Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
I bądź człowieku mądry ja spróbuje bo mi poleciła siostra najbardziej suchy człowiek świata ale chcę też kupić coś rossmana bo polecalyscie?
ps. Lidlowe topy tez polecam, tez mam zielony i w paskiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 10:49
-
Kiara wrote:kitty - ja wczoram miałam na sobie ten zielony i bardzo wygodny z tym paskowym to wypakuj go w sklepie i popatrz, żebyś nie wzięła złego rozmiaru i pamiętaj, że biały od paskowego trochę się różnią - biały/zielony są niedo dłuższe, moim zdaniem też mają więcej tej gumki ściągającej z boku i chyba odrobinę szersze wypadają, także pooglądaj sobie.
W biedrze te koszulki są też z b. fajnego materiału, jest niebieska, koralowa i biała Mają takie malutkie krękawki i chyba jakiś nieduży dekolt -
Hej, czytam Was, ale tyle piszecie że głowa mała
Ja dziś byłam na badaniu, ludzik ma 2,65 cm, piękne serduszko 174 i ładnie się ustawił do zdjęcia na początku jak go mierzyliśmy to miał 2,3 cm, ale później się przekręcił i jest 2,65 Prenatalne za 3 tygodnie, 13 czerwca w piątek. Dziś mi założyła ginka kartę ciąży, mówi że książkowo wg belly mam 8t5d, wg usg 9t4d także jest tydzień do przodu, ciekawe dlaczego hmmm...
A co do ciuszków to i w biedrze i w lidlu fajne są kupiłam w lidlu top (bierzcie mniejsze rozmiary bo są wielkie) i 2 tuniki, ale na później bo narazie za duże W biedronce jest fajna ta sukienka z kokardą, ale jeszcze się waham -
Nessa bardzo mi przykro .Tule wirtualnie
U mnie dzisiaj ciężki dzień -po ciężkiej nocy.
Spać nie mogłam , mega duszno ,co chwilę zmieniałam pozycje do spania ....a rano obudziłam się z bólem krzyża i mdłościami.... a do tego doszło jakieś dziwne bulgotanie w brzuchu ?
Więc teraz poleguje przed Tv i nie mam zamiaru dzisiaj nic robić ...leniuchuje -
nick nieaktualnyNama, właśnie pisałyśmy o tych topach Że fajne, ale duża rozmiarówka. a te tuniki są straszne, olbrzyyymie i jak ja przyłożyłam do siebie S to wyglądałam jakbym ubrała koszulę nocną mojej babci
Super, że wszystko ok z ludzikiem
eofrts - ja mam AZS, także moja skóra jest super sucha. Z rossmana bolecam szczególnie oliwkę Babydream, balsam też ok, ale długo się rozsmarowuje go i trzeba uważać żeby za dużo nie nawalić, bo wtedy skóra się klei.
eforts lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny umieram Poszłam do sklepu po Włoszczyzne. Kilometr mam w jedna stronę. Od mojego osiedla prowadzi droga z chodnikami i ścieżkami rowerowymi.. a wokół pole z jednej i drugiej strony podzielone nielicznymi domami. I to jednak chyba to zboże mnie uczula. Zawsze myślałam, że jestem uczulona na pyłki trawy. A tu takie coś. Wróciłam do domu i jakbyście mnie zobaczyly, to jakaś masakra. Zasmarkana, oczy jakbym ryczała przynajmniej godzinę. Po drodze psikałam 36 razy. Specjalnie liczyłam. Teraz obmyłam twarz wodą, ale oczy zaczęły mnie swędzieć. Ja się chyba wykończe
-
Milcia wrote:Dziewczyny umieram Poszłam do sklepu po Włoszczyzne. Kilometr mam w jedna stronę. Od mojego osiedla prowadzi droga z chodnikami i ścieżkami rowerowymi.. a wokół pole z jednej i drugiej strony podzielone nielicznymi domami. I to jednak chyba to zboże mnie uczula. Zawsze myślałam, że jestem uczulona na pyłki trawy. A tu takie coś. Wróciłam do domu i jakbyście mnie zobaczyly, to jakaś masakra. Zasmarkana, oczy jakbym ryczała przynajmniej godzinę. Po drodze psikałam 36 razy. Specjalnie liczyłam. Teraz obmyłam twarz wodą, ale oczy zaczęły mnie swędzieć. Ja się chyba wykończe
-
Oj ja też mam świra na punkcie składów kosmetyków. Tylko że kurczę nie mogę znależć nic w 100% bezpiecznego
Dziewcyzny czego nie jecie w ciąży poza oczywistymi rzeczami jak surowe mieso? Chodzi mi o takie produkty co niektórzy twierdzą ze można, inny że nie... jak np tuńczyk, sery camembert, bree. -
ja unikam tych serów chociaż lubie...
ale wczoraj np zjadłam sushi
od mięsa mnie odrzuca i w kwestii jedzenia trudno mi teraz dogodzić
większość rzeczy mi nie smakuje:( nie wiem już co jeść...
ostatnio nawet zupy przestały smakować choć je uwielbiałam!!!
przerzuce się chyba na jakieś sałatki typu z ryżem etc...
poza tym w te upały nie mam jakoś ochoty ani na gotowanie ani na jedzenie...
-
nick nieaktualnyja bylam wczoraj w biedrze i kupilam legginsy i sa super od razu lepiej sie w takich chodzi i gumka na brzuchu sie nie odznacza...kupilam tez koszulke na krotki rekaw, ale jest jeszcze ciut przy duza, poczekam az mi brzucho bardziej urosnie...a wieczorek lece do lumpka, kolezanka robi towar nowy wiec bede szperala
Kiara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzapraszam wszystkie Mamusie, które mają termin porodu w pięknym miesiącu grudniu
* eforts 1 grudni
* aniar 1 grudnia (USG)
* Mamax 2 grudnia
* Kulka41 2 grudnia
* KKK 2 grudnia
* Oliwia85 4 grudnia (USG)
* Paula84 4 grudnia
* Paulina85 5 grudnia (USG)
* Milcia 5 grudnia (USG)
* lolaliciouse 5 grudnia
* Kiara 6 grudnia
* Furia 6 grudnia
* Ita 7 grudnia
* Kasandra 7 grudnia (USG)
* madzialena 7 grudnia (USG)
* dynamiczna 7 grudnia
* Bursztynka 7 grudnia (USG)
* Ewelina22 8 grudnia
* Anna_84 8 grudnia
* maria.sm 10 grudnia
* aga.just 11 grudnia
* karola88 11 grudnia (USG)
* Kor_a 12 grudnia
* Milatka:) 12 grudnia
* Militta110816 15 grudnia
* williams1 15 grudnia (USG)
* Kosmitka 15 grudnia (USG)
* Gajka 16 grudnia
* ewelinka_shn 16 grudnia
* Marimiko 17 grudnia
* anuszka1986 17 grudnia
* olcia23 18 grudnia
* Zemra 19 grudnia
* Magdalenna 21 grudnia
* kaarolaa 22 grudnia
* paulinaw 22 grudnia
* Wanes 23 grudnia
* ulaa8 23 grudnia
* julianna 23 grudnia
* zokeia 23 grudnia
* saprist88 24 grudnia
* Bajka 24 grudnia
* Doris-83 24 grudnia
* Kittykate 24 grudnia
* szurabura 25 grudnia
* Qrczak 26 grudnia
* Niespodzianek:) 27 grudnia
* Nati89 28 grudnia (USG)
* NaamaH6669 28 grudnia
* Mysiok 28 grudnia
* lithe123 29 grudnia
* kurka 29 grudnia
* XYZ 29 grudnia
* Bogusiar80 29 grudnia
* AsiaCh 31 grudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 12:41
kittykate lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Apropo ryby, tesc wczoraj dzwonil i hehehehehehehehehehehehe ZABRONIL mi lososia jesc bo jest hodowany na antybiotykach bo w telewizji mowili:p szkoda ze nie mowili ze kurczaki sa na sterydach ostatnio uslyszal ze bialy cukier jest bardzo zdrowy :p a miod nie na zadnych wartosci, i wez tu tego sluchaj hahaha :p
Ja sery jem, bo uwielbiam, ale je zapiekam nie jem surowego mesa,surowych ryb i jaj. Nie pije kawy i alkoholu. -
Ja właśnie się slinię na myśl o camemberciku, ale wlaśnie nie pieczonym czy smażonym tylko na kanapeczce, z ogórkiem... W ogóle mam straszną ochotę na te rzeczy, które są niezalecane: wędzonego łososia, tuńczyka z rtęcią i jajko na miękko chyba na zasadzie zakazanego owocu.
Kawy i herbaty nie pijam w ogóle, a alkohol to już nie pamiętam jak smakuje Ostatni raz piłam wino w sylwestra 2011
Furia, z tym łososiem to teść ma trochę racji tylko że ciężko znaleźć wartościową alternatywę do łososia... nawet pędzony sztucznie jest mniej skażony niz np dorsz z Baltyku czy panga z Chin. Najlepiej to skombinować skądś dzikiego łososia oceanicznego (BTW ja mam dziś łososia z Biedry )
Podobnie jest z kurczakami, moja córcia jak jest wprowadziłam do diety to powiększyły jej się gruczoły piersiowe! Trochę lepszy jest indyk. My niby teraz kupujemy kurczaki od gospodarza z Kaszub ale nie mam 100% pewności co on im tam daje do żarcia.Furia lubi tę wiadomość