X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Kurczaczku, a powiedz mi skąd Ty wytrzasnęłaś takie tygodnie ciąży jak masz na suwaczku? Wg OM? Owu miałaś raptem 3 dni szybciej niż ja a wg suwaczka jesteś tydzien do przodu, więc nic dziwnego że Ci młode wychodzi za maleńkie. Mały kurczaczek lepiej wie jaki ma być :P
    Lithe, tak z OM. Suwaczek zmienię jak kolejne USG potwierdzi stan faktyczny. Jednak ja się nie martwię różnicą między tym co mam w suwaczku a USG. Mnie martwi różnica pomiędzy dwoma USG robionymi na tym samym sprzęcie w odstępie 10 dniu, bo wg nich przez te 10 dni moje Kurczątko urosło tylko tyle, co powinno urosnąć przez 3 dni. Tzn niby przez te 10 dni między obydwoma USG są tylko 3 dni różnicy, a nie 10, czyli mały przyrost :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    mi lekarz sam dał zwolnienie w 8 tygodniu, napoczątku nie chciałam ale złożyło mi się to z mega wymiotami także nie byłabym w stanie jeździć do pracy. A myślę, że szybkie zwolnienie ze względu na wcześniejsze poronienie no i może trochę warunki pracy.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już będę do końca na zwolnieniu..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w szkole, dochodze do konca roku szkolnego i nie wiem czy we wrzesniu wroce do pracy. Jesli wszystko byloby dobrze to bym chciala, ale czas wszystko zweryfikuje

Kulka41 lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heya wieczorowo

ja tez od razu dostalam l4 i tez bede miala do konca ciazy

co do przytulanek to my prawie codziennie. w ciazy czuje wszystko 100 razy bardziej i wiecej sprawia mi to przyjemnosci. sa wieczory tylko bez przytulaskow jak mnie mdli

ja chce juz II trymest !!!!!!!!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie od samego początku czas zweryfikował sytuację. Kłopoty z plamieniem i krwawieniem od samego początku pokazały, że łatwo nie będzie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co to badań prenatalnych, rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która zajmuje się badaniami genetycznymi człowieka to powiedziała mi, że zamiast pobierać materiał igłą można zrobić badanie z krwi tak samo wiarygodne 2.500 zł przy instytucia matki i dziecka w wawie. No i że z marszu u nich robią prenatalne kobietom powyżej 40 rż i że odsetek chorych dzieci jest minimalny :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, lepiej chuchac na zimne. Jesli mialabym ryzykowac, tez zostalabym w domu

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie mam o tyle dobrze, ze nie pracuje...wczesniej zajmowałam sie dziecmi...głownie jednym, ale czasem zdarzała sie trojka i jak tylko zaczełam stymulacje do in vitro to sie pozegnałam chociaz było mi bardzo smutno bo zajmowałam sie nimi przez ponad rok...

Martynaaa lubi tę wiadomość

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa jestesmy na tym samym etapie ciazy ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom :) i to jest super mozemy porownywac wszystko...

Martynaaa lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko czekam na info ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naszla mnie nagła ochota na sałatke jarzynowa...chyba jutro zrobie :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam salatke z kapusta pekinska i mnie wydelo :p juz leze w lozeczku i pewnie zaraz odplyne hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:54

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz leze, ale spac mi sie nie chce za to musze isc cos zjesc...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie....jestem wściekła!!! trochę tego jest więc zaraz już opisuję...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko co się stało?czemu wściekła?ja zawsze wychodze od niego zadowolona

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do lekarza. Usiadłam - wszystko ok.Pyta mnie po co przyszłam. To mówię, że robiłam badania krwi i chciałabym zobaczyć wyniki.
    On patrzy w kartę, a tam wyników nie ma! Tylko mocz i glukoza. To się mnie pyta "a gdzie są pozostałe?" na to ja mu mówię "nie wiem, dzwoniłam w piątek i mówili, że wyniki są u Pana doktora". No to kazał mi wyjść, pójść do recepcji i zapytać o nie. No to poszłam. Babka szuka i szuka - ale nie ma. Wracam do gabinet i mówię, że nie ma wyników badań, że to trochę dziwne, ale nie ma, nie wiem o co chodzi. On w sumie się nie przejął. Po chwili wparowała babka z recepcji (de facto ta sama która mi wcześniej pobierała krew) i mówi "a znalazłam, dołączone były do innej Pani na literę M.."

No dobra, no to on patrzy przepisuje, wypisuje mi kartę ciąży i pyta jakie mam pytania. Pytałam o farbowanie - powiedział, że bez amoniaku i jakichś dziwnych mocnych chemikaliów. Ok. Pytam o kość ogonową. "A gdzie Pani dokładnie boli - Pani pokaże" No to pokazuje. On dotyka, lekko uciska i "hmm chyba jest ok." To mu mówię, że mam krzywy kręgosłup, że miałam zwichnięte biodra przy narodzinach, że miałam nogi różnej długości w dzieciństwie i czy to może być od tego - a on zdziwiony " chyba w sumie może". I tyle. Nic więcej nie powiedział, nie pomógł, nie zainteresował się, że mnie to cholerstwo boli.

Potem zapytałam o opryszczkę. "Może jakieś maści Pani brać...nawet jakieś tabletki..może Pani przepiszę...". Nie przepisał - nadal nic nie wiem.

No to usg. Patrze - piękny maluszek, rączki, nóżki, rusza się i serduszko piękne. Wszystko w porządku. Idę się ubrać i pytam się o zdjęcia "Nie zrobiłem, w sumie po co - nie ma takiej potrzeby". Na pytanie ile cm ma maluszek odpowiedział "yyyhmmm ze 2 cm chyba, tak coś koło 2 cm z czymś, już nie pamiętam" - SUPER, nie wiem ile moje dziecko ma cm!

Na koniec pytam o zwolnienie, że chciałabym iść od czerwca na L4. Jaka była jego reakcja: "na co, na krzywe nóżki?" (z szyderczym uśmieszkiem). Wkurzyłam się i mówię "nie, nie mam krzywych nóżek, boli mnie kość ogonowa i brzuch po 8h siedzenia". To powiedział, że zobaczymy.

Ogólnie zachowywał się bezczelnie, miał mnie totalnie w nosie. Olał mnie i w ogóle zignorował kompletnie. WIĘCEJ DO NIEGO NIE IDE!

Na szczęście udało mi się zabrać wyniki badań. Mam kartę ciąży. Termin na 15 grudnia. W środę wizyta i mojego gina prywatnego.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko jestem w szoku.. to w ogóle nie podobne do niego... :/ ale w takim razie mi pewnie tez nie da zwolnienia...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimko kochana olej go i raczej zakoncz wspołprace...jakis bezduszny dupek to jest...lepiej poszukaj innego lekarza..nie mysl juz o tym, masz niedługo wizyte prywatna to wszystkiego dokładnie sie dopytasz i bedzie duzo lepiej :)

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ