Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyewelinka_shn wrote:Dziewczyny wiecie ze trochę się stresuje tym usg? Czy moim Bablem wszystko na pewno ok... jakas paranoja.
ja narazie jestem spokojna, gorzej bedzie 9 czerwca rano, strach ze serduszko nie bedzie bilo, to jest moja paranoja... -
ewelinka_shn wrote:Dziewczyny wiecie ze trochę się stresuje tym usg? Czy moim Bablem wszystko na pewno ok... jakas paranoja.
Napisz koniecznie jak wrażenia bo też się zastanawiam nad 3d/4d już teraz łącznie z genetycznym. Jak na razie jedyna opinia jest że jeszcze nie warto...
Dziewczyny, miała któraś z was taki żółty śluz? Mi się trochę takiego właśnie pojawiło, nie wiem co myśleć. Nie jest on taki biało-zółtawy jak zwykle tylko ewidentnie żółty. Nic mnie nie swędzi, bezzapachowy jest, konsystencja jak zwykle . Zdecydowanie nie jest to ten charakterystyczny kawowo-brązowy sluz związany z plamieniem. Ale co to w takim razie, infekcja jakaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 13:45
-
nick nieaktualny
-
U mnie burza przeszła, pokropiło i jest 26 stopni pogoda super
A ja przed chwilą dostałam smutną wiadomość kolega z pracy 21 lat dziś rano zginął. Na przejściu dla pieszych jeden samochód ustąpił mu pierwszeństwo a motor go potrącił ehhh brak słów. Ja jako kierowca mało co wpuszczam na pasy pieszego z tego względu,że nie raz mnie wyprzedzali przed przejściem. I co mi to da,że puszczę kogoś a ktoś mnie weźmie wyprzedzi i zabije. Psychika by mi siadła,że to moja wina. -
nick nieaktualnyBogusiar mam tak samo, jak widze ze samochody za mna lub przede mna sa w miare daleko wtedy sie zatrzymuje...
i bardzo mi przykro, wiem co czujesz, mojego kolege w wieku 16 lat zabil kierowca...do tej pory ciezko jest mi sie z tym pogodzicKulka41 lubi tę wiadomość
-
I jeśli chodzi o pijanych kierowców to też nie mam oporu czy to sąsiad czy nie dzwonię na policję. Dwa razy już zadzwoniła raz jechał ktoś niepewnie drogą a drugi raz sąsiad. Nie chcieli teście żebym dzwoniła. A ja a jak by synek szedł i go zabił. To co? To by dostał wp...... tak ale ja synka bym już nie miała. Dwa lata temu niedaleko nas wjechał pijany na ogródek potrącił 4 osoby. Jedna umarła na miejscu - mieli niedługo ślubować. Już nie pamiętam,ale wtedy chyba były dwie ofiary. I teksty ludzi przed kamerą wiedzieliśmy,że jeździ pijany, ale nic nie robiliśmy. Ludzie są nienormalni. Trzeba to tępić!!!
-
Ewelinka no jasne ze warto za free, przwciez my przepadamy za ogladaniem naszych maluchow
Kulka to nie wiem, moze kazdy lekarz bada te rzeczy tylko nigdzie tego nie wpisuje, nie mowi ? A co do rprzeziernosci to rzeczywiscie pozniej juz sie nie da zbadac. -
U mnie na usg które doktorek robił normalnie w ramach nfz w 13tc (tyle, że w innym gabinecie, taki przeznaczonym do usg tylko z ewidentnie lepszym sprzętem) sprawdzał:
- przezierność i kość nosową
- mózg (budowę i przepływy)
- serduszko (budowę i przepływy)
- mierzył obwód główki, brzuszka, dł. kości udowej, oceniał budowę czaszki i kręgosłupa
- budowa, stopień dojrzałości i przepływy w łozysku
I pozwolił mi policzyć paluszki
Ginek mówił na to 'usg pierwszego trymestru' zamiennie z 'usg z pomiarami genetycznymi'.
Innych narządów nie oceniał, dopiero na połówkowym było sprawdzane to co wyżej plus wszystkie narządy, i takie kwestie jak wypełnienie pęcherza, żołądka, budowa główki. Ponnownie łożysko, ilosć wód... więcje nie pamiętam
Ja mysle, że oni zawsze sprawdzają to samo ale niekoniecznie wszystko mówią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 14:50
-
nick nieaktualny
-
Furia wyrazy współczucia
Bajka podobne do mojego W końcu między nami tylko 2 dni różnicy
ja też wczoraj uskuteczniłam biedronkowy shopping, kupiłam piżamkę ciążową (jak myślę o koszuli nocnej to mi się coś dzieje ). Co prawda ona z krótkim rękawem, a poród w zimie, ale pewnie jeszcze jedną kupię to wtedy długą.
No i legginsy kupiłam. Normalnie noszę teraz rozm S. Wzięłam M, bo S nie było. Są nieco za luźne. Może jak brzuch urośnie, to wtedy się inaczej będą układać, bo jakoś w kroku wiszą Sama nie wiem jak takie rzeczy kupować, czy większe, czy swój rozmiar. Pieron wie, czy przytyję dużo, czy nie.
Burza nadchodzi u mnie A miał być grill... standardzik!
Za to pyszne ciasto z rabarbarem upiekłam, w zasadzie z przepisu na szarlotkę, ale pycha jest!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2014, 16:02
kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Furia współczuje..
U mnie przeszła burza i jest teraz cudownie nareszcie mam czym oddychać! A ja dzisiaj miałam napad apetytu zjadłam w ciągu godziny loda wodnego ( rzeczywiście coś w tym jest, że w ciąży smakuje jak nigdy ) miskę frytek i teraz wcinam rożka truskawkowego pycha:)