Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny!!
Ależ mnie tu nie było.... widzę, że paskudne robaki na tapecie
Owsiki to "choroba" brudnych rąk- trzeba zjeść jajeczka żeby się zarazić, więc niemyte owoce, warzywa, jedzenie brudnymi rękoma no i piasek z piaskownicy... dużo dzieci ma problem z owsikami.
Co u Was słychać dobrego?? Jak starsze rodzeństwo zareagowało na pojawienie się młodszego członka rodziny?
Dziewczyny, jak Wasze dzieci znoszą długie podróże samochodem? My za kilka dni jedziemy nad morze i zastanawiam się co zrobić żeby nie zwariować z dzieckiem w samochodzie przez tyle godzin
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilcia wrote:Karola Ty już za tydzień będziesz miała ciążę donoszoną
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, my po wizycie, malutka wazy 2,5 kg, i okolo tygodnia wyprzedza termin, u mnie skrocila sie szyjka, zatem gin kaze sie oszczedzac i probowac wytrzymac 3 tygodnie do donoszenia ciazy, a ja jakos sie obawiam, ze sie nie uda, mam juz dosc mocno bolace skurcze, a maluch naciska nba szyjke, dzis mialam wrazenie ze mi raczke w szyjke wlozxyla i zaczela drapac rozpycha sie juz bardzo mocno.
Spakowalam torby, dla dziecka man chyba juz w wszystko, dla siebie pare drobiazgow do kupienia, typu makle kosmetyki, stanik do karmienia, podpaski...
No i czekamy na rozwoj wydarzen, po wczorajszej wizycie troche sie wystraszylam, chcialabym donosic
-
nick nieaktualny
-
Julianna waga już jest ok, ale wiadomo że lepiej, żeby jeszcze poczekała. U nas zabrakły dwa dni do ciąży noszone tylko i teraz musimy się bujać z tymi wszystkimi poradniami. I zupełnie nie wiem, czemu ta pediatra wpisała wszędzie, że mała ma zaburzenia adaptacyjne, skoro wszystko było dobrze oprócz tego, że waga spadła, ale to raczej normalne i oprócz żółtaczki, ale to też normalne.
-
Gin powiedzial ze na tym etapie ciazy, z ta wasga dziecka i w obecnych czasach, podobno dziecku nic nie grozi jhezeli chodzi o konsekwencje zdrowotne, no ale ja sie i tak boje ze moze nie do konca pluca lub oczy sie rozwinely i ze moize miec problemy, a gin wlasnie ze wzgledu na tych wszystkich spechjalistow mowil ze lepiej donosic, bo pozniej duzo wizyt sprawdzajacych, tak jak milcia mowisz jedern dzien wczesniej i juz wczesniak, 11 allbo 12.08. Bedzie ciaza donoszona, wiec zaciskam nogi i obysmy wytrzymaly
-
No to trzymam kciuki.
Moja mała już nie taka mała rośnie w oczach i dobija już do 4,5 kg.
Dzisiaj miałam pierwszą kryzysową noc. Od 4.20 do 6.50 się męczyła ze spaniem. Trzy razy ją z ciuchów przebierałam, bo ulała. Do tego trzy razy pielucha, bo dwie kupy i sik. Na końcu oczy jak 5 zł, a ja się poryczałam z bezsilności. Do tego jeszcze o 6 Ola się obudziła i wyglądała jakby już zakończyła sen na dzień dzisiejszy, ale na szczęście jeszcze poszła spać i dała mi odespać do 9. Nawet nie wiem, o której ona się obudziła, ale sobie siedziała u siebie w pokoju i książeczki oglądała. -
nick nieaktualnyMy juz jutro bedziemy mieli ciaze donoszona takze tym razem wczesniaka nie urodze, ufff. Ja wiem ile jest latania po tych lekarzach. Do tej pory jeszcze mamy okuliste chociaz z okularami sie wstrzymujemy bo inny okulista powiedzial ze taka wada to nie wada u dziecka i moze sama sie skorygowac. Kardiolog dopiero za poltora roku i poradnia rehabilitacyjna w listopadzie. Cala reszta odeszla
Najważniejsze zeby drugi byl zdrowy i zeby wszytko podczas porodu poszlo sprawnie.
Julianna jeszcze dla pocieszenia ja sama sie urodzilam w 34 tyg z waga 2220g i tylko okulary nosilam jak bylam mala. A to bylo 26 lat temu i jestem calkiem zdrowa. Tylko najgorsze jezdzenie po tych poradniach, ale mysle ze wytrzymasz jeszcze te dwa tygodnie. -
nick nieaktualny