Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nati04 - witamy serdecznie:)
ewelinka_shn - nie, odebrałam wyniki do badań, które robiłam wczoraj odpłatnie i u mnie w przychodni. Wyniki z kowalskiej odbiorę jakoś pod koniec tygodnia. A Tobie powiedzieli kiedy będą do odbioru?
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
gratuluje dobrych wynikow
kurcze wy juz po badaniach a ja nawet jeszcze nie mam ich przepisanych. mam nadzieje ze teraz w czwartek i w piatek mi ginki przepisza. ciekawe czy dostane takie same czy czyms beda sie roznic.
jutro do dentysty, cholernie sie boje ale ppjde i zalecze tego zeba narazie nie boli i mam nadzieje ze tak pozostanie.
ktora to miala dzis wizyte przyznac sie !!!!Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Kiara byłam dzisiaj u lekarza i wychodzi 10t4d (dziecko nadgoniło 3 dni względem ostatniego usg) i dzisiaj pierwszy dzień bez wymiotów.
Generalnie wymioty były męczące aczkolwiek to podobno dobry znak (nie ma się to nijak do ich braku)więc w zasadzie ,,cieszyłam'' się z nich a jak zaczęło przechodzić i do tego złożyło mi się to z bólem brzucha to trochę spanikowałam
Marimiko dlaczego chodzisz do dwóch lekarzy? nie boisz się zbyt często robić usg? wiem, że nie ma przeciwwskazań ale jednak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 17:24
Kiara lubi tę wiadomość
-
eforts - nie boję się robić zbyt często usg, bo wizytę u prywatnego gin mam raz na miesiąc. Po za tym jeszcze nie zdecydowałam do którego będę chodzić.
Do lekarza na nfz poszłam głównie by część badań mi zrefundowano. Dzięki temu zaoszczędziłam jakieś 300 zł. Chociaż lekarz na nfz jest bardzo miły (strasznie cicho mówi i co chwile muszę go prosić by powtórzył co powiedział, co bywa męczące przy 10minutowej rozmowie prosić o powtórzenie z 6 razy).
Zresztą gabinet jest strasznie mały i mało wygodny (leżąc na kozetce, żeby zobaczyć ekran na usg musiałam namachać się szyją). Samo pomieszczenie jest malutkie połączone drzwiami przesuwnymi z łazienką, w której mogę się obracać wokół własnej osi)i ani dywanika -gołe, brzydkie kafle. W sumie mam dosyć duży kawał drogi (20 km w jedną stronę i nigdy mi nie po drodze do tego gabinetu).
Do prywatnego w sumie mam 14 km ale tylko drugi zjazd obwodnicy. Więc rzut beretem (sama mieszkam 1km od obwodnicy).
Gabinet jest duży, przestronny i jakoś bardziej komfortowy. Sama łazienka bardzo przyjazna (są klapeczki jednorazowe dla kobiet i takie sukieneczki by nie czuły się a bardzo skrępowane). Czułam się tam bardzo dobrze. Lekarz też przemiły i dużo badań zlecił (więcej niż ten na nfz).
Chyba sama sobie odpowiedziałam na pytanie, którego wybiorę
W sumie duży komplet badań za mną, przy następnych wizytach już tyle badań do zrobienia nie będzie.
Swoją drogą jak dzisiaj byłam w labo u tego na nfz to byłam trochę zdziwiona. Krew miała mi pobierać Pani z recepcji, nie wiedziałam, nawet czy jest do tego kompetentna. Zanim mi pobrała krew, przez 15 minut bawiła się ampułkami, które do czego, zamiast odczynu WR zaznaczyła mi Valera-Rossego (czy jakoś tak) na szczęscie zapytała się i okazało się, że to nie to. Ampułek do grupy krwi zabrakło więc pobrała mi do dwóch mniejszych i się zastanawiała czy zlepić je plastrem by w Synevo się skapnęli dlaczego tak zrobiła. Szczerze na prawdę się bałam czy nie wstrzyknie mi igły byle gdzie i nie zacznie szukać żyły! Na szczęście to jej wyszło. A czy wszystkie badania wypisała właściwie to się okaże przy wynikach..
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
mnie tez bolala i boli ale ja z nia mam problemy wiec nie pomoge, jak jestes w szpitalu to masz lekarzy pod reka wiec mozesz zapytac
dziewczyny tak mnie kaszel meczy ze brzuch mi juz odmawia ale nie moge nie kaslac. czuje jak oddycham to w piersiach mi wszystko gra co. macir jakies na to sposobyMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualny
-
Ja czuje jakby ktoś mi rozpychal brzuch... jak mocniej boli to biorę nospe i jest ok. Mnie tez mocniej boli lewy jajnik. Lekarz mi powiedzial ze to z niego jest produkcja progesteronu czasem mam wrażenie jak dotykam ze jest troszkę spuchniety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 19:17