Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś się czuje masakrycznie.. Rano o 5:30 wstałam masakrycznie głodna. Wypiłam szklankę kompotu i poszłam dalej się położyć. Potem wstaję po 6:00 i głodna to hapnęłam kanapkę z dżemem i poszedł mały zwrot. Czy to możliwe, żeby mdłości i wymioty wrócily? Teraz siedzę w pracy i boję się cokolwiek zjeść czy kawę wypić i piję zieloną herbatę (herbatki w ciąży wyjątkowo mi nie wchodzą). Czuje się jak przejechana przez walec...
A co do imion to dla chłopca wybraliśmy Pawełek a dla dziewczyny Iza.
Miłego dnia dziewczęta
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Pawełek śliczne imie
Mojemu mężowi dla dziewczynki podoba się dość pospolite imię Julia
mnie dziś też mdło a wczoraj był taki spokojny i piękny dzień jadę kupić jakąś sukienkę bo w piątek mamy bierzmowanie w rodzinie i ma być spotkanie duże w jakiejś restauracji więc trzeba wyglądać jak człowiekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 08:49
-
dzień dobry!
melduję,ze zmiany na skórze po nocy nie zmienły się( nie ma bąbli), dalej krostki. Więc uczulenie mam nadzieję. Z lekka odetchnełam.Mam nadzieję że będzie ok. Dziękuję wam za miłe słowa.
Furia- mnie tak w poprzedniej ciąży zaklinali dziewuszkę, a ja się stawiałam-ze jak w brzuszko chłopak- to mu będzie przykro heh- no ale wykrakali mi jednak Moją Tusię kochaną
Ja mam wybrane dla chłopca imię, dla dziewczynki sie wahamy- Ryszard i Milena. -
Nooo to cale szczescie, ze to uczulenie
No moze wykrakaja hehe, ale denerwuje mnie takie gadanie, co bedzie to bedzie, bedziemy kochac tak samo, a nie takie kurcze cisnienie na wnuczke maja i tescie i moj tato.
U mnie z imieniem bedzie pewnie duzzzaaa przeprawa, tak jak z synem bylo :p -
Milcia wrote:Lola, Milena to moje imię
Powiedz mi, jak miałaś genetyczne, to jaka wyszła Ci przezierność i przy jakiej CRL? U mnie wyszło 2,2 mm i się zastanawiam, czy ok.
już pisze :
crl- 52,3 mm
nt- 1,4 mm
-
lola, Milcia gratuluję USG
u mnie w zeszłym tygodniu dzidziuch był za mały, więc jestem umówiona na najbliższy piątek
Na początku ciąży odwiedzałam rodzinkę i już po przyjeździe okazało się, że szaleje tam ospa. Nikt nas zawczasu nie powiadomił bo i po co przestrzegać ludzi o zarazie? Całe szczęście obyło sie bez zakażeń i półpaśców a stracha miałam niezłego.
Jak fajnie, że macie już powybierane imiona! Mi ostatnio żadne się nie podoba a to zbyt popularne, a to dziwne, a to najbliższa rodzina/znajomi już je wykorzystali. A jak wpadam już na jakiś pomysł to Małż zgłasza weto. -
Przedstawiam Wam moją córkę (chyba)
http://wrzucaj.net/images/2014/05/28/20140528094532.jpg
http://wrzucaj.net/images/2014/05/28/20140528094705.jpg
Przepraszam za jakość zdjęć, ale robiłam zdjęcia z filmu na płycie.Furia, Bogusiar80, Niespodzianek:), kaarolaa, Marimiko, Bajka, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Super Milcia
Ja do synka wybieralam imie ogolnie podobalo mi sie pare, ale na koncu bylam przy dwoch Sebastian i Karol po papiezu i wyobrazcie sobie, ze zadne imie sie nie podobalo nikomu w mojej rodzinie. Wymyslali jakies tam, a ja na to, ze to moje dzidzi i jak po urodzeniu przyszly sie pytac jak na imie powiedzialam Sebastian Karol
A teraz jeszcze nie mysle. Maz zaznaczyl , ze on wybiera dla dziewczynki. A ja powiedzialam, ze jab bedzie imie blee to i tak ja podaje w szpitalu wiec moze sie zdziwic hahaha -
Jejku jakie śliczne zdjęcia!!!! jaki słodziak w środku!!!!
Bardzo się cieszę że u Was Kochane wszystko super, wizyty szczęśliwe i
wszystko z maluszkami ok!
JA dziś zaczęłam 11 tc dziś idę do gina w Lux Medzie i się zastanawiam czy mi zrobi usg już przez brzuch
nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego maluszka!!!!!
-
mi lekarka odradzala juz w 1 ciazy zielona herbate KAwe mozna nawet slaba ale herbata nie (nie pamietam tylko dlaczego) ale na necie tez tak czytalam zeby pic czarna slaba zielona ograniczyc A co do imion mi u mnie bedzie albo JAs albo JAdzia:)
maria.sm -
Kobietki przed chwila wstalam i zrobilam trzy skibki z serem i na minutke do mikrofali
Ja sny mam od zawsze. Nie bylo takiej nocy co by mi sie nic nie snilo. Czasami mam prorocze ale tylko co do smierci kogos z rodziny, albo znajomego.
Poza tym sterta naczyn wrrr - kto ma zmywarke pozyczyc? -
nick nieaktualnyczesc kochane...ja juz dawno mam wybrane imiona chociaz u chlopaka nieco sie zmienilo bedzie Marceli Piotr - Piotr po tatusiu bo sie uparł
a dziewczynka albo Anastazja albo Marcjanna jeszcze sie zastanawiam...
ja to jeszcze lezakuje w łozku, pogoda jest beee wiec nic innego mi nie pozostaje tylko lezec
Milcia sliczna kluseczka, fajnie raczki i nozki wyciaga
to czekamy na relacje dziewczyn, krore dzisiaj maja wizyty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 11:03
-
heloooo pamietacie mnie jeszcze?
tak dawno mnie nie bylo ale nie mialam czasu
bawie sie caly czas z bolem zeba i bolem uszu. lewe ucho zapchane calkowicie i nic nie slysze na nie a rawe zapalenie wew i zew ucha juz mam dosc tych boli bo wkoncu nie wiadomo czy te zeby ( wyleczone ) bola od uszu czy uszy bola od zebow
gratuluje pieknych widokow i wspanialych wizyt. ja wizytuje sie jutro ale niestety mam zle mysli a zawsze staram sie myslec pozytywnieMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
zieloną herbatę odradzają, bo podobno kwas foliowy się gorzej po niej wchłania.
Ja natomiast mam do Was pytanko. Chodzę prywatnie i na NFZ do ginow. Jednak ten państwowy średnio mi podpasował, ale już się zapisałam na USG genetyczne na 2 czerwca. Wczoraj byłam u nowego gina na NFZ w innej przychodni i pokazałam mu bdanie z luxmedu genetyczne i już mi skierowania nie dał, myślicie, że mogę iść na tamto na które jestem zapisana w innym szpitalu?
Czy oni wpisują w kartę ciąży coś jak się na USG idzie? Czy kartę ciąży tylko lekarz ogląda? Nie chciałabym żeby nowy lekarz zobaczył, że jednak poszłam znowu do tamtego.