X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Karola jaką zupke robisz? Ja musze wkoncu tylek ruszyc i isc śniadanie zjeść... a tak mi się nie chce...
    robie taka z pulpetami, juz chodzi za mna od wczoraj :) a uwielbiam ta zupke...tez jeszcze sniadania nie jadlam, narazie banana wciagnelam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niespodzianek..ze mna tez maz chce jechac tylko nie wiadomo czy dostanie wolny dzien...jesli nie to sama pojade, trudno...
    i zaraz tego samego dnia jedziemy do rodzicow pochwlic sie dobra nowina :) juz mam plan jak im to przekaze...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 5 czerwca też ide z Mężem :) On już też się nie może doczekać :D od 1 czerwca ma 2 tygodnie urlopu więc nie bede sama w domku. A 9 czerwca idziemy do tego drugiego gina bo on mi dal zwolnienie. Mam nadzieję ze mi je przedłuży...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taaaakkkki, lenia tez mam, jedyne co mi wychodzi tospaniei robienie sobie jedzenia hehe :-) wlasnie 2 sniadanie zjadlam: salatka banan, brzoskwinia, maliny, truskawki z jogurtem, odrobina miodu i orzechami nerkowca mniam !

Karola jaja zupa? Ja wczoraj szparagowa zrobilam zoltkami, o losie jakie cudo <3 dzis w planach chlodnik litewski i halibut, szpinak w sosie jogurtowym i ziemniolki z koprem :) jakas mam faze na zdrowe jedzenie, nie jestem w stanie zjesc nic robionego na oleju, z proszku itd :-)

Detektor mnie wkurza ostatnio hehe. W niedziele i dzisco probowlalam cos znalezcto nic, tylko moje tetno. Nie to nie, niech siedzi za kare w kartonie, i bez jego laski jutro poslucham serduszka u gina hehe :-)

Mnie czesto w nocy przy przekrecaniu cos w brzuchu zaboli. A i przekrecam sie chyba z 20 razy. O lataniu do kibla nie wspomne, masakra jakas, pamietam jak jiz pod koniec ciazy z Colinem mowilam ze wole w nocy wstawac nakarmic dziecko, nic co chwile sikac. I faktycznie mniej meczy to wstawanie do malucha niz wstawanie milion razy siku hehe :p

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam najpierw 9 czerwca ide sama na nia, bo to zwykla wizyta, musze w koncu karte ciazy zalozyc...wyniki jej przyniesc i po szpitalu skontrolowac czy jest wszystko dobrze...

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulka41 wrote:
    Ja też zastanawiam się nad detektorem.
    Ostatnio znów mam napady strachu, czy wszystko w porządku, czy z maluchem wszystko dobrze. Wizytę mam 5.06. i nie wiem jak wytrzymam jeszcze 1,5 tyg
    wizytę mamy tego samego dnia :)
    ja też już zaczynam schizować i nie wiem jak wytrzymam do 5 !

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia to jest taka zupa, ze daje sie do niej wszystkie jarzyny jak na rosol + mieso mielone wyrobione z przyprawami i jajkiem...robisz kuleczki i wrzucasz...ja dodaje jeszcze troche octu bo musi byc lekko kwasna...na koniec zaprawia sie maka albo smietana...podaje sie z ziemniakami gotowanymi osobno...to taka domowa zupa, ktora gotowala moja mama i babcia :)

Furia lubi tę wiadomość

• Zemraa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dizewczynki powiedzcie mi jak u was z piersiami ?
    moje co prawda są ciężkie i wrażliwe ale nie bolą , ale od wczoraj okropnie pieką i szczypią ....nie do wytrzymanie szczególnie wieczorem

Qrczak lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja uwielbiam klopsiki alew sosie pomidorowym... dziś Mąż zazyczyl lasagne.. a ja pierw musze wciągnąć śniadanie .. ale przedtem umyc wlosy i pojsc do sklepu... losie jak mi się nie chce :(

kaarolaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Furia to jest taka zupa, ze daje sie do niej wszystkie jarzyny jak na rosol + mieso mielone wyrobione z przyprawami i jajkiem...robisz kuleczki i wrzucasz...ja dodaje jeszcze troche octu bo musi byc lekko kwasna...na koniec zaprawia sie maka albo smietana...podaje sie z ziemniakami gotowanymi osobno...to taka domowa zupa, ktora gotowala moja mama i babcia :)

Bede musiala zrobic :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    moje co prawda są ciężkie i wrażliwe ale nie bolą , ale od wczoraj okropnie pieką i szczypią ....nie do wytrzymanie szczególnie wieczorem
    mnie moje juz nie bola od jakiegos miesiaca, sa tylko takie wieksze jakby spuchniete...a i sutki sa tylko lekko tkliwe, czasami mnie swedza...

Zemraa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wrote:
    Bede musiala zrobic :-)
    smacznego ;)

Furia lubi tę wiadomość

• XYZ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, jak ja Wam zazdroszczę z tym jedzeniem!
    U mnie niestety już praktycznie wszystko jest bleee, od wczoraj już nawet truskawki, którymi zajadałam się przez poprzednie tygodnie. Zostały mi tylko wafle ryżowe i arbuz :-(
    Nawet w tej chwili walczę z sobą, żeby nie zwymiotować (jestem w pracy).
    Na samą myśl o gotowaniu, tych wszystkich zapachach, robi mi się masakrycznie słabo :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 12:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczescie od samego poczatku nie mialam problemow...raz mi sie tylko slabo zrobilo jak w domu mama kielbase smazyla...musialam miec okno na szeroko otwarte bo bym pewnie skonczyla przy kibelku...a tak wszystko ok tylko unikam gruszek i jajek

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zemraa wrote:
    Zemraa miałam zacytować, a kliknęło się Lubię :/
    Mnie piersi nadal bolą i do tego czasem też pieką, jak je dotykam to są czasem strasznie gorące. Nie wiem czemu tak się dzieje.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    No no na 16.06 jesteśmy już w trójkę na prenatalne ja mam na 12.15 na szczęście mąż ma wtedy urlop to sobie też podpatrzy kruszynkę a ja nie będę sama bo pewnie będę miała mega stresa.. Heh a właśnie wczoraj miałam pisać o moim leniu bo o czymkolwiek sobie pomyśle, że mogłabym to zrobić od razu przychodzi uczucie - nie chce mi się!
    Także Olcia trzymam kciuki za Twoją sesję, ja się broniłam w poprzedniej ciąży i wiem jak ciężko było mi cokolwiek naskrobać w mojej pracy
    O jak fajnie, że nie będę w tym dniu sama :) Ja mam na 15 wizytę. Idę sama. Jakoś nie wyobrażam sobie tam mojego TŻa. Zresztą on pewnie też źle by się czuł w tej sytuacji, więc po co mi to.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    O jak fajnie, że nie będę w tym dniu sama :) Ja mam na 15 wizytę. Idę sama. Jakoś nie wyobrażam sobie tam mojego TŻa. Zresztą on pewnie też źle by się czuł w tej sytuacji, więc po co mi to.
    to razem wchodzimy na 15 :) moj to sam by wszedł...jajeczka ogladal podczas stymulacji, pozniej malucha w 8 tyg to teraz tez i jest chetny jak nie wiem...zapowiedzial, ze musi wziac wolny dzien i byc razem ze mna :)

• Doris-83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na obiad kalafiarową:-)
    Zebrałam się w sobie ułożyłam włosy, podmalowałam się i siedzę na sofie:-) A co mi tam:-) Dzisiaj stolarz ma przyjść to go nie wystraszę:-)

kaarolaa, Furia, eforts, Niespodzianek:) lubią tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to ja tez wstaje... dwa prania do wstawienia, naczynia do pozmywania, obiad do ugotowania... ehh... przydałoby się posprzątać łazienkę ale nie wiem czy starczy sił...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pralka juz chodzi, kurze wytarte, zupa sie gotuje, jeszcze musze wyjsc po pieczywo na pozniej...

‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ