mial zatkany nosek i wtedy nie wiem co zrobie Te krole mozna gdzies do 4 dni stosowac:-/
    my na bioderka idziemy jutro:)
    Bukomola ja jak zombie chodze od 3 tyg
    Dzisiaj malutki spal mi od 22 prawie do 4.40!! ale juz od tej godz nie spie wczoraj od 3.30 jakos tak nie moge sie poprzestawiac z tym spaniem i ciezko mi tak spac budzic sie i znowu klasc...fakt faktem to utrudnia nieco zycie ale ja nie mam tak jak niektorzy posprzatac poprac i ugotowac obiad dla rodzinki musze

maria.sm
  • kasiakuzniki Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    kasiakuzniki ja tez odciagam i podaje butelka, mm daje raz dziennie albo w ogole, kwestia tego czy mam swoje mleko w lodowce, co ile sciagasz bo u mnieto sie przeciaga do 4-5h, a w nocy t juz calkiem sobie odpuscilam i rano sciagam po nawet 9h, ale wtedy mam mleka na spokojnie dwa karmienia,

dlaczego sciagasz, jaki byl tego powod? i jak sobie radzisz majac jeszcze jedno dziecko, ja chyba bym tego nie ogarnela, sciaganie, karmienie, odbicie, problem z usnieciem wiec trzeba malucha tulic, albo do niego gadac bo robi sie marudny, a tu jeszcze jedne dziecko..

a czy ktos ma malucha ktory robi kupki rzadziej niz codzienie, moja cos sie przestawla calkiem, robila 1 kupkle na dzien, a juz 3 raz zrobila 1 kupke duuuuza na 3 dni, martwie sie o jej brzuszek bo wali przez to duzo smierdzacych bakow, i czasem poplakuje bo jej w brzuszku jezdzi

ja ściągam z kilku powodów po 1. mam duże otoczki i małą całych ustami nie obejmowała i robiły mi się stany zapalne po
    2. ona chetnie wisiała by na mnie całymi dniami a ja nie mam jak sobie na to pozwolić pierwsze 2tyg jej życia była tylko na piersi ale cierpiała na tym starsza córka teraz starsza chodzi do przedszkola ale po muszę się nią zająć pobawić nakarmić no być tez dla niej a nie uwiązana z małą przy piersi a po 3. nei chciała bym żeby Wiki zrobiła sobie zemnie smoczek a tak się działo u wszystkich moich koleżanek które karmiły piersią że ich maluchy dopuki ich nie odstawiły budziły się często na ciumkanie....
    -
    ja ściągam co 3h ale nie odciągam więcej niż 100ml z 2 piersi a przeważnie tak 60-90 a mała je 120 więc brakuje tego pokarmu na całą dobę....
    w nocy ściągam po podaniu jej mm nie pilnuje 3h jak spi 4-5 to tak też odciągam ale wiem po pierwszej córce że ważne jest systematyczne odciąganie bo później pokarmu jest mniej
    -
    a co do zajęć i czasu przy dwójce no nie ukrywam jest jazda bez trzymanki!!

relgmg7y84x14clo.png
    ex2bupjya5lqw4wz.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem laseczki hehe, u nas wszystko ok mala grzeczna, spi ladnie, jest bardzo kontaktowa, wczoraj i przedwczoraj zasypiala ciezko wieczorem byla marudna, ale to podejrzewam wlasnie skok rozwojowy. Na szczescie zasypia sama odlozona do lozeczka, nie trzeba jej nosic albo bujac :)
    My bioderka mamy w czwartek. 6 lutego mamy szczepienia, zdecydowalam sie na zwykle + rota i pneumo.
    Na sisi wyszly malej takie zaczerwienione zmiany i male krosteczki ale polozna mowila ze to raczej nie odparzenia tylko jakies grzybiczne zmiany. Kupilam Clotrimazol i smaruje 4x dziennie. Poza tym wszystko super, aha no i mala przepuklina, mamy duzo klasc na brzuszku i zapinac wysoko pampersa. Mala wazy 4600 i juz to czuc :)
    W nocy budzi sie na ogol raz na karmienie ok 3 w nocy i potem o 6... Dzis i wczoraj wlasnie jadla mi co 1,5 i co 2 h w ciagu dnia po 50,60, ml... Co zwykle zjadala 90-120 ml i spokoj na 3 h ale to wlasnie podejrzewaam przez ten skok.
    Dzis z Bukumola bylysmy na spacerku godzine, moja sie tak dotlenila ze po spacerze zjadla i spi do tej pory :)
    A ja sie grzeje teraz pod kocykiem przed tv. Wieczorkiem zrobie prasowanie.
    Aha pokusilismy sie z moim wczoraj o seksik pierwszy po porodzie, super nic nie boli zadnego dyskomfortu a ja taka wyposzczona bylam ze mojemu nawet rano nie odpuscilam :P zreszta zauwazylam duuza potrzebe seksu teraz :) hehe nie narzekam na ta huc, moj chyba tez nie :P
    A u was dziewczyny jak z powrotem do seksu?
    Od 1 lutego zaczynam silownie yeahh !!

Aha nie bylo mnie bo bylam tydzien u mamy, moj S. Byl w Londynie na targach, fajnie bo odpoczelam, mialam duza pomoc no i najwazniejsze nie bylam sama... :)

Wiki81 lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Engerix, 5 w 1 i pneumo. Te ostatnie mamy za darmo w związku z opinią kardiologa. To już odciążenie, bo jedna dawka kosztuje 342 zł. Mała strasznie płakała. Widok takiego biednego dziecka jest straszny dla matki. Trzy kłucia, w prawe ramię, prawą nogę, lewą nogę. Mamy już to za sobą.

Jeśli chodzi o bioderka, to my też mamy zalecenie szerokiej pieluchy, bo lewe trochę gorsze, ale lekarz mówi, że nie ma powodu do zmartwień. Za 3 tygodnie kontrola.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bukumola, moja w zeszłym tygodniu miała dwa dni totalnego marudzenia- nie można jej było nawet na chwilę odłożyć, cały czas na rękach musiała być. No i nocka nie przespana była... może to był własnie ten skok?? Od tamtej pory jest już grzeczniutka :) oczywiście ma swoje humorki ale teraz to jest pikuś w porównaniu do tego co było w zeszłym tyg! Z tego co wyczytałam to ten pierwszy skok trwa do 3 dni, potem się wydłużają... ;)

Julianna, nie zabieramy herbatek na spacery ale czasem chciałabym wyjść z małą gdzieś na dłużej, do kogoś i wolałabym mieć własnie "w razie czego" już gotowy napój do podania. Też wychodzimy teraz między karmieniami :) wiecie kiedy u dzieci wydłużają się te okresy "między-jedzeniowe"?

Ja jak była na wizycie u pediatry to nic nie mówił o badaniu bioderek- napisał w książeczce małej że są do obserwacji. Kolejna wizyta dopiero przy okazji szczepienia więc dopiero za ok 2 tyg.

Maria, mojej też nie schodziło- raczej spływało do gardła bo kata umiejscowił się w kanalikach, nie bezpośrednio w nosku. Układasz dziecku głowę wyżej od reszty ciała? To sprzyja spływaniu kataru do nosa, podobnie jak leżenie na brzuszku.

Kitty, już myślałam że przepadłaś- macierzyństwo wciągnęło Cię całkowicie!
    My z mężem też już jesteśmy "po" ;) po 5 tygodniach bez sexu czułam się jak dziewica :P pomimo, że miałam cc trochę bolało mnie w środku... muszę się do gina umówić :)

kittykate lubi tę wiadomość

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Zoska tez jada podobnie, 110 srednio czasem 120 doje; ja sciagam srednio 130 co 4-5h, a po nocy > 250

f2w3tqywlcgkfgv6.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ