X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    tzn, że już w dziewiątym tyg mogą ustępować? Pytam, bo już zaczęłam się trochę martwić, że brzuch prawie nie pobolewa i mdłości jak ręką odjął... jedynie piersi czułe są, choć i tak mniej, niż na początku ciąży.
    Karola ja też póki co z teściami widuje się pare godzin w ciągu niedzieli, do moich rodziców pojedziemy jak już będziemy po usg prenatalnym, bo moi rodzice mieszkają daleko i wyprawa do nich wiąże się z noclegiem.

ja w siódmym miałam mdłości codziennie a w 8 raz na jakiś czas przez kilka sekund i coraz mniej i też się strasznie martwiłam, teraz najbardziej to piersi dokuczają a zemdli mnie dosłownie na sekundę. Powiedziała mi żeby się nie marwtić, że dobrze że ustępują że to wcale nic złego nie oznacza.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 21:53

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki co moją nieodłączną "przyjaciółką" od początku jest zgaga :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spędziłam pół godziny z detektorem i kurde nic. Jutro nie będę sprawdzać. W niedzielę próbuję znowu. Rano tak ładnie było słychać, a potem trzy próby nieudane..

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby dobrze, że bóle nie dokuczają a mdłości przechodzą, ale teraz jest chyba najgorszy czas do przeczekania - ...objawy ciąży przestają dokuczać, dzidziuś jeszcze się nie rusza, a i na detektor jest jeszcze za wcześnie. ...i dlatego właśnie zaczynamy świrować ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    niby dobrze, że bóle nie dokuczają a mdłości przechodzą, ale teraz jest chyba najgorszy czas do przeczekania - ...objawy ciąży przestają dokuczać, dzidziuś jeszcze się nie rusza, a i na detektor jest jeszcze za wcześnie. ...i dlatego właśnie zaczynamy świrować ;)

Asiu, ja też miałam ostatnio i powiedziałam doktor przy wizycie i powiedziała, że przecież nie musze mieć ciągle mdłości, że mogą już sobie powoli odchodzić.
    Możesz mieć przerwę, ja też miałam od jakiegoś czasu brak objawów a teraz czyste szaleństwo z mdłościami. Mnie piersi w ogóle nie bolą jakoś, sutki tylko mam wrażliwe.;:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, to odetchnęłam, bo od wtorku czułam się trochę "podejrzanie" dobrze :) a moj strach bierze się stąd, że właśnie w pierwszej ciąży wszystkie objawy ustały i to niestety nie wróżyło niczego dobrego :( ...tu pociesza mnie jedynie fakt, że w tej ciąży jestem już jakieś 3 tyg do przodu względem pierwszej i zaczynam wchodzić w obszar ciążowy zupełnie mi nieznany :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Też wczoraj wpadłam na biedronkowe zakupy- te dresy są super!!
    Muszę jeszcze zastanowić się nad koszulkami.

Dziewczyny Wam też tak dokuczają upały?? wolę nie myśleć co bedzie potem łaa!!

Milatka :) lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ojj tak mnie męczą upały.. nie mogę w nocy spać, w dzień mi slabo, duszno i robi mi się nie dobrze.. ehhh... i jeść mi się wcale nie chce... ratuja mnie wenyylator i wodne lody ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja jeszcze jakoś znoszę upały. Zawsze byłam ciepłolubna. Ale alergia mnie wykańcza. Kurde myślałam, że w nocy będzie padać, bo miasto nawet smsa wysłało z ostrzeżeniem, ściągnęliśmy wszystko z balkonu, bo wichura miała być i co? I g... myślałam, że choć trochę pyłki zmyje, a tu wygląda na to, że kropla deszczu nie spadła.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczęłam się martwić, czy z malcem wszystko ok, bo trzy razy próbowałam usłyszeć serce i nic. Ostatnie podejście wieczorem przez pół godziny.. Miałam dzisiaj nie słuchać, ale nie wytrzymałam i od razu w pierwszym miejscu, gdzie przyłożyłam detektor, było pięknie słychać :)
    Kiara miała rację, że rano najlepiej słychać.

eforts, Kiara lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/05/24/DSC0051a.jpg

mój mały misio :D

Milcia, Bogusiar80, Bursztynka, eforts, kaarolaa, Magdalenna, Niespodzianek:), Qrczak, Milatka :), Kiara lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały człowieczek :) Ja się nie mogę napatrzeć na te nasze małe cudaki :) Dla mnie po długich staraniach, to aż łezka w oku się kręci, jak sobie pomyślę, że w końcu się udało :)

Bajka, kaarolaa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mam to samo

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy masz usg genetyczne?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odliczam do wtorku. Juz się nie mogę doczekać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    A kiedy masz usg genetyczne?

13 czerwca mam badania 1 trymestru jak wszystko będzie ok to nie robie genetycznych :D

Trzymam kciuki:) szybko zleci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:15

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania pierwszego trymestru to chyba to samo co genetyczne, bo mierzą tam wszystko wzdłuż i wszerz :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mówiła, że genetyczne to już są na skierowanie te co się robi po 35 r.ż lub jak coś nie tak wychodzi nie znam się :)ale chyba masz rację przecież to usg to jest już genetyczne badanie nieinwazyjne :)bo sprawdza się te przyzierności itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:28

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Wczoraj zaczęłam się martwić, czy z malcem wszystko ok, bo trzy razy próbowałam usłyszeć serce i nic. Ostatnie podejście wieczorem przez pół godziny.. Miałam dzisiaj nie słuchać, ale nie wytrzymałam i od razu w pierwszym miejscu, gdzie przyłożyłam detektor, było pięknie słychać :)
    Kiara miała rację, że rano najlepiej słychać.
    Właśnie dla tego nie chcę detektora - zbytni cykor ze mnie- umierałabym każdorazowo po akcji"nic nie słyszę "

Bajka, aga.just lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, jakie fajne zdjęcie, taki misio faktycznie :-)

Usg genetyczne jest standardowo na wizycie, gdzie mierzą te wszystkie wymiary, główka, przeziernosc, kość nosowa. Ja to miałam nawet na nfz.

Bajka lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ