X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie ok, ja mialam 15 z czyms...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja gdybym miala uwazac na to co jem to bym nic nie jadla, bo warzywa i owoce pryskane, ryby zatrute, w drobiu sa atybiotyki, wieprzowina tez jakimis hormonami napchana....

ale mam o tyle dobrze, ze rodzinka na wsi i kurczak i kaczka swoja, ziemniak na naturalnym nawozie rosnie, truskawka ekologiczna, a swiniak przez calw zycie antybiotyku nie widzial, rybe jem raz w miesiacu wiec mysle, ze nie jest tak tragicznie...

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny odebrałam już wyniki badań i tak
    Tsh 1,089
    Ft4 13,55
    Czy któraś sie orientuje czy ft4 jest ok? Do lekarza ide w poniedziałek.
    Kochana, ale normy by się przydały :) Chociaż nie sądzę abyś przy takim ładnym TSH miała złe ft4 :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyle sie tu naczytałam o detektorze, że chyba też się skuszę. coś polecicie?

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie, wszystko w dzisiejszych czasach jest naszprycowane, no chyba ze ma sie wlasne, lub dostep do produktow wiejskich :)

Dlatego troche mnie wkurzyl z tym lososiem bo kurde... dorosla jestem, informacje przyjelam, zadecyduje sama :) a dzikiego losiosia ciezko znalezc, fakt, nie przykladam sie do szukania, ide na dzial rybny i kupuje, nie dociekam skad pochodzi :)

Co do cammembera moja polozna mowila ze spokojnie ten taki paczkowany mozna szamac, tylko unikac tych serow niewiadomego pochodzenia sprzedawanych na bazarach na wage :-)

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    tyle sie tu naczytałam o detektorze, że chyba też się skuszę. coś polecicie?
    Angelsounds :) super sprawa

tkzgeyx.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe 13,55 pmol/l przy normach (9.01 - 19.05).
    Spadlo mi orzez miesiąc tsh z 2,23 :)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia właśnie go obczajam na necie i cena też jest ok w porównaniu z innymi! zainwestuje i będę miała malucha cały czas pod kontrolą :)

Furia lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja gdybym miala uwazac na to co jem to bym nic nie jadla, bo warzywa i owoce pryskane, ryby zatrute, w drobiu sa atybiotyki, wieprzowina tez jakimis hormonami napchana....

ale mam o tyle dobrze, ze rodzinka na wsi i kurczak i kaczka swoja, ziemniak na naturalnym nawozie rosnie, truskawka ekologiczna, a swiniak przez calw zycie antybiotyku nie widzial, rybe jem raz w miesiacu wiec mysle, ze nie jest tak tragicznie...
    Fajnie masz, ja właśnie staram się dobierać jak najbardziej eko żarcie ale nie mam nikogo "swojego" więc ufam, że to co biorę od gospodarza jest ok. Dużo kupuję organicznego jedzenia ale równie dużo zwykłego sklepowego syfu. Inna sprawa, że moje dzieci też muszą/bedą musiały na tym świecie jakoś przeżyć więc muszą się przystosować.
    Jedna z moich kuzynek całą ciążę jadła tylko i wyłącznie ekologiczne produkty, używała wyłącznie ekologicznych kosmetyków, zero chemii domowej (akurat z tą chemią domową trochę rzeczy od niej podpatrzyłam jak np ocet to czyszczenia, orzechy piorące) - no mówią delikatnie dostała fioła większego niż ja :P Jej dziecko ma alergię dosłownie na wszystko. Je 5 rzeczy na krzyż, nie może stosowac kosmetyków... a ma już 8 lat. Może to przypadem, ale jakoś podświadomie aż w taką przesadę nie chcę popadać.
    Tyle chemii wdychamy codziennie w powietrzu że dbałość o kosmetyki czy jedzenie to pewne tylko poprawia mi samopoczucie niż robi realną różnice.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Lithe 13,55 pmol/l przy normach (9.01 - 19.05).
    Spadlo mi orzez miesiąc tsh z 2,23 :)
    Super, a leczysz tarczycę?
    Mi też spadło na samym jodzie, niby niewiele bo z 2,56 na 2,3 ale i tak sie bardzo cieszę.
    Tu masz kalkulator ft4 http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator najlepiej jak ft są w okolicach 50%.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    Furia właśnie go obczajam na necie i cena też jest ok w porównaniu z innymi! zainwestuje i będę miała malucha cały czas pod kontrolą :)

Zapytaj na forum w wątku Bazarek. Może ktoś będzie chciał sprzedać. Nowe to dużo kasy. A używany jest tańszy. Ja wczoraj słyszałam bicie serca. Dzisiaj rano też, a przed chwilą nic nie mogłam znaleźć.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Noo wlasnie, wszystko w dzisiejszych czasach jest naszprycowane, no chyba ze ma sie wlasne, lub dostep do produktow wiejskich :)

Dlatego troche mnie wkurzyl z tym lososiem bo kurde... dorosla jestem, informacje przyjelam, zadecyduje sama :) a dzikiego losiosia ciezko znalezc, fakt, nie przykladam sie do szukania, ide na dzial rybny i kupuje, nie dociekam skad pochodzi :)

Co do cammembera moja polozna mowila ze spokojnie ten taki paczkowany mozna szamac, tylko unikac tych serow niewiadomego pochodzenia sprzedawanych na bazarach na wage :-)
    W pewnym sensie o ile nie zdecydujemy się na naprawdę radykalną zmianę stylu życia - wiecie, wyprowadzka na wieś, własne uprawy itp - to chyba jesteśmy niewolnikami naszych czasów. Jeśli chcemy żyć w mieście, to nawet 100% kontrola nad jedzeniem, kosmetykami itp nie uwolni nas od zanieczyszczeń które są w wodzie, powietrzu... Ale nawet jak staram się jesć eko powiedzmy te 50% produktów to i tak czuję, że robię coś dobrego dla siebie i mojej rodziny :) może to nie robi wielkiej różnicy jeśli chodzi o zdrowie ale czuję się lepiej.
    No niby pleśniowe z mleka pasteryzowanego można, przynajmniej większość źródel tak podaje. Chyba się skuszę na jakiegoś turka i żurawinkę do tego mmmmmmm.....

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybka decyzja o zakupie detektora :) wchodzę na all i widzę, że z mojego miasta sprzedają LOL więc zaraz się zbieram i idę po niego :) mam nadzieje, że dojdę w tym upale, ale szczęśliwa wieczorkiem mamusia i tatuś posłuchają bicia serca swojego Maleństwa :)

Furia lubi tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi smaka robisz ojojoj, musze starego na zakupy wyciagnac hehe :) i halibuta bym zjadla :)

Dzis robie na obiadek ziemniolki i udka na parze z sosem koperkowo smietankowym i mizerie, juz bym wszamala, ale trzeba na meza czekac hehe :)

Ja sie ciesze ze tak tanio detektor kupilam hihi, bo tu u mnie ten model 50eu kosztuje, a od polskiego sprzedawcy kupilam za 27 :) :)

tkzgeyx.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula84 wrote:
    szybka decyzja o zakupie detektora :) wchodzę na all i widzę, że z mojego miasta sprzedają LOL więc zaraz się zbieram i idę po niego :) mam nadzieje, że dojdę w tym upale, ale szczęśliwa wieczorkiem mamusia i tatuś posłuchają bicia serca swojego Maleństwa :)

Tylko sie nie denerwuj jak bedziesz musiala dlugo szukac, mi to troche zajelo hehe, pierw swoje przeplywy w pachwinach slyszalam :p

tkzgeyx.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Ale mi smaka robisz ojojoj, musze starego na zakupy wyciagnac hehe :) i halibuta bym zjadla :)

Dzis robie na obiadek ziemniolki i udka na parze z sosem koperkowo smietankowym i mizerie, juz bym wszamala, ale trzeba na meza czekac hehe :)

Ja sie ciesze ze tak tanio detektor kupilam hihi, bo tu u mnie ten model 50eu kosztuje, a od polskiego sprzedawcy kupilam za 27 :) :)
    Też musze dopiero wszystko zrobić :/

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też długo szukałam. A przelewało się w środku, że ho ho. Ja kupiłam za 50 zł.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Tylko sie nie denerwuj jak bedziesz musiala dlugo szukac, mi to troche zajelo hehe, pierw swoje przeplywy w pachwinach slyszalam :p

znając siebie to na pewno będę się denerwować :) a gdzie najlepiej szukać?

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Furia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczuwasz pewnie na wzgurku lonowym macice, a po obu jej stronach jest bardziej miekko to u mnie najlepiej bylo slychac po lewej stronie jak najechalam na ta miekka czesc ale detektor byl lekko skierowany na macice - nie wiem jak to inaczej napisac hehe :p

tkzgeyx.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narobiłyście mi smaka na ser pleśniowy:)

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ