Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wow, Kanapa- 14kg Sluszna waga :)Patrzac na mojego Kube zastanawiam się czy on w wieku 3 lat będzie tyle wazyl Poki co na wadze 10,2kg
My od piątku walczymy z ospa... Także jedna szczepionka już mi odpada bo będzie zbedna Niestety młody przytargal to swinstwo ze zlobka.. Pierwsze dziecko rozchorowalo się przed weekendem majowym i potem fala zachorowan ale Kuba dzielnie się trzymal i już prawie uwierzyłam ze to przetrwa a tu w czwartek pierwsze krostki Także 2,5tyg się wykluwalo az się wykluło.
Nie zdazylam zaszczepić wiec przechodzi tak średnio, trochę go wysypalo, goraczka niestety już 5 dzień No i minimum 2 tyg w domu, nie wiem jak to zorganizować, mam nadzieje ze dziadkowie pomoga bo jak nie to mnie chyba z roboty wyrzuca -
nick nieaktualnyu nas jest 8 zabkow i wychodzi teraz pierwsza 4, na szczescie bezproblemowo...
zaczynamy tez dzisiaj klasc mlodego w swoim pokoju, troche sie boje to jakies ma teraz jednorazowe napady kaszlu w nocy, tak go pomeczy 10 minut i pozniej juz spokoj...
jesli chodzi o wage to tak 10,2 kg moze jest i niecale 80 cm...
a z ciazowych wiesci to dzisiaj wchodze w III trymestr hurra kolejna granica osiagnieta, teraz aby do 30 tyg -
Sporo waży ale jest też wysoka i wcale po niej tego nie widać- na placu zabaw ciężko odróżnić ją pod względem wieku od 2-3 letnich dzieci
Bukumola, współczuję ospy... namęczy się maluch- przecież to swędzi cholerstwo moja po kontakcie z półpaścem nie zachorowała na szczęście. A co ze szczepionką w takim przypadku? Szczepi się jeszcze dziecko, które już przechorowało ospę?
Karola, wkraczasz na nieznane tereny super! tak trzymaj oby do 40tyg! -
nick nieaktualny
-
Ja jutro już 33 tydzień zaczynam. Ale cały czas mam jakieś dziwne przeczucie, że poród szybciej nastąpi. Dzisiaj w nocy to myślałam, że padnę. Tak mnie brzuch z lewej strony bolało i na nogę promieniowało. Po godzinie czasu od wzięcia tabletki ustało. Na szczęście w piątek wizyta.
-
helo dziewczyny,
Dawno mnie nie było oj mało mam czasu.
Zapisałam Wojtusia do żłobka ( chodzi od 2 tyg. ) Dziennie rano jest syrena , najgorzej jest po weekendzie.
Pracy mam ogrom, jestem na etapie przyjęcia przedstawiciela handlowego więc moze część obowiązków ze mnie spadnie, mam kandydata i mam nadzieję ze się sprawdzi bo jak nie to...... się załamię
Byłam tydzień temu na prenatalnych, Daria waży 550 gr i ma 20 cm od głowy do pupy ( czy ja już Wam tego czasem nie pisałam ? )
Wszystkie pomiary ok jest zdrowa
Dziś mam plan zrobić sobie listę wszystkich potrzebnych rzeczy które muszę dokupić tak aby mój budżet to wytrzymał
Zaciążone jak Wy z przygotowaniami zakupowymi i psychicznymi ?? -
Ja dzisiaj po wizycie mała jest większa na tym etapie niż była starsza córka. W 32+5 siostra miała 2300 g, a ta ma w 32+2 2452 g.... Klopsidło następne ponad czterokilowe się szykuje. Szyjka mi się już skróciła do 25 mm, dostałam luteinę na 4 tygodnie. Gin mówi, żeby jeszcze te 5 tygodni wytrzymała, a minimum 2. Ogólnie Ewa jest większa o ponad 2 tygodnie. A kość udowa to na 36 tydzień już pokazała. Jest ułożona główkowo i miejmy nadzieję, że tak już zostanie. Łożysko II stopnia, na tym etapie ok. Mam iść do okulisty, bo mówiłam, że mi się wzrok pogorszył.
-
nick nieaktualny
-
Karola to tak jak u mnie wprawdzie mam miesiąc więcej czasu ale jak sobie przypominam to u Wojtusia szybciej się organizowałam.
Też muszę kupić wanienkę ( dla Wojtka miałam pożyczoną na stelażu) , ręczniki ( te od Wojtusia się już ie nadają) Wózek mam na szczęście i kołyskę już kupiłam . Ale reszta niestety w lesie.
Milcia to szykuje się wcześniejszy poród .
Karola Ty musisz trzymać się jak najdłużej Ale dla spokoju przygotowania rozpocznij już Jak się czujesz co mówią lekarze?kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Dawno mnie tu nie bylo, ostatni raz chyba pisalam jak podejrzewalam, ze jestem w ciazy a dzis to juz prawie 23 tydzien Widze, ze piszecie o przygotowaniach dla drugiego dziecka - my nie mamy jeszcze nic, procz tego co uzyjemy po Mai (tym razem bedzie chlopak wiec i ciuszki trzeba bedzie pokupowac ) Z jednej strony bardzo sie ciesze, ze miedzy dziecmi bedzie taka roznica wieku, beda sie razem chowac i bawic ale z drugiej jestem przerazona jak to bedzie ogarnac dwojke...
-
nick nieaktualnydynamiczna narazie jest ok,w poniedzialek wizyta i bede wiedziala na czym teraz stoje, pewnie czeka mnie wizyta w szpitalu z podaniem sterydow na plucka bede sie czula lepiej i pewniej kiedy je dostane...
ja tez wanienke mialam pozyczona od szwagierki a ona rodzi w lipcu wiec musze szukac drugiej, wozek tez nowy bo tamten juz swoje lata mial i taki troche zniszczony jest... -
nick nieaktualny
-
Ja Wam powiem, że muszę kupić tylko małe pieluchy i z zakupów będzie wszystko. Dużo nie kupowaliśmy. Kupiłam tylko niebieski ochraniacz do łóżeczka, bo miał być chłopiec. Może kilka ciuszków i to wszystko. Najgorszej jest z praniem. Mam część wypraną i wyprasowaną. Ale to prasowanie mnie dobija.
-
nick nieaktualny
-
Karola cieszmy się, że mamy dzieci tej samej płci, bo inaczej ja np to nie wiedziałabym gdzie to wszystko chować. A tak jedno po drugim będzie miało
Piekę właśnie chleb, a ciasto na placek drożdżowy z truskawkami rośnie i jak tylko wyjmę chleb, bo placek ląduje w piekarnikupolkosia, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u nas ciag dalszy przebijania sie czworek, przez to pojhawily sie pobudki nocne,w nocy mala przychodzi do nas spac, jak sie obudzimy to jyz przenosimy, a jak nie to spi do rana, w srode mamy miec szczepienie, a tu lekki katar od niedzieli, i nie wiem co z tego wyjdzie,
Z przygotowaniami na przyjscie dtugiego dziecka jestem daleko w polu, mam ustawione lozeczko w pokoju i regal ( przeniesione z pokoju Zosi), kupilam plyny do prania ciuszkow i nic poza tym, 90% bedzie po Zosi, w czerwcu plkanuje zabrac sie za przebieranie pudel ciuszkowych, odplmianie, pranie, prasowanie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny