X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z jakiej strony dodajecie zdjęcia, że widać je w poście?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstawiam na fotosik.pl

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wtedy jest tylko link??

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masakra, dzisiaj po raz pierwszy poczułam co znaczy upał! od samego rana jak wstaję z łóżka robi mi się ciemno przed oczami, jestem zupełnie bez energii i nie mam na nic siły. Aż się popłakałam z tej niemocy :) Przeszłam się teraz do sklepu i jestem cała mokra!

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie musisz wybrac odpowiedni link...ja kopiuje taki z ...ZDJECIE 500 px na forum...wtedy wyswietla sie zdjecie :)

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Karola :)
    a oto kartofel jak miał 11t6d :)

a2afd8eeb5d382eamed.jpg

kaarolaa, Furia, Bajka, Niespodzianek:), Bogusiar80, Qrczak lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he fajny kartofelek :) teraz juz napewno inaczej wyglada...w koncu minelo poltora tygodnia :)

eforts lubi tę wiadomość

• eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 2 d normalne dziecko do tego mega chulające po macicy a tutaj lekarz powiedział, że trochę mu ciasno :) on chba rusza się w przód i w tył bo na usg zawsze odbija się nożkami i wygląda jakby się tak bujał :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego bardziej podobaja mi sie zdjecia w 2d, sa jakby dla mnie wyrazniejsze i lepsze :) oj juz sie nie moge doczekac 9 czerwca...bosz bedzie mi sie bardzo dłuzyło...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też tak mam. Przed pierwszym usg w 8 tc panikowałam i nie chciałam iść ze strachu, ale jak już zobaczyłam misia i bijące serduszko, to teraz chodziłabym co tydzień :) tak właściwie wczoraj minął tydzień od wizyty a ja mam wrażenie już z dobry miesiąc... tak jak Ty, mam teraz wizytę 16.06, ale chyba polecę jeszcze za tydzień na usg prywatnie bo nie wytrzymam :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Furia :(

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę, szybko zleci. Te początkowe zdjęcia i usg są najfajniejsze bo można objąć całe dziecko a później już będzie za duże :) mi 10 czerwca kończy sie zwolnienie i pewnie też zrobi mi usg i muszę go w końcu wypytać o wymiary główki, rączki itp. bo mi się wydaje, że mój lekarz podchodzi do tematu, że jak wszystko jest w porządku to nie gada ze mną :/

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh wrote:
    Karola ja też tak mam. Przed pierwszym usg w 8 tc panikowałam i nie chciałam iść ze strachu, ale jak już zobaczyłam misia i bijące serduszko, to teraz chodziłabym co tydzień :) tak właściwie wczoraj minął tydzień od wizyty a ja mam wrażenie już z dobry miesiąc... tak jak Ty, mam teraz wizytę 16.06, ale chyba polecę jeszcze za tydzień na usg prywatnie bo nie wytrzymam :)
    ja mam jedno prywatne wlasnie 9 i to bede miala wtedy karte zalozona i wyniki badan oddam, moze tez mi zmierzy parametry i przeplywy, a 16 rowniez wizyta prywatna ale to juz tylko w celu zrobienia usg genetycznego...ja mimo tego ze słyszalam serce nadal nie jestem spokojna, bo wiem ze serce malucha moze sie zatrzymac w kazdej chwili i dlatego boje sie wizyt, boje sie tego ze podczas usg serca nie bedzie...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola nie myśl tak nawet, wiem, że sporo przeszłaś i nawet nie chce sobie wyobrażać co czułaś, ale teraz musi być już dobrze, będziesz miała swoje ukochane maleństwo przy sobie i nie ma innej możliwości, tak masz myśleć! A na następnej i każdej kolejnej wizycie usłyszysz przepięknie bijące serce i będziesz mogła patrzeć jak maluszek rośnie a później zaczyna się z Tobą kłócić:)

kaarolaa, Furia lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Niespodzianek :)

bedzie dobrze, mam po prostu raz na jakis czas gorszy dzien i wtedy głupie mysli przychodza mi do głowy i stach...moje przezycia wcale mi w tym nie pomagaja...ale juz daleko doszłam, poprzednie ciaze szybciej sie zakonczyly, wiec mam nadzieje ze teraz juz sie uda :)

a co do kłocenia, to niech nie probuje :) ze mna nie wygra... he he

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie obawy i mnie dręczą, bo pierwsza moja ciąża obumarła, ale wtedy nie zdążyliśmy w ogóle obejrzeć serduszka... Czasem mam gorsze dni i wtedy schizuję, wciąż pytam męża czy tam na pewno jest wszystko w porządku? Jest ciężko, ale moja pani doktor powiedziała, że już swoją "złą statystykę" wyrobiłam i już teraz to może być tylko lepiej! :) I Ty tak Kochana myśl, Twoja zła passa też już za Tobą! :-* ...a nan usg chcę pójść za tydzień, żeby zobaczyć czy serduszko bije, jeśli tak - to znów będę trochę spokojniejsza przez następne 2 tyg! :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spokojnie odczekam te swoje 2 tyg i tak nic nie zrobie jesli bedzie zle...trzeba zdac sie na dziecko, ze jest silne i organizm, ze sobie poradzi :)
    mi pomagaja jeszcze leki 3x100 mg progesteronu na dobe, z taka obstawa napewno sie uda :)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja mam jedno prywatne wlasnie 9 i to bede miala wtedy karte zalozona i wyniki badan oddam, moze tez mi zmierzy parametry i przeplywy, a 16 rowniez wizyta prywatna ale to juz tylko w celu zrobienia usg genetycznego...ja mimo tego ze słyszalam serce nadal nie jestem spokojna, bo wiem ze serce malucha moze sie zatrzymac w kazdej chwili i dlatego boje sie wizyt, boje sie tego ze podczas usg serca nie bedzie...

Karolcia nie wolno nam tak myśleć, że serce się może zatrzymać. Ja przed usg tez czuję stres ale pozytywne myślenie naprawde dużo potrafi zdziałać. Nasze maluszki będą zdrowo rosły i serduszka będą biły cały czas

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku miałam taką schizę, że bałam się nawet pomyśleć o tym, że jestem w ciąży. Mąż też był bardzo zachowawczy... do pierwszego usg :) A ja wczoraj się przełamałam i kupiłam w Biedronce pierwsze dresy ciążowe :) krok siedmiomilowy! ;) Co do leków - biorę 2x 100 luteinę dopochwową, zupełnie zachowawczo, bo podobno nie mam żadnych krwiaczków i wszystko jest ok. Właściwie to wydębiłam tą luteinę, bo lekarz sam by mi nie dał, a ja dzięki niej czuję się trochę lepiej psychicznie :) co do pierwsze ciąży - zupełnie nie wiadomo dlaczego się tak stało, być może jakieś wady genetyczne zarodka. nikt nie był w stanie mi wyjaśnić. było to dla mnie szokiem, bo nie wiedziałam że istniej w ogóle coś takiego jak poronienie zatrzymane... Kiedyś myślałam, że jedynym moim problemem będzie zajście w ciążę (moi rodzice mieli problem z tym), ale mogę stwierdzić że jesteśmy z mężem bardzo płodni - obie ciąże udały

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    się za pierwszym podejściem :) Kurcze, musi być dobrze!

860ianliz3s2rxlo.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ