X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa i uwazaj tan na siebie bo praca na kuchni wcale nie jest taka lekka...

ja czekam az sie troche ochlodzi, w polowie tyg ma sie u mnie zrobic okolo 20 stopni...wtedy bede mogla wyjsc na troszke dluzej na zewnatrz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny wiecie ze trochę się stresuje tym usg? Czy moim Bablem wszystko na pewno ok... jakas paranoja.
    napewno wszystko dobrze :) niedawno widzialas maluszka wiec teraz tez bedzie dobrze :)
    ja narazie jestem spokojna, gorzej bedzie 9 czerwca rano, strach ze serduszko nie bedzie bilo, to jest moja paranoja...

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny wiecie ze trochę się stresuje tym usg? Czy moim Bablem wszystko na pewno ok... jakas paranoja.
    Będzie dobrze kochana. Czujesz się dobrze, dotychczas wszystko było dobrze :)
    Napisz koniecznie jak wrażenia bo też się zastanawiam nad 3d/4d już teraz łącznie z genetycznym. Jak na razie jedyna opinia jest że jeszcze nie warto...

Dziewczyny, miała któraś z was taki żółty śluz? Mi się trochę takiego właśnie pojawiło, nie wiem co myśleć. Nie jest on taki biało-zółtawy jak zwykle tylko ewidentnie żółty. Nic mnie nie swędzi, bezzapachowy jest, konsystencja jak zwykle . Zdecydowanie nie jest to ten charakterystyczny kawowo-brązowy sluz związany z plamieniem. Ale co to w takim razie, infekcja jakaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 13:45

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe- wychodzę z założenia,że jeżeli nic nie boli/szczypie/swędzi/bezzapachu jest to przyjmuję to za fizjologię.
    ja mam raz mleczny i mętny raz żółtawy raz przeźroczysty.Infekcji brak.
    Wg ginki też ok.

32 st w cieniu...zdychammmmm

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze sluzem nie pomoge bo albo mam brazowe plamienia, albo wylatuja ze mnie resztki tabletek...

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza:-) Ale dalej duszno. Ale mam chłodzenie salonu dzięki małżonkowi i nogi pod kocyk wsuwam :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza przeszła, pokropiło i jest 26 stopni :) pogoda super :)
    A ja przed chwilą dostałam smutną wiadomość kolega z pracy 21 lat dziś rano zginął. Na przejściu dla pieszych jeden samochód ustąpił mu pierwszeństwo a motor go potrącił :( ehhh brak słów. Ja jako kierowca mało co wpuszczam na pasy pieszego z tego względu,że nie raz mnie wyprzedzali przed przejściem. I co mi to da,że puszczę kogoś a ktoś mnie weźmie wyprzedzi i zabije. Psychika by mi siadła,że to moja wina.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar mam tak samo, jak widze ze samochody za mna lub przede mna sa w miare daleko wtedy sie zatrzymuje...

i bardzo mi przykro, wiem co czujesz, mojego kolege w wieku 16 lat zabil kierowca...do tej pory ciezko jest mi sie z tym pogodzic

Kulka41 lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeśli chodzi o pijanych kierowców to też nie mam oporu czy to sąsiad czy nie dzwonię na policję. Dwa razy już zadzwoniła raz jechał ktoś niepewnie drogą a drugi raz sąsiad. Nie chcieli teście żebym dzwoniła. A ja a jak by synek szedł i go zabił. To co? To by dostał wp...... tak ale ja synka bym już nie miała. Dwa lata temu niedaleko nas wjechał pijany na ogródek potrącił 4 osoby. Jedna umarła na miejscu - mieli niedługo ślubować. Już nie pamiętam,ale wtedy chyba były dwie ofiary. I teksty ludzi przed kamerą wiedzieliśmy,że jeździ pijany, ale nic nie robiliśmy. Ludzie są nienormalni. Trzeba to tępić!!!

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka no jasne ze warto za free, przwciez my przepadamy za ogladaniem naszych maluchow :)
    Kulka to nie wiem, moze kazdy lekarz bada te rzeczy tylko nigdzie tego nie wpisuje, nie mowi ? A co do rprzeziernosci to rzeczywiscie pozniej juz sie nie da zbadac.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg które doktorek robił normalnie w ramach nfz w 13tc (tyle, że w innym gabinecie, taki przeznaczonym do usg tylko z ewidentnie lepszym sprzętem) sprawdzał:
    - przezierność i kość nosową
    - mózg (budowę i przepływy)
    - serduszko (budowę i przepływy)
    - mierzył obwód główki, brzuszka, dł. kości udowej, oceniał budowę czaszki i kręgosłupa
    - budowa, stopień dojrzałości i przepływy w łozysku
    I pozwolił mi policzyć paluszki :)
    Ginek mówił na to 'usg pierwszego trymestru' zamiennie z 'usg z pomiarami genetycznymi'.
    Innych narządów nie oceniał, dopiero na połówkowym było sprawdzane to co wyżej plus wszystkie narządy, i takie kwestie jak wypełnienie pęcherza, żołądka, budowa główki. Ponnownie łożysko, ilosć wód... więcje nie pamiętam :)

Ja mysle, że oni zawsze sprawdzają to samo ale niekoniecznie wszystko mówią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 14:50

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i dziś bawiłam się detektorem i słyszałam dużo różnych dźwięków i chyba serduszko też, takie równomierne bicie, ale bardzo stłumione jakby było baaardzo daleko. to chyba serducho jak myślicie??

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jakby z oddali słychać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj umarla moja babcia :( nie widzialysmy sie 4 lata :(

U mnie dzis juz chlodniej.
    Wczoraj na rybnym poprosilam 4 filety halibuta, i malo na zawal nie zeszlam jak musialam za to 50eu zaplacic :o

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia :(

• szurabura Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wyrazy współczucia :(

Bajka podobne do mojego :D W końcu między nami tylko 2 dni różnicy :)

ja też wczoraj uskuteczniłam biedronkowy shopping, kupiłam piżamkę ciążową (jak myślę o koszuli nocnej to mi się coś dzieje :D ). Co prawda ona z krótkim rękawem, a poród w zimie, ale pewnie jeszcze jedną kupię to wtedy długą.

No i legginsy kupiłam. Normalnie noszę teraz rozm S. Wzięłam M, bo S nie było. Są nieco za luźne. Może jak brzuch urośnie, to wtedy się inaczej będą układać, bo jakoś w kroku wiszą :/ Sama nie wiem jak takie rzeczy kupować, czy większe, czy swój rozmiar. Pieron wie, czy przytyję dużo, czy nie.

Burza nadchodzi u mnie :( A miał być grill... standardzik!
    Za to pyszne ciasto z rabarbarem upiekłam, w zasadzie z przepisu na szarlotkę, ale pycha jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 16:02

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj atak jedzenia, musze jesc i pic...ledwo skoncze przezuwac jedno juz szukam czegos innego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja normalnie nosze M i kupuje teraz tez M ciazowe...legginsy dobre, ale koszulka z krotkim rekawem jeszcze sporo za duza...moze za miesiac bedzie juz dobra :) a jesli nie to jeszcze sobie poczeka w szafie...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura napisz mi w wiadomości przepis na ciasto. Bo dziś mąż przywiezie rabarbar od teściowej. Coś trza z tym zrobić :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia współczuje..
    U mnie przeszła burza i jest teraz cudownie nareszcie mam czym oddychać! A ja dzisiaj miałam napad apetytu zjadłam w ciągu godziny loda wodnego ( rzeczywiście coś w tym jest, że w ciąży smakuje jak nigdy ) miskę frytek i teraz wcinam rożka truskawkowego pycha:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ