X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Kurczaczku, a powiedz mi skąd Ty wytrzasnęłaś takie tygodnie ciąży jak masz na suwaczku? Wg OM? Owu miałaś raptem 3 dni szybciej niż ja a wg suwaczka jesteś tydzien do przodu, więc nic dziwnego że Ci młode wychodzi za maleńkie. Mały kurczaczek lepiej wie jaki ma być :P
    Lithe, tak z OM. Suwaczek zmienię jak kolejne USG potwierdzi stan faktyczny. Jednak ja się nie martwię różnicą między tym co mam w suwaczku a USG. Mnie martwi różnica pomiędzy dwoma USG robionymi na tym samym sprzęcie w odstępie 10 dniu, bo wg nich przez te 10 dni moje Kurczątko urosło tylko tyle, co powinno urosnąć przez 3 dni. Tzn niby przez te 10 dni między obydwoma USG są tylko 3 dni różnicy, a nie 10, czyli mały przyrost :(

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    mi lekarz sam dał zwolnienie w 8 tygodniu, napoczątku nie chciałam ale złożyło mi się to z mega wymiotami także nie byłabym w stanie jeździć do pracy. A myślę, że szybkie zwolnienie ze względu na wcześniejsze poronienie no i może trochę warunki pracy.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już będę do końca na zwolnieniu..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w szkole, dochodze do konca roku szkolnego i nie wiem czy we wrzesniu wroce do pracy. Jesli wszystko byloby dobrze to bym chciala, ale czas wszystko zweryfikuje

Kulka41 lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heya wieczorowo

ja tez od razu dostalam l4 i tez bede miala do konca ciazy

co do przytulanek to my prawie codziennie. w ciazy czuje wszystko 100 razy bardziej i wiecej sprawia mi to przyjemnosci. sa wieczory tylko bez przytulaskow jak mnie mdli

ja chce juz II trymest !!!!!!!!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie od samego początku czas zweryfikował sytuację. Kłopoty z plamieniem i krwawieniem od samego początku pokazały, że łatwo nie będzie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co to badań prenatalnych, rozmawiałam ostatnio z koleżanką, która zajmuje się badaniami genetycznymi człowieka to powiedziała mi, że zamiast pobierać materiał igłą można zrobić badanie z krwi tak samo wiarygodne 2.500 zł przy instytucia matki i dziecka w wawie. No i że z marszu u nich robią prenatalne kobietom powyżej 40 rż i że odsetek chorych dzieci jest minimalny :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, lepiej chuchac na zimne. Jesli mialabym ryzykowac, tez zostalabym w domu

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie mam o tyle dobrze, ze nie pracuje...wczesniej zajmowałam sie dziecmi...głownie jednym, ale czasem zdarzała sie trojka i jak tylko zaczełam stymulacje do in vitro to sie pozegnałam chociaz było mi bardzo smutno bo zajmowałam sie nimi przez ponad rok...

Martynaaa lubi tę wiadomość

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa jestesmy na tym samym etapie ciazy ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom :) i to jest super mozemy porownywac wszystko...

Martynaaa lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko czekam na info ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naszla mnie nagła ochota na sałatke jarzynowa...chyba jutro zrobie :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam salatke z kapusta pekinska i mnie wydelo :p juz leze w lozeczku i pewnie zaraz odplyne hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 21:54

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz leze, ale spac mi sie nie chce za to musze isc cos zjesc...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie....jestem wściekła!!! trochę tego jest więc zaraz już opisuję...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko co się stało?czemu wściekła?ja zawsze wychodze od niego zadowolona

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do lekarza. Usiadłam - wszystko ok.Pyta mnie po co przyszłam. To mówię, że robiłam badania krwi i chciałabym zobaczyć wyniki.
    On patrzy w kartę, a tam wyników nie ma! Tylko mocz i glukoza. To się mnie pyta "a gdzie są pozostałe?" na to ja mu mówię "nie wiem, dzwoniłam w piątek i mówili, że wyniki są u Pana doktora". No to kazał mi wyjść, pójść do recepcji i zapytać o nie. No to poszłam. Babka szuka i szuka - ale nie ma. Wracam do gabinet i mówię, że nie ma wyników badań, że to trochę dziwne, ale nie ma, nie wiem o co chodzi. On w sumie się nie przejął. Po chwili wparowała babka z recepcji (de facto ta sama która mi wcześniej pobierała krew) i mówi "a znalazłam, dołączone były do innej Pani na literę M.."

No dobra, no to on patrzy przepisuje, wypisuje mi kartę ciąży i pyta jakie mam pytania. Pytałam o farbowanie - powiedział, że bez amoniaku i jakichś dziwnych mocnych chemikaliów. Ok. Pytam o kość ogonową. "A gdzie Pani dokładnie boli - Pani pokaże" No to pokazuje. On dotyka, lekko uciska i "hmm chyba jest ok." To mu mówię, że mam krzywy kręgosłup, że miałam zwichnięte biodra przy narodzinach, że miałam nogi różnej długości w dzieciństwie i czy to może być od tego - a on zdziwiony " chyba w sumie może". I tyle. Nic więcej nie powiedział, nie pomógł, nie zainteresował się, że mnie to cholerstwo boli.

Potem zapytałam o opryszczkę. "Może jakieś maści Pani brać...nawet jakieś tabletki..może Pani przepiszę...". Nie przepisał - nadal nic nie wiem.

No to usg. Patrze - piękny maluszek, rączki, nóżki, rusza się i serduszko piękne. Wszystko w porządku. Idę się ubrać i pytam się o zdjęcia "Nie zrobiłem, w sumie po co - nie ma takiej potrzeby". Na pytanie ile cm ma maluszek odpowiedział "yyyhmmm ze 2 cm chyba, tak coś koło 2 cm z czymś, już nie pamiętam" - SUPER, nie wiem ile moje dziecko ma cm!

Na koniec pytam o zwolnienie, że chciałabym iść od czerwca na L4. Jaka była jego reakcja: "na co, na krzywe nóżki?" (z szyderczym uśmieszkiem). Wkurzyłam się i mówię "nie, nie mam krzywych nóżek, boli mnie kość ogonowa i brzuch po 8h siedzenia". To powiedział, że zobaczymy.

Ogólnie zachowywał się bezczelnie, miał mnie totalnie w nosie. Olał mnie i w ogóle zignorował kompletnie. WIĘCEJ DO NIEGO NIE IDE!

Na szczęście udało mi się zabrać wyniki badań. Mam kartę ciąży. Termin na 15 grudnia. W środę wizyta i mojego gina prywatnego.

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko jestem w szoku.. to w ogóle nie podobne do niego... :/ ale w takim razie mi pewnie tez nie da zwolnienia...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marimko kochana olej go i raczej zakoncz wspołprace...jakis bezduszny dupek to jest...lepiej poszukaj innego lekarza..nie mysl juz o tym, masz niedługo wizyte prywatna to wszystkiego dokładnie sie dopytasz i bedzie duzo lepiej :)

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ