Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Doris-83 wrote:Oki. Mamy tutaj jakiegoś prawnika?
Niestety ciąża i to zagrożona w mojej pracy nie jest mile widziana...
Padło o jedno zdanie za dużo, a mianowicie czy mogą mnie w trakcie zwolnienia przenieść do innego działu?
Generalnie to nie zamartwiam się tym ale jestem ciekawa.
mogą Cię przenieść nawet na inne stanowisko kodeks pracy wręcz nakazuje pracodawcy jeżeli tylko praca na poprzednim stanowisku była w jakiś sposób dl,a Ciebie zagrażająca, uciążliwa... jeśli tak uzna pracodawca a może uznać bo zawsze coś się znajdzie.
Tak w ogóle to dzień dobry kochane .. dopiero wstałam / masakra już prawie 12
Ewelinka cieszę się, że wszystko oki, dobrze że poszłaś dla własnego spokoju.
Kiara mnie też krzyż boli nawet jak leżę, chyba już na to nie ma sposobu:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 11:36
-
ale czy to czasem nie jest tak, że pracodawca musi zaproponować takie stanowisko, które jest adekwatne do kwalifikacji pracownika? ze nie może pracownika biurowego przerzucić do robienia ksero.
Zjadłam tosty z serem i wypiłam herbatę gorącą z sokiem z cytryny i 3 łyżkami miodu i mówię już lepiej
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
nick nieaktualnyeforts wrote:Ps. z moją kolacją też widziałam się dwa razy ciekawe kiedy mi to minie, Kiara wymiotujesz jeszcze ?
Dziś rano wymiotowałam (mimo tabletek, może za późno je wzięłam?), poźniej mnie mdliło, ale za to śniadanie zjadłam normalne w końcu (bułka z serem i pomidorem), nie zwróciłam i teraz dobrze się czuję.
Wniosek jest taki, ze coś tam działa i nie jest to lek tylko suplement, więc na pewno bezpieczniejszy z czego się cieszę, bo leku odmówiłam
Ja tylko tak na szybko,bo idziemy z TŻtem po warzywka na targ.
Niestety zapalenie pęcherza daje mi popalićWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 11:44
-
nick nieaktualnyMarmiko - z całą pewnością nie może zrobić jednego - zmienić pracownikowi tak stanowisko, żeby zarabiał mniej niż do tej pory. Może to być tylko stanowisko o tej samej wypłacie.
Zdrowiej kochana!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 11:42
-
lolaliciouse wrote:helloł
melduję się z rana,troszkę Was nadrobiłam-tu jest jak na emocjonalnym rollercoasterze.Czasem trzeba zachować zdrowy dystans.
I każdy ma nadzieję na szczęśliwy finał.
Macie pomysł czym jeszcze mogę potraktowac to "cos" na podniebieniu? To jakby taki wrażliwy obszar,bolesny ,reagujący na ostre,słone,kwaśnie itp.no jeść nie mogę
płuczę budzie dentoseptem A. Myślałam o fiolecie na spirytusie??
słyszałam, że soda z wodą na waciku pomagalolaliciouse lubi tę wiadomość
-
Marimiko wrote:ale czy to czasem nie jest tak, że pracodawca musi zaproponować takie stanowisko, które jest adekwatne do kwalifikacji pracownika? ze nie może pracownika biurowego przerzucić do robienia ksero.
Zjadłam tosty z serem i wypiłam herbatę gorącą z sokiem z cytryny i 3 łyżkami miodu i mówię już lepiej
Nie musi proponować jeżeli są przesłanki ku temu, że dane stanowisko w jakiś sposób może zagrażać kobiecie w ciąży bo on wręcz musi wtedy ja przenieść. Nietsety.. Praca, do której np ma być przeniesiona pracownica, może, ale nie musi, być pracą rodzajowo inną.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 11:46
-
Kiara wrote:Marmiko - z całą pewnością nie może zrobić jednego - zmienić pracownikowi tak stanowisko, żeby zarabiał mniej niż do tej pory. Może to być tylko stanowisko o tej samej wypłacie.
Zdrowiej kochana!
tu racja mniej zarabiać nie może bo należy jej się i tak jakieś wyrównawcze. Tu ochrona jest pracownicy -
A ja wstalam tylko zjadlam drozdzowke z serem- slodkie, ktore moge zjesc haha.
I poszlam do malego i leze u niego na lozku, bo maz po nocce. Wstalam sie zalatwic jak mnie prawy jajnik zabolal to az sie chwycilam. No i w glowie mi sie zakrecilo.
Na 15-ta na piknik, ale pogoda nie nastraja mnie wogole do wstania. Jeszcze z godzinke chyba poleze. Synek bawi sie w autoboty Jeden z naszych ulibionych filmow Transformers. Moj ma 5 lat i 7 mies. -
Marimiko mnie tez drapie w gardle
A moja kadrowa w pon mi powiedziala, ze moje stanowisko spelnia funkcje dla pracownic w ciazy. Jest to magazyn bez okien, ciemny, zakurzony przy zoltym swietle. Mam tylko nie chodzic na nocki i nie dzwigac. Wiec sie zastanawiam co ja tam bym miala robic? Jedynie chyba siedziec przy kompie i wz drukowac. A mnie przeniesc tez problem, bo my chodzilismy z mezem system popoludnie i nocki i tak wkolko. Wykanczajace to jest. Bo jak by mnie przeniesli czyli system np rano i popoludnje. To mezowi tez by musieli tak zrobic i pewnie kilu jego kolegom tez by musieli pozmieniac bo on na wozku wysokiego skladowania.
Wiec im ogolnie na reke, ze ja mam l4 -
Witam dziewczyny nie było mnie tu prawie tydzień tyle czytania ..ale moja obecność nie bez powodu w niedziele trafilam na IP z krwawieniem ....w poniedzialek zrobili usg niestety powiedzieli że ciąża zagrożona poronieniem ;(
Wczoraj kolejne USG jest troszeczkę lepiej tętno płodu skoczyło w górę jednak nadal malo płynu owodniowego i serduszko wolno biję teraz czekanie.... za 2 tygodnie kolejne USG jestem zrozpaczona ;(kasienka236 -
Dzięki Bajka. Nie wiem gdzie i na jakiej podstawie mnie przeniosą bo pracę mam biurową przy kompie, a u nas w firmie każde stanowiko biurowe wymaga pracy przed kompem, która może być przesłanką ku przeniesieniu. Teraz to jest ich problem. Ja jedyne o co się martwię to mój kropek:-) A praca zawsze jakaś będzie
eforts lubi tę wiadomość
-
i znowu się naprodukowałyście.... ale jak wrócę to narobię
Śmigam na wesele, a Wam udanego weekendu życzęKiara lubi tę wiadomość
-
Kasienka236 trzymaj się i myśl pozytywnie, trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę!