X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu nie denerwuj sie bedzie wszystko ok :-D
    Niespodzianek ja nie daje rady pod koldra z telefonem, bo lapka odpalam pod wieczor a lece jak bym w zamrazalce siedziala. Nawet goraca herbatka nie bardzo mnie grzeje. Dobrze, ze to nie zima haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak z rozna to jest to z papryka w occie ale tylko wykonanie mojego ojca. Musze go namowic, zeby zrobil.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja takie zimno czułam podczas majowki...nawet pod kołderka nie mogłam sie rozgrzac, teraz juz jest normalnie...

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam napady zimna-szczególnie wieczorami-leżę pod kołdrą i cała się trzęsę;)

do tego pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie, dziś rano myślałam,ze rękawiczki wyciągnę.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze to zimno wkrotce minie :-D to pewnie tez taka pogoda denna. Malo slonca, duzo chmur i wiatru.

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wiem, że jeszcze dużo czasu zostało, ale wiesz już gdzie będziesz rodziła?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    lolaliciouse wiem, że jeszcze dużo czasu zostało, ale wiesz już gdzie będziesz rodziła?
    tak, na pewno w naszym Wojewódzkim.
    Tam urodziłam Natalkę, nie było kolorowo ale źle też nie.
    teraz , po przekształceniu spółki w Megrez jest tam podobno idelanie.Dwie bliskie mi osoby rodziły w tym roku drugie dzieci w Wojewódzkim-obie bardzo chwaliły zarówno porodówkę jak i oddział.

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic zanim zaczne robic obiad zjem ziemniaczki od wczoraj usmazone z jajkami mniam

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też odczuwam zimno, zawsze było mi zimno, a teraz to apogeum, wieczorem leże pod kołdrą i kocem, ubrana w skarpety i nie umiem sie zagrzac, a sutki z zimna tak strasznie mnie bola, ze wydaje mi sie, ze chyba sie koncze, dla mnie to całkiem nowe doświaczenie, ale widze, że nei jestem sama. Moj maz np leży w samych bokserkach i sie nie przykrywa, a ja leze jak balwan, niestety cierpi przezemnie bo mu mowie, ze ma sie przykryc bo jak patrze na niego to mi gorzej :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati moj tez wystarczy mu koszulka albo bokserki i jeszcze sie odkrywa. A ja pomimo, ze juz po zimie spie w skarpetkach :-D

Nati89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to u nas jest tak samo ja opatulona a maz w samych bokserkach......chociaz od kad jestem w ciazy to nad ranem zawsze jest mi strasznie goraco, musze miec okno uchylone przez cała noc...wydaje mi sie, ze to jest przez progesteron, ktory cały czas biore...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati masz taki sam suwaczek jak ja :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z czasem powinno stać się odwrotnie bo ja też z reguły jestem zmarzluchem a w poprzedniej ciąży ok 6 m-ca ( była zima) ja chodziłam po domu i zakręcałam kaloryfery bo było mi gorąco a mój mąż, który zwykle jest gorący - marzł:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras juz boli kręgosłup?jak siedze to masakra... jak masuje to miejsceto jest trochę lepiej... stac bajlepiej bym mogla... martwi mnie to...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się albo kliniczny albo zaspa. :) Co do szkoły rodzenia jeszcze się nie zastanawiałam.

Do lekarza chodzę na Hellera obok Opery Bałtyckiej do Dr. Januszewskiej. Z czestym sumieniem moge ją polecić, super, świetna, ekstra:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zimna, ja przeważnie mam dreszcze i gęsia skórka, nie czuje jakiegoś chłodu, tylko właśnie dreszcze. :) A na co mam ochotę? hmm... za mną ciągle słodkie chodzi, zero mięsa i warzyw, kwaśne.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia ile placisz za wizyte i jak u niej z wypisywaniem l4?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mnie to jak na razie tyłek od lerzenia boli:-) Ae mam nadzieje,że za tydzień dostanę pozwolenie na spacery :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra kochane zmykam na wizytke. trzymajcie kciuki. napisze pozniej albo wieczorkiem

Doris-83, kaarolaa, aniar lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola 88 czekamy na wiesci.
    A mnie odpukac wczoraj kregoslup bolal ale to od tego prawie dwugodzinnego stania w kolejce do lekarza.

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ