X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze :)

dobra uciekam sie wykapac :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sierpniu mam wesele siostry :) Muszę sobie jakieś płaskie buty kupić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do butów. W jakich chodzicie teraz?
    Ja w balerinach, bo takie miałam (poza szpilkami). Ale czytałam, że w ciąży są bardziej wskazane na małym stabilnym obcasie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja sie zastanawiam czemu u mnie nie ma problemu z mdłosciami, podobno wit b6 jest dobra a ja codziennie od transferu biore od 4 do 8 tab magnezu z b6...mam takie przeczucie, ze to dzieki temu...
    teraz sobie skubie pistacje :) pycha
    pewnie to też trochę pomaga :) Ja od 2 dni biorę taki suplement składający się z imbiru i wit.b 6, ginka mi go zapisała na kartce jakby co, jak powiedziałam, że leku normalnego nie chcę i właśnie powiem Ci, że ten suplement trochę, a raczej dużo pomaga :)

Kulka - co do butów, to ja chodze teraz w balerinkach i trampkach. Jak już minie ten najgorszy okres, to raz na jakiś czas ubiorę szpilki na małe wyjście, ale na co dzień zamierzam chodzić na płaskiej podeszwie :)

karola - ja myślę, że jak trochę potańczysz na weselu to nic Ci się nie stanie, tylko może właśnie płaskie buty załóż, żeby Cię stopy nie bolały i żebyś się nie przewróciła :) a myślę, że para młoda zrozumie jak przysiądziesz od czasu do czasu i nie będziesz tak jak reszta całą noc szalała nie wiadomo jak :)

co do zmęczenia to ja sobie dziś pospałam 2h w dzień, bo już padłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 22:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno załoze buty na płaskim, po co mam sie meczyc na szpilkach...

jak mi jest goraco, tragedia...

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola co do mdłości to chyba nie ma reguły, mojej przyjaciółki przez całą ciążę ani razu nie zemdliło.
    Kiedyś też słyszałam chyba w o matko kasi bosackiej, że lepiej mały obcas niż płaskie. Chociaż ja ta jak Kiara trampy i baleriny :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - dlaczego lepiej mały obcas niż płaskie? Pierwszy raz słyszę taka teorię dlatego pytam :)

karola -hehe a mi zimno :P za to zjadłam dzis kalafiorową i teraz mam wzdęcia strasznie grrr :/

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki bylam na pikniku z mezem i malym. Wlasnie o polnocy wrocilismy. Objadlam sie :-D maz sie opil ;-) a maly na dmuchanych zamkach pofiglowal i namalowala mu dziewczyna pajeczyne spidermana ;-) najlepszy numer, ze jechalam tam pierwszy raz jako pasazer a wracalam jako kierowca. I pomimo wg mnie tych dwoch zawrocen i jechania jeszcze inna trasa zrobilam tylko jakies 3 km wiecej niz maz w poludnie. A naprawde tak sie krecac mozna bylo miec wrazenie, ze niewiadomo ile kilometrow zrobilam. Maz swoje trzy grosze wtracil, ze nie pamietam drogi. I jak jechalismy przez bezdroza mnie wyzywal. A ja jemu krotko, bo z wypitymi ludzmi sie nigdy nie kloce, ze kazda droga ktora wybieram prowadzi do domu :-D
    Dobranoc

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, ja czytałam, że lepsze buty na malutkim obcasie (stabilnym), ze względu na to, że w ciąży hormony powodują rozluźnienie wiązadeł - czy jakoś tak. I chodząc na zupełnie płaskim można nabawić się płaskostopia. I chyba było jeszcze coś o wpływie na kręgosłup. Ale nie pamiętam, bo czytałam to jakiś czas temu, a mnie na razie to hormony głownie na intelekt wpływają:-p

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w tym tygodniu zapowiadają po 30 stopni, to się już w japonki przerzucimy :)

lolaliciouse lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z ranka:)

Dziś obudził mnie ból gardła:( moda z katarem sprzedałam mi jakiegoś wirusa:P

Pisałyście o butach- ja tylko i wyłącznie baleriny i trampki :)
    Od wielkiego dzwonu szpilka.
    Kulka- w poprzedniej ciąży każdy mały obcas itp powodował u mnie opuchnięcia i ból nóg. Więc teoria -teorią,a życie sobie:P

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze tylko w balerinach, ew. trampki ale rzadziej. Żadna impreza się póki co w rodzinie nie szykuje wiec nie bede sie meczyc na szpilach ;) poza tym balabym się ze się potkne albo zakręci mi się w głowie i stracę równowagę.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z ranka ;-)
    Jestem jeszcze nie wyspana, ale glod wygnal mnie z wyrka :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też baleriny i ewentualnie adidasy. W ogóle nie lubię obcasów. Po co męczyć nogi. Mój mąż nad tym ubolewa, ale ja wolę wygodę. Szpilki oczywiście mam i zakładam właśnie na jakieś uroczystości, śluby itp.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    ja uwielbiam szpilki ale niestety żyję w ciągłym biegu więc stawiam na baleriny na malutkim obcasie, teraz mam nadzieję będzie cieplutko to jakieś sandałki czy klapki :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara tak naprawdę to nie wiem czy chodziło o codzienne chodzenie czy właśnie o imrezy :/ jak bedziesz miała czas to obejżyj ten odcinek coś tam o dbaniu o siebie w cciąży (o matko).
    Ja sobie wymyśliłam, że chodzi o jakiś ucisk na te stopy?? W sumie to nie wiem ja na początku do pracy nosiłam obcas ale na płaskim jest mi wygodniej. A jedno wiem na pewno obcasy nie są wskazane:)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    Witam sie z ranka:)

Kulka- w poprzedniej ciąży każdy mały obcas itp powodował u mnie opuchnięcia i ból nóg. Więc teoria -teorią,a życie sobie:P

No właśnie zastanawiałam się jak teoria ma się do życia.
    Ja chyba chyba wypróbuję ten mały obcas (2-3cm), bo ostatnio w balerinach bolą mnie kości śródstopia. Nigdy tak nie miałam. Zobaczę czy poprawi się na takm malutkim obcasiku. 2 cm to prawie nic

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

cała noc lał deszcz, nie mogłam spac bo było głosno przez otwarte okno, pozniej nie mogłam spac bo mi goraco było jak okno zamknełam, o 2 w nocy musiałam cos zjesc bo tez nie mogłam spac...

czekam na te piekne dni, bo tez mam dosc adidaskow, chce powitac japonki :)

Marimiko lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jezeli w poniedziałek znowu sie potwierdzi ze dziecko jest 5 dni do przodu to tym sie sugerować jezeli chodzi o datę porodu czy nie?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela zapytaj lekarza :) mi lekarz na usg wpisuje date porodu, która wyszła na pierwszym pomiarze zarodka.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ