X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmiko - haha niezła jesteś :D

Lilthe - ja ostatnim razem miałam tachykardię 118 i coś tam jeszcze nie tak na ekg, karetka przyjechała po mnie do przychodni, bo w końcu straciłam przytomność. Ciśnienie mam z kolei za niskie. Tachykardia nie jest dobra, szczególnie jak tak jak ja traci się oddech i mdleje.. :/ Teraz jak mierzę sobie puls to mam 105-110 cały czas. Do dupy się czuję, szczególnie jak chodzę, to aż mi się we łbie kręci kurde.
    no nic, za godzinę wizyta

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka - tak ide do Pankauaua (:P) dziś ;) - jeszcze nie zdecydowaam czy
    to będzie ostatnia wizyta czy poczekam jeszcze do genetycznych...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Własnie dzwoniłam do Diagnostyki...u nich to badanie kosztuje IGg 31 zł IgM 46 zł :/ wyniki na nast dzień... boszeeee co za drożyzna!!!!
    w Lux Medzie jednak tego badania nie mam w pakiecie koszt 166 zł po 10% rabacie który posiadam... hahaha masakra !
    diagnostyka w każdym mieście ma drogo! koniecznie idz do innego labo, najlepiej w jakims szpitalu ginekologicznym, to Ci najtaniej wyjdzie. Ja za bete w diagnostyce płaciłam 45zł, a w szpitalu 19! Nawet posiew moczu mają tam drogi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jem, jem i jeszcze raz jem...juz dzisiaj szły w ruch koreczki sledziowe, banany, 4 bułki z kremem popite kubkiem mleka, płatki czekoladowe z mlekiem, zaraz sie za obiad wezme...a gdzie jeszcze do wieczora?

Qrczak, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła non stop jeść pomidory z cebulką i śmietaną i do tego bułeczka z masłem. Ale mama mi kazała ograniczyć, bo mówi że one jeszcze pryskane. No kurcze :(

wszystko inne może nie istnieć

a nie, lody jeszcze muszą istnieć :D

aniar, kaarolaa, Qrczak lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    jem, jem i jeszcze raz jem...juz dzisiaj szły w ruch koreczki sledziowe, banany, 4 bułki z kremem popite kubkiem mleka, płatki czekoladowe z mlekiem, zaraz sie za obiad wezme...a gdzie jeszcze do wieczora?
    hahahahaha :) kaaroola ile ważysz i przy jakim wzroście?
    bo ze zdjęcia to widac że chudzinka jesteś :)
    moja siostra jak zaszla ważyła 48 kg - za mało i organizm tak właśnie reagował - jadla dosłownie wszystko!i bez ograniczeń! przytyła w ciązy 23 kg :D ale przy niedowadze podobno nie ma siły organizm musi najpierw uzupełnić niedowagę :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie na wizycie dostanę skierowanie na badania. Zapytam gina gdzie lepiej zrobić. Mój mąż dodatkowo ubezpieczył mnie w lux medzie ale ztego co czytam to chyba kiszka będzie. Trudno popytam w okolicznych laboratoriach o ceny.

Tak na marginesie to dzisiaj przekonałam się,że mój lekarz jest super. Zobaczył w szpitalu'że mnie wypisują i zabrał na usg. Porozmawiał. Jak, któraś chce super gina z Wałbrzycha to polecam.

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Ja pewnie na wizycie dostanę skierowanie na badania. Zapytam gina gdzie lepiej zrobić. Mój mąż dodatkowo ubezpieczył mnie w lux medzie ale ztego co czytam to chyba kiszka będzie. Trudno popytam w okolicznych laboratoriach o ceny.

Tak na marginesie to dzisiaj przekonałam się,że mój lekarz jest super. Zobaczył w szpitalu'że mnie wypisują i zabrał na usg. Porozmawiał. Jak, któraś chce super gina z Wałbrzycha to polecam.

Doris zalezy jaki masz abonament, ja mam ten z prowadzeniem ciąży i tam oprócz cytomegalii są wszystkie badania więc nie narzekam,tylko gin raczej kiepscy,dlatego mam tez swojego poza:)
    Ale mieć nie zaszkodzi bo ja np chodzę też do endokrynologa i za te wszystkie wizyty już i badania to mi się zwrócił 3 mies abonament:)

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko na którą masz wizytę? Czekam na relację ;) wytezaj słuch Kochana

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    hahahahaha :) kaaroola ile ważysz i przy jakim wzroście?
    bo ze zdjęcia to widac że chudzinka jesteś :)
    moja siostra jak zaszla ważyła 48 kg - za mało i organizm tak właśnie reagował - jadla dosłownie wszystko!i bez ograniczeń! przytyła w ciązy 23 kg :D ale przy niedowadze podobno nie ma siły organizm musi najpierw uzupełnić niedowagę :)
    he he ja i chudzinka???
    moze tak tylko na zdjeciu wygladam ale wage mam ok...na dzien wczorajszy 59,4 kg przy wzroscie 170...
    widocznie musze jesc i tyle i na szczescie poki co nie tyje, a wrecz przeciwnie, waga mi spada :)

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Własnie dzwoniłam do Diagnostyki...u nich to badanie kosztuje IGg 31 zł IgM 46 zł :/ wyniki na nast dzień... boszeeee co za drożyzna!!!!
    w Lux Medzie jednak tego badania nie mam w pakiecie koszt 166 zł po 10% rabacie który posiadam... hahaha masakra !
    Ja miałam w pakiecie. Cena faktycznie kosmiczna

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ruskie zjadłam i popiłam czerwonym barszczem ;)
    na sniadanie kanapke na II banana i teraz sama nie wiem co bym zjadła...
    na pewno nie mięso :P

Kate

np55zzc.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę zadzwonić i zapytać się w takim razie czy mój abonament obejmuje te badania. Czy to można jakoś w necie sprawdzić? Bo ja to w lux medzie zielons jestem:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to wszystko zerna jestem jak narazie :) mieso, ryby, nabial, słodycze...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:

Doris, to zależy jaki masz wykupiony pakiet. Ale procedura w Lux medzie jest taka, że nawet jeżeli masz lekarza spoza Lux medu to badania mozesz u nich robić. Musisz tylko na początku isc do giną w Lux medzie, on zaklada ci książeczkę ciąży, wpisuje w niej, ze lekarz prowadzący jest spoza Lux medu u przepisuje wszystkie badania. A podobno kolejne badania mozna juz zrobić bez przepisywania badań. W rejestracji pokazujesz książeczkę Lux medu i pokazujesz skierowanie od swojego lekarza

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem wszystko na co mam ochotę:-) Czas a pomidorową z ryżem:-) A potem może galareta drobiowa:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris-83 wrote:
    Muszę zadzwonić i zapytać się w takim razie czy mój abonament obejmuje te badania. Czy to można jakoś w necie sprawdzić? Bo ja to w lux medzie zielons jestem:-)
    Doris musisz zadzwonic najlepiej i się zapytac czy masz prowadzenie ciązy i wszystkie badania I,II i III trymestru łacznie z toxoplazmą i wirusem cytomegalii.

Kate

np55zzc.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Ja dziś ruskie zjadłam i popiłam czerwonym barszczem ;)
    na sniadanie kanapke na II banana i teraz sama nie wiem co bym zjadła...
    na pewno nie mięso :P
    Ale narobiłaś mi smaku, też bym teraz zjadła ruskie z barszczem czerwonym. Tylko ruskich nie umiem zrobić hmm

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kulka. Na razie z nakazem leżenia może być kiepsko z wizytą w lux medzie. Najbliżej mam do Wrocławia. A z mojej wiochy to ponad godzina drogi. Pogadam ze swoim ginem o tym:-)

PCOS
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że odrzuca mnie od zapachu jajka. To znaczy ugotowane na twardo zjem i mi smakuje, ale jak mąż robi sobie jajecznicę albo jak wczoraj chleb smażony w jajku, to mi się rzygać od razu chce. Nie mogę tego zapachu znieść.

Za pomidory to bym się dała pokroić. A dzisiaj niby obiad już mieliśmy zaplanowany, ale tak mnie naszło, że zrobiłam fasolkę w pomidorach z podsmażoną kiełbasą zwyczajną. Wyszedł super pyszny sos i do tego makaron świderki. Pychotka.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ