X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj wysprzątałam łazienkę i zaczął mnie pobolewać brzuch, także staram się już zbytnio nie gimnastykować.
    do dziewczyn, które biorą luteinę dopochwową - czy Was też czasem piecze po aplikacji? mam malutką nadżerkę i co raz mnie piecze, szczególnie jak lek się rozpuszcza i wypływają resztki. Czy to może być reakcja z nadżerką? ...albo czy może być tak, że ewentualne bakterie wyjdą mi przy posiewie moczu, mimo że wynik ogólny moczu wyszedł bardzo dobrze?

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Hejka !!
    Chwile mnie nie bylo i już tyleee postów. !

Właśnie wróciłam od lekarza, z maluszkiem wszystko dobrze. Mmm jaki cudowny widok, aż mi łzy w oczach stały, bo tak się martwiłam.

Przedstawiam Wam mojego klopsa:)
    a9fe4112a909daa7med.jpg

Badanie pranetalne 13 czerwca mam:)

Mój dokładnie w tym samym momencie miał tyle samo cm :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - mnie nic nie piecze. Ale ja nie mam nadżerki

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycie okien nie jest wskazane ze względu na podnoszenie rąk do góry. Można od tego zemdleć, stracić równowagę na wysokościach i nie daj boże spaść. W pierwszej ciąży mieliśmy remont zmiana sklepu na dom :D to mama i teściowa mi umyły okna. A jak chciałam zawiesić firanki ( nienawidzę jak krzywo wiszą, nie lubię jak ktoś je wiesza)to w 7 miesiącu weszłam na drabinę jak wszyscy byli na dworze. Kurdę jak wrócili do domu to matka z teściową mało zawału nie dostały jak mnie zobaczyły.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez spokoj, a juz progesteron dowcipnie biore ponad 2 miesiace, ale ja tez nie mam nadzerki

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dziewczynki sprzątam, na tyle na ile mam sił. Nie forsuję się. I tak mam stertę prania. Codziennie jedna a nawet dwie pralki :) Na szczęście linki mam nisko, więc nie muszę rąk mocno w górę wyciągać. Nie ma co się forsować :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które kupiły detektory. Ja właśnie swój odebrałam i za cholerę nic nie słyszę. Tzn. słyszę, ale tylko jakby mi się w brzuchu przelewało i nic poza tym. Posmarowałam brzuch balsamem. Może źle szukam? Mocno pod pępkiem mam szukać? Po bokach? A może trzeba dłużej trzymać w jednym miejscu? Zaczynam się denerwować, że coś jest nie tak.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w niedzielę wysprzątałam całą łazienkę po zakończonym remoncie. Trochę się przy tym nagimnastykowałam niestety i w poniedziałek bardzo bolał mnie brzuch. Więc teraz staram się już tak nie forsować. Ogarniam wszystko z grubsza i tyle. Najgorzej jednak było ogarnąć cały syf po remoncie :/ Niestety nie mam na kogo zrzucić domowych obowiązków. TŻ jak by posprzątał, to miałabym po nim jeszcze więcej roboty :P zatem on jest od majsterkowania a ja od sprzątania. Mieszkamy z teściową, ale sama jest trochę schorowana i już nie najmłodsza ;) Poza tym jeszcze nie wie o moim stanie, więc muszę udawać, że wszystko gra. Chcemy jej powiedzieć po mojej poniedziałkowej wizycie - będzie miała prezent na dzień matki ;D Tzn TŻ się jakoś tak ociąga z obwieszczeniem tego, bo mówi, że to plotkara i zaraz wszyscy będą wiedzieć :P

Co do luteiny, to ja biorę dopiero od dwóch tygodni. Nadżerki nie mam, więc nic mnie nie piecze. Za to wyszłam właśnie spod prysznica i jak się myłam to wyleciało mi sporo takiej wydzieliny właśnie jakby rozpuszczona tabletka. Przepraszam za szczegółowość. Zastanawiam się, czy do to tak powinno być? Luteinę biorę na noc, więc już dawno powinna się rozpuścić i wchłonąć. Czyżbym za płytko zaaplikowała? Miała tak któraś?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wypływa spora ilość tabletki, ale podobno tak ma być, tak powiedziała mi moja pani ginekolog. ja biorę 2x dziennie, więc jak zaaplikuję sobie przed południem, to jeszcze wieczorem mam resztki na wkładce..

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak - może włożyłaś za płytko. Ja zauważyłam, że resztki luteiny najbardziej wypływają po aktywności. Jak sobie poleguję, to zazwyczaj nic nie mam na wkład w. A wystarczy, ze pójdę na spacer albo popracuję i już się coś pojawia.

Milcia - ja nie mam detektora to nie poradzę. Ale jak mi dziś robiła usg, to maluch był w okolicach kości łonowej. To może powinnaś sprawdzać niżej

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się sprzątać, odkurzać myc podłogi takie proste domowe sprawy ale to dlatego, że nie umiem leżeć jak widzę kurz :D chociaż ostatnio nic mi się nie chce :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robię większych porządków, bo potem faktycznie boli brzuch. Już raz zrobiłam sobie porządki gruntowne w szafie to potem cały wieczór leżałam w strachu z bólem brzucha. Na pewno nie można wyciągać rąk do góry więc mycie okien bym sobie darowała, a tym bardziej żadne wieszanie firanek.

Aaa i od dzisśjuż nie muszę brać duphastonu w końcu! za to 1x dziennie tabletkę żuravitu. Też macie ten żuravit brać?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja żurawit biorę od bardzo dawna, ma za zadanie chronić przed zakażeniami układu moczowego :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna trochę jestem :D ale jak ostatnio martwiłam się za niskim tętnem dziecka, tak teraz najpierw po wizycie się cieszyłam, że 180, a teraz wyczytałam, że norma jest do 150 i to już tachykardia... Tak wymyśliłam, ale nie wiem czy to możliwe: czy duphaston może przyspieszać tętno dziecka?

Jakie macie tętna dzieciaczków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 19:52

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura ja mam 177 z dzisiejszego usg i lekarz mówił że jest w porządku

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też powiedziała, że jest ok, tak się zastanawiam tylko na podstawie tego co przeczytałam. Kobietom w ciąży powinno się odciąć internet, żeby nie czytały za dużo... ;)

Zemraa lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po wizycie lekarz mówi, że wszystko ok.
    trochę się zdenerwowałam bo dzisiaj dziecko jest wielkością ze trzy dni do tyłu ale lekarz powiedział, że to raczej kwestia innych aparatów usg (inne gabinety)
    no i mierzył mi znowu NT to wychodziło 1,7; 1,8 ale max nawet 2,0 no i wiem, że to norma ale jakoś tak dużo, chociaż może to kwestia że dziecko już jest większe bo ma 6,18 cm a tydzień temu przy 5,07 cm NT wynosiło tylko 1,4, nos jest przepływy ok
    poinformował mnie o możliwości zrobienia testu pappa że taki jego obowiązek ale że usg daje 92 % a test zwiększy o dodatkowe 5% wiec nigdy nie mamy 100%,
    nie będę robiła dodatkowych testów i wolałabym, żeby mi o tym nie mówił :/
    jakoś nie cieszy mnie ta wizyta :/ chociaż dzieciaczek się ruszał i jak zaglądalismy na tyły to śmiałam się, że coś mu wystaje między nóżkani (co jest nie możliwe :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurabura wrote:
    u mnie też powiedziała, że jest ok, tak się zastanawiam tylko na podstawie tego co przeczytałam. Kobietom w ciąży powinno się odciąć internet, żeby nie czytały za dużo... ;)[/QUOTE

ale z możliwośią zaglądania na nasze forum :) <3

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, pewnie dlatego że dziecko jest już duże, nie zamartwiaj się, bo dzieciak będzie smutny!
    u mnie też coś śmignęło między nóżkami, ale lekarz powiedział, że to za wcześnie żeby stwierdzić że to chłopak, bo to może być zalążek czegoś tam nie pamiętam czego :)

Mnie lekarz poinformował, że z tym usg w ciągu 3 dni mogę zrobić test z krwi, który będzie uzupełnienie tego badania. Zapytałam czy jest to koniecznie i czy są wskazania. Powiedział, że nie jest to obowiązkowe ale wg niego było by dobrze gdyby kobiety miały zapewnione te badania jako obowiązkowe na fundusz. A wybór zależy ode mnie.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co będziesz robić dodatkowe testy ?
    Ja też pytałam o to lekarza mówi, że nie ma reguły co do wyników bo ma koleżankę lekarkę u ktorej usg i test pappa wykluczyly choroby i dziecko urodzilo sie chore i na odwrot.
    Gdybym dzisiaj nie poszla to bym sie nie stresowala :/ chiciaz wiem ze nie mam powodow

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ