X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    H&m 79 zl
    Super !!! Muszę tez podskoczyć po nie do h&m :D

Kate

np55zzc.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia musimy wierzyc, ze wszystko z naszymi maleństwami będzie dobrze. Ty się martwisz o badania genetyczne, a ja o to, że moje maleństwo jest na prawdę tyci tyci i ciągle rozmyslam o tym, czy będzie nadal rósł ładnie i podgoni... Gin kazal przyjść za około 4 tygodnie, ale ja nie wytrzymam tyle w niepewności, wiec zapisałam się na termin za 2,5 tyg. ;) najwyżej mnie pogoni :P

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Nie patrzcie na brzuch ;) http://zapodaj.net/0af25256e6aa0.jpg.html
    Te co upolowałam na wyprzedaży w h&m podobne są, kolor ten sam, nogawka prosta :)

Znowu mnie mdliiiiiii.............
    Tak sobie patrzyłam że wiele z Was robiło betę po 3 razy i później jeszcze jakieś badania od ginów... też często się kłujecie, więc chyba to w niczym nie szkodzi. W czwartek mam wizytę u mojego gina na nfz zobaczę może mi wypisze toxo, i Kittykate mi przypomniała o cmv jeszcze. Jeśli nie to zrobię jednak jak najszybciej prywatnie.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę tylko o wizycie za tydzień czy dalej wszystko ok a potem 5 czerwca genetyczne. My też sie chyba wstrzymamy do drugiego trymestru.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Super !!! Muszę tez podskoczyć po nie do h&m :D
    Ja też je polecam. Wygodne był mimo, że ciut ciasne. Tylko te, które mierzyłam, były strasznie wąskie u dołu, ledwo stopę przecisnęłam, a noszę rozmiar buta 36 ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Milcia musimy wierzyc, ze wszystko z naszymi maleństwami będzie dobrze. Ty się martwisz o badania genetyczne, a ja o to, że moje maleństwo jest na prawdę tyci tyci i ciągle rozmyslam o tym, czy będzie nadal rósł ładnie i podgoni... Gin kazal przyjść za około 4 tygodnie, ale ja nie wytrzymam tyle w niepewności, wiec zapisałam się na termin za 2,5 tyg. ;) najwyżej mnie pogoni :P
    Kurczaczku, a powiedz mi skąd Ty wytrzasnęłaś takie tygodnie ciąży jak masz na suwaczku? Wg OM? Owu miałaś raptem 3 dni szybciej niż ja a wg suwaczka jesteś tydzien do przodu, więc nic dziwnego że Ci młode wychodzi za maleńkie. Mały kurczaczek lepiej wie jaki ma być :P

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak one sa takie wąskie na dole ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe spokojnie. Ja latałam najpierw na hormony, potem na betę, znów na betą i na badania od gina. Jak byłam ostatnim razem to się śmiałam do piguły, że mi krwi nie starczy i żył zabraknie do kłucia, a ona na to, żeby się nie martwić, bo to są tak małe ilości, że nawet się tego nie odczuje. A 4 fiolki pobrała na raz.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka wiem, ale te co mierzyłam, to były mega ciasne u dołu. Jakby trochę za bardzo zszyte. Ale całokształt mi się podobał :D a że mała jestem to i tak bym pewnie dół ciachnąć musiała ;)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro ubiore to powiem jak się sprawuja. Moj brzusio będzie miał więcej miejsca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 17:37

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię wszelkie spodnie rurki :) :D

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to w necie pogrzebie za jakimis ciuchami...bo u mnie w miescie jeszcze H&M nie ma, dopiero od sierpnia galerie otworza to i sklepy sie posypia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiacie sie jak nasze dzieci beda wygladały po porodzie??? ja kiedys skorzystałam z takiego kreatora i moj maluch moze wygladac tak...

aafe4e4125930208med.jpg

• Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jadę z mężem do Pepco, bo ładne sukienki widziałam i muszę sobie jakiś stanik kupić.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Dziewczyny, a jak u Was z tymi nieszczęsnymi snami kończącymi się wiadomo czym? Nadal są? U mnie coraz mniej.
    Ja ostatnio już nie miałam. A zakaz mam do końca I trymestru. Ale szczerze powiem, że z jednej strony już bym chciała a z drugiej strasznie się boję. Więc nie wiem jak to będzie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    zastanawiacie sie jak nasze dzieci beda wygladały po porodzie??? ja kiedys skorzystałam z takiego kreatora i moj maluch moze wygladac tak...

aafe4e4125930208med.jpg
    Zastanawiałam się w pierwszej ciąży. Teraz miałam obsesję na punkcie poronienia i wolałam nie myśleć.
    Śliczna może być ta Twoja dzidzia. Nie wiedziałam, że są takie kreatory. Czego to ludzie nie wymyślą :p

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittykate, do jakiego lekarza chodzisz? Gdzie będziesz robić genetyczne?

Kaarolaa, podaj stronkę do tego kreatora :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    Kittykate, do jakiego lekarza chodzisz? Gdzie będziesz robić genetyczne?

Kaarolaa, podaj stronkę do tego kreatora :)
    nie mam tej stronki, chyba ze 3 lata temu skorzystałam z tego i zapisałam to zdjecie, jak urodze bede mogła sprawdzic czy chociaz troche jest podobne :)

jest troche tych kreatorow w necie,,,wybierz jakis

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

jestem po mojej pierwszej wizycie :) Malenstwo ma 17,2mm a Usg wskazuje na 8t1d. Serduszko bije pieknie, wszystko wyglada jak najbardziej prawidlowo. Cudownie bylo zobaczyc jak pulsuje te malenkie serce, malec nawet sie juz ruszal :)

Dostalam tabletki na mdlosci, wzielam juz jedna i czuje sie lepiej. Dzis rano ledwie wstalam z lozka i zwymiotowałam, żółcią niestety bo bylam jeszcze przed sniadaniem.
    Sama nie wiem czy to tabletki mi dzis pomogly czy moze widok malenstwa.

Co do ubran, to ja uwielbiam dlugie spodnice i sukienki i w tym wlasnie zamierzam chodzic cale lato. Spodnie z h&m sprawie sobie tez, slyszalam ze sa swietne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 19:22

kaarolaa, Milcia, Marimiko, Kiara lubią tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sukienki nie kupiłam, ale stanik o miseczkę większy niż normalnie i majtki w rozmiarze L.. nigdy takich jeszcze nie miałam. Zawsze S. Mój się śmieje, że koniec dobrych czasów.

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ