X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z dziewczyn wstawiła śmieszną zabawę z wyliczaniem płci - sprawdziłam, zarówno u mnie jak i u męża się sprawdziło :) ...a nam wychodzi syn ;)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia u mnie pierwsza tez byla zatrzymana, druga na szczescie sama sie oczyscila...

dobra koniec z moim marudzeniem, smieszne bo tydzien temu przed wizyta mialam to samo, strach...
    widocznie pojawia sie u mnie raz w tyg, w weekend...jutro powinno byc ok... :)

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój mąż w takich chwilach doprowadza do pionu, jak "ryknie" ;) to od razu lepiej chodzę :) on ma takie podejście - byliśmy tydzień temu, wszystko było ok, więc co się mogło zmienić przez ten tydzień? Dzidziuś mógł urosnąć! i dalej jest ok :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mnie nie doprowadzi, bo go w ciagu tygodnia nie ma, dzisiaj juz pojechal i jesli sie uda to przyjedzie za tydzien, jesli nie to dopiero za dwa...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chociaż przez tel, a jak nie to ja mogę co raz powtórzyć Ci jakąś mądrość, którą mój mąż przywołuje mnie do porządku ;) hihi

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok w razie czego, jakbym znow zaczela marudzic, macie postawic mnie do pionu :)

zjadłam cala paczke pierniczkow, a godzine pozniej pol słoika suruwki warzywnej takiej w occie...wiem, ze ocet niezdrowy, ale ja musialam ja zjesc tak bez niczego tylko salatka i ja :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Senność nadal mi towarzyszy. Normalnie zaraz chyba usnę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Senność nadal mi towarzyszy. Normalnie zaraz chyba usnę.
    to tak jak u mnie od początku ciąży nic tylko bym spała.
    U mnie też burzowo :(

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciągu dnia spałam 2,5 h :) a co do jedzonka - robię się tzw. papie oczy. W tv zobaczyłam sernik i nie było mocnych, poszłam do sklepu po sernik :) ale to nie wszystko - w sklepie zobaczyłam śledzie. I je kupiłam, po prostu nie mogłam się im oprzeć! ;)

Bursztynka lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam problem spania przy grającym telewizorze. A teraz wieczorem zasypiam prawie codziennie. A dzisiaj to już w ogóle będzie masakra, bo już teraz bardzo chce mi się spać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciazy tylko raz w ciagu dnia spalam i to w szpitalu bylo :) wieczorami tez pozno chodze spac, a z rana nawet szybko wstaje...wiec powinnam spac, ale nie moge, nie czuje sie spiaca ani zmeczona...

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej chwili cierpię na większą senność niż na początku ciąży. Codziennie muszę raz albo dwa razy w ciągu dnia pospać.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że moja kuzynka ma termin porodu na 30 listopada. Ciotka się śmiała, że razem żeśmy się umówiły na robienie dzieci. Ona miała te same problemy z tarczycą co ja. Zmieniła lekarza i od razu zaszła w ciążę.

kaarolaa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super :) fajnie jak w rodzinie dzieci w tym samym wieku beda :)

• olcia23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podajcie kochane jeszcze raz wzór na płeć:D

Ja mam odczucie, jakby moje maleństwo mi uciskało żołądek, albo nie wiem co, po prostu ciągle jestem pełna jak beka. Samopoczucie całkiem całkiem, smutno mi, że nie mogę nic jeść, bo kocham to. hehe:)

f2w33e3kpfaf4vhi.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli dobrze pamiętam...
    do stałej liczby 49 dodajemy miesiąc poczęcia dziecka. Potem odejmujemy swój wiek, w którym zaszłyśmy w ciążę (zaookrąglamy do pół roku) i odejmujemy po kolei liczby od 1 do 6.
    I tak np. u mnie:

49+4= 53
    53-27= 26
    26-1= 25, 25-2= 23, 23-3= 20, 20-4= 16, 16-5= 11, 11-6= 5

parzyste - dziewczynka
    nieparzyste - chłopiec

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he ja z poczeciem mam problem co wybrac bo w marcu mialam punkcje, a w kwietniu transfer...

eforts lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy dochodzi do zapłodnienia? bo ja się zupełnie nie znam na in vitro...

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo to bylo tak pobranie komorek 31 marzec i 5 kwietnia transfer...chyba zaplodnili je 31 marca...dobra liczymy jako marzec...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszlo 7 :) i mam przeczucie, ze to chlopak bedzie, zobaczymy czy sie sprawdzi

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ