X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od 9-30 w przedszkolu :-D Dzien Matki udany, wciaglam trzy kawalki placka i kawe. Kawa zle na mnie wplywa jednak. Pilam pierwszy raz od prawie dwoch miesiecy. Moj synek zamiast skupic sie na tym co mowia i pilnowac swoja kolej to tlumaczyl koledze jak dziala mikrofon. Jak przyszedl zas na niego to pani mu podpowiedziala i kazala mu to powtorzyc- to synek powtorzyl ale przy tym tak przewrocil oczami i mine strzelil. Ze wszyscy sie zaczeli smiac i stwierdzili, ze fajnie jemu to wyszlo. Mala gadula ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy to normalnie wulkany energii jesteście! Chyba muszę się wziąć za siebie, bo nic tylko się pod biurko osuwam, a jak tylko doturlam się z pracy do domu, to od razu walę się nieprzytomna spać. Generalnie w domu czas spędzam wyłącznie w pozycji horyzontalnej na łóżku albo kucznej, z głową w okolicach sedesu.
    No i w ogóle na nic siły nie mam, ale to pewnie przez te mdłości i wstręt do wszystkiego, co nadaje się do jedzenia lub pachnie. Dżizas, kiedy mi to wreszcie przejdzie?
    Gdyby nie odwieczna tusza i ogólnie pokaźne obwody tu i ówdzie,które nie tak łatwo zgubić, to chyba bym już zaczęła wyglądać jak bohaterka Dziecka Rosemary :-(
    A Wy tu i sprzątacie, i gotujecie, i jeszcze aktywności towarzyskie i społeczne uprawiacie...

Bajka, nick nieaktualny, lolaliciouse lubią tę wiadomość

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ kazdy ma dzien lenia. Musi byc. Ja wczoraj padlam z bolu glowy a jak mi przeszlo to po 20- ej poszlam pomidory zasadzic. Mam 16 krzaczkow. Potem malego wykapalam dalam mu kakao i polecialam podlac ;-) ja jak narazie podgrzalam pomidorowa od wczoraj. Pozniej zrobie ziemniaczki z koperkiem i kotlety. Do tego salte pekinska plus pomidor i plus ogorek :-D

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie piersi bola caly czas i do tego prawa caly czas kluje. Denerwuje mnie to. Nic nie wyczuwam, zadnego guzka ani nic. Nie wiem od czego to wrrrr

• XYZ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam chyba trymestr lenia :-) i rzygacza :-)
    No, ale jak mi wreszcie to złe samopoczucie minie, to tak się wreszcie rozkręcę, że hoho! Trzydaniowe obiady zacznę gotować, a co ;-)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaczku super dzidzi, cieszę się, że wszystko w porządku:)

ja dziś mam ochotę na zupę pomidorową z ryżem :D i potrawkę z ciecierzycy sporo białka dzidzi dostanie :)

co myślicie o poduszce dla kobiet w ciąży (taki banan) :) chodzi za mną żeby sobie kupić bo ponoć super wygodnie się śpi, siedzi a później do karmienia. Ma może któraś???

Qrczak lubi tę wiadomość

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ jeszcze musisz poczekac, ale napewno niedlugo to minie...ja wiem po sobie jak mnie nawet lekko mdlilo to nie mialam ochoty na nic, najlepiej lezec i sie nie ruszac, a dzisiaj juz drugi dzien jak mam przyplyw energii i moze dlatego ze te upaly sie w koncu skonczyly :) zyc przez to nie moglam

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja sobie chyba taka zamowie, ale jeszcze troche poczekam, brzuch jeszcze nie przeszkadza, a mysle ze to fajny i przydatny gadzet moze byc :)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie ex ciężarówki mi polecają, a że krzyż mnie boli to może sobie zamówie na allegro znalazłam promocję:)
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4243057697.html

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka taka poduszke chce kupic ale za miesiąc lub dwa... brzuch juz pokazny ale bez przesady ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam poduche, pierw z nia spalam w zeszlej ciazy i ma rwe kulszowa pomagala, potem na niej karmilam, i mlody na niej spal, a teraz znow z nia spie :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja napewno ja kupie, a promocja jeszcze nie raz sie trafi :) mi sie podoba ta ciemna w jasne wzorki...i nie bedzie sie tak brudzila i kolorem do mebli mi podpasuje :)

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz jedno pranie wyprane, zakupy zrobione, wlosy umyte i nawet śniadanie zjadlam a to juz 14... masakra. Teraz ide wieszac, zjem sobie jablko, potem truskawki i trzeba robic lasagne. Łazienkę zostawiam na jutro :) obiad z dzis zostanie to bede miala na to czas.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też ta ciemna lub ta fioletowa :) zamawiam bo mnie krzyż często boli zobaczymy :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to zapraszam do siebie na pomidorówkę z ryżem i z makaronem do wyboru. Ja zawsze jem mix makaron+ryż ;) Razem z mamą gotowałyśmy i pyszna nam wyszła, od rana już 3 talerze wszamałam :P tak uwielbiam pomidorówkę :D
    A najlepszą ryżankę to gotuje moja babcia, ale ona daleko mieszka :( Jej ryżanka jest gęsta, bardzo pomidorowa i do tego kwaśna - kocham!

Co do poduchy, to sama się zastanawiałam. Ale nie wiem, czy u mnie to nie będzie wyrzucanie pieniędzy, bo ja w nocy okropnie się wiercę, często przewracam z boku na bok i nie wiem, czy ten banan by dodatkowo nie przeszkadzał, zamiast ułatwiać spać. Do tego śpię na płaskich jaśkach i co jakiś czas muszę je w nocy zmieniać, bo lubię jak jest chłodny, a od głowy się nagrzewa. Z takim bananem chyba byłoby mi ciężko. Szkoda, że nie mam od kogo pożyczyć, żeby wypróbować, czy to się u mnie sprawdzi.

Bajka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    mnie też ta ciemna lub ta fioletowa :) zamawiam bo mnie krzyż często boli zobaczymy :)
    dasz znac czy jest dobra :)

Bajka lubi tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie wykupiony abonament Premium? Bo mi się skończył i zastanawiam się, czy warto wykupić.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo chętnie :) dzięki
    ja właśnie zabierałam się za robienie pomidorówki ale najpierw tak:
    umyłam głowę, zamówiłam poduszkę :D i jak już się zabrałam okazało się, że mi marchewka się zepsuła a ja lubie na warzywkach i teraz czekam aż mi włosy wyschną i dopiero po marchewkę pójdę :D

eeh gdzie ja mam głowe:/

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Zemraa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    wszystkie ex ciężarówki mi polecają, a że krzyż mnie boli to może sobie zamówie na allegro znalazłam promocję:)
    http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4243057697.html
    jam też chyba zakupie :)

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz zupke wcinam :) tyle nagotowalam, ze na 3 dni bede miala :)

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ