X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę No Spę jak mnie boli. A co do usg, to chodziłabym częściej, tylko u mnie wizyta kosztuje 250 zł... A jedynie co to w szpitalu by zrobili, ale jak nic mi takiego nie jest, to mnie nie zbadają.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia - teraz specjalnie sprawdziłam moje tętno - kochana, ja swoje serducho słysze tylko i wyłacznie na piersi i ok. 5cm pod nią... nigdzie indziej! :) Na pewno tamto co Ty słyszysz to nie serduszko malca? ja za pierwszym razem słyszałam takie jakby ciuchcia jechała :P a teraz już puka normalnie.
    chyba, że mylisz własne tętno z odgłosem takich hmm takich jakby fal? To nie tętno nasze tylko płynąca krew :)
    Tu jeszcze dziewczyna ma taki sam aparat co my, od 5:38 słychać serduszko, może to to słyszysz, tylko nie wiesz, że to serce?
    http://www.youtube.com/watch?v=Mn0z_NZ5YA4
    chyba, że te fale słyszysz, to właśnie z tego co czytałam płynąca krew.
    Ja mam dokładnie tak, jak ona :) i jak u niej 5:54 maluszek się przesunął, tak u mnie jest taki sam odgłos i wtedy tak samo jak u niej chwilę później serduszko gorzej słychac (bo smerf się przesunął).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 17:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - jak dostaniesz detektor, to się uspokoisz na pewno, w każdej chwili będziesz mogła posłuchać maluszka i stres się zmniejszy :) Ja wiem jak się stresowałam zanim miałam te urządzenie, teraz jak coś się dzieje sprawdzam i robie takie ufff :) Jeszcze kilka dni i przesyłka dotrze do Ciebie :)

Milcia lubi tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co słyszę tętno swoje w 3 miejscach na dole brzucha. Przykładam rękę do swojego pulsu i idealnie się zgrywa, może ja sama mam też szybkie? Ehh sama już nie wiem, śmiać mi się chce z samej siebie.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze z tydzień, może będzie lepiej :)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o lol :P haha ja tak nie mam, nie wiem dlaczego u Ciebie tak jest :P obszukałam specjalnie dla Ciebie cały brzuch w innych miejscach, no i tylko na piersi słysze swoje serce. A tak to wszędzie indziej te fale (taki szum regularny) i tam gdzie maluszek jest to jego serduszko lub jak sie przestawi to taki odgłos specyficzny jakby uciekł, poza tym nic... czasami jak mi burczy w brzuchu to jeszcze jelita słychać.
    Chyba, że Ty chudzinka mocno jesteś i jakoś tak sie niesie? nie wiem.

Próbowałam Ci nagrać to, co ja słyszę, ale nie potrafię :( tzn. mam ten kabel dodatkowy, ale kompletnie nie wiem jak to obsłużyć? Umiesz?
    W sensie do czego podłączyć (która wtyczka w kompie) i jak zrobić żeby było słychac na głośniku? :O

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może musisz do głośnika, jak chcesz słuchac (do głośników) a jak nagrać to tam gdzie mikrofon. ja też postaram się nagrać.

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/a41f8e2fd212e.jpg.html 12 tc, tylko tak dalam rade

Bursztynka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, próbowałam nagrać właśnie, ale jak postępuję zgodnie z instrukcją, czyli - podłączam słuchawki do jednej dziurki detektora, do drugiej ten kabel i kabel do kompa, szukam serduszka, to mi strasznie szumi detektor :/ tzn. jak odłączam ten kabel do nagrywania to znowu jest normalnie... nie wiem czy to wina podłączenia go z moim kompem, ale coś zakłóca wtedy dźwięk.. próbowałam przy tym nagrac serduszko, ale w ogóle jakieś dziwne dzwięki się nagrały :O może mam skopany kabel albo z moim kompem to nie współgra..

• evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, pamiętam Cię z naszego wątku czerwcowych mam. My już na końcówce jesteśmy. Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie ;)

9bsp388.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas mam nadzieje ze juz nikt po mnie sie nie wykruszyl, zycze szybkich porodow :-) :-) i dziekuje, tym razem chyba nam sie uda :)

evas lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się, wsadziłam kabelek tam gdzie mikrofon nagralam tylko nie wiem gdzie można pliki wrzucać

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://przeklej.org/file/ATK3Uv/dzidzia.wma

Na początku jest taki odgłos po lewej stronie na dole obok piczki, że tak się wyraże, a po przerwie po 2 str. Czy to nie ten głos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 18:10

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Evas mam nadzieje ze juz nikt po mnie sie nie wykruszyl, zycze szybkich porodow :-) :-) i dziekuje, tym razem chyba nam sie uda :)
    Niestety, jeszcze kilka osób z naszej listy odeszło. Ale zostało nas około 50 i juz zaczynamy się powolutku rozpakować.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia, weź wrzuc na jakiś inną stronę, bo na tamtej ciągle mi pokazuje, że wpisuję zły kod do pobrania a wpisuję dobry..

• Furia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Niestety, jeszcze kilka osób z naszej listy odeszło. Ale zostało nas około 50 i juz zaczynamy się powolutku rozpakować.

Zazdroszcze wam , ze juz zaraz bedziecie mialy swoje maluchy :-) i ze ciaze juz macie prawie za soba, nie lubie samej ciazy hehe, no ale warto sie meczyc dla tych ssaczkow malych :-) daj znac jak sie juz rozpakujesz :-)bedzie synus czy coreczka ?

evas lubi tę wiadomość

tkzgeyx.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może na chomiku http://chomikuj.pl/olusssia7

albo tu http://www.sendspace.pl/file/5a00044dab6f03a125714e0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 18:32

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Zazdroszcze wam , ze juz zaraz bedziecie mialy swoje maluchy :-) i ze ciaze juz macie prawie za soba, nie lubie samej ciazy hehe, no ale warto sie meczyc dla tych ssaczkow malych :-) daj znac jak sie juz rozpakujesz :-)bedzie synus czy coreczka ?
    U nas będzie trzeci synuś. Do terminu zostało mi jeszcze 6 tyg, ale czuje że będzie szybciej.

Powodzenia, tym razem na pewno się uda ;)

Furia lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts gdzie jestes? ciasto gotowe :) wyszło idealne...mniammm

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie rób mi takich rzeczy...:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ