Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej☺kochane posiadam pampersy DADA (z biedronki) 2-ki 3-6kg 156szt oraz 3ki 4-9kg 128szt do odsprzedania za 80zł po 28gr sztuka jeśli któraś z Was jest chętna proszę pisać ☺ niestety moja Córcia ma na nie uczulenie
-
My dawaliśmy espumisan 3 do 4 razy dziennie po 5-7 kropel każdorazowo przed karmieniem.
Spieszę donieść, że po sab simplexie dzisiejsza noc była również spokojna- mała spała od 22 do 3, potem do 7.30 i 11 więc nawet się wyspaliśmy
no i kolejny sukces, udało się ją "oszukać" i pociągnęła z piersi bez nakładki
Powiedzcie, jak ubieracie swoje dzieci na spacer? Cały czas mam dylematy czy nie za cienko/grubo małej nie ubieram... -
Ja tak jak eforts ale zamiast kocyka dajemy śpiworek taki do wózka.
-
maria.sm wrote:czy ktoras z was miala przewlekly katar u dziecka...
robie wszystko odciagam inhaluje a tu zamiast sie poprawic stan sie pogarsza i moje dziecko ma coraz bardizej zatkany ten nosek
kropli dla takich malych dzieci nie ma w kazdym razie lekarka mi zabronila poodawac cokolwiek tak ze padam na twarz z wycienczenie tym ciaglym stresem i krzykiem dziecka jesli ktoras miala podobny problem niech napisze po jakim czasie objawy zatkanego noska ustapily
U nas katar trwał równo trzy tygodnie,w tym czasie czyściłam wodą morską i odciagałam fridą. Mały spał tylko w pozycji pionowej ma moich lub męża piersiach. Teraz jak nie ma kataru jest duuuużo lepiej. -
eforts wrote:Aniar sprawdziłam ulotke 5-10 kropel do każdego kamienia.
Na moim espumisan 100 pisze 6-10 kropli i nie pisze czy to na dzień czy do każdego karmienia ale poniżej dawkowanie dla dzieci i dorosłych ujęte jest jako dawka dzienna stąd mój wniosek że to dla niemowląt Też jako dzienna dawka jest ujęte.
Ale szczerze mówiąc ja daje 2 razy Dziennie po 10 kropli bo sab mi się skończył.
-
aniar wrote:Ja tak jak eforts ale zamiast kocyka dajemy śpiworek taki do wózka.
Ja ubieram dziecię tak jak siebie Czyli na górę body, bluzę i kurtkę a na dół spodnie ocieplenie i skarpetki nie Używam kombinezonu bo puki co za ciepło i jest za duży. Wkładam do Wózka i przykrywamy kocem i ta przykrywką z wózka. -
Cisza jak makiem zasiał
Ktoś wie co tam u dziewczyn z drugiego forum? Chyba już wszystkie urodziły
Mamy obecnie mały problem z wypryskami na czole... położna twierdzi, że to potówki od czapki ale natłuszczam i nie schodzą- macie może jakiś sposób na to? -
nick nieaktualnyhej mamusie, czy pamiętacie może, czy kikut pępowiny "się ślimaczył"..u nas jeszcze nie odpadł, ale brudzi ubranka, dzwoniłam do położnej i ona nazwała to "ślimaczeniem" się...uhmmmm
kanapa u mnie położna mówiła, żeby potówek nie dotykać, że same zejdą i że faktycznie od czapeczki, od przegrzania....
ps. a tu możecie kupić: http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30mlWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:25
-
Kanapa ja chwalę 3 godzinne drzemki
Aż mi się nie chce wierzyć że dzieci potrafią spać tyle czasu bez przerwy
Ale nie v narzekam 3 godziny to dużo więcej niż 1,5
Dynamiczna swoją ulotkę wyrzucilam, przyszłam w necie chociaż my i tak go nie podajemy u nas delicol się sprawdza.kanapa lubi tę wiadomość
-
Malenq wrote:hej mamusie, czy pamiętacie może, czy kikut pępowiny "się ślimaczył"..u nas jeszcze nie odpadł, ale brudzi ubranka, dzwoniłam do położnej i ona nazwała to "ślimaczeniem" się...uhmmmm
kanapa u mnie położna mówiła, żeby potówek nie dotykać, że same zejdą i że faktycznie od czapeczki, od przegrzania....
ps. a tu możecie kupić: http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml
Może postaraj się jeszcze dokładniej czyścić i do sucha patyczkiem przecieraj żeby mokry nie zostawał
PS. U nas polozna lapisowala pepek 3 razy i to wysusza żeby się nie slimaczylo. Także poproś położnaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:46
Malenq lubi tę wiadomość
-
Kanapa ty mi kiedys pisalas ze twoje dziecko mialao katar
czy wyleczylas juz go z tego?? nie wiem czy podac malemu nasivin niby pisze ze po 3 miesiacu moj ma 5 tyg i 3 dni nie wiem sama strasznie mi goszkoda bo sie bidak meczy nie moze oddychac a na jakims forum pzeczytalam ze kobita tez dawal dziecku te krople jak mialo 1,5 miesiaca i nic sie nie dzialo U mnie inhalacje nawilzanie powietrza i odciaganie frida nie pomaga katar utrzymuje sie juz kilka dni:(maria.sm -
Eforts gratuluję 3h drzemek :)moja robi się coraz bardziej aktywna w dzień- śpi do godziny 9-10, potem drzemka 1-1,5h na spacerze i potem trochę wieczorem a tak to prowadzimy dialogi
Malenqa, mi połozna mówiła żeby natłuszczać ale w tym tyg chcemy się wybrać do pediatry i jej jeszcze zapytamy o to czółko
Maria, ja swojej podawałam nasivin jak miała niespełna 3tyg- po 4 dniach 3xdziennie po 2 krople do każdej dziurki (krople nie spray!!) przestaliśmy (można max 5dni) i poprawa była ogromna. Do tego jeszcze maść majerankowa pod nosek 4xdziennie, najlepiej podczas jedzenia bo wtedy dziecko musi oddychać przez nosek i najlepiej inhaluje się. Słyszałam, że jeszcze można dac kroplę olejku eukaliptusowego na bluzeczkę dziecka. Teraz w zasadzie już nie mamy problemu z katarem, czasem jeszcze nosek na chwilę się przytka ale teraz pomaga kropla soli fizjologicznej i frida
Nie bój się używać nasivinu- mi dwóch pediatrów poleciło te kropleMalenq lubi tę wiadomość
-
Pollyanna wrote:Czy któraś z Was ma już za sobą szczepionki? Ja wciąż odwlekam. W tym tygodniu się chyba jednak już wybiorę.