Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja biore femibion ale mysle ze bede miala problem z wapniem a raczej z jego brakiem bo ja w ogol nie jem nabialu!
Karola ja jestem z olsztyna
Doris uwielbiam takie wkrety
Ja genetyczne tez mam za tudz w czwartek ale na niby zwyklum usg zmierzyl mi lekarz nt i obecnosc kosci nosowej zawsze to bedzie razniej isc na genetyczne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bajka wrote:Faktycznie jak nnie od rana nie było to ciężko mi nadażyć z czytaniem
ja tez spie w skarpetkach ale to zawsze mi było zimno w stopy a teraz jeszcze chłodniej.
W końcu udało mi się kupić ukochaną ciecierzycę
Znajoma lekarka (pediatra) mówiła żebym brała w ciąży coś z wapniem bo jest ogromne zapotrzebowanie i z samych posiłków ciężko tyle uzyskać. Średnio mi się podoba pomysł brania jakiś dodatkowych tabletek. Co myślicie o witaminach dodatkowych w ciąży? warto? czy lepiej zdrowe posiłki?
Jest ktoś ze Świętokrzyskiego? -
Ja mam wizyte za tydzien, póki co nie mam stresu. Teraz czuję się fatalnie przed 13 zjadłam ziemniaki, jajko sadzone, surówkę, jestem tak wzdęta, że wygladam jak na 6 miesiac, mdli mnie:(, Byłam w sklepie tu cos mi wypadlo, tu mie ktos szturchnal, wsiadlam do auta i sie rozplakałam.
-
Pochwalę się co dziś zrobiłam został mi jeden stanik który był dobry. Wczoraj go upralam, ale na dziś nie wysechł. Wzięłam żelazko żeby go dosuszyc. Od strony wewnętrznej ładnie poszło a potem rach ciach szybciutko zmieniłam strony... Na zewnętrznej stronie była taka siateczka koronkowa... Była... Została na żelazku... Taka ładna koronkowa stopa żelazka... No fak!!!! Nie mam żadnego stanika. To było chyba przeznaczenie żeby w końcu coś kupić nowego. Poszłam bez stanika hardkor! U brafiterki wzięłam taki karmiący, super jest wygodny i ładny. Uff...
kaarolaa, Niespodzianek:), Furia, lolaliciouse lubią tę wiadomość
-
Ja rozrabiam drozdze w cieplej wodzie mieszam z nie wielka iloscia maki odstawiam potem dosypujemaki coby konsystencja ciasta bylo ok troche soli i znowu odstawiam w cieple zeby uroslo ale dawno nie robilam wiec moglam cos pomylic
Bursztynka lubi tę wiadomość
-
ja uwielbiam bardzo cieniutkie ciasto takie prawdziwie wloskie, składniki na oko mąka (ok 12 dużych łyżek), drożdze w proszku 1/2 lezyczki z odrobina cieplej wody i cukru mieszam dodaję do mąki, łyżka oliwy z oliwek, i bardzo ciepłej wody tak mniej więcej z pół szklanki ale sprawdzam konsystencje. grunt żeby bardzo dobrze wyrobić na stolnicy i cieniutko rozwałkować. wtedy jest genialne. jeszcze pozostaje kwestia piekarnika ale to każdy ma inny i trzeba sprawdzać żeby nie było za suche:)
Bursztynka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny3 szkalnki maki pszennej
3 łyzki oleju lub oliwy
szczypta cukru
poł szkalnki ciepłej wody
1 jajko
poł kostki drozdzy
drozdze rozrobic w wodzie dodac cukier, wlac do maki, jajka i oleju wymieszac...odstawic na poł godziny w ciepłe do wyrosniecia...z tego wychodza 2 srednie pizze...na cienkim lub jedna wieksza na grubymBursztynka lubi tę wiadomość
-
Ja tez juz po wizycie. Same dobre wiadomości uslysZalam: serduszko bije, maluch ma 13,4mm, torbiel sie zmniejszyła ginek wypisał mi wszystkie badania które chciałam, zrobił cytologię. Padam z nóg
kaarolaa, eforts, ewelinka_shn, olcia23, Niespodzianek:), Bursztynka, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny