X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez moge jesc i chetnie bym sobie pizze zjadła albo jakiegos kebbaba, ale na wsi ciezko o takie specjały :) czekam cierpliwie na obiad bo juz głodna jestem, musze srednio co 2 godziny cos przegrysc bo robi mi sie słabo...

Qrczak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tak samo :) jak nie zjem, to mi słabo i ręce mi się trzęsą

• Joanna0071 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam filmik cud miłości :-) super dokument byłam w szoku jak zobaczyłam jak poród wygląda jak rodziłam to nie miałam okazji zaglądnąć:-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    Joanna - ja ryczę np. jak oglądam jak się dziecko rodzi, automatycznie mam łzy w oczach, albo na innych filmach tez. Kosmos jakiś :D
    ja wczoraj miałam akcje ze łzami jak we wiadomosciach widziałam jak gorale na wypas owce prowadza.... :) he he nie wiem co mi odbiło...lezałam, ogladałam a łzy same płyneły...

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara - u mnie prawie cała rodzina od strony mamy jest ze stycznia, ja sama zresztą też. Nawet się przyzwyczaiłam do myśli, że będziemy kontynuować rodzinną tradycję a tu niespodzianka: owulka przyszła wcześniej i będzie grudniowy dzidziak ;) ale nadal zima, więc i tak pasuje :)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Od wczoraj znów lekko boli mnie brzuch, a dziś dodatkowo bardzo męczy suchy kaszel. Raz jak odkaszlnęłam, to aż mnie jajniki zabolały i się trochę przestraszyłam, że Kropkowi mogło się coś stać. Nawet dwie herbaty z miodem wypiłam, żeby mi ulżyło, choć za herbatą nie przepadam, ewentualnie gdy jest zimno a ja jestem chora.
    Wam jest zimno, a mi ostatnio jakoś gorąco, zwłaszcza wieczorami i nad ranem po przebudzeniu. Dziś zresztą miałam rano temp. 37,22, ale gorączki nie mam.

Jednego dnia mam wielki apetyt, a drugiego mniejszy i sama nie wiem co o tym myśleć. Dziś znów mnie ciągle ssie.

Czasem mam taki piekący ból piersi i są wtedy na prawdę bardzo gorące, ale brzucha nigdy gorącego nie miałam.

Bursztynka u mnie H&M jest dwupiętrowy i ciuchy ciążowe są na I piętrze razem z odzieżą dziecięcą. Gdybym kiedyś przez przypadek tam nie trafiła szukając jakiegoś ciucha dla siostrzeńca, to nadal pewnie bym nie wiedział, że ten dział się tam znajduje.

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=hyRheVab_TM

a to? ruchy dziecka w brzuchu :)

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi chodzi o wybuch furji o byle co jak bomba i łzy mi lecą jak grochy jak u dziecka hehe i kłucę sięrycząc a mój ucieka na komputer hehe dziś do garażu poleciał żeby zrypy uniknąć:-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    mam tak samo :) jak nie zjem, to mi słabo i ręce mi się trzęsą
    Jak mnie dopadnie głód, to muszę natychmiast coś wciągnąć, inaczej też telepawka gwarantowana :/

Jeszcze takich napadów furii nie miałam. Czasem bardziej się wzruszam i tyle.

Cholera jak tak o tych wszystkich objawach piszecie, których ja nie doświadczam, to się zastanawiam, czy aby na pewno jestem w ciąży :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Jak mnie dopadnie głód, to muszę natychmiast coś wciągnąć, inaczej też telepawka gwarantowana :/

Jeszcze takich napadów furii nie miałam. Czasem bardziej się wzruszam i tyle.

Cholera jak tak o tych wszystkich objawach piszecie, których ja nie doświadczam, to się zastanawiam, czy aby na pewno jestem w ciąży :P
    tez sobie kilka razy na dobe zadaje takie pytanie...u mnie tez brak objawow, tylko jesc tak jakbym wiecej musiała....

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dopuki nie czujemy ruchów to wszystkie takie lęki mamy :-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie uspokoje 10 maja po usg...pozniej juz bede mniej sie martwiła brakiem objawow :)

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Nati miała biegunkę i do tego krew się jej pokazała.

Marznące stopy na lody i ja miałam, przez jakiś tydzień codziennie. Pytałam rodzinnego to mówił że jedyne bezpieczne rozwiązanie to trzymanie w cieple. I kazał mi obserwować czy nie drętwieją. I po tygodniu przeszło jak ręka odjął :)

Kiara, no kurcze ślepota ze mnie ale nie mogłam znaleźć tego działu. W sumie mogłam kogoś zapytać :/ W stradivariusie znalazłam dobre. Czyli teraz mam w sumie trzy dobre doły w które się mieszczę w brzuchu :D reszta ciuchów do spakowania...

Jutro i tak muszę spakować cały dzień, bo w poniedziałek zaczynamy remont generalny i przeprowadzamy się na ten czas do moich rodziców. Przeraża mnie trochę to spakowanie...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 5 maja:-)

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Bednarek "Cisza"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no tak, cos pisała o tej biegunce...oby wszystko było dobrze...
    ja narazie nie rozgladam sie za ciazowymi ciuchami bo moj brzuch ani drgnie... :) plaski, tylko tłuszczyk lekko odstaje jak zawsze, a kazdego ranka sprawdzam czy juz cos widac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena - Ty masz termin jakoś dopiero przed świętami, więc jeszcze duże szanse że przenosisz do stycznia :)

Bursztynka - aaa no widzisz, Stradivarus ma zawyżoną rozmiarówkę! Jak nosiłam r. XS, to u nich w jakąś tam koszulkę dopiero M weszłam...

Qrczak - obyś się szybko kaszlu pozbyła!

Ja już oglądałam chyba wszystkie możliwe rodzaje porodów - kilkanaście cesarek, porody naturalne na łóżku w różnych pozycjach, na podłodze, w wodzie, w domu w łóżku... :)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

• aniar Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 stron naskrobałyście gaduły jak mnie nie było :P Jeszcze nie doczytałam wszystkiego....
    Mój TŻ dał mi prezencik
    cd7ee248be9d5ac6med.jpg
    8d84e7ee796c4c30med.jpg
    ciuszki "ciążowe" :P
    W króliku będę chyba śmigać aż do grudnia :D

Qrczak, kaarolaa, Magdalenna, Bursztynka, Furia, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

9f7c0714c72801dem.jpg
    - Mój blog :)
    Polub mnie na Facebooku:)
    3i492n0a68x5of6u.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara mam taką nadzieję. Najbardziej męczy mnie wieczorem i rano, w dzień jakoś dużo mniej. U mnie taki kaszel zwykle pojawiał się jesienią, gdy tylko robiło się zimniej i trwał do wiosny, a w tym roku jakoś mnie oszczędził, no to teraz musiał się przyplątać.

Ja mam wg owulacji termin na 26 grudnia, więc też jest szansa, że do stycznia przetrzymam :P A gin ostatnio mówił, że moja ciąża jest dwa dni młodsza, więc wychodzi 28.12 ;)

Ja się 8 maja doczekać nie mogę. Pierwszy raz zobaczę serduszko maleństwa :D

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie dokładnej daty nie znam tylko bazuje na tej z belly czyli 22 grudnia...10 mam nadzieje dowiedziec sie dokładniej na kiedy przypadnie moj termin...mam nadzieje, ze maluchowi nie pospieszy sie takjak jego mamusi i nie przyjdzie na swiat w 34 tc :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też tylko na tym terminie z belly bazuję. Gin na poprzedniej wizycie nie założył mi jeszcze kary ciąży, dopiero jak pójdę w czwartek, to ma to zrobić i pewnie dowiem się czegoś więcej. Ale na usg pęcherzyk miał 9,3mm więc gin powiedział, że to 5tydz.+4d. a wg belly to był 5tydz.+6d., stąd wg mnie te dwa dni różnicy.

f2wle6ydofr9wcyp.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ