X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia wcale sie nie dziwie , ze wkurzona jestes. Sama bym pewnie byla wrr. Najwazniejsze, ze z dzidzia ok

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez musze sie wybrac do dentysty, cos mi zaczyna sie odzywac, prawa, dolna 6...tylko czekam az sie zacznie II trymestr wtedy pojde...na szczescie ja sie dentysty nie boje i zeby zawsze robie bez znieczulenia...ale co tam leczenie to nic strasznego...czeka mnie cos gorszego, musze wyrwac wszystkie cztery 8...chce zalozyc po porodzie aparat na zeby i 8 musza isc wek...
    samochod to bylo wiadomo, ze trzeba bedzie zrobic, tylko nie sadzilam, ze tak szybko, ale lepiej zrobic teraz poki jeszcze duzo nie ma do wymiany, niz czekac az sie bardziej rozwali i kasy pojdzie drugie tyle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia olac lekarza, wazne ze maluch dobrze rosnie i jest wszystko dobrze :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio zrobilismy silnik od szyby, bo w trakcie mrozow tak sie narobilo w grudniu, ze sie spsulo. I od grudnia nasza lewa szyba sie nie spuszczala i jeszcze przymocowana na kawalku drewna, zeby nie opadala. I w kwietniu padl rozrusznik. 3 tygodnie albo stawalismy na gorkach albo maz zapychal czekalismy na wyplate. No i musowo w maju to zrobilismy. I prawie 400 poszlo. Do 10-ego daleko. A my mamy ostatnia stowke wrrr. A maz musi do pracy z dwa razy po 80 zl naszczescie mamy na gaz

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam... ja się zastanawiam, kiedy mi ZUS wypłaci pieniądze...

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 współczuje tego bólu, mnie często spotyka zatykanie uszu bo mam wąskie kanaliki i wiem jakiego wtedy mam nerwa bo nic nie słyszę i boli a co dopiero przy zapaleniu, a tego antybiotyku nie możesz brać?
    karolaa tak to jest z tymi samochodami wspaniałymi, ale bez nich też źle, to prawie jak z facetami:) Nas też czeka standardowa wymiana olejów,klocków itd ale sumka do zapłacenia też będzie całkiem spora bo na pewno jakieś 800 zł. eh co zrobić trzeba jakoś dać radę. Najgorsze, że gin tyle kasy pochłania, ale czego się nie robi dla maluszka:)
    Ja sobie właśnie wsunęłam młode ziemniaczki z koperkiem i zsiadłym mlekiem i jestem szczęśliwa bo od wczoraj mi nic nie chciało przez gardło przejść więc może nabiorę trochę sił..

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 28 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia a Ty masz już l4 płacone z ZUSU?

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ZUS wypłaca ratami niestety... potem będzie Ci się zazębiać więc ok ale na pierwsza wypłatę mają chyba do 30 dni jakoś tak.
    U mnie w pracy jest tak że pracodawca mi wypłaca normalnie a jemu płaci zus bo mamy firme z pełną księgowością powyzej 20 pracowników :)

Kate

np55zzc.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Milcia a Ty masz już l4 płacone z ZUSU?
    No własnie dołączam się do pytania bo pierwsze 30 dni płaci pracodawca a pozniej ZUS

Kiara lubi tę wiadomość

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 28 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to niestety jest z ZUSem, że mają czas do 30 dni na wypłatę, ale chyba później powinno się to wyrównać. Przynajmniej ja tak miałam z macierzyńskim ( umowa do dnia porodu:/ )i na pierwszą wypłatę czekałam dosyć długo a później zawsze pod koniec miesiąca dostawałam pieniądze.
    U mnie chyba też tak będzie, że płaci pracodawca a ZUS im zwraca na szczęście..

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 33 dni wypłaca pracodawca, a od 34 dnia ZUS. MI częściowo jeszcze wypłaci pracodawca, ale to będzie malutko, więc jestem ciekawa kiedy ZUS mi resztę wypłaci za maj. ZUS ma 30 dni na wypłatę od dnia złożenia dokumentów przez pracodawcę. Wiem, bo pracuję jako księgowa i kadrami też się zajmuję :) W czerwcu pewnie pod koniec dostanę za maj i za czerwiec.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Furia olac lekarza, wazne ze maluch dobrze rosnie i jest wszystko dobrze :)
    No niby tak , ale sie wscieklam i zrobilam termin na piatek, niech juz mi to platne usg robi skoro nie laska zrobic normalnego usg :\

kaarolaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko nic nie mowcie o wizytach do lekarzy...9 pojdzie 100 zł, a jeszcze musze zrobic wyniki niestety prywatnie i pewnie kolejna 100 peknie, 16 usg genetyczne 200 zł...zaraz 1 czerwca, oplaty trzeba zrobic...dobrze, ze oleje i filtry wyminil szybciej bo na kacie widnialoby 0,00...mamy jeszcze kase odlozona na czarna godzine, ale poki nie potrzebna nie ruszymy jej...bosz co za czasy, a i z dentysta poczekam, bo tez chodze prywatnie, na nfz nie mam dobrych wspomnien

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    My ostatnio zrobilismy silnik od szyby, bo w trakcie mrozow tak sie narobilo w grudniu, ze sie spsulo. I od grudnia nasza lewa szyba sie nie spuszczala i jeszcze przymocowana na kawalku drewna, zeby nie opadala. I w kwietniu padl rozrusznik. 3 tygodnie albo stawalismy na gorkach albo maz zapychal czekalismy na wyplate. No i musowo w maju to zrobilismy. I prawie 400 poszlo. Do 10-ego daleko. A my mamy ostatnia stowke wrrr. A maz musi do pracy z dwa razy po 80 zl naszczescie mamy na gaz
    Jezu na tez ta szyba siadla i masakra 500euro nam zaspiewali za to...masakra jakas finansowa w tym miesiacu sie dzeje

tkzgeyx.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia, dokładnie na czerwiec szykuje się finansowy armagedon.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez bedzie placil pracodawca. Ciekawe czy dostane swoja normalna wyplate, bo u nas oszukuja jak sie da. Masakra

• kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szczęście bo mój tata i szwagier mają warsztat samochodowy i robią mi "po kosztach" ostatnio też robiłam szybę to tylko za część 120 zł i rura od turbiny tez 120 zł wiec 240 zł zapłacilismy a normalnie w krk z 500 zł za coś takiego ...

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 28 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za genetyczne płacę 200 zł.+ 50 za wizytę i trochę mnie to zirytowało, że sobie jeszcze coś dolicza bo w końcu robi prawie to samo co na każdej wizycie a jeszcze 50 zł. więcej..
    Furia dobrze, że z dzidziem wszystko ok a lekarza olej, nie ma co się stresować, może na następnym usg poznasz płeć:)

Furia lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Zemraa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wydatkach na samochód to ja nawet nie wspomnę :(
    u nas też z kasą krucho!trzeba się ograniczać !

Ale co tam kasa -najważniejsze ,żeby nasze Fasolki rosły zdrowo.

Co do zębów to u mnie strasznie dziąsła bolą i czasami jeden ząb zakuje , też muszę się wybrać do dentysty

Mama 3 Aniołków ***

16ud3e3kuuesqoa4.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Furia, dokładnie na czerwiec szykuje się finansowy armagedon.
    My kamy minus ogromny a maz tylko do polowy czerwca pracuje w tym samym miejscu, a od polowy zmienia prace i pierwszy miesiac jest szkolenia za ktore placa mniej niz normalna pensja, do tego dojazd do pracy bedzie dosc daleki wiec 300 eu na benzyne pojdzie, wiec czarno to widze... a jeszcze 170 eu na to usg pojdzie...ehhh czarna dupa :\

tkzgeyx.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ