X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce do domu :( mam jakąś handre chyba... zaraz bede płakać normalnie. Zamówiłam kfc i co?nie smakuje mi :(

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja biore femibion ale mysle ze bede miala problem z wapniem a raczej z jego brakiem bo ja w ogol nie jem nabialu! :(
    Karola ja jestem z olsztyna
    Doris uwielbiam takie wkrety :)
    Ja genetyczne tez mam za tudz w czwartek ale na niby zwyklum usg zmierzyl mi lekarz nt i obecnosc kosci nosowej :) zawsze to bedzie razniej isc na genetyczne

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ewelinka nt chyba nie jest obowiazkowe, zawsze mozesz nie chciec tego badania. Mojej siostrze lekarz kiedys go nie zrobil i nakrzyczal w ogole na nia ale szybk go zmienila

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam warmianke :)

ja własnie głownie na nabiale zyje, mleko, sery, twarozki...wiec o wapn sie nie boje...
    ja myslałam o femibionie, ale poczekam do wizyty w poniedziałek i wtedy sie spytam czy mam brac czy nie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts ale u Ciebie szybko te tyg mijaja :)

eforts lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    Faktycznie jak nnie od rana nie było to ciężko mi nadażyć z czytaniem :)

ja tez spie w skarpetkach ale to zawsze mi było zimno w stopy a teraz jeszcze chłodniej.
    W końcu udało mi się kupić ukochaną ciecierzycę :D

Znajoma lekarka (pediatra) mówiła żebym brała w ciąży coś z wapniem bo jest ogromne zapotrzebowanie i z samych posiłków ciężko tyle uzyskać. Średnio mi się podoba pomysł brania jakiś dodatkowych tabletek. Co myślicie o witaminach dodatkowych w ciąży? warto? czy lepiej zdrowe posiłki?

Jest ktoś ze Świętokrzyskiego?
    Skąd jesteś? moi rodzice mieszkają w Busku Zdroju :D jeżdzę do nich często bo od Krakowa to 80 km :)

Kate

np55zzc.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kielce :) bardzo blisko :)

kittykate lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte za tydzien, póki co nie mam stresu. Teraz czuję się fatalnie przed 13 zjadłam ziemniaki, jajko sadzone, surówkę, jestem tak wzdęta, że wygladam jak na 6 miesiac, mdli mnie:(, Byłam w sklepie tu cos mi wypadlo, tu mie ktos szturchnal, wsiadlam do auta i sie rozplakałam.

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się co dziś zrobiłam :-) został mi jeden stanik który był dobry. Wczoraj go upralam, ale na dziś nie wysechł. Wzięłam żelazko żeby go dosuszyc. Od strony wewnętrznej ładnie poszło a potem rach ciach szybciutko zmieniłam strony... Na zewnętrznej stronie była taka siateczka koronkowa... Była... Została na żelazku... Taka ładna koronkowa stopa żelazka... No fak!!!! Nie mam żadnego stanika. To było chyba przeznaczenie żeby w końcu coś kupić nowego. Poszłam bez stanika :-) hardkor! U brafiterki wzięłam taki karmiący, super jest wygodny i ładny. Uff...

kaarolaa, Niespodzianek:), Furia, lolaliciouse lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ma może któraś z was sprawdzony przepis na ciasto do pizzy?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozrabiam drozdze w cieplej wodzie mieszam z nie wielka iloscia maki odstawiam potem dosypujemaki coby konsystencja ciasta bylo ok troche soli i znowu odstawiam w cieple zeby uroslo ale dawno nie robilam wiec moglam cos pomylic :)

Bursztynka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze w mleku te drozdze

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy ma znaczenie nasza pozycja spania/ lezenia? W sensie od kiedy należy unikać leżenia na plecach?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam bardzo cieniutkie ciasto takie prawdziwie wloskie, składniki na oko mąka (ok 12 dużych łyżek), drożdze w proszku 1/2 lezyczki z odrobina cieplej wody i cukru mieszam dodaję do mąki, łyżka oliwy z oliwek, i bardzo ciepłej wody tak mniej więcej z pół szklanki ale sprawdzam konsystencje. grunt żeby bardzo dobrze wyrobić na stolnicy i cieniutko rozwałkować. wtedy jest genialne. jeszcze pozostaje kwestia piekarnika ale to każdy ma inny i trzeba sprawdzać żeby nie było za suche:)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 szkalnki maki pszennej
    3 łyzki oleju lub oliwy
    szczypta cukru
    poł szkalnki ciepłej wody
    1 jajko
    poł kostki drozdzy

drozdze rozrobic w wodzie dodac cukier, wlac do maki, jajka i oleju wymieszac...odstawic na poł godziny w ciepłe do wyrosniecia...z tego wychodza 2 srednie pizze...na cienkim lub jedna wieksza na grubym

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za tą monotematyczność, ale powiedzcie mi, czy jeśli ostatni okres miałam 23 marca, owulację miałam 9 kwietnia (18 dc), to czy już jutro powinno być widoczne serduszko?

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będzie 55 dc i 37 dzień od owulacji

860ianliz3s2rxlo.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie. Same dobre wiadomości uslysZalam: serduszko bije, maluch ma 13,4mm, torbiel sie zmniejszyła :) ginek wypisał mi wszystkie badania które chciałam, zrobił cytologię. Padam z nóg :)

kaarolaa, eforts, ewelinka_shn, olcia23, Niespodzianek:), Bursztynka, Kiara, Marimiko lubią tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktory to tydz ciazy? Chyba zarodek musi byc widac po 6 tyg ale nie wiem czy do serduszka jest regula, ja zobaczylam w 7t1d

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a ktory to u ciebie bedzie tydzien ciazy? u mnie serce było widoczne w 6 +1...

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ