Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
a ja musiałam przełożyć na piątek wizytę. jeszcze tylko/aż 5 dni Podchodzę nieco ze spokojem ale pewnie w piątek tuż przed wizytą stres się odezwie... tak bardzo chciałabym usłyszeć moje małe serduszko i zobaczyć jak się rusza aach
Na razie mdłości mam tylko z rana jak wstaję później cały dzień czuje się super :)oby tak dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 11:13
-
nick nieaktualny
-
Heja
ja dziś miałam 3 pobudki w nocy: 1 na siku, 2 na siku i kanapkę i 3 na siku i kompot bo nie chciało mi się kolejnej kanapki robić.
Spałam 11 h!!! Wczoraj położyłam się o 22 spać mimo, że mi się nie chciało, a to dlatego, że bolały mnie nogi (tak krępowały dziwnie) i zaczęłam marudzić, bo nie wiedziałam jak się ułożyć na kanapie. To mąż "co tak jęczysz znowu". Obraziłam się i poszłam spać. Strasznie łatwo się obrażam ostatnio:P
Mam taki syf w mieszkaniu, że ręce opadają, a siostra dzisiaj na kawę z mężem i dzieciakami przyjeżdża i muszę ogarnąć. Łeeee
A co do wesel - mam 4 w tym roku! za tydzień, w połowie lipca, pod koniec sierpnia i pod koniec września...kaarolaa, aniar, Kiara lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Ja chodze obecnie w snakersach na koturnie, lub botkach na koturnie i bardzo mi w nich wygodnie niedlugo wyjme japonki plaskie i sandaly na koturnie, bo to prawda z tym malym obcasem, cos tam bylo ze przy rozluznieniu wiazadel macicy itp itd, ze lepiej na malym obcasie buty hehe, ale to co kto lubi ja puki nie mam mega brzucha ponosze koturny, a potem zime i jesien pochodzew w plaskich oficerkach i emu, bo emu na koncowke bedzie super bo sa takie rozlazle, wiec pomieszcza moje pewnie juz wtedy serdele :p
Ja mam lekarza w srode. Ciekawe jak tam moj krwiak. Troche boje sie o malucha bo cos mnie dzis macica boli,ale przeciez musi byc dobrze
Strasznie boli mnie pod pachami, mam opuchniete tam wezly chlonne, miala tak ktoras ? Bardzo nie fajne to.
Moj detektor dopiero dojdzie cos kolo 22 maja wiec sobie jeszcze kila dni poczekam, ale moze i lepiej bo ja mam tlusty brzuch hehe to jeszcze moze nie byc nic slychac -
nick nieaktualnyja myślę, że koturny to są raczej bezpieczne o ile nie są jakieś olbrzymie Gorzej ze szpilkami, dlatego ja je będę zakładać rzadko zresztą szczerze mówiąc ostatnio to nawet nie chce mi się w szpilach chodzić.
ewelinka - serduszko nie jest jakoś trudno znaleźć Najgorzej za pierwszym razem, a później mniej więcej już wiesz jak szukać. Ja jak zakupiłam to przez ok 3-4 dni nic nie było jeszcze, to było za szybko, a później aż się zdziwiłam, bo tak szukałam od niechcenia pewna, że usłyszę dopiero np. w 14tc i nagle usłyszałam od tamtej pory zawsze słyszę. Raz ciszej, raz mocniej - to zalezy gdzie maleństwo siedzi. Czasami gdzieś tam głęboko wejdzie jakby schowa się w okolicy kości biodrowej od przodu i słychać serducho, ale jak przestawisz o 1 cm detektor to już nie słychać. a innym razem dudni głośno.
Tylko koniecznie trzeba pamiętać o oliwce albo balsamie, tak żeby brzuch był taki śliski, bo inaczej jak przesuwasz ten detektor to szorujesz po skórze i nie dość, że jest nieprzyjemny dźwięk w słuchawkach, to jeszcze nie ma tego poślizgu i ciężko jest przesuwać urządzenie, a przez to znaleźć malca:) -
nick nieaktualnyewelinka_shn wrote:Dziewczyny jezeli w poniedziałek znowu sie potwierdzi ze dziecko jest 5 dni do przodu to tym sie sugerować jezeli chodzi o datę porodu czy nie?
-
nick nieaktualnyKulka41 wrote:Kiara, ja czytałam, że lepsze buty na malutkim obcasie (stabilnym), ze względu na to, że w ciąży hormony powodują rozluźnienie wiązadeł - czy jakoś tak. I chodząc na zupełnie płaskim można nabawić się płaskostopia. I chyba było jeszcze coś o wpływie na kręgosłup. Ale nie pamiętam, bo czytałam to jakiś czas temu, a mnie na razie to hormony głownie na intelekt wpływają:-p
hehehe z tym odmóżdżeniem to Cię rozumiem, bo mam to samo Czasami myślę jedno, a napiszę drugie... i później patrzę co ja napisałam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam!
Niestety pozdrawiam Was ze szpitala. W nocy miałam plamienie. Niewielkie ale zostałam na oddziale. Kropek ma się dobrze. Ma 2 cm i serducho bije 179- 185. Pan doktor powiedział,że oprócz krwawienia to wszystko jest w porządku.
Mogło by się to krwawienie skończyć.
Wieczorkiem wspomnijcie mnie i moje maleństwo w modlitwie.
Z góry dziękuję i się tym samym zrewanżuję.Kiara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Doris ja się pimodlę za Twojego malucha w pakiecie z moim, coby rosły w siłę
Karola aż się zaśmiałam z Twojego posta o sresie z braku bólu ja staram się brak bóli odczytywać jako dobry objaw aczkolwiek bardzo Cie rozumiem bo czasem martwie się (ale tak tylko z tyłu głowy:)) że w ogóle nie czuje tej ciąży:)kaarolaa, Doris-83 lubią tę wiadomość