X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w kwietniu dokładnie 8 miałam urodziny dwudzieste ósme a chyba się maluch począł 2 kwietnia hehehe i jaki wiek wpisać:D 27 czy 28:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 21:01

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja punkcje mialam 31 marca i urodziny tez (skonczylam 23 zaczelam 24), ale licze jak mi podali zarodek czyli 24 lata...

Bajka lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wpisała 28, ja swoje też zaokrągliłam, bo urodzinki mam dopiero 17 czerwca, ale od kwietnia do czerwca to przecież chwila moment. mi też wychodzi chłopak :) zobaczymy ile w tym prawdy, chociaz i u mnie i u mojego męża płeć się sprawdziła ;)

Bajka lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łojjj jakie wy młode:)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    a ja w kwietniu dokładnie 8 miałam urodziny dwudzieste ósme a chyba się maluch począł 2 kwietnia hehehe i jaki wiek wpisać:D 27 czy 28:)
    wpisz 27....

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zaookrągla się chyba do pół roku, tak było w "przepisie" ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, co wpisać w wieku, bo piszą, że zaokrąglić pół roku. A mi w marcu akurat wychodzi 29,5 i co mam wpisać? 29 czy 30, które skończę we wrześniu?

To samo z moim mężem, bo tez jest z września...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 21:10

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to potraktowałam tak: urodziny mam 17 czerwca, więc do grudnia miałam 26 lat (zaokrągliłam do pół roku), a od grudnia już 27, tym bardziej że jeśli doszło do zapłodnienia w kwietniu to już byłam bliżej tych 27 niż 26 :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja nie zmieniam, niech juz bedzie chlopak...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie właśnie przypada po środku i nie wiem, co wziąć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak zmienisz urodziny, a wpiszesz kwiecień to też może chłopak wyjdzie ;) znalazłam w necie takie info: "Embriony są zwykle umieszczane w macicy kobiety w ciągu 1-6 dni, najczęściej od 2 do 3 po zapłodnieniu komórki jajowej."
    ps. widzę, że ma być chłopak - to już postanowione ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia chyba 29, ale to trzeba by było zapytać autorkę zabawy ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • ANULLKA Znajoma

Wysłany: 24 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) Ja chętnie do Was dołączam, bo mam również termin porodu na grudzień:) Muszę Wam powiedzieć, że trochę się martwię, ponieważ jestem w 13 tygodniu ciąży i przybyło mi już 3 kg. 2 z nich mam od początku (zawsze przed miesiączką gromadzi mi się woda, ważę więcej, a potem schodzi, ale przy ciąży już nie zeszło). Czuję, że ciasno mi w biodrach. Mam skłonności do tycia w tych miejscach, jestem gruszką niestety.

ANULLKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Karola jak zmienisz urodziny, a wpiszesz kwiecień to też może chłopak wyjdzie ;) znalazłam w necie takie info: "Embriony są zwykle umieszczane w macicy kobiety w ciągu 1-6 dni, najczęściej od 2 do 3 po zapłodnieniu komórki jajowej."
    ps. widzę, że ma być chłopak - to już postanowione ;)
    ja ogolnie chce dziewczynke, ale mam przeczucie na chlopaka wiec sprawdze jak sie ma kobieca intuicja co do plci... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANULLKA podaj termin porodu, dopisze Cie do listy...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - ja jutro zaczyna 10 tc, a już mam 2 kg do przodu, więc głowa do góry ;) a nie jem zbyt dużo, tylko często...

Karola - też jestem ciekawa, bo w pierwszej ciąży czułam że to będzie dziewczynka, ale nie zostało mi dane się dowiedzieć czy czuj nie zawiódł, a teraz też mam przeczucie na chłopaka, choć w sumie jest mi to bez znaczenia. tak w ogóle to chciałabym mieć 2 swoich dzieci i jedno adoptowane :)

ps. pytanie z innej beczki - mam głupi zwyczaj siadania po turecku. czasem potem mnie kłuje mnie w pachwinach. czy jak sie zapomne i tak usiade to szkodze ciąży/dziecku?

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dokładnie tak jak Karola przeczucie na chłopaka :)a chce dziewczynke :) ciut bardziej bo jak będzie facet tez super:) z tego testu wyszła dziewczynka a z chińskiego chłopak :) 50/50 :)i jestem w punkcie wyjścia:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 21:30

eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas mąż pyta dlaczego mówią o naszym dziecku ciągle on a mi to jakoś tak samo przychodzi :) chociaż szczerze nie ma to dla mnie znaczenia :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyszła dziewczynka:) Fajnie by było mieć parkę, zobaczymy jak się nam to zweryfikuje:) a część z was pewnie już pozna płeć na badaniach prenatalnych czy jakkolwiek się to zwie.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie sądzę. Ja siadam po turecku, podciągam kolana pod brodę póki brzuch nie przezzkadza to chyba nie ma znaczenia. No chyba, że ta pozycja rzeczywiście powoduje u Ciebie dyskomfort to może lepiej unikać? Zanim gin Ci nie powie, że to nie to :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ