Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    tzn, że już w dziewiątym tyg mogą ustępować? Pytam, bo już zaczęłam się trochę martwić, że brzuch prawie nie pobolewa i mdłości jak ręką odjął... jedynie piersi czułe są, choć i tak mniej, niż na początku ciąży.
    Karola ja też póki co z teściami widuje się pare godzin w ciągu niedzieli, do moich rodziców pojedziemy jak już będziemy po usg prenatalnym, bo moi rodzice mieszkają daleko i wyprawa do nich wiąże się z noclegiem.

ja w siódmym miałam mdłości codziennie a w 8 raz na jakiś czas przez kilka sekund i coraz mniej i też się strasznie martwiłam, teraz najbardziej to piersi dokuczają a zemdli mnie dosłownie na sekundę. Powiedziała mi żeby się nie marwtić, że dobrze że ustępują że to wcale nic złego nie oznacza.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 21:53

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co moją nieodłączną "przyjaciółką" od początku jest zgaga :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spędziłam pół godziny z detektorem i kurde nic. Jutro nie będę sprawdzać. W niedzielę próbuję znowu. Rano tak ładnie było słychać, a potem trzy próby nieudane..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby dobrze, że bóle nie dokuczają a mdłości przechodzą, ale teraz jest chyba najgorszy czas do przeczekania - ...objawy ciąży przestają dokuczać, dzidziuś jeszcze się nie rusza, a i na detektor jest jeszcze za wcześnie. ...i dlatego właśnie zaczynamy świrować ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    niby dobrze, że bóle nie dokuczają a mdłości przechodzą, ale teraz jest chyba najgorszy czas do przeczekania - ...objawy ciąży przestają dokuczać, dzidziuś jeszcze się nie rusza, a i na detektor jest jeszcze za wcześnie. ...i dlatego właśnie zaczynamy świrować ;)

Asiu, ja też miałam ostatnio i powiedziałam doktor przy wizycie i powiedziała, że przecież nie musze mieć ciągle mdłości, że mogą już sobie powoli odchodzić.
    Możesz mieć przerwę, ja też miałam od jakiegoś czasu brak objawów a teraz czyste szaleństwo z mdłościami. Mnie piersi w ogóle nie bolą jakoś, sutki tylko mam wrażliwe.;:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, to odetchnęłam, bo od wtorku czułam się trochę "podejrzanie" dobrze :) a moj strach bierze się stąd, że właśnie w pierwszej ciąży wszystkie objawy ustały i to niestety nie wróżyło niczego dobrego :( ...tu pociesza mnie jedynie fakt, że w tej ciąży jestem już jakieś 3 tyg do przodu względem pierwszej i zaczynam wchodzić w obszar ciążowy zupełnie mi nieznany :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Też wczoraj wpadłam na biedronkowe zakupy- te dresy są super!!
    Muszę jeszcze zastanowić się nad koszulkami.

Dziewczyny Wam też tak dokuczają upały?? wolę nie myśleć co bedzie potem łaa!!

Milatka :) lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ojj tak mnie męczą upały.. nie mogę w nocy spać, w dzień mi slabo, duszno i robi mi się nie dobrze.. ehhh... i jeść mi się wcale nie chce... ratuja mnie wenyylator i wodne lody ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja jeszcze jakoś znoszę upały. Zawsze byłam ciepłolubna. Ale alergia mnie wykańcza. Kurde myślałam, że w nocy będzie padać, bo miasto nawet smsa wysłało z ostrzeżeniem, ściągnęliśmy wszystko z balkonu, bo wichura miała być i co? I g... myślałam, że choć trochę pyłki zmyje, a tu wygląda na to, że kropla deszczu nie spadła.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczęłam się martwić, czy z malcem wszystko ok, bo trzy razy próbowałam usłyszeć serce i nic. Ostatnie podejście wieczorem przez pół godziny.. Miałam dzisiaj nie słuchać, ale nie wytrzymałam i od razu w pierwszym miejscu, gdzie przyłożyłam detektor, było pięknie słychać :)
    Kiara miała rację, że rano najlepiej słychać.

eforts, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/05/24/DSC0051a.jpg

mój mały misio :D

Milcia, Bogusiar80, Bursztynka, eforts, nick nieaktualny, Magdalenna, Niespodzianek:), Qrczak, Milatka :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały człowieczek :) Ja się nie mogę napatrzeć na te nasze małe cudaki :) Dla mnie po długich staraniach, to aż łezka w oku się kręci, jak sobie pomyślę, że w końcu się udało :)

Bajka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mam to samo

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz usg genetyczne?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam do wtorku. Juz się nie mogę doczekać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A kiedy masz usg genetyczne?

13 czerwca mam badania 1 trymestru jak wszystko będzie ok to nie robie genetycznych :D

Trzymam kciuki:) szybko zleci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:15

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania pierwszego trymestru to chyba to samo co genetyczne, bo mierzą tam wszystko wzdłuż i wszerz :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mówiła, że genetyczne to już są na skierowanie te co się robi po 35 r.ż lub jak coś nie tak wychodzi nie znam się :)ale chyba masz rację przecież to usg to jest już genetyczne badanie nieinwazyjne :)bo sprawdza się te przyzierności itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:28

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Wczoraj zaczęłam się martwić, czy z malcem wszystko ok, bo trzy razy próbowałam usłyszeć serce i nic. Ostatnie podejście wieczorem przez pół godziny.. Miałam dzisiaj nie słuchać, ale nie wytrzymałam i od razu w pierwszym miejscu, gdzie przyłożyłam detektor, było pięknie słychać :)
    Kiara miała rację, że rano najlepiej słychać.
    Właśnie dla tego nie chcę detektora - zbytni cykor ze mnie- umierałabym każdorazowo po akcji"nic nie słyszę "

Bajka, aga.just lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, jakie fajne zdjęcie, taki misio faktycznie :-)

Usg genetyczne jest standardowo na wizycie, gdzie mierzą te wszystkie wymiary, główka, przeziernosc, kość nosowa. Ja to miałam nawet na nfz.

Bajka lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ ‹ 264 265 266 267 268 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ