X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobrze :)

dobra uciekam sie wykapac :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sierpniu mam wesele siostry :) Muszę sobie jakieś płaskie buty kupić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do butów. W jakich chodzicie teraz?
    Ja w balerinach, bo takie miałam (poza szpilkami). Ale czytałam, że w ciąży są bardziej wskazane na małym stabilnym obcasie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja sie zastanawiam czemu u mnie nie ma problemu z mdłosciami, podobno wit b6 jest dobra a ja codziennie od transferu biore od 4 do 8 tab magnezu z b6...mam takie przeczucie, ze to dzieki temu...
    teraz sobie skubie pistacje :) pycha
    pewnie to też trochę pomaga :) Ja od 2 dni biorę taki suplement składający się z imbiru i wit.b 6, ginka mi go zapisała na kartce jakby co, jak powiedziałam, że leku normalnego nie chcę i właśnie powiem Ci, że ten suplement trochę, a raczej dużo pomaga :)

Kulka - co do butów, to ja chodze teraz w balerinkach i trampkach. Jak już minie ten najgorszy okres, to raz na jakiś czas ubiorę szpilki na małe wyjście, ale na co dzień zamierzam chodzić na płaskiej podeszwie :)

karola - ja myślę, że jak trochę potańczysz na weselu to nic Ci się nie stanie, tylko może właśnie płaskie buty załóż, żeby Cię stopy nie bolały i żebyś się nie przewróciła :) a myślę, że para młoda zrozumie jak przysiądziesz od czasu do czasu i nie będziesz tak jak reszta całą noc szalała nie wiadomo jak :)

co do zmęczenia to ja sobie dziś pospałam 2h w dzień, bo już padłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 22:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno załoze buty na płaskim, po co mam sie meczyc na szpilkach...

jak mi jest goraco, tragedia...

• eforts Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola co do mdłości to chyba nie ma reguły, mojej przyjaciółki przez całą ciążę ani razu nie zemdliło.
    Kiedyś też słyszałam chyba w o matko kasi bosackiej, że lepiej mały obcas niż płaskie. Chociaż ja ta jak Kiara trampy i baleriny :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts - dlaczego lepiej mały obcas niż płaskie? Pierwszy raz słyszę taka teorię dlatego pytam :)

karola -hehe a mi zimno :P za to zjadłam dzis kalafiorową i teraz mam wzdęcia strasznie grrr :/

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki bylam na pikniku z mezem i malym. Wlasnie o polnocy wrocilismy. Objadlam sie :-D maz sie opil ;-) a maly na dmuchanych zamkach pofiglowal i namalowala mu dziewczyna pajeczyne spidermana ;-) najlepszy numer, ze jechalam tam pierwszy raz jako pasazer a wracalam jako kierowca. I pomimo wg mnie tych dwoch zawrocen i jechania jeszcze inna trasa zrobilam tylko jakies 3 km wiecej niz maz w poludnie. A naprawde tak sie krecac mozna bylo miec wrazenie, ze niewiadomo ile kilometrow zrobilam. Maz swoje trzy grosze wtracil, ze nie pamietam drogi. I jak jechalismy przez bezdroza mnie wyzywal. A ja jemu krotko, bo z wypitymi ludzmi sie nigdy nie kloce, ze kazda droga ktora wybieram prowadzi do domu :-D
    Dobranoc

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, ja czytałam, że lepsze buty na malutkim obcasie (stabilnym), ze względu na to, że w ciąży hormony powodują rozluźnienie wiązadeł - czy jakoś tak. I chodząc na zupełnie płaskim można nabawić się płaskostopia. I chyba było jeszcze coś o wpływie na kręgosłup. Ale nie pamiętam, bo czytałam to jakiś czas temu, a mnie na razie to hormony głownie na intelekt wpływają:-p

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w tym tygodniu zapowiadają po 30 stopni, to się już w japonki przerzucimy :)

lolaliciouse lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z ranka:)

Dziś obudził mnie ból gardła:( moda z katarem sprzedałam mi jakiegoś wirusa:P

Pisałyście o butach- ja tylko i wyłącznie baleriny i trampki :)
    Od wielkiego dzwonu szpilka.
    Kulka- w poprzedniej ciąży każdy mały obcas itp powodował u mnie opuchnięcia i ból nóg. Więc teoria -teorią,a życie sobie:P

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze tylko w balerinach, ew. trampki ale rzadziej. Żadna impreza się póki co w rodzinie nie szykuje wiec nie bede sie meczyc na szpilach ;) poza tym balabym się ze się potkne albo zakręci mi się w głowie i stracę równowagę.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z ranka ;-)
    Jestem jeszcze nie wyspana, ale glod wygnal mnie z wyrka :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też baleriny i ewentualnie adidasy. W ogóle nie lubię obcasów. Po co męczyć nogi. Mój mąż nad tym ubolewa, ale ja wolę wygodę. Szpilki oczywiście mam i zakładam właśnie na jakieś uroczystości, śluby itp.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    ja uwielbiam szpilki ale niestety żyję w ciągłym biegu więc stawiam na baleriny na malutkim obcasie, teraz mam nadzieję będzie cieplutko to jakieś sandałki czy klapki :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara tak naprawdę to nie wiem czy chodziło o codzienne chodzenie czy właśnie o imrezy :/ jak bedziesz miała czas to obejżyj ten odcinek coś tam o dbaniu o siebie w cciąży (o matko).
    Ja sobie wymyśliłam, że chodzi o jakiś ucisk na te stopy?? W sumie to nie wiem ja na początku do pracy nosiłam obcas ale na płaskim jest mi wygodniej. A jedno wiem na pewno obcasy nie są wskazane:)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    Witam sie z ranka:)

Kulka- w poprzedniej ciąży każdy mały obcas itp powodował u mnie opuchnięcia i ból nóg. Więc teoria -teorią,a życie sobie:P

No właśnie zastanawiałam się jak teoria ma się do życia.
    Ja chyba chyba wypróbuję ten mały obcas (2-3cm), bo ostatnio w balerinach bolą mnie kości śródstopia. Nigdy tak nie miałam. Zobaczę czy poprawi się na takm malutkim obcasiku. 2 cm to prawie nic

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

cała noc lał deszcz, nie mogłam spac bo było głosno przez otwarte okno, pozniej nie mogłam spac bo mi goraco było jak okno zamknełam, o 2 w nocy musiałam cos zjesc bo tez nie mogłam spac...

czekam na te piekne dni, bo tez mam dosc adidaskow, chce powitac japonki :)

Marimiko lubi tę wiadomość

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jezeli w poniedziałek znowu sie potwierdzi ze dziecko jest 5 dni do przodu to tym sie sugerować jezeli chodzi o datę porodu czy nie?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela zapytaj lekarza :) mi lekarz na usg wpisuje date porodu, która wyszła na pierwszym pomiarze zarodka.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ