Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiecie co z moim camembertem...? Otóż małżonek miał zakupić kilka rzeczy m.in MOJEGO camemberta i MOJE truskawki w trakcie pracy. Zakupił, owszem, wrócił do domu - ja się rzucam na niego gdzie moje wymarzone jedzenie...? I co, zostawił w lodówce w pracy!!!! No myślałam że zatłukę. Osiedlowy sklepik nie miał głupiego turka a truskawki się skończyły :(

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe123 widzisz mąż się tak śpieszył do Ciebie,że zapomniał ehhh

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariowałam! Byłam dzisiaj na zakupach w biedronce ( zreszta wczoraj tez) kupiłam biustonosz, getry ciążowe i dwie koszulki(z koszulek najbardziej jestem zadowolona). Oprócz tego oczywiście 2 opakowania po 3szt body na 68 cm - ze wzgledu an to ze nie wiemy czy to chłopczyk czy dziewczynka to jeden zestaw z samochodzikami, drugi z serduszkami itp.. ;)

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png

Wysłany: 23 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to nie mam za specjalnie parcia na kupywanie ciuchow ciazowych albo rzeczy dla malenstwa, póki co jeszcze tak na mnie to nie działa, ale... nie ukrywam fajna cena ;)

A co do mdłości i wymiotó - współczuje, ja do 11 tyg. miałam b.silne mdlosci, nie wymiotowałam, ale za to zgaga, nic nie jadłam i prawie cały czas leżałam - prawie, bo pracować musiałam niestety i to w delegacji. Na szczescie u mnie minęło... a na mdłości mogę Wam powiedzieć że swietnie działa imbir, już w ostatnim tygodniu mdlosci zaczelam korzystać z tego daru i powiem szczerze, że polecam! bo na prawdę działa:)

22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png

Wysłany: 23 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    A ja nadal wiecznie siusiam i piersi bolą,że masakra.
    znam ten "ból", do ubikacji biegam co 20-30 minut, ale też i dużo pije, ok 3-4l dziennie. A biust mam mały to i mały ból ;P

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milatka, mnie mdłości nie dręczą już od wtorku, ale za to zgaga (z małymi przerwami) męczy mnie od początku ciąży. ja też byłam dzisiaj w biedronce, kupiłam ciążowe spodnie dresowe :)

Milatka :) lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png

Wysłany: 23 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Milatka, mnie mdłości nie dręczą już od wtorku, ale za to zgaga (z małymi przerwami) męczy mnie od początku ciąży. ja też byłam dzisiaj w biedronce, kupiłam ciążowe spodnie dresowe :)
    właśnie zastanawiałam się co wziąć, getry czy spodnie...i stanęło na getrach, bo podobne spodnie tylko nie ciążowe - mam. Tylko w tych getrach jest jedna zasadnicza wada - na pasie ta część gdzie jest zapięcie od środka, strasznie ta taśma się drapie, więc można nosic tylko na podkoszulki.

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zupełnie przeciwnie niż ja :) na co dzień śmigam w ledżinsach (i póki co żadne mnie nie piłują), ale za to dresów nie miałam żadnych :)

860ianliz3s2rxlo.png

Wysłany: 23 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj było u nas tak gorąco, że ubrałam spodnie alladynki bluzke na ramiączkach. Ale szybko jążmieniłam na cos luznego - brzucha już widac:)! póki co o ciąży wiedzą u nas tylko rodzice - z rodziny i pare osób w pracy a tak nikt poza tym. Dlatego póki co chowam brzucha - przynajmniej do najblizszej srody do usg, jak juz bede wiedziala ze wszystko ok, wtedy ubiore bluzke obcisłą i nie będę już mówić o wzdęciach... ;P hehe

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bylam w lumpku i zrobilam zakupy z 90 zł :) jestem happy :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a który to już tydzień? :) ja do wczoraj myślałam, że mam maleńki brzuszek i nic nie widać, ale jak dzisiaj założyłam te dresy i zwykłą koszulkę to stwierdziłam, że pomalutku robię się słoń ;) my póki co powiedzieliśmy tylko jednym znajomym i mojej siostrze. nauczeni pierwszą nieszczęśliwą ciążą, postanowiliśmy zachować wiadomość dla siebie aż do końca 1 trymestru. Tak właściwie sytuacja nas zmusiła, żeby przyznać się znajomym i siostrze. Kończę dopiero 9 tydzień, więc jeszcze trochę czasu przede mną... usg dopiero 16 czerwca, a mnie się zdarza już od czasu do czasu schizować i zastanawiam się, czy nie pójść jeszcze prywatnie za tydzień :) a do rodziców jednych i drugich jeżdżę w bardzo luźnych tunikach i sukienkach :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i co kupiłaś? bo my tu biedronkowy schopping miałyśmy ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie :D dzidziuś ślicznie rośnie ma 2,5 cm :D serduszko pięknie bije, machał do mnie nóżkami i rączkami :) takie małe a takie ruchliwe :D wszystko dobrze jutro wstawię fotkę maluszka bo dopiero weszłam :D

kaarolaa, Bogusiar80, Niespodzianek:), Bursztynka lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Karola i co kupiłaś? bo my tu biedronkowy schopping miałyśmy ;)
    ja w biedrze tez kupilam szare legginsy i koszulke koralowa, a w lumpku spodenki krotkie takie ciazowe :) spodenki koronkowe, moze jeszcze gdzies zaloze i 3 bluzeczki takie luzniejsze i fajny sweterek....ogolnie zakupy udane :) a z rzeczami dla dziecka jeszcze sie powstrzymam do 20 tyg

mialam jutro jechac do rodzicow na wies, ale nie chce, to jeszcze za szybko zebym im mowila o ciazy, a wieczorem juz dobrze widac brzuch...dopiero pod koniec czerwca sie dowiedza to bedzie gdzies 16 tyd....

bajka pieknie :) czekalam na wiadomosci od ciebie :) mniej wiecej lecimy tak samo :) tam roznica 2 dni to nie roznica :) zdjatko masz???? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 21:39

Bajka lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny,

Karola mam zdjątko :D od frontu widać nożki i łapki :) pytałam lekarkę o te ustępujące objawy powiedziała, że lepiej że ustępują i żeby nie czytać złych rzeczy na necie :) także nasze maluchy najważniejsze że zdrowo rosną i będą cudne :D

zdjecie wstawię jutro :D bo muszę aparatem zrobić od zdjęcia bo nie mam skanera a ciemno wychodzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 21:44

kaarolaa lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj strasznie zemdlilo, najpierw meczyla mnie zgaga, pozniej mdlosci i bol glowy...wyszlam na balkon i cholera jeszcze gorzej. kolezanka podala mi szklanke wody dopiero lekko ustaly...pogoda mnie dobija, jest mi ciagle duszno i goraco...i jeszcze brzuch mnie dzisiaj ciagnie :(

Bajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok poczekam do jutra, wazne ze maluszek zdrowy i wszystko jest ok :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn, że już w dziewiątym tyg mogą ustępować? Pytam, bo już zaczęłam się trochę martwić, że brzuch prawie nie pobolewa i mdłości jak ręką odjął... jedynie piersi czułe są, choć i tak mniej, niż na początku ciąży.
    Karola ja też póki co z teściami widuje się pare godzin w ciągu niedzieli, do moich rodziców pojedziemy jak już będziemy po usg prenatalnym, bo moi rodzice mieszkają daleko i wyprawa do nich wiąże się z noclegiem.

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    mnie dzisiaj strasznie zemdlilo, najpierw meczyla mnie zgaga, pozniej mdlosci i bol glowy...wyszlam na balkon i cholera jeszcze gorzej. kolezanka podala mi szklanke wody dopiero lekko ustaly...pogoda mnie dobija, jest mi ciagle duszno i goraco...i jeszcze brzuch mnie dzisiaj ciagnie :(

Mnie jak mdli to jak wypiję trochę wody mineralnej to przechodzi :)
    Przytulam, a brzusio pewnie się rozciąga wszystko, mnie też ciągnie z przerwami.

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ