X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Jak tam noc dziewczyny?

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki!!

Witam się po imprezowo- urodziny córki zaliczam do udanych, choć urobiłam się po pachy.

Pisałyście o miejscu poczęcia :P My tez podłoga :P

Muszę w tym tygodniu wybrać się do H&M po spodnie ciążowe. Widziałam świetny model na ich stronce. :D

Kiara, kaarolaa lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pogoda cudowna aż chce się żyć!!

Wczoraj natomiast pierwszy raz odwiedziliśmy IP.. rano przy podcieraniu zobaczyłam czerwoną kropeczkę... ale małą, potem drugą i trzecią, pokazałam mojemu mężowi a on że jedziemy do szpitala, wysłali mnie na oddział gin na badanie, bardzo miła pani dr zrobiła mi badanie gin, nie było już żadnego plamienia ani nie daj Boże krwi, wszystko czyściutko, potem dla pewności zrobiła usg, serduszko pięknie biło, włączyła mi głos, abym mogła na własne uszy usłyszeć (wiem, pisałyście że to niezdrowo dla dzidziusia ale trwało to chwilkę), co nie zmienia faktu że to nieziemskie uczucie słyszeć bicie serca własnego dziecka. Powiedziała że nie mam się czym martwić jednak jedna rzecz nie daje mi spokoju, tydzień temu na badaniu usg dzidzia miała ok 11.27mm a wczoraj ciut ponad 13mm..... jakiś taki małyy przyrost, bo podobno powinno rosnąć 1mm na dobę czyż nie??

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • madzialena Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do miejsca poczęcia to tradycyjnie na naszym wieeelkim łożu,, chociaż ja nadal jestem w szoku że się udało bo bzykania w szczęśliwym miesiący było tylko 3 razy dzień po dniu!!! i to jeszcze chyba 3 dni przed owu..

3jgxyx8d3kdqanb8.png
    qtchrmhyfy9rpt8a.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialena wrote:
    u mnie pogoda cudowna aż chce się żyć!!

Wczoraj natomiast pierwszy raz odwiedziliśmy IP.. rano przy podcieraniu zobaczyłam czerwoną kropeczkę... ale małą, potem drugą i trzecią, pokazałam mojemu mężowi a on że jedziemy do szpitala, wysłali mnie na oddział gin na badanie, bardzo miła pani dr zrobiła mi badanie gin, nie było już żadnego plamienia ani nie daj Boże krwi, wszystko czyściutko, potem dla pewności zrobiła usg, serduszko pięknie biło, włączyła mi głos, abym mogła na własne uszy usłyszeć (wiem, pisałyście że to niezdrowo dla dzidziusia ale trwało to chwilkę), co nie zmienia faktu że to nieziemskie uczucie słyszeć bicie serca własnego dziecka. Powiedziała że nie mam się czym martwić jednak jedna rzecz nie daje mi spokoju, tydzień temu na badaniu usg dzidzia miała ok 11.27mm a wczoraj ciut ponad 13mm..... jakiś taki małyy przyrost, bo podobno powinno rosnąć 1mm na dobę czyż nie??
    U mnie też piękne słońce :D

Dobrze,że plamienie ustało, a co do wymiarów- rozmawiałam o tym z moją gin- ona mówi,żete pomiary są naprawdę orientacyjne, wsio zalezy od umiejętności lekarza i sprzętu na którym było wykonywane badanie. Ważne że maluch rośnie !

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby się mówi, że 1 mm na dzień powinien rosnąć, ale każda ma indywidualny przypadek.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w zeszłym tygodniu jak byłam na izbie to był 8 + 2, to maleństwo miało 19.6 mm.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena a mowilas w szpitalu o tym ze tydzień wcześniej bylo tylko 2 mm mniej?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny TSH 2,67 mam się martwić czy nie?

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dali euthyrox na wynik 2,23...wiec myślę ze warto udac się do endokrynologa.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni wynik sprzed miesiąca miałam 2.27 i mam dawkę 62.5, która będę miała zwiększoną w tym miesiącu. Z tym że ja już dłuższy czas leczę tarczycę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dali tylko pol tabletki euthyrox25... muszę teraz zrobić badania i sprawdzić jak wynik.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams - trzeba włączyć euthyrox. Ale spokojnie, raz dwa to zbijesz :)

• williams1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera, bo na wynikach jest przedział normy od do i mieszczę się w nim, ale coś mi świtało że przy takim wyniku tabletki się łyka :(

ewelinka_shn lubi tę wiadomość

dev139prs__.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzialena - mówi się że ok 1mm/dobę, ale w praktyce rzadko to sie mniej jednak się sprawdza. Nie mniej powinno być ok 1mm/2 dni. Pamiętaj kochana, że co sprzęt to inne ustawienia... to są milimetry i procent pomyłki/różnic pomiaru na innych aparatach jest duży. Ja w szpitalu też miałam inaczej niż u mojego gina. Sądze, że skoro dzidzia rośnie, serce bije, wszystko ok z pęcherzykiem, to nie powinnaś sie zawczasu stresować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:02

• zokeia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeżeli macie nieprawidłowe wyniki TSH lub ft4 to lećcie do lekarza. Tabletki nie mają działań ubocznych, a tarczyca ogromnie wpływa na prawidłowy rozwój płodu. Gdyby nie ciąża, to przy TSH poniżej 10 często nie wprowadza się leków młodym kobietom. Ale ponieważ to ciąża, to trzeba dbać :)

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    williams - spokojnie, na wynikach jest przedział normy dla kobiet nieciężarnych. Ciężarna powinna mieć TSH mniej więcej 1-2. Mój gin woli ok. 1-1,5. Ostatnio miałam 1,2 i bardzo mu się to podobało, a jak mu powiedziałam, że musiałam zmniejszyć dawkę leku (a więc TSH wzrośnie) bo były kłopoty z sercem, to się krzywił, ale nie mieliśmy wyboru.
    Euthyrox jest lekiem bezpiecznym jeśli się go włącza powoli, tj. np. zaczynając od dawki malutkiej czyli 25.

zokeia - nie masz racji! Kompletnie! Przy staraniach zalecane TSH to też ok. 2. Włącza się lek, jeśli jest więcej a kobieta nie może zajść oraz bardzo często lekarze od razu włączają, żeby podczas ciąży nie było problemu. Ja mając TSH 7 przed staraniami tez miałam włączony euthyrox i leczę się na niedoczynność już od lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2014, 11:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ja normalnie mialam tsh 2,5 i nikt mi nic nie dal. jutro jade zrobic jeszcze raz tsh i ft4...jesli bedzie na takim poziomie to poprosze o leki, bo zastanawiam sie czy moje problemy w ciazy to nie tarczyca....
    a tak poza tym to dalej nie mam objawowo ciazy...piersi nawet mi chyba zmalały i to mnie zaczyna bardzo martwic...jajko zniose do soboty....

• williams1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara powiedz mi czy ginekolog mi zapisze ten lek czy raczej endokrynlog? Badanie TSH zlecił gin.I czy powinnam teraz zrobic dodatkowe ft?

dev139prs__.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dziewczyny, ja robiłam TSH tydzień temu i mam 1,9.
    Czyli w normie do 2 się mieszczę i nie powinnam panikować?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ