X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wesela to mi sie szykuje 23 sierpnia i mam nadzieje, ze dam rade tanczyc i bawic sie chociaz troche :) to dobrzy znajomi, a poza tym młody swiadkował na moim slubie wiec musze u nich byc :) nie odpuszcze :)

co do detektora tez mnie neci, ale wytrzymam, chociaz wczoraj szukałam na tablicy i w moim regionie jest tylko 1 w elblagu...dobra nie mysle o tym...

aniar lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie od niej kupiłam :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis robiliśmy krem z kalafiora z grzaneczkami :) Teraz mi jeździ w brzuchu po nim :P
    ale biorę ten suplement z imbirem, więc wymiotów raczej nie będzie.

Co do bóli jak na @ - mi się zdarzają codziennie, nie cały dzień, ale od pół godz. do kilku godzin. Mi gin mówił, że to efekt zwiększonej pracy jajników, zmian hormonalnych itd. i że mogę brać doraźnie no spe, ale nie cały czas i nie za dużo, bo po pierwsze przestanie działać w końcu, a po drugie - z wszystkimi lekami rozważnie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do detektora - u mojego smerfa dziś serduszko już bardzo głośno biło :) dalej siedzi po lewej stronie hehe pewnie prawa mu się znudziła :P

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie gin mówiła, że na mocny ból to relanium mam brać i no spe max 3 razy dziennie. Relanium ostatnie według wskazań wczoraj wzięłam ostatni raz. A no spe, jeśli już biorę, to tylko jedną na dzień, bo nie chcę przesadzać. Wolę się położyć do łóżka i przeczekać. kilka razy pomogło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zastanawiam czemu u mnie nie ma problemu z mdłosciami, podobno wit b6 jest dobra a ja codziennie od transferu biore od 4 do 8 tab magnezu z b6...mam takie przeczucie, ze to dzieki temu...
    teraz sobie skubie pistacje :) pycha

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po szpitalu brałam no-spe 3 razy dziennie bo tak miałam w zaleceniach, ale po 4 dniach przestałam i brałam tylko jak mnie mocniej bolało...od kilku dni mam spokoj, naprawde nic mnie nie boli...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te mdłości się w końcu skończą? No przecież to już jest przesada.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milcia sproboj z ta wit b6

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja Cię nie pocieszę :)
    Karola nie myśl bo skończysz jak ja z detektorem:) chociaż tak sobie pomyślałam, że usg jest dla mnie teraz najpiękniejszymi chwilami także myślę, że słuchanie serduszka będzi równie milusie :D
    Karola mogę Cię zapytać gdzie mieliście transfer i czy polecacie.klinikę? Pytam bo mam znajomych, którym dwa raxy nie wyszło i może powinni pomyśleć o zmianie lekarza:/

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podchodzilam w Kriobanku w Białymstoku...jedno podejscie i sie udało :) bardzo polecam klinike...a szczegolnie pania dr Agnieszke Kuczynska...tylko od czerwca jej nie bedzie bo jakos ma rodzic wtedy :)

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak jak prowadzi Cię kobita w ciąży co ?:)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze było, ze ja o niczym nie wiedziałam :) a jak juz zaczełam jezdzic na monitoring dopiero wtedy załapałam, ze w ciazy jest...nawet teraz ma mały brzuszek...ale taka sympatyczna kobietka...naprawde polecam

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby dziecko po porodzie rosło w takim tempie jak w pierwszych trzech miesiącach ciąży to po roku miało by kilometr :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a co do wesela to mi sie szykuje 23 sierpnia i mam nadzieje, ze dam rade tanczyc i bawic sie chociaz troche :) to dobrzy znajomi, a poza tym młody swiadkował na moim slubie wiec musze u nich byc :) nie odpuszcze :)

co do detektora tez mnie neci, ale wytrzymam, chociaz wczoraj szukałam na tablicy i w moim regionie jest tylko 1 w elblagu...dobra nie mysle o tym...

co do wesel i ciąży to ja w pierwszej ciąży byłam na weselu na 2 dni przed terminem porodu i dałam radę się pobawić i sobie fajnie pojadłam pysznym jedzonkiem, a dwa dni później urodziłam, mój m miał być świadkiem, ale zrezygnowaliśmy z tego zaszczytu, bo właśnie nie wiedzieliśmy jak z tym porodem będzie, a nie chcieliśmy im komplikować ślubu w razie czego ;) a bawiliśmy się świetnie do 2 nad ranem :)

kaarolaa, eforts, aniar lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra bawic sie bede tylko zeby ciaza zagrozona nie była...to raptem 5 miesiac bedzie wiec nie powinno byc tak zle :) i pojem sobie a mezu spokojnie wypije bo kierowce bedzie miał ;)

ale 2 dni przed porodem, szacun :)
    na moim weselu kolezanka byłam tydzien przed terminem, a urodziła 2 tyg po weselu :) tylko ona za duzo nie tanczyła...

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola też wybieram się na wesele w tym terminie tylko u mnie największy problememem jest spanie o 22 :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co z tym nie mam problemu... :) dzisiaj poszłam spac po 1 :) a wesele to zawsze jakies atrakcje wiec mam zamiar wytrzymac :) i jakby co to do domu blisko bede miała...

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa dobrze będzie grunt to dobre nastawienie :) mój m nie pił akurat, bo nie wiedzieliśmu co i jak, a m przy porodzie chciał być i był zresztą :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zmęczenie mija po pierwszym trymestrze, w drugim dostaje się kopa energii, więc spoko :)

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ