X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    kiara - u mnie jest dwa dni wcześniej, to napiszę czy było warto ;)
    ok, czekam na relację :) idziesz sama czy z facetem?

LOLA - no właśnie... mi się wydawało, że te 2-3 dni to tak może być... tym bardziej, ze wcześniej miałam +1 dzień do przodu między ginem i szpitalem i w tamtym szpitalu powiedzieli, że to nie gra różnicy, nawet przy mnie najpierw inaczej pomierzył tamten gin, podaje położnej a zaraz "nie.. poczekaj, jeszcze raz..." i wtedy mu wyszło 3mm więcej. A ten jak mi nie chciał uwierzyć w te wymiary itd. ze środy i jeszcze chciał się z innym konsultować, to aż mnie przestraszył :| chociaż ja sama czytałam, ze z zarodkami tak jest tez, że momentami mogą wolniej lub szybciej rosnąć i to jest normalne. Jeszcze mi kilka razy zaznaczał, że koniecznie muszę iść na wizytę do gina niedługo. ehh oszaleć można. Nawet jak mierzył i podał mi wymiary, to ja do niego, że pewnie jest większy, tylko teraz tak nie widać, a on że dobrze mierzy. Pokazał mi serce, puścił je kilka sekund i tam pomierzył, to mówi, że ok. A co lepsze jeszcze jak pisał tamten raport czy co tam, to ja do niego, że dziś powinno być 9+2 lub 9+3, a on, że 9+0 i tak wychodzi, to jest bardzo ważne żebym pamietała teraz jaki wiek ciąży dokładnie, bo będzie potrzebne do porodu bla bla a zaraz mówi, że to może jeszcze raz zrobimy usg, pomierzy i on da mi zdjęcia żebym miała dla swojego gina, bo tych dac nie może. Trochę zgłupiałam w tym momencie i powiedziałam, że nie ma potrzeby, bo nie wiedziałam czy drugi raz chce płatne czy nie (to jest trochę taki dziwny szpital, że np. jak przyjeżdżasz na IP w zaawansowanej ciąży i jest potrzebne ktg, bo lekarz tak powie, to musisz zapłacić im 45zł [byłam świadkiem 2x takiej sytuacji], jak lądujesz na IP z czymś tam i podejrzewasz też ciąże, to lekarz mówi, ze trzeba zrobić bete i nie wypisze zlecenia, tylko idziesz do kasy, płacisz i robisz; jak wylądowałam z podejrzeniem zapalenia przydatków, to na własną rękę musiałam robić CRP).Trochę tego nie rozumiem, bo przecież NFZ to płaci a nie lekarze z własnej kieszeni i w innych szpitalach zawsze to oni wszystko zlecają i nic nie płacisz, a tu tak.. Dlatego już wolałam drugi raz usg nie robić, bo nie wiedziałam czy za to kasę zechce czy nie. Także mówię - facet był sympatyczny, ale... dziwny.
    Ja mam prenatalne dopiero 29.05, bo ginek lubi je robić jak najpóźniej żeby jak najwięcej było już widać.
    Dziękuję kochana za pocieszenie :*
    Lola, duże kciuki za siły i zdrowie dla Twojej babci!!

Pismak - słońce Ty nasze, jesteś bardzo silna, jesteśmy z Tobą <3 Bardzo fajne ze strony doktor, że Cie nie zostawi i porobi wszystkie badania, to musi pomóc! Musi być dobrze następnym razem!

Kasandra - dziękuję za pocieszenie :* Przespałam się z tym i już mi się normalnie myśli.

Niespodzianek - kurcze kolejna z ta kosmówką... :( trzymam za Was kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 10:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o o braku objawów, a ja... ja wczoraj po raz kolejny zwróciłam cały obiad i całą kolację, wymiotowałam chyba z godzinę... brzuch mnie potwornie bolał od tego. Obrzydliwie się rz*gało gołąbkami :| Mój organizm totalnie nie toleruje mięsa w ciąży, nawet najmniejszych ilości. Także od dziś pierdziele i nie zamierzam się zmuszać, trudno, najwyżej jak znowu hemoglobina spadnie, to mi zwiększą żelaza... bo co z tego, że zjem sobie mięso, jak ono i reszta posiłku ląduje w wc a tym samym tracę też inne cenne składniki odżywcze...
    Gin prywatny zrozumie i dalej będzie się cieszyć, że wymiotuję :P ale ginka na NFZ będzie się pluć, że miałam jeść wołowinę (fu), a ja tutaj wyląduję z całkowitym niejedzeniem mięsa.. Trudno, nic na to nie poradzę, może za 2-3 tyg. sytuacja się wyprostuje.

Dajcie znać jak dostaniecie wyniki :)
    Ja jednak na badania nie poszłam, trudno, zrobie jutro, nie dałam dziś rady.

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. A ja dalej w szpitalu. Plamienia ustały. Może jutro namówię lekarzy na usg. Zobaczę co u małego :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris kochana wszystko będzie dobrze :) Za niedługo wrócicie do domku :)

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara nic się nie martw ja bite 4 tygodnie wymiotowałam z czego dwa w ilościach wszystkiego co zjadłam :) ostatnie trzy dni lekkie wymioty a dzisiaj tylko mdli, także dasz radę !!
    Mój gin też sie cieszył że wymiotuje zobaczymy co dzisiaj powie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pismak trzymaj sie, przykro mi straznie, ale wierze ze za kilka mieiecy zobaczysz upragnione serduszko.

Mieso jest bleeeeee, jezu maz wczoraj sobie kielbase piekl i wymiotowalam od tego smrodu :/

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpoczęłam 9 tydzień ;) dopiero do mnie diszlo :p jeszcze kilka tygodni i pozegnam ten pierwszy trymestr a przywitam drugi ;-) juz bliżej niz dalej

Furia, Nati89 lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie witam. siedze sobie w poczekalni i czekam na mame jeszcze tak z poltorej godzinki posiedze ale co zrobic. z nosa leci kaszel drapie w gardle a rano jak wstalam ledwo co sie ruszalam ale teraz zjadlam sobie loda i jak reka odjal :) wszystko odlecialo

doris a mowili kiedy was wypuszcza?
    co wy kurcze z tymi kosmowkami co te wasze dzidziolki tak mocno szaleja ze sie odeywaja . prosze wszystkie kropy posmerac od cioci forumkowej po brzuszku :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmówki zazwyczaj odklejają się przez krwiaki, które nie wiadomo skąd się pojawiają. Ja jestem ciekawa, jak to u mnie z nią będzie. Jadę zaraz na badanie TSH, FT4 i oznaczenie grupy krwi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts - a Ty który masz teraz tc?:) Ja wymiotuję już długo też, ale miałam kilka przerw i raczej wymiotuję rano a nie wieczorem, a wiec rano treścią żołądkową, a nie posiłkiem... posiłkiem jest okropnie.A mdłości to już w ogóle mam chyba miesiąc jak nie więcej. :P

doris - to dobrze, pewnie niedługo wyjdziesz. :)

karola88 - zdrowiej Ty tam! i niech Cię nie zawieje, bo ta pogoda taka podejrzana - niby slońce, a jednak trochę wieje.

• karola88 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiara to prawda sloneczko piekne ale w cieniu zimno jak cholera
    mama juz sie wybudzila a ja w tej poczekalni zasnelam i nawet nie widzialam kiedy ja przewozzili hehe
    milcia kochana ja wiem ze przez to sie odklejaja kosmowki a nie przez fikolki dzidzi. ja sobie taz zartowalam. przeciez to jasne i logiczne chyba ze nie przez fikolki

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po rozmowie z szefową jeszcze tylko 3 godzinki i jade do lekarza po l4 i do domku leżeć z dzidzią przyklejać się:) Chociaż dzisiaj usłyszałam , że będą na mnie czekać i mam gdzie wrócić, ciekawe jak to będzie w praktyce. Przed chwilą zjadłam po raz pierwszy od dawna bez naciągania bułke z ohydnym serkiem topionym, który teraz smakował mi niesamowicie ale oczywiście znowu jest mi niedobrze:(

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz odpoczywaj Niespodzianek dużo dużo :) i wszystko będzie pięknie. Nie myślimy o szpitalach w domu lepiej:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Macie racje nic nie poradzimy ze nie mamy objawow. Jak się okaze ze wszystko ok to jak nikt inny jestem stworzona do chodzenia w ciazy ;)
    to ja od poczatku jestem bezobjawowa i zobaczymy czy ciaza rozwija sie dobrze...odebrałam wyniki
    tsh 2,46
    ft4 15,7 norma do 22
    toxo IgG 30,0 wynik dodatni
    toxo IgM 0,05 wynik w normie

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam przed chwilą oddać krew. Zrobiłam TSH, FT4 i grupę krwi. Zobaczymy jakie wyniki będą.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz grupe robilam 3 lata temu i mam A Rh (-) juz jeden zastrzyk na konflikt przezyłam...ciekawe czy dostane teraz kolejny...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam A Rh +, ale wiem to od rodziców i nigdzie nie miałam potwierdzonej badaniami. A do ciąży trzeba to mieć zrobione, bo wpisują w kartę ciąży.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek - fajnie że widziałaś dzidziusia i serduszko :> lipa z tą kosmówką ale wierzę, że jak wyleżysz będzie dobrze - koniecznie odpoczywaj :)

ja dziś odebrałam drugą partię wyników:

Hiv - ujemny
    morfologia - good (bez większych oznak anemii - żelazo pomogło ;))
    TSH - 1,61 - ładnie spadła ;) od zeszlego roku oscylowała między 1,9 a 2,3. Jeszcze z marcu przed zapłodnieniem miałam 2,34
    FT4 - nieznacznie wzrosło do poziomu 15,21. więc w miarę gut;)

resztę odbieram pod koniec tygodnia:)

poza tym to dziś lenię się ;) leżę dużo i odpoczywam ;)

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko juz odebralas wyniki z kowalskiej?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nati04 Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny nieśmiało dołączam się do grona przyszłych mamusiek. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ;) Pozdrawiam wszytskich cieplutko ;)

Furia, Qrczak lubią tę wiadomość

[*] Franuś 17.05.2013 r 9 tc
    [*] Tośka 17.12.2013 r. 8 tc
    Na zawsze w moim sercu.. ;***
    8p3odqk3l11deq9q.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ