Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja gdybym miala uwazac na to co jem to bym nic nie jadla, bo warzywa i owoce pryskane, ryby zatrute, w drobiu sa atybiotyki, wieprzowina tez jakimis hormonami napchana....
ale mam o tyle dobrze, ze rodzinka na wsi i kurczak i kaczka swoja, ziemniak na naturalnym nawozie rosnie, truskawka ekologiczna, a swiniak przez calw zycie antybiotyku nie widzial, rybe jem raz w miesiacu wiec mysle, ze nie jest tak tragicznie... -
ewelinka_shn wrote:Dziewczyny odebrałam już wyniki badań i tak
Tsh 1,089
Ft4 13,55
Czy któraś sie orientuje czy ft4 jest ok? Do lekarza ide w poniedziałek. -
Noo wlasnie, wszystko w dzisiejszych czasach jest naszprycowane, no chyba ze ma sie wlasne, lub dostep do produktow wiejskich
Dlatego troche mnie wkurzyl z tym lososiem bo kurde... dorosla jestem, informacje przyjelam, zadecyduje sama a dzikiego losiosia ciezko znalezc, fakt, nie przykladam sie do szukania, ide na dzial rybny i kupuje, nie dociekam skad pochodzi
Co do cammembera moja polozna mowila ze spokojnie ten taki paczkowany mozna szamac, tylko unikac tych serow niewiadomego pochodzenia sprzedawanych na bazarach na wage -
kaarolaa wrote:ja gdybym miala uwazac na to co jem to bym nic nie jadla, bo warzywa i owoce pryskane, ryby zatrute, w drobiu sa atybiotyki, wieprzowina tez jakimis hormonami napchana....
ale mam o tyle dobrze, ze rodzinka na wsi i kurczak i kaczka swoja, ziemniak na naturalnym nawozie rosnie, truskawka ekologiczna, a swiniak przez calw zycie antybiotyku nie widzial, rybe jem raz w miesiacu wiec mysle, ze nie jest tak tragicznie...
Jedna z moich kuzynek całą ciążę jadła tylko i wyłącznie ekologiczne produkty, używała wyłącznie ekologicznych kosmetyków, zero chemii domowej (akurat z tą chemią domową trochę rzeczy od niej podpatrzyłam jak np ocet to czyszczenia, orzechy piorące) - no mówią delikatnie dostała fioła większego niż ja Jej dziecko ma alergię dosłownie na wszystko. Je 5 rzeczy na krzyż, nie może stosowac kosmetyków... a ma już 8 lat. Może to przypadem, ale jakoś podświadomie aż w taką przesadę nie chcę popadać.
Tyle chemii wdychamy codziennie w powietrzu że dbałość o kosmetyki czy jedzenie to pewne tylko poprawia mi samopoczucie niż robi realną różnice. -
ewelinka_shn wrote:Lithe 13,55 pmol/l przy normach (9.01 - 19.05).
Spadlo mi orzez miesiąc tsh z 2,23
Mi też spadło na samym jodzie, niby niewiele bo z 2,56 na 2,3 ale i tak sie bardzo cieszę.
Tu masz kalkulator ft4 http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator najlepiej jak ft są w okolicach 50%. -
Paula84 wrote:Furia właśnie go obczajam na necie i cena też jest ok w porównaniu z innymi! zainwestuje i będę miała malucha cały czas pod kontrolą
Zapytaj na forum w wątku Bazarek. Może ktoś będzie chciał sprzedać. Nowe to dużo kasy. A używany jest tańszy. Ja wczoraj słyszałam bicie serca. Dzisiaj rano też, a przed chwilą nic nie mogłam znaleźć.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Furia wrote:Noo wlasnie, wszystko w dzisiejszych czasach jest naszprycowane, no chyba ze ma sie wlasne, lub dostep do produktow wiejskich
Dlatego troche mnie wkurzyl z tym lososiem bo kurde... dorosla jestem, informacje przyjelam, zadecyduje sama a dzikiego losiosia ciezko znalezc, fakt, nie przykladam sie do szukania, ide na dzial rybny i kupuje, nie dociekam skad pochodzi
Co do cammembera moja polozna mowila ze spokojnie ten taki paczkowany mozna szamac, tylko unikac tych serow niewiadomego pochodzenia sprzedawanych na bazarach na wage
No niby pleśniowe z mleka pasteryzowanego można, przynajmniej większość źródel tak podaje. Chyba się skuszę na jakiegoś turka i żurawinkę do tego mmmmmmm..... -
szybka decyzja o zakupie detektora wchodzę na all i widzę, że z mojego miasta sprzedają LOL więc zaraz się zbieram i idę po niego mam nadzieje, że dojdę w tym upale, ale szczęśliwa wieczorkiem mamusia i tatuś posłuchają bicia serca swojego Maleństwa
Furia lubi tę wiadomość
-
Ale mi smaka robisz ojojoj, musze starego na zakupy wyciagnac hehe i halibuta bym zjadla
Dzis robie na obiadek ziemniolki i udka na parze z sosem koperkowo smietankowym i mizerie, juz bym wszamala, ale trzeba na meza czekac hehe
Ja sie ciesze ze tak tanio detektor kupilam hihi, bo tu u mnie ten model 50eu kosztuje, a od polskiego sprzedawcy kupilam za 27 -
Paula84 wrote:szybka decyzja o zakupie detektora wchodzę na all i widzę, że z mojego miasta sprzedają LOL więc zaraz się zbieram i idę po niego mam nadzieje, że dojdę w tym upale, ale szczęśliwa wieczorkiem mamusia i tatuś posłuchają bicia serca swojego Maleństwa
Tylko sie nie denerwuj jak bedziesz musiala dlugo szukac, mi to troche zajelo hehe, pierw swoje przeplywy w pachwinach slyszalam :p -
Furia wrote:Ale mi smaka robisz ojojoj, musze starego na zakupy wyciagnac hehe i halibuta bym zjadla
Dzis robie na obiadek ziemniolki i udka na parze z sosem koperkowo smietankowym i mizerie, juz bym wszamala, ale trzeba na meza czekac hehe
Ja sie ciesze ze tak tanio detektor kupilam hihi, bo tu u mnie ten model 50eu kosztuje, a od polskiego sprzedawcy kupilam za 27
-
Wyczuwasz pewnie na wzgurku lonowym macice, a po obu jej stronach jest bardziej miekko to u mnie najlepiej bylo slychac po lewej stronie jak najechalam na ta miekka czesc ale detektor byl lekko skierowany na macice - nie wiem jak to inaczej napisac hehe :p