Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam ospe w dziecinstwie. Synek w zeszlym roku nic nie zlapalam. Drugi raz ospa jest inna ogolnie slabsza. Malo kiedy sie zdarza. Nie pamietam czy jakos grozi kobietom w ciazy :-(Maly mial dwa tygodnie. Ladnie go smarowalam i kapalam w rozowej wodzie co trzy a jak cieplej bylo to co dwa dni. Jedna na klatce rozdrapal i ma malutka blizne.
williams1 lubi tę wiadomość
-
Bogusia gdybyś zobaczyła wtedy moją siostrę, to byś nie uwierzyła, że przechodzi ospę po raz drugi. Cała była wysypana, wyglądała koszmarnie! Sama unikałam jej jak ognia, ale to ze względu na mojego TŻa, który ospy nie przechodził, a nie chciałam przenieść wirusa na niego.
-
Qrczak wrote:lolaliciouse ależ wielkolud z tego twojego dziecia. Nie ma porównania do moich 23 mm
Cholera, to moje 8,6mm, to już w ogóle dzieciaczek w wersji kompakt mini.
Mam nadzieję, że do następnej wizyty, czyli do 5.06, urośnie choć trochę. Mamusię ma dużą, to i sam mógłby wreszcie podgonić
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
pamiętajcie ,że mój maleńtas był tydzień w tył do ok 10 tc. Zawsze mniejszy od innych- potem podgonił-także spokojnie-Dzidziolki wiedzą kiedy rosnąć.
Qrczak-zdaję sobie sprawę z zagrożenia,od 13 do 20 tc jest ogromne,nawet nie chcę tu pisac bo robi mi się słabo.
Modlę się , naprawdę od godziny modlę się do Sw Rity, że by to było uczulenie,albo że bym ja nie zachorowała... -
Ospa może wystąpić pod postacią półpaśca u dorosłych tak samo groźny mimo iż obajwy słabsze, u mnie w pracy była ospa i moja lekarka powiedziała tak "pani chorowała a dzidziuś nie.." zawsze lepiej dmuchać na zimne
Miejmy nadzieję, że to tylko uczulenie i będziesz dużo spokojniejsza, trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 19:44
-
Bajka wrote:Ospa może wystąpić pod postacią półpaśca u dorosłych tak samo groźny mimo iż obajwy słabsze, u mnie w pracy była ospa i moja lekarka powiedziała tak "pani chorowała a dzidziuś nie.." zawsze lepiej dmuchać na zimne
Miejmy nadzieję, że to tylko uczulenie i będziesz dużo spokojniejsza, trzymam kciuki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No jestem już. Tak więc wszystko jest ok. Wszystko w normie. Rączki, nóżki na swoim miejscu, inne narządy też. Serce ładnie bije. Mózg ok, przepływ krwi u maluszka też ok. Pępowina na miejscu, przezierność też w normie. Według pierwszego pomiaru maluch miał 7.19 cm i wskazywało na 5 dni do przodu. Natomiast według drugiego pomiaru, bardziej dokładnego, bo dzidzia lepiej się ułożyła było 6.78 cm i dwa dni do przodu. Długo mi robił usg, bo maleństwo nie mogło się ustawić dobrze do badania karku. Gin cisnął mi mocno, ale to niby nic nie szkodzi. Nie mam zdjęcia, ale dostałam płytę z nagraniem. Jutro wrzucę ją do kompa i zrobię zdjęcie
I teraz hit hitów.. na 60-70% będzie dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 21:25
kaarolaa, Bajka, Niespodzianek:), lolaliciouse, Bogusiar80, eforts, HANA, olcia23, Qrczak, Nati89, Furia, Ita, aniar, Kiara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny