X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie ostatnie mieliśmy 6 kwietnia, ale to była ostatnia dawka 5 w 1 i pneumokoki. Na szczęście prawie nie ma już śladu po wysypce.

Kanapa, to Twoja córka już pokaźnej wagi :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bukumola Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Kanapa- 14kg :) Sluszna waga :)Patrzac na mojego Kube zastanawiam się czy on w wieku 3 lat będzie tyle wazyl :) Poki co na wadze 10,2kg :)

My od piątku walczymy z ospa... Także jedna szczepionka już mi odpada bo będzie zbedna :/ Niestety młody przytargal to swinstwo ze zlobka.. Pierwsze dziecko rozchorowalo się przed weekendem majowym i potem fala zachorowan ale Kuba dzielnie się trzymal i już prawie uwierzyłam ze to przetrwa a tu w czwartek pierwsze krostki :( Także 2,5tyg się wykluwalo az się wykluło.
    Nie zdazylam zaszczepić wiec przechodzi tak średnio, trochę go wysypalo, goraczka niestety już 5 dzień :( No i minimum 2 tyg w domu, nie wiem jak to zorganizować, mam nadzieje ze dziadkowie pomoga bo jak nie to mnie chyba z roboty wyrzuca :/

17u9i09kaz7fg3pq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest 8 zabkow i wychodzi teraz pierwsza 4, na szczescie bezproblemowo...

zaczynamy tez dzisiaj klasc mlodego w swoim pokoju, troche sie boje to jakies ma teraz jednorazowe napady kaszlu w nocy, tak go pomeczy 10 minut i pozniej juz spokoj...
    jesli chodzi o wage to tak 10,2 kg moze jest i niecale 80 cm...

a z ciazowych wiesci to dzisiaj wchodze w III trymestr :) hurra kolejna granica osiagnieta, teraz aby do 30 tyg

• kanapa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo waży ale jest też wysoka i wcale po niej tego nie widać- na placu zabaw ciężko odróżnić ją pod względem wieku od 2-3 letnich dzieci :)

Bukumola, współczuję ospy... namęczy się maluch- przecież to swędzi cholerstwo :/ moja po kontakcie z półpaścem nie zachorowała na szczęście. A co ze szczepionką w takim przypadku? Szczepi się jeszcze dziecko, które już przechorowało ospę?

Karola, wkraczasz na nieznane tereny ;) super! tak trzymaj :) oby do 40tyg!

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom teraz wszytsko w ciazy to dla mnie nowosc :) i oby tak do konca

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro już 33 tydzień zaczynam. Ale cały czas mam jakieś dziwne przeczucie, że poród szybciej nastąpi. Dzisiaj w nocy to myślałam, że padnę. Tak mnie brzuch z lewej strony bolało i na nogę promieniowało. Po godzinie czasu od wzięcia tabletki ustało. Na szczęście w piątek wizyta.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helo dziewczyny,
    Dawno mnie nie było oj mało mam czasu.
    Zapisałam Wojtusia do żłobka ( chodzi od 2 tyg. ) Dziennie rano jest syrena , najgorzej jest po weekendzie.

Pracy mam ogrom, jestem na etapie przyjęcia przedstawiciela handlowego więc moze część obowiązków ze mnie spadnie, mam kandydata i mam nadzieję ze się sprawdzi bo jak nie to...... się załamię

Byłam tydzień temu na prenatalnych, Daria waży 550 gr i ma 20 cm od głowy do pupy ( czy ja już Wam tego czasem nie pisałam ? )

Wszystkie pomiary ok jest zdrowa :)

Dziś mam plan zrobić sobie listę wszystkich potrzebnych rzeczy które muszę dokupić tak aby mój budżet to wytrzymał :)

Zaciążone jak Wy z przygotowaniami zakupowymi i psychicznymi ??

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie mała jest większa na tym etapie niż była starsza córka. W 32+5 siostra miała 2300 g, a ta ma w 32+2 2452 g.... Klopsidło następne ponad czterokilowe się szykuje. Szyjka mi się już skróciła do 25 mm, dostałam luteinę na 4 tygodnie. Gin mówi, żeby jeszcze te 5 tygodni wytrzymała, a minimum 2. Ogólnie Ewa jest większa o ponad 2 tygodnie. A kość udowa to na 36 tydzień już pokazała. Jest ułożona główkowo i miejmy nadzieję, że tak już zostanie. Łożysko II stopnia, na tym etapie ok. Mam iść do okulisty, bo mówiłam, że mi się wzrok pogorszył.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zima jesli chodzi o przygotowanie. Wozka brak, ręczników brak, wanienki brak, kosmetyków, pampersow itd brak i dla siebie do szpitala nic nie mam wiec zima jak nie wiem.

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to tak jak u mnie wprawdzie mam miesiąc więcej czasu ale jak sobie przypominam to u Wojtusia szybciej się organizowałam.

Też muszę kupić wanienkę ( dla Wojtka miałam pożyczoną na stelażu) , ręczniki ( te od Wojtusia się już ie nadają) Wózek mam na szczęście i kołyskę już kupiłam . Ale reszta niestety w lesie.

Milcia to szykuje się wcześniejszy poród .

Karola Ty musisz trzymać się jak najdłużej :) Ale dla spokoju przygotowania rozpocznij już :) Jak się czujesz co mówią lekarze?

kaarolaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dawno mnie tu nie bylo, ostatni raz chyba pisalam jak podejrzewalam, ze jestem w ciazy a dzis to juz prawie 23 tydzien :D Widze, ze piszecie o przygotowaniach dla drugiego dziecka - my nie mamy jeszcze nic, procz tego co uzyjemy po Mai (tym razem bedzie chlopak wiec i ciuszki trzeba bedzie pokupowac :/ ) Z jednej strony bardzo sie ciesze, ze miedzy dziecmi bedzie taka roznica wieku, beda sie razem chowac i bawic ale z drugiej jestem przerazona jak to bedzie ogarnac dwojke...

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna narazie jest ok,w poniedzialek wizyta i bede wiedziala na czym teraz stoje, pewnie czeka mnie wizyta w szpitalu z podaniem sterydow na plucka :) bede sie czula lepiej i pewniej kiedy je dostane...

ja tez wanienke mialam pozyczona od szwagierki a ona rodzi w lipcu wiec musze szukac drugiej, wozek tez nowy bo tamten juz swoje lata mial i taki troche zniszczony jest...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza dasz rade :) ja tez sie boje ale kto jak my

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że muszę kupić tylko małe pieluchy i z zakupów będzie wszystko. Dużo nie kupowaliśmy. Kupiłam tylko niebieski ochraniacz do łóżeczka, bo miał być chłopiec. Może kilka ciuszków i to wszystko. Najgorszej jest z praniem. Mam część wypraną i wyprasowaną. Ale to prasowanie mnie dobija.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ukladalam a wlasciwie przekladalam ciuchy Marcela w inne miejsce i juz mialam dosc a gdzie tu jeszcze pranie, prasowanie i sortowanie ciuszkow dla Kornela...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola cieszmy się, że mamy dzieci tej samej płci, bo inaczej ja np to nie wiedziałabym gdzie to wszystko chować. A tak jedno po drugim będzie miało :)

Piekę właśnie chleb, a ciasto na placek drożdżowy z truskawkami rośnie i jak tylko wyjmę chleb, bo placek ląduje w piekarniku :)

polkosia, kaarolaa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas ciag dalszy przebijania sie czworek, przez to pojhawily sie pobudki nocne,w nocy mala przychodzi do nas spac, jak sie obudzimy to jyz przenosimy, a jak nie to spi do rana, w srode mamy miec szczepienie, a tu lekki katar od niedzieli, i nie wiem co z tego wyjdzie,
    Z przygotowaniami na przyjscie dtugiego dziecka jestem daleko w polu, mam ustawione lozeczko w pokoju i regal ( przeniesione z pokoju Zosi), kupilam plyny do prania ciuszkow i nic poza tym, 90% bedzie po Zosi, w czerwcu plkanuje zabrac sie za przebieranie pudel ciuszkowych, odplmianie, pranie, prasowanie

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj byla wizyta, szyjka trzyma ma 2 cm :) a mlody wazy 1200g, granica 1 kg zdobyta, teraz kontrola 6 czerwca :) troszke sie balam tej wizyty ale juz mi ulzylo :)

Milcia lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szyjka prawie jak moja, bo ja mam 25 mm. Karola oby tak dalej :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    No to szyjka prawie jak moja, bo ja mam 25 mm. Karola oby tak dalej :)
    no tak ale Ty jestes te 5 tyg przede mna a 5 tyg to duzo, ale wierze ze juz wytrzyma :)

‹‹ 1326 1327 1328 1329 1330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ