X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..a ja właśnie od lekarza wróciłam swojego bo znów mi się plamienie pojawiło :( a myślałam, że już spokój będzie ale cóż..przed weekendem wolałam się upewnić, że wszystko ok..i na szczęście tak jest :)

słuchajcie a salami to można jeść - ja już wariuję od tego natłoku informacji co mogę co nie... Mam ochotę na nieliczne produkty a jak już na coś mam, to się okazuje, że nie można...ehh

89b74e6224.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tej prawdziwej salami nie bardzo bo nie jest ona poddawana obrobce termicznej.

Hehe i meza i camembera mozna :p

Kiara, Bursztynka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, sprawdzę jeszcze wieczorem, bo tez nie chcę przesadzać z tym detektorem. Rano słyszałam i ładnie biło.

Kiara, u mnie słychać niżej zaraz nad wzgórkiem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nizej :)

Ja dzis nie spradzalam, nie mam jak bo maly ma dzis dzien histerii a ja sie kiepsko czuje

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AuVpO91briVHdHBlbG9WVGctVlI4bTB4NU1xYnNmVEE&usp=sharing&richtext=true#gid=0
    uzupełniajcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś nie sprawdzałam, bo wczoraj tak fikał, kicał, wierzgał nóżkami itd., że nie czuję takiej potrzeby :)
    Tym bardziej, iż rano przy myciu zębów zwymiotowałam :P

• Furia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zwymiotowalam przy myciu zebow :\ blehhj

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście minęły mdłości. Ani razu nie musiałam wymiotować na szczęście. Latanie do kibelka tez się unormowało. Zostały tylko bolące piersi.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal wiecznie siusiam i piersi bolą,że masakra.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co najwyzej mam wzdecia i jest słabo momentami

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z siusianiem się przyłączam ;) też latam często..ale na szczęście piersi się unormowały i na razie już nie odczuwam..

Co do salami to właśnie dziś zjadłam a potem coś mnie tknęło, że chyba tez nie stąd pytanie...już w takim razie kolejna z rzeczy na które mam względną ochotę do wykreślenia :(

89b74e6224.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tylko czasem mdłość jakaś zlapie i piersi tkliwe i do kibelka troszkę jeszcze latam

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiok wrote:
    Z siusianiem się przyłączam ;) też latam często..ale na szczęście piersi się unormowały i na razie już nie odczuwam..

Co do salami to właśnie dziś zjadłam a potem coś mnie tknęło, że chyba tez nie stąd pytanie...już w takim razie kolejna z rzeczy na które mam względną ochotę do wykreślenia :(
    Ja kocham salami i pepperoni i robie sobie zapiekanki albo pizze z salami bo nie umiem sobie odmówić.

Mnie strasznie męczy odruch wymiotny przy myciu zębów, takze łączę się w bólu dziewczyny :(

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a myslałam, że to tylko ja mam aż tak, ze kurde mam kłopot w umyciu rano zębów :P
    juz kilka razy zwróciłam podczas tego, a kilka zaraz po biegałam do wc.

Z sikaniem nadal u mnie często - w nocy chodze nawet po 3-5 razy. :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki wiem,że piątek :) ale wcinam białą kiełbasę zrobioną przez moją mamusię pyyyyyyychaaaaaa

• Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też musiałam parówkę zjeść, bo aż mówiła do mnie z lodówki.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja przyłączam się do klubu zębowego - ciężka sprawa z tym myciem. Ja musze krótko i szybko, bo jak za długo to robią mi się odruchy wymiotne i może źle się skończyć.

No i tak od jakiegoś czasu codziennie rano muszę sobie rzygnąć i jest lepiej.

Byłam dziś w pracy i zaniosłam zwolnienie. Radość taka grobowa była że hej. Ale sami sobie na to zapracowali i dlatego postanowiłam że jak tylko zajdę to mam ich w nosie i idę na odpoczywanko.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie mogłam odmówić garmażeryjnemu krokietowi z kapustą i barszczyk czerwony winiary. Jaka pychota! I zaliczyłam szejka waniliowego z mcdonaldsa - niebo!

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile ja bym dała za szejka :) ale to może w tygodniu jak pojadę do Gniezna na badania krwi :) ale jutro mąż mi przywiezie algidę śmietankową albo loda w kubeczku. Przez te prawie 10 km od najbliższego sklepu to się może szejk zrobić haha

Bursztynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pije truskawki zmiksowane z bananami, smietana, odrobina mleka i lodem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 18:25

Bogusiar80, Kiara lubią tę wiadomość

‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ