Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobili by cos w tym rzadzie i dawali cos rodzinom. A nie tylko sobie laduja. Kiedys babka z opieki mi powiedziala, ze licza sredni dochod i nie moze przekraczac 500 z groszem wiec jak ja bym chciala cos to bym musiala nzglosic, ze np maz jest alkoholik i jest jeszcze jakas choroba. Masakra
Moi mowia, ze kiedys dostawalo sie rodzinne nie zaleznie ood dochodowZemraa, Furia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilcia, lola super wieści
Powodzenia dzisiaj dla wizytujących!
Ja mam jutro wizytę prywatną a kolejną na nfz 11.06.
Dziś znowu wymiotowałam. A od 2-3 dni czuję jak maluszek się delikatnie ruszaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:30
-
nick nieaktualny
-
Hehe, my akurat odwrotnie, na kasę nie narzekamy, bo odkąd zaszłam w ciążę, jesteśmy jakiegoś tysiaka do przodu
na wszystkie wizyty i badania chodzę wyłącznie prywatnie, ale i tak wychodzi to co najmniej 1.000zł miesięcznie mniej niż przedinseminacyjne badania (samo HSG ponad 800zł) i kolejne podejścia do inseminacji
Co do luteiny, to też się nad tym zastanawiam. Lekarz z kliniki mówił, że na pewno do końca I trymestru, bo chyba potem tę funkcję przejmie łożysko. Ale to była tylko niezobowiązująca rozmowa, zobaczymy, co powie gin, którego wybrałam do prowadzenia ciąży.
-
nick nieaktualny
-
Na hematologii lekarka mi mowila ze po 12 tygodniu progesteron juz nie jest taki wazny bo za lozysko przejmuje jego funkcje wiec po 12 tc ne ma sensu juz brac progesteronu, ja teraz biore 2x1 do konca obecnego opakowania, i zostanie mi ostatnie opakowanie ktore bede brala po 1 tabletce dziennie. Mam 20 tabl w opakowaniu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMilcia - już robiłam wczoraj Za hiv, kiłę, tsh i anty hbs zapłaciłam 81zł
Nie, nie trzeba skierowania na to Idziesz do kasy, dajesz dowód (jak pierwszy raz, a jak kolejny to nazwisko) mówisz co chcesz, płacisz, dostajesz 2 faktury, wychodzisz z budynku, skręcasz w prawo tak do punktu pobrań, dajesz w okienku 1 fakturę, pani wklepuje, pyta się jeszcze o datę urodzenia i wchodzisz na krew Wyniki są po 15 czy 16 (nie pamiętam) w kasie za okazaniem tej drugiej faktury. Tylko z kiła to mi powiedzieli, że wyniki wydają wyłącznie w pt po 15. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mnie kazała brać duphaston do 12 tyg 3x1 mimo, że już nie mam żadnych plamień ale powiedziała, że na wszelki wypadek do 12 żeby brać.
U dentysty byłam jakoś przed ciążą na sprawdzenie ale mówiła, że wszystkie żeby ok więc nastepna wizyta za parę mies spr. ale z ósemkami to jest masakra mnie tylko dolna bolała tak, że płakałam ze 2 dni.
Dziewczyny same cudne wieści z Waszych badań oby tak dalej Furia tak to jest z lekarzami każdy ma inaczej ale ważne, ze serdusio bije i dzidziuś
rośnie
Mnie ZUS będzie płacił dopiero za czerwiec, muszę złożyć szybciutko zwolnienie i zawieźć ZZ3 może nie trzeba będzie czekać 30 dni
Kupiłam 2 ładne sukienki jupi mogę wyjść do ludzi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny