X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w kwietniu dokładnie 8 miałam urodziny dwudzieste ósme a chyba się maluch począł 2 kwietnia hehehe i jaki wiek wpisać:D 27 czy 28:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 21:01

eforts lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja punkcje mialam 31 marca i urodziny tez (skonczylam 23 zaczelam 24), ale licze jak mi podali zarodek czyli 24 lata...

Bajka lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wpisała 28, ja swoje też zaokrągliłam, bo urodzinki mam dopiero 17 czerwca, ale od kwietnia do czerwca to przecież chwila moment. mi też wychodzi chłopak :) zobaczymy ile w tym prawdy, chociaz i u mnie i u mojego męża płeć się sprawdziła ;)

Bajka lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łojjj jakie wy młode:)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    a ja w kwietniu dokładnie 8 miałam urodziny dwudzieste ósme a chyba się maluch począł 2 kwietnia hehehe i jaki wiek wpisać:D 27 czy 28:)
    wpisz 27....

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zaookrągla się chyba do pół roku, tak było w "przepisie" ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, co wpisać w wieku, bo piszą, że zaokrąglić pół roku. A mi w marcu akurat wychodzi 29,5 i co mam wpisać? 29 czy 30, które skończę we wrześniu?

To samo z moim mężem, bo tez jest z września...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 21:10

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to potraktowałam tak: urodziny mam 17 czerwca, więc do grudnia miałam 26 lat (zaokrągliłam do pół roku), a od grudnia już 27, tym bardziej że jeśli doszło do zapłodnienia w kwietniu to już byłam bliżej tych 27 niż 26 :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja nie zmieniam, niech juz bedzie chlopak...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie właśnie przypada po środku i nie wiem, co wziąć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak zmienisz urodziny, a wpiszesz kwiecień to też może chłopak wyjdzie ;) znalazłam w necie takie info: "Embriony są zwykle umieszczane w macicy kobiety w ciągu 1-6 dni, najczęściej od 2 do 3 po zapłodnieniu komórki jajowej."
    ps. widzę, że ma być chłopak - to już postanowione ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia chyba 29, ale to trzeba by było zapytać autorkę zabawy ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • ANULLKA Znajoma

Wysłany: 24 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) Ja chętnie do Was dołączam, bo mam również termin porodu na grudzień:) Muszę Wam powiedzieć, że trochę się martwię, ponieważ jestem w 13 tygodniu ciąży i przybyło mi już 3 kg. 2 z nich mam od początku (zawsze przed miesiączką gromadzi mi się woda, ważę więcej, a potem schodzi, ale przy ciąży już nie zeszło). Czuję, że ciasno mi w biodrach. Mam skłonności do tycia w tych miejscach, jestem gruszką niestety.

ANULLKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Karola jak zmienisz urodziny, a wpiszesz kwiecień to też może chłopak wyjdzie ;) znalazłam w necie takie info: "Embriony są zwykle umieszczane w macicy kobiety w ciągu 1-6 dni, najczęściej od 2 do 3 po zapłodnieniu komórki jajowej."
    ps. widzę, że ma być chłopak - to już postanowione ;)
    ja ogolnie chce dziewczynke, ale mam przeczucie na chlopaka wiec sprawdze jak sie ma kobieca intuicja co do plci... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANULLKA podaj termin porodu, dopisze Cie do listy...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - ja jutro zaczyna 10 tc, a już mam 2 kg do przodu, więc głowa do góry ;) a nie jem zbyt dużo, tylko często...

Karola - też jestem ciekawa, bo w pierwszej ciąży czułam że to będzie dziewczynka, ale nie zostało mi dane się dowiedzieć czy czuj nie zawiódł, a teraz też mam przeczucie na chłopaka, choć w sumie jest mi to bez znaczenia. tak w ogóle to chciałabym mieć 2 swoich dzieci i jedno adoptowane :)

ps. pytanie z innej beczki - mam głupi zwyczaj siadania po turecku. czasem potem mnie kłuje mnie w pachwinach. czy jak sie zapomne i tak usiade to szkodze ciąży/dziecku?

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dokładnie tak jak Karola przeczucie na chłopaka :)a chce dziewczynke :) ciut bardziej bo jak będzie facet tez super:) z tego testu wyszła dziewczynka a z chińskiego chłopak :) 50/50 :)i jestem w punkcie wyjścia:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 21:30

eforts, kaarolaa lubią tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie cały czas mąż pyta dlaczego mówią o naszym dziecku ciągle on a mi to jakoś tak samo przychodzi :) chociaż szczerze nie ma to dla mnie znaczenia :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wyszła dziewczynka:) Fajnie by było mieć parkę, zobaczymy jak się nam to zweryfikuje:) a część z was pewnie już pozna płeć na badaniach prenatalnych czy jakkolwiek się to zwie.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia nie sądzę. Ja siadam po turecku, podciągam kolana pod brodę póki brzuch nie przezzkadza to chyba nie ma znaczenia. No chyba, że ta pozycja rzeczywiście powoduje u Ciebie dyskomfort to może lepiej unikać? Zanim gin Ci nie powie, że to nie to :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ