X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, piękny brzusio. Mojego ledwo widać

Furia lubi tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj to lubi kombajny :) jak z pracy wraca to właczy you tube i siedzi godzinami i filmiki oglada o zniwach itp...sam ma kombajn i kosi w zniwa...znow w wakacje cały miesiac bedzie zasuwał od rana do wieczora na polu...och on jak małe dziecko jest tylko z duza zabawka :)

Qrczak, kasienka236 lubią tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój skleja modela. Aktualnie dwa na raz, warszawę i jakiś okręt wojenny.
    :-)

kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia suuuper brzuchol ;)

Mój Maz się interesuje sportowymi samochodami i tuningiem oraz driftingiem. Dzis nawet pojechal do Torunia na wyscici samochodowe driftowe

kaarolaa, Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci nasi chłopcy :)

Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

• kasienka236 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moj to lubi kombajny :) jak z pracy wraca to właczy you tube i siedzi godzinami i filmiki oglada o zniwach itp...sam ma kombajn i kosi w zniwa...znow w wakacje cały miesiac bedzie zasuwał od rana do wieczora na polu...och on jak małe dziecko jest tylko z duza zabawka :)

mój tez kombajnista skąd ja to znam .....

kaarolaa lubi tę wiadomość

kasienka236
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz tez zamiast z zona siedziec to kombajn szykuje juz na sezon...teraz ma wolne to moze, bo normalnie pracuje i nie ma kiedy...

Qrczak, kasienka236 lubią tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć dziewczyny mój Kropek ma termin na 24 grudnia więc się załapałam na "grudniowe mamuśki" :)ściskam as mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 20:55

kaarolaa, Furia, zokeia, Qrczak, Kiara, aniar, Magdalenna lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy :)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie jakieś pomysły na spędzenie wolnego czasu w domu? od czytania książek już mnie głowa boli :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 18:19

zokeia lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam pasje mojego męża: bieganie, góry, sport, wyzwania. Zawsze imponowały mi pasje mężczyzn i ich chęć zdobywania świata :) Chyba tylko zbieractwa bym nie zniosła, ani pasji, którą realizuje się w 4 ścianach :)

A propos tego czym można się zająć będąc na zwolnieniu: jako, że moje mdłości lekko zelżały zaczęłam robić wszystko to (no jeszcze nie wszystko ale taki jest plan) co miałam podokańczać:
    wydrukować zdjęcia do ramek
    narysować grafikę (blejtramy czekają)
    przeprojektować ciuchy (leżą odłożone, krawcowa jest już umówiona)
    Uporządkować zdjęcia ze ślubu (jeszcze ich nie widziałam, a ślub był pół roku temu :)
    napisać pracę magisterską (przy ostatnich spadkach intelektualnych to może być najtrudniejsze)

Jak tylko mam przerwę w mdłościach, to świat jest mój ;)

Qrczak lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, kiedy mnie mdli nie mogę czytać ani słuchać muzyki. Mój plan zanurzenia się w lekturze póki co nie wypalił. W zeszłym tygodniu przeczytałam tylko książkę Moniki Jaruzelskiej 'Rodzina'. Przyszłościowo - polecacie coś?

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kreatywnie, fajny pomysł z tymi ramkami w ogóle kocham robić zdjęcia mój mąż z reszta też. Ostatnio poprosiłam go żeby mi co tydzień robił zdjęcie brzuszka tylko żeby wszystkie były z takim samym tłem i ubraniami żeby później zobaczyć jak rośnie maluch :)
    apropos ubrań to muszę zrobić przegląd szafy i wybrać coś kolorowego, kurcze przecież w ciąży też można wyglądać sexy nawet z brzuszkiem :D

Jak mam mdłości a tak się składa, że od 3 dni codziennie to pomaga mi chrupek ryżowy pod ręką i biegnę otworzyć okno :)

Poza internetową lektrurą polecam:
    - Od poczęcia do narodzin Marianowskiego - mam w wersji pdf jak ktoś chcewyślę na maila.
    -Zdrowa ciąża- Marie Claude Delahaye
    - Twoja ciąża tydzień po tygodniu-
    i najlepsza- Ciąża poradnik dla rodziców pod red dr Ann Deans

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka niestety w szpitalu traktuje sie przedmiotowo, strach sie odezwac, najgorszy lekarz ten co mnie przyjmowal.
    Połozylam sie spac po 14 i wstalam o 19 :D masakra taka zmeczona bylam, teraz mnie brzuchol pobolewa cosik mnie kłuje ciagnie, a tak to ok, lekkie mdłości, a co u was?

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj em kocha trabanty jak i ja. jestesmy trabanciarze i na zlocie w Gnieznie w trabancie sie zareczylismy a rok pozniej tez na zlocie tez w Gnieznie i tez w trabancie splodzilismy pierwsze dziecko. . 2 maluch juz lozkowy albo stolowy :p

ja tez kocham rysowac i robic kinkiety, takie normalne swiecace na sciane z karton gipsu. sama rysuje maluje i wycinam :)

Qrczak lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do facetów - mój gra w pokera (online i z kolegami), w squash'a, trochę gra też w nogę. :) Jest wielkim fanem piłki nożej, milion razy dziennie sprawdza wyniki...

Nati - za dużo się stresujesz! Kochana, jak tylko jest jakiekolwiek plamienie czy bóle, a leżysz w szpitalu, to oni zawsze, ale to zawsze wpisują "poronienie zagrażające" "ciąża zagrożona" itd, bo oni to później podpasowują pod nr jednostki choroby i im za tę konkretną jednostkę płaci fundusz, tzn. wyjaśniają w ten sposób Twój pobyt w szpitalu oraz badania. Także spokojnie, to nie jest żadna diagnoza którą się nalezy przejmowac :) a poleciało Ci tylko kilka kropel, więc to nie jest nic, mogło być nawet przez usg, czy wpychanie luteiny, albo po prostu mogło Ci naczynko pęknąć.
    Ja Cie pociesze, że któregoś razu obudziłam się, miałam na noc założoną podpaskę żeby nie brudzić majtek od luteiny, idę do wc, czysto. Poszłam dalej spać, 2h później wstaję a tam 50% podpaski w krwi (a nie kroplami), jak przetarłam się papierem w toalecie to tez krew i nawet aż na ręku miałam. Byłam przerażona (i wcale nie dziwne przy takiej ilości). W szpitalu okazało sie,że wszystko jest ok, a to wina albo jajników albo zmian hormonalnych zachodzących w ciele ciężarnej kobiety.
    Później plamiłam jeszcze jakieś 4 dni, z dnia na dzień coraz mniej i głównie tylko po nocy, a kolejno było już ok.
    Leżałam w pokoju z kilkoma dziewczynami, które poroniły - mówiły, że u nich jak się zaczęło to lało się i lało... gorzej niż w czasie @ i to d tego baaardzo bolał je brzuch. Ja sama jak poroniłam rok temu, to też tak miałam...
    USG wyszło Ci bardzo dobrze, bąbel się świetnie trzyma, naprawdę :) Jak jest podejrzenie poronienia, to pęcherzyk ciążowy w obrazie usg jest "sflaczały", u Ciebie jest w porządku,więc na pewno kilka kropel to nie jest powód do zmartwień :):*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2014, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha my nasze dziecko spłodziliśmy na podłodze :D :D :D
    bo nam się łóżko popsuło i tak się kochaliśmy całe 1,5 tyg. :D

Bursztynka, Qrczak lubią tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podloga tez fajnie. fajne wspomnienia hehe dziecko z podlogi albo ze stolu haha. ja powiedzialam ze lozko mi sie juz znudzilo i dzialamy gdzies indziej. stracilam pare talerzy wtedy ze stolu i piekny wazon ale posprzaralam juz po tak nas wzielo :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na ławę w dużym pokoju się przenieśliśmy :-) i szczęśliwa się okazała. A teraz przy remoncie trzeba ją będzie wyrzucić, szkoda trochę...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam lekarze pomogli :) ale wazne, ze jest...mniejsza o miejsce czy metode :)

Qrczak lubi tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ