X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie znam, jeszcze nie mam podanej daty porodu...moze jutro sie czegos dowiem...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 10 dni musze czekać do genetycznego. Chyba zwariuje. Ale na szczęście detektor zakupiony :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia tez myśle o detektorze.. ale niw wiem czy now będzie to dla mnie dodatkowy stres jak np nie będę umiala znaleźć serduszka...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja musiałam przełożyć na piątek wizytę. jeszcze tylko/aż 5 dni :) Podchodzę nieco ze spokojem ale pewnie w piątek tuż przed wizytą stres się odezwie... tak bardzo chciałabym usłyszeć moje małe serduszko i zobaczyć jak się rusza aach :)

Na razie mdłości mam tylko z rana jak wstaję później cały dzień czuje się super :)oby tak dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 11:13

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego Kropa zobacze jutro i oczywiscie juz stres jest coraz mocniejszy...

Kropus chce zobaczyc jutro ładnie bijace serduszko...

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja ;)

ja dziś miałam 3 pobudki w nocy: 1 na siku, 2 na siku i kanapkę i 3 na siku i kompot bo nie chciało mi się kolejnej kanapki robić.

Spałam 11 h!!! Wczoraj położyłam się o 22 spać mimo, że mi się nie chciało, a to dlatego, że bolały mnie nogi (tak krępowały dziwnie) i zaczęłam marudzić, bo nie wiedziałam jak się ułożyć na kanapie. To mąż "co tak jęczysz znowu". Obraziłam się i poszłam spać. Strasznie łatwo się obrażam ostatnio:P

Mam taki syf w mieszkaniu, że ręce opadają, a siostra dzisiaj na kawę z mężem i dzieciakami przyjeżdża i muszę ogarnąć. Łeeee

A co do wesel - mam 4 w tym roku! za tydzień, w połowie lipca, pod koniec sierpnia i pod koniec września...

kaarolaa, aniar, Kiara lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze obecnie w snakersach na koturnie, lub botkach na koturnie i bardzo mi w nich wygodnie :) niedlugo wyjme japonki plaskie i sandaly na koturnie, bo to prawda z tym malym obcasem, cos tam bylo ze przy rozluznieniu wiazadel macicy itp itd, ze lepiej na malym obcasie buty hehe, ale to co kto lubi :) ja puki nie mam mega brzucha ponosze koturny, a potem zime i jesien pochodzew w plaskich oficerkach i emu, bo emu na koncowke bedzie super bo sa takie rozlazle, wiec pomieszcza moje pewnie juz wtedy serdele :p

Ja mam lekarza w srode. Ciekawe jak tam moj krwiak. Troche boje sie o malucha bo cos mnie dzis macica boli,ale przeciez musi byc dobrze :)

Strasznie boli mnie pod pachami, mam opuchniete tam wezly chlonne, miala tak ktoras ? Bardzo nie fajne to. :|

Moj detektor dopiero dojdzie cos kolo 22 maja wiec sobie jeszcze kila dni poczekam, ale moze i lepiej bo ja mam tlusty brzuch hehe to jeszcze moze nie byc nic slychac :-)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że koturny to są raczej bezpieczne o ile nie są jakieś olbrzymie :) Gorzej ze szpilkami, dlatego ja je będę zakładać rzadko :) zresztą szczerze mówiąc ostatnio to nawet nie chce mi się w szpilach chodzić.

ewelinka - serduszko nie jest jakoś trudno znaleźć :) Najgorzej za pierwszym razem, a później mniej więcej już wiesz jak szukać. Ja jak zakupiłam to przez ok 3-4 dni nic nie było jeszcze, to było za szybko, a później aż się zdziwiłam, bo tak szukałam od niechcenia pewna, że usłyszę dopiero np. w 14tc i nagle usłyszałam <3 :D od tamtej pory zawsze słyszę. Raz ciszej, raz mocniej - to zalezy gdzie maleństwo siedzi. Czasami gdzieś tam głęboko wejdzie jakby schowa się w okolicy kości biodrowej od przodu i słychać serducho, ale jak przestawisz o 1 cm detektor to już nie słychać. a innym razem dudni głośno.
    Tylko koniecznie trzeba pamiętać o oliwce albo balsamie, tak żeby brzuch był taki śliski, bo inaczej jak przesuwasz ten detektor to szorujesz po skórze i nie dość, że jest nieprzyjemny dźwięk w słuchawkach, to jeszcze nie ma tego poślizgu i ciężko jest przesuwać urządzenie, a przez to znaleźć malca:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny jezeli w poniedziałek znowu sie potwierdzi ze dziecko jest 5 dni do przodu to tym sie sugerować jezeli chodzi o datę porodu czy nie?
    ciężko powiedzieć, bo z tego co widzę, to każdy gin liczy inaczej.... Ja ostatnio jak usłyszałam od ginki nfz, że jestem 3 dni do przodu, to 3x pytałam który tydzień i za każdym razem powtórzyła ten 3dni do przodu, tak też mi wpisała w karcie ciąży. Natomiast ginek prywatny wyliczył mi datę owulacji i póki co jechał według tego, nie zmieniając ani do przodu ani do tyłu terminu. Teraz mam 2 wizyty - w czw genetyczne nfz, a za tydzień też w czw genetyczne prywatne i zobaczymy co tam powiedzą. Niektórzy ginekolodzy wiem, że mówią, iż niby najbardziej adekwatny termin to ten z usg genetycznego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Kiara, ja czytałam, że lepsze buty na malutkim obcasie (stabilnym), ze względu na to, że w ciąży hormony powodują rozluźnienie wiązadeł - czy jakoś tak. I chodząc na zupełnie płaskim można nabawić się płaskostopia. I chyba było jeszcze coś o wpływie na kręgosłup. Ale nie pamiętam, bo czytałam to jakiś czas temu, a mnie na razie to hormony głownie na intelekt wpływają:-p
    oo no widzisz, nie słyszałam o tym :) Aż ciekawa jestem czy to prawda, zapytam mamy (lekarza) jakoś w najbliższym czasie co o tym sądzi.
    hehehe z tym odmóżdżeniem to Cię rozumiem, bo mam to samo :P Czasami myślę jedno, a napiszę drugie... i później patrzę co ja napisałam :O

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj znowu boli na okres. Kurde martwię się tym.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milcia ty sie stresujesz ze boli, a ja ze mnie nie boli...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jutro zobaczymy swoje Cuda ;*** maleńkie slicznosci słodkości ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze w adasiach i balerinkach. Wole na plaskim.
    Zrobilam sobie salatke z ryzu, jaj gotowanych i pomidorow pycha :-D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bym chciała zeby ta niedziela sie juz skonczyła?

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Niestety pozdrawiam Was ze szpitala. W nocy miałam plamienie. Niewielkie ale zostałam na oddziale. Kropek ma się dobrze. Ma 2 cm i serducho bije 179- 185. Pan doktor powiedział,że oprócz krwawienia to wszystko jest w porządku.

Mogło by się to krwawienie skończyć.
    Wieczorkiem wspomnijcie mnie i moje maleństwo w modlitwie.
    Z góry dziękuję i się tym samym zrewanżuję.

Kiara lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris będę się modliła za Ciebie i Twoje maleństwo, trzymajcie się cieplutko:)a najważniejsze, że serduszko bije a maluszek rośnie.

Ja dzisiaj zaliczyłam pierwszego pawia i poczułam się cudownie:)

Doris-83 lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris bedzie dobrze... i juz spory maluszek, 2 cm super :)

• eforts Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ja się pimodlę za Twojego malucha w pakiecie z moim, coby rosły w siłę :)
    Karola aż się zaśmiałam z Twojego posta o sresie z braku bólu :) ja staram się brak bóli odczytywać jako dobry objaw aczkolwiek bardzo Cie rozumiem bo czasem martwie się (ale tak tylko z tyłu głowy:)) że w ogóle nie czuje tej ciąży:)

kaarolaa, Doris-83 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję się dzisiaj do bani. Spać, brzuch boli..

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ