X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wesela to mi sie szykuje 23 sierpnia i mam nadzieje, ze dam rade tanczyc i bawic sie chociaz troche :) to dobrzy znajomi, a poza tym młody swiadkował na moim slubie wiec musze u nich byc :) nie odpuszcze :)

co do detektora tez mnie neci, ale wytrzymam, chociaz wczoraj szukałam na tablicy i w moim regionie jest tylko 1 w elblagu...dobra nie mysle o tym...

aniar lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie od niej kupiłam :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis robiliśmy krem z kalafiora z grzaneczkami :) Teraz mi jeździ w brzuchu po nim :P
    ale biorę ten suplement z imbirem, więc wymiotów raczej nie będzie.

Co do bóli jak na @ - mi się zdarzają codziennie, nie cały dzień, ale od pół godz. do kilku godzin. Mi gin mówił, że to efekt zwiększonej pracy jajników, zmian hormonalnych itd. i że mogę brać doraźnie no spe, ale nie cały czas i nie za dużo, bo po pierwsze przestanie działać w końcu, a po drugie - z wszystkimi lekami rozważnie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do detektora - u mojego smerfa dziś serduszko już bardzo głośno biło :) dalej siedzi po lewej stronie hehe pewnie prawa mu się znudziła :P

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie gin mówiła, że na mocny ból to relanium mam brać i no spe max 3 razy dziennie. Relanium ostatnie według wskazań wczoraj wzięłam ostatni raz. A no spe, jeśli już biorę, to tylko jedną na dzień, bo nie chcę przesadzać. Wolę się położyć do łóżka i przeczekać. kilka razy pomogło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zastanawiam czemu u mnie nie ma problemu z mdłosciami, podobno wit b6 jest dobra a ja codziennie od transferu biore od 4 do 8 tab magnezu z b6...mam takie przeczucie, ze to dzieki temu...
    teraz sobie skubie pistacje :) pycha

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po szpitalu brałam no-spe 3 razy dziennie bo tak miałam w zaleceniach, ale po 4 dniach przestałam i brałam tylko jak mnie mocniej bolało...od kilku dni mam spokoj, naprawde nic mnie nie boli...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te mdłości się w końcu skończą? No przecież to już jest przesada.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milcia sproboj z ta wit b6

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja Cię nie pocieszę :)
    Karola nie myśl bo skończysz jak ja z detektorem:) chociaż tak sobie pomyślałam, że usg jest dla mnie teraz najpiękniejszymi chwilami także myślę, że słuchanie serduszka będzi równie milusie :D
    Karola mogę Cię zapytać gdzie mieliście transfer i czy polecacie.klinikę? Pytam bo mam znajomych, którym dwa raxy nie wyszło i może powinni pomyśleć o zmianie lekarza:/

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podchodzilam w Kriobanku w Białymstoku...jedno podejscie i sie udało :) bardzo polecam klinike...a szczegolnie pania dr Agnieszke Kuczynska...tylko od czerwca jej nie bedzie bo jakos ma rodzic wtedy :)

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie tak jak prowadzi Cię kobita w ciąży co ?:)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepsze było, ze ja o niczym nie wiedziałam :) a jak juz zaczełam jezdzic na monitoring dopiero wtedy załapałam, ze w ciazy jest...nawet teraz ma mały brzuszek...ale taka sympatyczna kobietka...naprawde polecam

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby dziecko po porodzie rosło w takim tempie jak w pierwszych trzech miesiącach ciąży to po roku miało by kilometr :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a co do wesela to mi sie szykuje 23 sierpnia i mam nadzieje, ze dam rade tanczyc i bawic sie chociaz troche :) to dobrzy znajomi, a poza tym młody swiadkował na moim slubie wiec musze u nich byc :) nie odpuszcze :)

co do detektora tez mnie neci, ale wytrzymam, chociaz wczoraj szukałam na tablicy i w moim regionie jest tylko 1 w elblagu...dobra nie mysle o tym...

co do wesel i ciąży to ja w pierwszej ciąży byłam na weselu na 2 dni przed terminem porodu i dałam radę się pobawić i sobie fajnie pojadłam pysznym jedzonkiem, a dwa dni później urodziłam, mój m miał być świadkiem, ale zrezygnowaliśmy z tego zaszczytu, bo właśnie nie wiedzieliśmy jak z tym porodem będzie, a nie chcieliśmy im komplikować ślubu w razie czego ;) a bawiliśmy się świetnie do 2 nad ranem :)

kaarolaa, eforts, aniar lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasandra bawic sie bede tylko zeby ciaza zagrozona nie była...to raptem 5 miesiac bedzie wiec nie powinno byc tak zle :) i pojem sobie a mezu spokojnie wypije bo kierowce bedzie miał ;)

ale 2 dni przed porodem, szacun :)
    na moim weselu kolezanka byłam tydzien przed terminem, a urodziła 2 tyg po weselu :) tylko ona za duzo nie tanczyła...

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola też wybieram się na wesele w tym terminie tylko u mnie największy problememem jest spanie o 22 :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co z tym nie mam problemu... :) dzisiaj poszłam spac po 1 :) a wesele to zawsze jakies atrakcje wiec mam zamiar wytrzymac :) i jakby co to do domu blisko bede miała...

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa dobrze będzie grunt to dobre nastawienie :) mój m nie pił akurat, bo nie wiedzieliśmu co i jak, a m przy porodzie chciał być i był zresztą :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zmęczenie mija po pierwszym trymestrze, w drugim dostaje się kopa energii, więc spoko :)

kaarolaa, eforts lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ