X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się pilnować, choć kurcze nie zawsze mi to wychodzi :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja licze, ze juz cos bedzie widac tego 16 czerwca...to juz bedzie 13+1...wiec mozliwe ze maluch sie pokaze co tam kryje miedzy nogami...mamy z mezem maly zaklad on liczy na chlopaka ja na dziewczynke :) tylko nagrody jeszcze nie ustalilismy :)

ale bede szczesliwa obojetnie z jakiej plci, najwazniejsze zeby zdrowe było :)

ja to mowie na malucha Kropek, dopoki nie bede znala plci, caly czas bedzie Kropkiem :)

eforts, XYZ lubią tę wiadomość

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa wyszedł mi chłopak!!:) a obstawiałam dziewczynę. Właśnie karola ja sama jestem ciekawa, czy da się zobaczyć, u mnie tak samo będzie 13+1 wtedy kiedy będę miała badania prenatalne. Może będzie tak wyraźne to coś między nogami.

kaarolaa, Milatka :) lubią tę wiadomość

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytalam, ze niektorym dziewczynom plec pokazala sie nawet w 12 tyg chociaz to nie bylo pewne jeszcze wtedy i na kolejnych usg sie to potwierdzalo...moze w 14 sie uda :) jak nie to poczekam kolejne 4 tyg i wtedy moze juz cos bedzie wiadomo...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży znałam płeć w 12 tygodniu z tym, że lekarz powiedział, że mam się do tego nie przywiązywać na 100% ale na następnej wizycie potwierdziło się, że będzie chłopczyk.

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie z innej beczki
    pijecie wode i napoje gazowane??? ja to głownie zyje na wodzie gazowanej, napoje staram sie unikac...ale nie wiem jak dlugo bede mogla pic gazowane....woda bez gazu mi nie podchodzi...czy moge pic ja az do porodu czy powinnam przestac i jak cos to kiedy???

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z wyliczen przy pierwszym sie zgadza wyszedl chlopak no i mam synka :-D a teraz z wyliczen dziewczynka :-D czekamy do grudnia haha

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie kilka minut temu czulam sie jak bym miala zawal dostac. Zdretwiala mi na chwile lewa strona, zrobilo mi sie slabo. Po chwili mi przeszlo, mierzylam cisnienie jest ok
    poza tym mam problem z prawa piersia. Obie mnie bola, ale prawa od kilku dni mnie strasznie kluje jak by cos tam sie wbijalo. A nie ma co bo w domu siedze to bez stanika chodze. Nic nie wyczuwam. Miala tak ktoras?

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • olcia23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia, może to reakcja od siedzenia na słońcu, kurcze nie jestem w stanie Ci pomóc :) ale moge Ci powiedzieć, że ja leże jak foczka z gołymi cycami na wierzchu:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i po jednej niespodziance, tesciowa domyslila sie, ze jestem w ciazy...maz teraz do mnie dzwonil i mi to powiedzial...zauwazyla podobno, ze sie na twarzy zmienilam...jakos nikt inny tego nie zauwazyl...dobra trudno, wazne ze moi rodzice jeszcze nic nie wiedza, a tesciowa przyzekla ze nikomu nic nie powie

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja piję wodę niegazowaną, kiedyś się przestawiłam i nie jestem w stanie wypić nawet szklanki z bąbelkami (kiedyś wydawało mi się to niemożliwe) a z gazem to czasem colę wiem, że jest niezdroea ale pomaga mi na mdłości a pozatym na co dzień nie używam w ogóle cukru więc trochę mi wpada no i piję ja sporadycznie w małych ilościach :)
    Ale w sumie nie mam pojęcia czy bąble mają znaczenie w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 22:45

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z obliczeń wychodzi mi chłopak:) Muszę jeszcze sprawdzić czy z Natalką się sprawdzi.

Z gazowanych napojów piję tylko kwas chlebowy- szczerze uwielbiam!

Furia- bardzo mi przykro:(

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba w tak wczesnej ciazy babelki nie przeszadzaja...od 2 polowy moze zaczne sie pilnowac i bede pila niegazowana...po porodzie raczej niegazowane trzeba co by dziecko kolek nie mialo tak slyszalam

• XYZ Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    mam pytanie z innej beczki
    pijecie wode i napoje gazowane??? ja to głownie zyje na wodzie gazowanej, napoje staram sie unikac...ale nie wiem jak dlugo bede mogla pic gazowane....woda bez gazu mi nie podchodzi...czy moge pic ja az do porodu czy powinnam przestac i jak cos to kiedy???

Kaarolaa, ja też teraz piję tylko gazowaną! Całe życie piłam niegazowaną (w ogóle właściwie od dawna nie piłam żadnych gazowanych napojów), ale teraz, odkąd mam mdłości, po wodzie niegazowanej robi mi się od razu niedobrze! Serio! Za to gazowana wchodzi bez problemu.
    No więc z dwojga złego, jak mam się odwodnić, to wolę pić gazowaną. Liczę, że może zacznę się przestawiać na niegazowaną, jak mi kiedyś wreszcie zaczną przechodzić mdłości.

kaarolaa lubi tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry niedzielnie!

Ale mnie dziś z kibelkiem poprzytulało ....ja nie wiem, wydaje się że ma się na coś ochotę, jem chwilę ze smakiem i zwroooooot heh- i po jajecznicy.

Wczoraj miałam parę razy takie śmieszne odczucie- brzuch nad wysokoscią pępka, i w sumie po bokach pod żebrami zabolał?/ciągnął mnie przez chwilkę przy wstawaniu, ewentualnie obrocie na kanapie- chyba coś tam się tak śmiesznie rozciąga-dziwne uczucie-na pewno od mięśni-ale smieszne;)

Zrobiłam sobie nastęne śniadanie- ekhm-standardowo chlebek z pomidorem i tym razem jalapenio- wzieło mnie na ostro.

Idę po kawę-miłej niedzieli!!

We wtorek moja regularna wizyta u Ginki-standardowo już nie mogę się doczekać :D

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola, ja też we wtorek mam wizytę :) Porównamy nasze dzieci, bo na tym samym etapie praktycznie jesteśmy :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia- fajnie:)
    Mój Kruszek "podgonił"swój wiek-(pamiętasz miałam parę dni na minus różnicy) :)

Na którą masz wizytę ? :)

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny kalkulator pomiaród dzidziolka w stosunku do wieku ciąży :)

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał póki co dwa dni do przodu, ale zobaczymy, co teraz będzie. Ja mam dopiero na 18.40

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta na 15:15.
    Spróbuję wrzucić fotkę z ost usg. Musze tylko zlokalizowac aparat :P

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ