X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-D
    Wlasnie wcinam drozdzowego z rabarbarem. Pieklam go przed 22-a. Bo taki przepis, ze wsypuje sie wszystkie skladniki i odstawia na 3 godzinki. Potem mieszamy i na blache.Wyszedl super :-)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic jeszcze przed obiadem bedzie trzeba isc zaglosowac. Tymbardziej, ze ja mam punkt w starej szkole na wsi, ktora teraz jest swietlica. Jest jakies kolo 50 krokow od mojego domu :-D

• szurabura Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia nie moge wyslac wiadomosci, nie wiem jak. Chyba musialybysmy byc oznaczone jako przyjaciolki? Przepis pochodzi z bookmeacookie.pl - szarlotka zachwyt. Oczywiscie jablka z cynamonem zastapilam rabarbarem, uprzednio pokrojonym i zasypanym 2 lyzkami cukru i odcedzonym z soku. Orzechow nie dawalam. Reszta z przepisu. Polecam! Mialam zanisc tesciowej, bo od niej rabarbar wysepilam, ale chyba nie dotrwa ;)

Bogusiar80 lubi tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/naforum_zps38de8879.jpg

ja jak zwykle tylko tak potrafię :P
    udało się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 08:51

Milatka :), Bajka, Bursztynka, Bogusiar80, Niespodzianek:), nick nieaktualny, olcia23, nick nieaktualny, Qrczak lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Milatka :) Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/naforum_zps38de8879.jpg

ja jak zwykle tylko tak potrafię :P
    udało się :)

ale ślicznota!

JA co do picia wody - to tylko niegazowaną, teraz dziennie ok 3,5-4 litry, ew. zamiennie nagotowałam kompot, to dodaje mięty i na ochłodzenie piję kompocik. Ale woda przede wszystkim :))

lolaliciouse lubi tę wiadomość

IVF- kwalifikacja 10.2013r.
    22.03.2014r. - punkcja; 27.03.2014r. - transfer; 07.04.2014r. - HCG 66, 81 :))))

f2w3skjo6tak3wsw.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuuuudny dzidzi i taki duży już :D ale super :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewzyny!!

Milatka- właśnie woda- uwielbiam niegazowaną z listkami mięty i limonką!!!

Milatka :) lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • szurabura Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko gazowana, niegazowanej nie lubie. Ale ja wody nie pije duzo, glownie do popijania tabletek.

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo taka sama poza jak u mojego człowieczka :-)

Ja kiedyś kiedyś uznawalam tylko napoje gazowane i cola the best. Z dwa lata temu przestawilam się na wodę gazowaną. Podczas ciąży próbuje na niegazowaną, ale mi wogole nie podchodzi. Takie wciskanie w siebie na siłę. No i do tej niegazowanej podpijam sobie taką lekko gazowaną.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Wczoraj juz nie wpadlam a z moim Maluchem wszystko super. Ma zdrowe serdusxko, nt prawidlowe, serdunio bije 178 bmp. Fikal sobie a potem wzial raczki za glowe i odwrocil się tylkiem hihi :) ma prawie 5 cm. Gin który robil badanie specjalizuje się w badaniach genetycznych. Powiedzial ze wszystko super i ze nie ma wskazań do testu pappa. Jestem przeszczesliwa :-) mam nawet nagrana płytkę z ruchami mojej Dzidzi

Niespodzianek:), nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa porod znow 1 dzień wcześniej. Na dzień wczorajszy 11+2 ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka i widzisz wszystko dobrze. Fajne jest to uczucie po wizycie :) haha i za jakiś czas znowu zaczniemy panikować przed kolejną...

Dziewczyny, która użyczy mi pełnych info o 13 tygodniu? Jejku jak ten czas szybko leci!!!

Wczoraj znowu byłam w h&m i obłowiłam się w letnie ubranka. Głównie z serii basic i drugie czarne leginsy z serii mama na zmianę. Spodenki i spodnie jakoś mi z h&mu nie leża na nogach :/

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse śliczna dzidzia:) ja jutro zobaczę swoją to też postaram się dodać zdjęcie..
    ewelinka dobrze, że wszystko jest ok a dzidzia ruchliwa:)
    Eh chyba muszę się trochę wyżalić mam ostatnio niefajny czas z mężem wogóle nie możemy się dogadać mam wrażenie jakbyśmy mówili w dwóch różnych językach ja się denerwuje ryczeć mi się chce i nawet jutrzejsza wizyta u gina mnie nie cieszy...:((((( przepraszam za wyżalanie

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

a u mnie w koncu pyknela 1 z przodu na suwaczku :) nareszcie

ja koncze sniadanie :) sandwicze z serem i szynka, gora ketchupu na gorze i popijam to mlekiem, mniam :)

Bajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola dzidzia sliczna, oj ciekawe jak moj teraz wyglada :) jeszcze 2 tyg i go zobacze :)
    ewela super wiadomosci :) widzisz juz teraz chyba nie masz sie czego bac, za kazdym razem maluch jest troszke wiekszy wiec jest ok :)
    teraz trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu, znow bedzie sie dzialo :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek z facetami bywa ciezko. Wiem cos o tym w tym roku bedzie 7 rocznica 30 czerwca. On czasami jakby byl nie z tego swiata.

• Bajka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek tylko rozmowa jest najważnijesza, oni czasami nie rozumieją naszych huśtawek i emocji, musicie porozmawiać o oczekiwaniach i to koniecznie ja z moim rozmawiam bardzo dużo jak trzeba nawet jak mnie wkurzy i się pokłócimy to długo się gniewać nie umiemy a jak już się przytulę to opowiadam o swoich smutkach i później jest dobrze :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa dobra jesteś tosty popijać mlekiem :D
    muszę spróbować :P :))

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja do wszystkiego pije mleko :) czy to sniadanie, obiad, kolacja tak mi najlepiej smakuje :)

Bajka lubi tę wiadomość

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka masz rację tylko z moim to nie jest takie proste mam wrażenie, że faceci są czasami ograniczeni jeżeli chodzi o kwestię komunikowania się ze społeczeństwem, ale cóż trzeba jakoś dojść do porozumienia.
    Weszłam teraz na kalkulator daty porody na stronie familyservice i wyszło 9.01.2015 ciekawe..

Bajka lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ