X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola będzie wszystko ok:-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola mocno kciuki zacisniete :) niech te dni szybciej mijaja bo ja do poniedziałku nie wytrzymam...

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Olcia ile placisz za wizyte i jak u niej z wypisywaniem l4?

Różnie, na początek 200 zł z cytologią a tak to przeważnie 150 zł, choć ostatnio wzieła ode mnie tylko 100 (może dlatego, że mam kolejne spotkanie za tydzień) i nie chciała ze mnie zdzierać. Na każdej wizycie robi usg.

A co z L4 to chyba nie ma problemu, ja jak okazało się,że mam krwiaka zapytała się czy pracuje czy zwolnienie, a z racji tego, że nie pracuje to nie dała mi.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jakos nie jestem przekonana do babek ginekolog. Przyzwyczaiłam się do Panów :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Nati89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nati masz taki sam suwaczek jak ja :)
    heheh no faktycznie :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dziwnie było mi, że do babki. Znalazłam ja w internecie i wyczytałam pełno pozytywnych opinii. Młoda babka,bardzo delikatna, wszystko tłumaczy wysłucha doradzi. :) żadnych uwag nie mam do niej.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam dr Januszewska, chodziłam do niej jak przyjmowała na ujescisku, fajna babka. Ogólnie mam swojego doktorka na Zaspie, ale jak mi sie nie chciało jechać to sie umawiając do niej w przychodni. Bo ja z południa Gdańska :) ale tez preferuje facetów :) mój dr nazywa się Sztramski, z zaspy mogę jeszcZe polecić dr Kowalskiego i dr Sokołowska. Z klinicznej znam i polecam Bockowskiego.
    Januszewska przynajmniej kiedyś nie pracowała w żadnym szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 13:41

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie nie ma różnicy czy babka czy facet;) Byle dobrym lekarzem był/była.

Karola- czekamy na powizytowe wiesci :)

kaarolaa- Ty nie wytrzymasz do pn, ja do środy oszeję :P

kaarolaa lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, wiatr taki dziś silny,że co chwila zerkam za okno, czy aby satelita się trzyma- masakra...

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka chodzi do dr Branickiego. Jest lekarzem na zaspie i chwali go ake ja jakoś wyczytalam o nim duzo zlych opinii na necie.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja mam to samo, co za roznica babka a facet...zawsze chodziłam do faceta, super lekarz...w klinice prowadziła mnie młoda pani dr i to jeszcze w ciazy :) naprawde polubiłam ja, a teraz zapisałam sie tez do babeczki...mam nadzieje, ze bedzie fajna i sprosta moim oczekiwaniom....

• Bajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie jak nnie od rana nie było to ciężko mi nadażyć z czytaniem :)

ja tez spie w skarpetkach ale to zawsze mi było zimno w stopy a teraz jeszcze chłodniej.
    W końcu udało mi się kupić ukochaną ciecierzycę :D

Znajoma lekarka (pediatra) mówiła żebym brała w ciąży coś z wapniem bo jest ogromne zapotrzebowanie i z samych posiłków ciężko tyle uzyskać. Średnio mi się podoba pomysł brania jakiś dodatkowych tabletek. Co myślicie o witaminach dodatkowych w ciąży? warto? czy lepiej zdrowe posiłki?

Jest ktoś ze Świętokrzyskiego?

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi doktor kazała brać femibion 1 i łykam sobie.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja stawiam raczej na diete...biore tylko kwas foliowy i magnez z wit b6 a cała reszte probuje nadrobic dieta...gorzej jak dziewczyny ciagle wymiotuja lub je mdli, wtedy mysle, ze suplementacja jest potrzebna...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez biore femibion ;) do tego wit. C, magnez z wit.b6, zelazo, kwas foliowy na recepte ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozejrzę się za czymś, przy okazji wizyty zapytam lekarza :)
    widzę , że femibion jest polecany :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się pochwalić: mam już oficjalnie założoną kartę ciąży :-D
    A mój mały człowieczek ma całe 8,6mm i wyraźnie bijące serduszko, które przez chwilę nawet było słychać. Gęba mi się przez to uśmiecha od ucha do ucha i mogłabym przez resztę dnia tylko wgapiać się w wydruk USG :-D
    (wprawdzie znowu doczytałam się, że USG szacuje mojego człowieczka na 6 tydzień 6 dzień, podczas gdy jestem w 7 tygodniu 3 dniu, ale ginekolog wyraźnie mnie zapewnił, żeby się tym nie przejmować i że maluch wystarczająco urósł od poprzedniej wizyty).

Następna wizyta za 3 tygodnie, już u lekarza prowadzącego ciążę.
    Euthyrox 75 i Luteinę mam brać nadal, przy czym w razie wymiotów brać dodatkową pigułę tylko jeśli rzyganko nastąpiło w przeciągu 1,5 godz. po wzięciu piguły.
    Tylko mam pamiętać, żeby przy każdym USG przypominać lekarzowi, że mam 6,5 cm mięśniaka po lewej stronie, żeby mieć skubańca pod kontrolą (może urosnąć do 10cm, ale mam się tym nie przejmować).

W kwestii suplementów myślę, że przy zdrowej diecie + braku rzygania, nie ma sensu się faszerować sztucznymi witaminami. Gin z kliniki mówił mi, że jest przeciwnikiem sztucznej suplementacji, bo podobno jest to jeden z czynników wpływających na nadmierną masę płodów w ostatnich latach.
    Ale sama staram się brać suplementy w miarę regularnie, bo przy moich mdłościach, wymiotach i niechęci do większości zdrowych potraw, trudno w tej chwili mówić o jakiejkolwiek zdrowej i urozmaiconej diecie.
    Aha, a propos: właśnie odkryłam, że drożdżówka z rabarbarem jest OK. Chyba się przyjęła (jak dotąd nie było zwrotu, co stanowi może mały krok dla ludzkości, ale ogromny skok dla mnie i mojego małego człowieczka).

kaarolaa, aniar, Niespodzianek:), lithe123, Furia, Marimiko lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz to super :-D ni tylko sie cieszyc, a bijace serduszko to super radosc.
    I oby ta drozdzowka z rabarbarem sie utrzymala ;-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ to super :) ciesze sie ze wszystko sie udało i ze maluch ładnie rosnie i najwazniejsze ze serdeszku bije :) teraz to juz gorki bedzie...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ super wiadomości:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ