Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak te owsiki się przenoszą? Muszę poczytać na ten temat bo zielona jestem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!
    Ależ mnie tu nie było.... :) widzę, że paskudne robaki na tapecie :/
    Owsiki to "choroba" brudnych rąk- trzeba zjeść jajeczka żeby się zarazić, więc niemyte owoce, warzywa, jedzenie brudnymi rękoma no i piasek z piaskownicy... dużo dzieci ma problem z owsikami.

Co u Was słychać dobrego?? Jak starsze rodzeństwo zareagowało na pojawienie się młodszego członka rodziny? :)

Dziewczyny, jak Wasze dzieci znoszą długie podróże samochodem? My za kilka dni jedziemy nad morze i zastanawiam się co zrobić żeby nie zwariować z dzieckiem w samochodzie przez tyle godzin ;)

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była dobra reakcja starszej siostry na młodszą :) Teraz od czasu do czasu sama do niej podchodzi i po głowie delikatnie głaszcze i mówi "aja aja".

Dzisiaj mija miesiąc od mojego porodu. Czas szybko leci :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa chyba będziesz musiała przygotować albo na tablecie albo na telefonie jakieś bajki z Youtuba tak na wszelki wypadek.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia przypomnij mi w którym tyg ty urodziłaś. Ponosiłam dzisiaj młodego i dopadły mnie skurcze. Wprawdzie nie są bolesne ale regularne. Leżę odpoczywam ale nie przechodzą. Obym nie musiała jechać do szpitala

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie cisza i tak ma byc jeszcze przez dwa tygodnie bo jestem u rodzicow do 1 sierpnia. No i 1 mam wizyte i wtedy ściągamy szew. Czesc czopu odeszla mi tydzien temu i poki co cichutko.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna, ja urodziłam w 36+5.

Mała przez niecałe 4 tygodnie przybrała 1020 g od najniższej wagi spadkowej jeszcze ze szpitala.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Ty już za tydzień będziesz miała ciążę donoszoną :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Karola Ty już za tydzień będziesz miała ciążę donoszoną :)
    Nom i bardzo sie z tego ciesze bo do tej pory nie moge uwierzyc ze sie udalo :) ze wystarczyl taki maly zabieg, kawalek nitki aby ten gosc w srodku wytrzymal do bezpiecznego momentu. Szkoda ze przy Marcelim nie mislam tej szansy.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ważne, że Marceli się dobrze się rozwija i jest wszystko ok :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, chyba przygotuję sobie playlistę ;) pepa i masza muszą być :P

Dynamiczna, skurcze ustały?

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ale ważne, że Marceli się dobrze się rozwija i jest wszystko ok :)
    No tak to najwazniensze :)

• julianna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my po wizycie, malutka wazy 2,5 kg, i okolo tygodnia wyprzedza termin, u mnie skrocila sie szyjka, zatem gin kaze sie oszczedzac i probowac wytrzymac 3 tygodnie do donoszenia ciazy, a ja jakos sie obawiam, ze sie nie uda, mam juz dosc mocno bolace skurcze, a maluch naciska nba szyjke, dzis mialam wrazenie ze mi raczke w szyjke wlozxyla i zaczela drapac :-) rozpycha sie juz bardzo mocno.

Spakowalam torby, dla dziecka man chyba juz w wszystko, dla siebie pare drobiazgow do kupienia, typu makle kosmetyki, stanik do karmienia, podpaski...

No i czekamy na rozwoj wydarzen, po wczorajszej wizycie troche sie wystraszylam, chcialabym donosic

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna ogolnie to mala dosc spora wiec na tym etapie myślę ze spokojnie dałaby sobie rade. Jednak wiadomo ze kazdy dzien jest teraz bardzo wazny. A ile ma twoja szyjka? Bo przeciez na tym etapie ma prawo sie skrócić. A magnez bierzesz?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julianna waga już jest ok, ale wiadomo że lepiej, żeby jeszcze poczekała. U nas zabrakły dwa dni do ciąży noszone tylko i teraz musimy się bujać z tymi wszystkimi poradniami. I zupełnie nie wiem, czemu ta pediatra wpisała wszędzie, że mała ma zaburzenia adaptacyjne, skoro wszystko było dobrze oprócz tego, że waga spadła, ale to raczej normalne i oprócz żółtaczki, ale to też normalne.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julianna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin powiedzial ze na tym etapie ciazy, z ta wasga dziecka i w obecnych czasach, podobno dziecku nic nie grozi jhezeli chodzi o konsekwencje zdrowotne, no ale ja sie i tak boje ze moze nie do konca pluca lub oczy sie rozwinely i ze moize miec problemy, a gin wlasnie ze wzgledu na tych wszystkich spechjalistow mowil ze lepiej donosic, bo pozniej duzo wizyt sprawdzajacych, tak jak milcia mowisz jedern dzien wczesniej i juz wczesniak, 11 allbo 12.08. Bedzie ciaza donoszona, wiec zaciskam nogi i obysmy wytrzymaly :-)

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki.
    Moja mała już nie taka mała :) rośnie w oczach i dobija już do 4,5 kg.
    Dzisiaj miałam pierwszą kryzysową noc. Od 4.20 do 6.50 się męczyła ze spaniem. Trzy razy ją z ciuchów przebierałam, bo ulała. Do tego trzy razy pielucha, bo dwie kupy i sik. Na końcu oczy jak 5 zł, a ja się poryczałam z bezsilności. Do tego jeszcze o 6 Ola się obudziła i wyglądała jakby już zakończyła sen na dzień dzisiejszy, ale na szczęście jeszcze poszła spać i dała mi odespać do 9. Nawet nie wiem, o której ona się obudziła, ale sobie siedziała u siebie w pokoju i książeczki oglądała.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz jutro bedziemy mieli ciaze donoszona :) takze tym razem wczesniaka nie urodze, ufff. Ja wiem ile jest latania po tych lekarzach. Do tej pory jeszcze mamy okuliste chociaz z okularami sie wstrzymujemy bo inny okulista powiedzial ze taka wada to nie wada u dziecka i moze sama sie skorygowac. Kardiolog dopiero za poltora roku i poradnia rehabilitacyjna w listopadzie. Cala reszta odeszla :)

Najważniejsze zeby drugi byl zdrowy i zeby wszytko podczas porodu poszlo sprawnie.

Julianna jeszcze dla pocieszenia ja sama sie urodzilam w 34 tyg z waga 2220g i tylko okulary nosilam jak bylam mala. A to bylo 26 lat temu i jestem calkiem zdrowa. Tylko najgorsze jezdzenie po tych poradniach, ale mysle ze wytrzymasz jeszcze te dwa tygodnie.

• julianna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola to fajnie, czyli za pare dni urodzisz ? Kiedy sciagaja szew ?

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julianna wrote:
    Kaarola to fajnie, czyli za pare dni urodzisz ? Kiedy sciagaja szew ?
    W poniedziałek i mam nadzieję ze tyle dotrwam jeszcze.

‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ