Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja co prawda usg prenatalne mam 16 czerwca, dostałam nawet skierowanie na darmowy test pappa (lekarz powiedział, że refundacja usg i testu będzie darmowa w związku ze wcześniejszym poronieniem), ale też nie mam pewności czy ten test zrobię. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która jest po wielu ciążowych przejściach (poronienie, inseminacja, przygotowania do in vitro) i jest bardzo obcykana w temacie i ona właśnie powiedziała mi, że czasem leki (bodajże nawet typu luteina) mogą zaburzać wyniki testu pappa i wówczas wynik wychodzi błędny, a kobieta schizuje do końca ciąży...
-
Kulka41 wrote:Qrczak - może włożyłaś za płytko. Ja zauważyłam, że resztki luteiny najbardziej wypływają po aktywności. Jak sobie poleguję, to zazwyczaj nic nie mam na wkład w. A wystarczy, ze pójdę na spacer albo popracuję i już się coś pojawia.
Milcia - ja nie mam detektora to nie poradzę. Ale jak mi dziś robiła usg, to maluch był w okolicach kości łonowej. To może powinnaś sprawdzać niżej
Miałaś rację Poszukaliśmy z mężem i oboje usłyszeliśmy serce. Mąż stwierdził, że słychać jak w maszynowni -
Nawet sprawdziłam dwa lab i chyba nie robią w nich tzn w jednym na inf nie wiedzieli to jutro mogę sprawdzić.
Mąż prosi, żebym dała spokój. Mam jakiś gorszy dzień chyba:/
Muszę wziąć na luz w 12 tc miałam 1,4 a w 14 tc nawet jezeli mam 2 to i tak miesci sie w normie do 2,5 a lekarz powiedzial ze norma jest w ogole do 3,2 -
a ja nie zamierzam robić tego testu jeśli usg wyjdzie ok:) nie chcę się wcześniej schizować. dla mnie najważniejsze żeby dzidzi zdrowo rósł i jak wszystko będzie ok to nie robię
-
Laseczki 40 min przy zlewie. Naczynia z dwóch dni. A jakby po jakieś małej imprezce. Masakra jakaś wrrrr
Dziewczyny nie stresować się!!! Jak nie ma potrzeby robienia badań to po co?
Moja koleżanka miała mamę chorowała na raka odbytu. Umarła. Miała możliwość zrobienia sobie testów za darmo czy jest w grupie ryzyka. Nie zrobiła tego testu z tego względu,że powiedziała, że jakby wyszło nie tak- to do końca życia zastanawiałaby się czy to już ten dzień w którym ją rak zjada czy za tydzień. Mówi,że lepiej nie wiedzieć. I żyć spokojnie -
Bajka uwierz mi, że ja byłam ostatnia do jakichkolwiek dodatkowych badań ale zeschizowałam się n chwilę
Cos Kiary po badaniach jeszcze u nas dzisiaj nie było ?
No ale nic coby sobie nastrój poprawić powiedzcie mi ile luteina się może wchłaniać i po jakim czasie mężuś może tam zaglądać ? -
nick nieaktualnyAsiaCh - nie panikuj! W necie to można i przeczytać, że ma sie hiv jak ma się ob podwyższone nawet haha:P Jeśli masz takie wyniki, to ginka ma rację, że nie ma się czym martwić. To jest drobnostka. Równie dobrze możesz mieć je takie od kataru, lekkiego przeziębienia czy od innej małej sprawy. NA PEWNO nie jest to nic poważnego, inaczej nie tylko to miałabyś nieprawidłowe.
Furia - USG genetyczne jest to usg wykonywane zarówno na nfz jak i prywatnie. Mierzy się kośc nosową itd. Płatnie to można zrobic sobie prenatalne dodatkowo, czyli jeszcze PAPPA. A tak to i na nfz i prywatnie usg wygląda identycznie (pewnie prywatnie trwa dłużej, żeby móc dzidzie popodziwiać )
tego pierwszego nie rozumiem, bo ja nie niemiecka ae z morfologi nie masz złych wyników jakichś Wskazują raczej, że jest jakiś lekki stan zapalny, czyli np. możesz być podziębionam, albo mieć katar - nawet wtedy takie wychodzą. No i pewnie żelazo Ci ginek da, bo hemgobina i hematokryt za małe.
karola - ja też myślałam, że u nas nie ma. W ostatniej chwili jak już miałam wychodzic zauważyłam, że postawili takie coś kartonowe (taką szafkę) w kolorze szarym zaraz przy kasach, obróconą w druga stronę.
Mój TP według dziś to 30.11, ale zmień mi proszę na razie według tego ostatniego jak było czyli na 2.12 Jak za 3 tyg. dalej tak będzie to zmienimy wtedy do przodu.
eforts - moje tez wbrzuchu za duże a tez mam S. Ale myślę, że to dobrze, bo później będzie miejsce na brzucho
szurabura - super maluszek
Milcia - spokojnie, może u Ciebie jeszcze za wcześnie. Szukaj bardziej po bokach, tak jakby w tym dołku obok kości biodrowej. I ustaw sobie głośno, skup się, bardzo powoli przesuwaj i dobrze nasmaruj brzuch. Może być tak, że dzidziuś teraz tak siedzi, że go prawie nie słychać, najlepiej rano szukać. Aha i możesz jeszcze wysunąć do góry biodra - mój czasami tak się chowa, że muszę tak zrobić żeby go słyszeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 21:36
-
nick nieaktualnyJa miałam dziś USG genetyczne na nfz. Serducho bije, NT 1,1 (ginka na to: "super, pięknie!"), kośc nosowa jest, CRL na 12t5d czyli 5,8cm Według GS jeszcze dalej - 13t2d Jednak ginka mówi, że crl się liczy najbardziej. TP 30.11 na dzień dzisiejszy.
Ruchliwe to moje cudo jak cholera!! Normalnie ADHD ma Tż aż nie wierzył własnym oczom jak to widział. mieliśmy kłopot żeby cyknąć zdjęcie do pomiarów, bo tak sie maleństwo ruszało cały czas I pomachało nam łapką, a później wsadził sobie ją do buźki
Doszły też do ginki moje wyniki toxo i niestety są średnie. Tzn. wskazują na to, że albo dopiero co przeszłam toxo (poziom igg jest baaaardzo wysoki) albo, że obecnie mi się zaczyna Dostałam pilne skierowanie do lekarza chorób odzwierzęcych pasożytniczych. On ma to skonsultowac i zadecydować czy leczymy czy nie. Prawdopodobnie będę miała za ok. 3 tyg. powtórkę toxo przez to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 21:34
Milcia, Bajka, Dotty84, lolaliciouse, kaarolaa lubią tę wiadomość