X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w szoku. Na pierwszej wizycie był bardzo miły. I zastrzeżeń do niego nie miałam (jedynie trochę do gabinetu). Ale dzisiaj to jakby inny człowiek był :/ Wtedy byłam w mężem to może dlatego był milszy. Dzisiaj byłam sama to mógł sobie pozwolić :/ bo sama bym mu nie wygarnęła, tylko w ciszy się wkurzała:/

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci ze z taka ignorancja to ja sie jeszcze nie spotkałam, oj ale byłabym wściekła nie dziwie Ci sie!
    Daj sobie z nim spokój Twój święty spokój i dziecka jest najważniejsze a kompetentny i ludzki lekarz to podstawa wiem co mowię!!!
    Głowa do góry!!! Oby do wizyty! :)

Kate

np55zzc.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u niego zawsze byłam sama... dziwne.. ostatnio nawet dzwonil do mnie sam w piątek i pytał jak badanie wyszło... moze gorszy dzień... choć to i tak marne usprawiedliwienie

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak facet ma gorsazy dzień to niech się wyzywa w domu a nie na pacjentach, tego nie rozumiem i nie tłumaczy tego żaden humor. A jak jest ch.. to straci dużo więcej bo z tak beznadziejnym zachowaniem watpie żeby miał grono zadowolonych kobiet. Na pewno jest cala masa innych lekarzy podchodzących poważnie do tak ważnego dla nas tematu. Nie musisz czekac aż pan łaskawie będzie miał dobry humor niech spada jak nie potrafi się zachować. ściskam mocno i wierze, że znajdziesz lekarza z którego będziesz bardzo zadowolona:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p.s ładna godzina a mnie się spac nie chce ://///

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, szok! Rozumiem, że to było na NFZ? Czy ten sam pan doktor przyjmuje też prywatnie?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wspolczuje tej wizyty, co za dupek...

Ja na szczescie nie pracuje, bo tu u mnie ciezko ponoc o zwolnienie w ciazy, a bym nie dala rady.

Od dlugiego czasu mialam straszne zatwierdzenia, nie zalatwialam sie wcale. Brzuch byl wielki i draznil mnie kazdy dotyk. Do wczoraj. Zjadlam arbuza, dostalam takich sensacji ze malo nie plakalam z bolu , ale milo wstac z brzuszkiem a nie brzusztslawem heheh :p

Jutro wizyta, stres troche jest, ale chce zeby juz bylo jutro hehe :)

Wiecie za namowa meza kupilam te drogie witaminy ktore poleciła mi lekarka. Jak wymiotowalam to ich nie bralam bo i tak bym zwrocila. Wczoraj pomyslalam ze skoro lykam vomex. Na wymioty to zaczne brac te witaminy... Po 20 minutach wymiotowalam tak, ze dostalam takiego skurczu brzucha ze sie wyprostowac nie moglam...

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko dupek z tego lekarza i tyle nie przejmuj się nim i znajdź sobie dobrą opiekę.. Szkoda słów co taki człowiek robi w gabinecie lekarskim..

A ja wczoraj zasnęłam i obudził mnie taki okropny ból żołądka, że w pierwszej chwili nie wiedziałam co się dzieje i dopadła mnie jakaś mega biegunka i mdłości na szczęście przeszło bo już miałam miliony czarnych wizji

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimiko ja bym du dala kopa w dupe i powiedziala pare rzeczy. co za gbur

furia czyli wiadomo nie zawsze co drogie to dobre

ja jutro znow do dentysty i juz bedzie chyba spokoj no i pojutrze do gina do szpitala tam gdzie chce rodzic. jestem ciekawa bo kiedys bylam raz u niego i nie narzekalam a w necie na 10 to 8 opinii bylo negatywnych

niedawno wstalam i zmykam na badanka :)

Furia lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za słowa wsparcia ;* Jesteście kochane ;* Dobrze, że to był tylko lekarz na NFZ i tak był do odstrzału. Wiec dużej straty nie ma. Jutro mam mojego lekarza na priv. Wiec mam nadzieję, że on potraktuje mnie poważnie i udzieli mi jakichkolwiek informacji. Bo po wczorajszej wizycie nic kurna nie wiem, wyszłam głupsza jak weszłam.
    A ten lekarz na NFZ to on też odpłatnie ma wizyty - bo to jest przychodnia niepubliczna. Ale dziwne, bo opinie o nim ogólnie są bardzo dobre. Ewelinka też to potwierdzi - dla niej był miły. Może faktycznie, miał gorszy dzień, ale to go nie tłumaczy.

Furia - dzięki za cynk z arbuzem - kupię dziś, bo mam ten sam problem. Dziś czwarty dzień bez tzw. 2. Nawet po kawie mi się nie chcę. A jak mi się na chwile zachcę to akurat nie mogę pójść do WC, i zaraz mi przechodzi i już po ptokach.

Furia lubi tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzię wizytę aaaaaaaaa!!!!!! trzymajcie kciuki!!!!!
    Wieczorem przedstawię Wam moje Maleństwo! :)

Marimiko, kaarolaa, Doris-83, Furia lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuuu... Posypała mi się cała twarz i dekolt. Od tygodnia coraz więcej mam krostek i to takich wystających małych gulek ale jakby podskórnych i nie ropnych i nie robią się z nich takie ropne wcale i wogóle nie chcą znikać. Bez makijażu rano wyglądam jak pan kleks, one są czerwone! Z makijażem nie lepiej. Jedynie mogę nałożyć cieniutką warstwę fluidu dla kolorytu, bo one się nie dadzą przykryć.
    Muszę zapisać się do dermatologa chyba, ale to wiecie na NFZ będzie trochę trwało. A boję się i tak, że usłyszę że zmiany hormonalne i w ciąży niczego nie można.
    Macie może jakiś pomysł czym można w ciąży się wysmarować???????

I do tego wieczorem swędzą mnie kostki i dół łydek i tam pojawiają mi się takie małe czerwone krosteczki. Ale tylko wieczorem. To jakoś przeżyję, ale pan kleks na twarzy jest masakryczny :(

Marimiko, a może Pan doktor jest milszy jak się prywatnie chodzi? Czy Ewelinka też była u niego na NFZ?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że moje opinie o lekarzach najczęściej były inne niż te, które czytałam w Internecie. I już dwa czy trzy razy zawiodłam się na lekarzu, który ogólnie miał dobre opinie. Więc nie wiem jak to jest. Bardziej mogę polegać na opiniach kogoś znajomego.

A co do witamin, to ja nadal mam brać tylko kwas foliowy. Myślałam, że teraz każe mi już jakieś brać. Nie wiem co o tym myśleć. Może dlatego, że morfologię miałam bardzo dobrą

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka ja tez chodze do niego na nfz więc jestem w szoku ze tak sie zachował bo chodze do niego ja i kilka moich znajomych i wszystkie jesteśmy bardzo zadowolone...

Kittykate trzymam kciuki i czekam na relację ;*

Czy jest ktoras teraz w 10 tyg i ma wykupiony abonament premium i mogla by mi skopiowac z cotygodniowych informacji?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, ja nie pomogę. Mam to szczęście, że stan skóry i paznokci poprawił mi się

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Ja zauważyłam, że moje opinie o lekarzach najczęściej były inne niż te, które czytałam w Internecie. I już dwa czy trzy razy zawiodłam się na lekarzu, który ogólnie miał dobre opinie. Więc nie wiem jak to jest. Bardziej mogę polegać na opiniach kogoś znajomego.

A co do witamin, to ja nadal mam brać tylko kwas foliowy. Myślałam, że teraz każe mi już jakieś brać. Nie wiem co o tym myśleć. Może dlatego, że morfologię miałam bardzo dobrą
    Kulka ja biorę Pregna Plus a też morfologię mam dobrą, podobno lepiej te witaminy łykać już na samym początku kiedy zarodek rozwija się najbardziej intensywnie i kształtuje mu się układ nerwowy, kręgosłup etc... :)
    To jest bez recepty i możesz sobie sama kupić, na pewno nie zaszkodzą! Ja łykam od 6tc .

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Bursztynka, ja nie pomogę. Mam to szczęście, że stan skóry i paznokci poprawił mi się
    Mi tez :D i to bardzo
    ale zakupiłam też e Eko-Plant naturalne kosmetyki bez żadnych silikonów barwników etc krem z kwasem hialuronowym oraz kwas migdałowy 10 % by skórę po zimie złuszczyć i odświerzyć - dało super efekt! skórę mam jak pupcia niemowlaka na twarzy:D stotuje się go 2x w tyg i jest całkowicie bezpieczny! tylko naturalne składniki!

Kate

np55zzc.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ewelinka niestety nie mam.

tak mi slabo a jeszcze nie dojechalam do poradni :/ ja nigdy nie wychodze z domu bez jedzonka

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka - ja Ci wkleję do wiadomości prywatnej bo tego dużo

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, nie przejmuj sie, nie warto. Wazne, ze mozesz zmienic lekarza i wierze ze w koncu bedziesz zadowolona i spokojna.

Burszytnko, ja na szczescie nie mam jak na razie problemow z cera, ale zanim zaszlam w ciaze to tak, mam cere mieszana w kierunku tlustej i uzywalam przeroznych specyfikow. Przyniosly poprawe i teraz tez jest spokojnie, ale jak od czasu do czasu wyskoczy mi krosta to mam ochote potraktowac ja Effaclar Duo+ Nie uzywalam tego kremu od kiedy wiem ze jestem w ciazy, a opinie co do jego uzywania sa podzielone. Czytalam o tym na forach, ponoc doraznie mozna go uzywac, dziewczyny pisaly do marki La Roche Posay i dostaly odpowiedz ze ten krem jest calkowicie bezpieczny dla kobiet w ciazy. Inne dziewczyny pisza, ze nie uzywaja ze wzgledu na zawartosc kwasow w skladzie i lepiej nie ryzykowac, a inne ze dermatolog wlasnie przepisuje Effaclar Duo na problemy z cera w ciazy.

Moze ktoras z Was ma wiedze na ten temat? Mogloby to pomoc wielu z nas na problemy z cera. Z doswiadczenia wiem, ze dziala doskonale.

3i49anlimybgnl9h.png
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ