Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaCh wrote:tzn, że już w dziewiątym tyg mogą ustępować? Pytam, bo już zaczęłam się trochę martwić, że brzuch prawie nie pobolewa i mdłości jak ręką odjął... jedynie piersi czułe są, choć i tak mniej, niż na początku ciąży.
Karola ja też póki co z teściami widuje się pare godzin w ciągu niedzieli, do moich rodziców pojedziemy jak już będziemy po usg prenatalnym, bo moi rodzice mieszkają daleko i wyprawa do nich wiąże się z noclegiem.
ja w siódmym miałam mdłości codziennie a w 8 raz na jakiś czas przez kilka sekund i coraz mniej i też się strasznie martwiłam, teraz najbardziej to piersi dokuczają a zemdli mnie dosłownie na sekundę. Powiedziała mi żeby się nie marwtić, że dobrze że ustępują że to wcale nic złego nie oznacza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 21:53
-
niby dobrze, że bóle nie dokuczają a mdłości przechodzą, ale teraz jest chyba najgorszy czas do przeczekania - ...objawy ciąży przestają dokuczać, dzidziuś jeszcze się nie rusza, a i na detektor jest jeszcze za wcześnie. ...i dlatego właśnie zaczynamy świrować
-
AsiaCh wrote:niby dobrze, że bóle nie dokuczają a mdłości przechodzą, ale teraz jest chyba najgorszy czas do przeczekania - ...objawy ciąży przestają dokuczać, dzidziuś jeszcze się nie rusza, a i na detektor jest jeszcze za wcześnie. ...i dlatego właśnie zaczynamy świrować
Asiu, ja też miałam ostatnio i powiedziałam doktor przy wizycie i powiedziała, że przecież nie musze mieć ciągle mdłości, że mogą już sobie powoli odchodzić.
Możesz mieć przerwę, ja też miałam od jakiegoś czasu brak objawów a teraz czyste szaleństwo z mdłościami. Mnie piersi w ogóle nie bolą jakoś, sutki tylko mam wrażliwe.; -
uff, to odetchnęłam, bo od wtorku czułam się trochę "podejrzanie" dobrze a moj strach bierze się stąd, że właśnie w pierwszej ciąży wszystkie objawy ustały i to niestety nie wróżyło niczego dobrego ...tu pociesza mnie jedynie fakt, że w tej ciąży jestem już jakieś 3 tyg do przodu względem pierwszej i zaczynam wchodzić w obszar ciążowy zupełnie mi nieznany
-
Hej! Ja jeszcze jakoś znoszę upały. Zawsze byłam ciepłolubna. Ale alergia mnie wykańcza. Kurde myślałam, że w nocy będzie padać, bo miasto nawet smsa wysłało z ostrzeżeniem, ściągnęliśmy wszystko z balkonu, bo wichura miała być i co? I g... myślałam, że choć trochę pyłki zmyje, a tu wygląda na to, że kropla deszczu nie spadła.
-
Wczoraj zaczęłam się martwić, czy z malcem wszystko ok, bo trzy razy próbowałam usłyszeć serce i nic. Ostatnie podejście wieczorem przez pół godziny.. Miałam dzisiaj nie słuchać, ale nie wytrzymałam i od razu w pierwszym miejscu, gdzie przyłożyłam detektor, było pięknie słychać
Kiara miała rację, że rano najlepiej słychać.eforts, Kiara lubią tę wiadomość
-
http://wrzucaj.net/images/2014/05/24/DSC0051a.jpg
mój mały misioMilcia, Bogusiar80, Bursztynka, eforts, kaarolaa, Magdalenna, Niespodzianek:), Qrczak, Milatka :), Kiara lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:A kiedy masz usg genetyczne?
13 czerwca mam badania 1 trymestru jak wszystko będzie ok to nie robie genetycznych
Trzymam kciuki:) szybko zleciWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:15
-
mnie mówiła, że genetyczne to już są na skierowanie te co się robi po 35 r.ż lub jak coś nie tak wychodzi nie znam się :)ale chyba masz rację przecież to usg to jest już genetyczne badanie nieinwazyjne :)bo sprawdza się te przyzierności itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 08:28
-
Milcia wrote:Wczoraj zaczęłam się martwić, czy z malcem wszystko ok, bo trzy razy próbowałam usłyszeć serce i nic. Ostatnie podejście wieczorem przez pół godziny.. Miałam dzisiaj nie słuchać, ale nie wytrzymałam i od razu w pierwszym miejscu, gdzie przyłożyłam detektor, było pięknie słychać
Kiara miała rację, że rano najlepiej słychać.Bajka, aga.just lubią tę wiadomość