X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pa i uwazaj tan na siebie bo praca na kuchni wcale nie jest taka lekka...

ja czekam az sie troche ochlodzi, w polowie tyg ma sie u mnie zrobic okolo 20 stopni...wtedy bede mogla wyjsc na troszke dluzej na zewnatrz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny wiecie ze trochę się stresuje tym usg? Czy moim Bablem wszystko na pewno ok... jakas paranoja.
    napewno wszystko dobrze :) niedawno widzialas maluszka wiec teraz tez bedzie dobrze :)
    ja narazie jestem spokojna, gorzej bedzie 9 czerwca rano, strach ze serduszko nie bedzie bilo, to jest moja paranoja...

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Dziewczyny wiecie ze trochę się stresuje tym usg? Czy moim Bablem wszystko na pewno ok... jakas paranoja.
    Będzie dobrze kochana. Czujesz się dobrze, dotychczas wszystko było dobrze :)
    Napisz koniecznie jak wrażenia bo też się zastanawiam nad 3d/4d już teraz łącznie z genetycznym. Jak na razie jedyna opinia jest że jeszcze nie warto...

Dziewczyny, miała któraś z was taki żółty śluz? Mi się trochę takiego właśnie pojawiło, nie wiem co myśleć. Nie jest on taki biało-zółtawy jak zwykle tylko ewidentnie żółty. Nic mnie nie swędzi, bezzapachowy jest, konsystencja jak zwykle . Zdecydowanie nie jest to ten charakterystyczny kawowo-brązowy sluz związany z plamieniem. Ale co to w takim razie, infekcja jakaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 13:45

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe- wychodzę z założenia,że jeżeli nic nie boli/szczypie/swędzi/bezzapachu jest to przyjmuję to za fizjologię.
    ja mam raz mleczny i mętny raz żółtawy raz przeźroczysty.Infekcji brak.
    Wg ginki też ok.

32 st w cieniu...zdychammmmm

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ze sluzem nie pomoge bo albo mam brazowe plamienia, albo wylatuja ze mnie resztki tabletek...

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza:-) Ale dalej duszno. Ale mam chłodzenie salonu dzięki małżonkowi i nogi pod kocyk wsuwam :-)

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie burza przeszła, pokropiło i jest 26 stopni :) pogoda super :)
    A ja przed chwilą dostałam smutną wiadomość kolega z pracy 21 lat dziś rano zginął. Na przejściu dla pieszych jeden samochód ustąpił mu pierwszeństwo a motor go potrącił :( ehhh brak słów. Ja jako kierowca mało co wpuszczam na pasy pieszego z tego względu,że nie raz mnie wyprzedzali przed przejściem. I co mi to da,że puszczę kogoś a ktoś mnie weźmie wyprzedzi i zabije. Psychika by mi siadła,że to moja wina.

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar mam tak samo, jak widze ze samochody za mna lub przede mna sa w miare daleko wtedy sie zatrzymuje...

i bardzo mi przykro, wiem co czujesz, mojego kolege w wieku 16 lat zabil kierowca...do tej pory ciezko jest mi sie z tym pogodzic

Kulka41 lubi tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeśli chodzi o pijanych kierowców to też nie mam oporu czy to sąsiad czy nie dzwonię na policję. Dwa razy już zadzwoniła raz jechał ktoś niepewnie drogą a drugi raz sąsiad. Nie chcieli teście żebym dzwoniła. A ja a jak by synek szedł i go zabił. To co? To by dostał wp...... tak ale ja synka bym już nie miała. Dwa lata temu niedaleko nas wjechał pijany na ogródek potrącił 4 osoby. Jedna umarła na miejscu - mieli niedługo ślubować. Już nie pamiętam,ale wtedy chyba były dwie ofiary. I teksty ludzi przed kamerą wiedzieliśmy,że jeździ pijany, ale nic nie robiliśmy. Ludzie są nienormalni. Trzeba to tępić!!!

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka no jasne ze warto za free, przwciez my przepadamy za ogladaniem naszych maluchow :)
    Kulka to nie wiem, moze kazdy lekarz bada te rzeczy tylko nigdzie tego nie wpisuje, nie mowi ? A co do rprzeziernosci to rzeczywiscie pozniej juz sie nie da zbadac.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg które doktorek robił normalnie w ramach nfz w 13tc (tyle, że w innym gabinecie, taki przeznaczonym do usg tylko z ewidentnie lepszym sprzętem) sprawdzał:
    - przezierność i kość nosową
    - mózg (budowę i przepływy)
    - serduszko (budowę i przepływy)
    - mierzył obwód główki, brzuszka, dł. kości udowej, oceniał budowę czaszki i kręgosłupa
    - budowa, stopień dojrzałości i przepływy w łozysku
    I pozwolił mi policzyć paluszki :)
    Ginek mówił na to 'usg pierwszego trymestru' zamiennie z 'usg z pomiarami genetycznymi'.
    Innych narządów nie oceniał, dopiero na połówkowym było sprawdzane to co wyżej plus wszystkie narządy, i takie kwestie jak wypełnienie pęcherza, żołądka, budowa główki. Ponnownie łożysko, ilosć wód... więcje nie pamiętam :)

Ja mysle, że oni zawsze sprawdzają to samo ale niekoniecznie wszystko mówią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 14:50

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i dziś bawiłam się detektorem i słyszałam dużo różnych dźwięków i chyba serduszko też, takie równomierne bicie, ale bardzo stłumione jakby było baaardzo daleko. to chyba serducho jak myślicie??

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jakby z oddali słychać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj umarla moja babcia :( nie widzialysmy sie 4 lata :(

U mnie dzis juz chlodniej.
    Wczoraj na rybnym poprosilam 4 filety halibuta, i malo na zawal nie zeszlam jak musialam za to 50eu zaplacic :o

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia :(

• szurabura Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wyrazy współczucia :(

Bajka podobne do mojego :D W końcu między nami tylko 2 dni różnicy :)

ja też wczoraj uskuteczniłam biedronkowy shopping, kupiłam piżamkę ciążową (jak myślę o koszuli nocnej to mi się coś dzieje :D ). Co prawda ona z krótkim rękawem, a poród w zimie, ale pewnie jeszcze jedną kupię to wtedy długą.

No i legginsy kupiłam. Normalnie noszę teraz rozm S. Wzięłam M, bo S nie było. Są nieco za luźne. Może jak brzuch urośnie, to wtedy się inaczej będą układać, bo jakoś w kroku wiszą :/ Sama nie wiem jak takie rzeczy kupować, czy większe, czy swój rozmiar. Pieron wie, czy przytyję dużo, czy nie.

Burza nadchodzi u mnie :( A miał być grill... standardzik!
    Za to pyszne ciasto z rabarbarem upiekłam, w zasadzie z przepisu na szarlotkę, ale pycha jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 16:02

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj atak jedzenia, musze jesc i pic...ledwo skoncze przezuwac jedno juz szukam czegos innego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja normalnie nosze M i kupuje teraz tez M ciazowe...legginsy dobre, ale koszulka z krotkim rekawem jeszcze sporo za duza...moze za miesiac bedzie juz dobra :) a jesli nie to jeszcze sobie poczeka w szafie...

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurabura napisz mi w wiadomości przepis na ciasto. Bo dziś mąż przywiezie rabarbar od teściowej. Coś trza z tym zrobić :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia współczuje..
    U mnie przeszła burza i jest teraz cudownie nareszcie mam czym oddychać! A ja dzisiaj miałam napad apetytu zjadłam w ciągu godziny loda wodnego ( rzeczywiście coś w tym jest, że w ciąży smakuje jak nigdy ) miskę frytek i teraz wcinam rożka truskawkowego pycha:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ