X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobili by cos w tym rzadzie i dawali cos rodzinom. A nie tylko sobie laduja. Kiedys babka z opieki mi powiedziala, ze licza sredni dochod i nie moze przekraczac 500 z groszem wiec jak ja bym chciala cos to bym musiala nzglosic, ze np maz jest alkoholik i jest jeszcze jakas choroba. Masakra
    Moi mowia, ze kiedys dostawalo sie rodzinne nie zaleznie ood dochodow

Zemraa, Furia lubią tę wiadomość

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, lola super wieści <3

Powodzenia dzisiaj dla wizytujących!

Ja mam jutro wizytę prywatną :) a kolejną na nfz 11.06.

Dziś znowu wymiotowałam. A od 2-3 dni czuję jak maluszek się delikatnie rusza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to sie ciesze, ze maz ma dobra prace, stala i z dodatkami to nie jest zle, ale gdybym ja pracaowala byloby jeszcze lepiej, niestety u nas w regionie ciezko jest o prace...

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co narzekać i tak raczej w najbliższym czasie nic się nie zmieni a rzeczywiście najważniejsze, żeby fasolki były zdrowe z resztą damy rade:)
    Kiara to trzymamy jutro kciuki i czekamy na zdjęcia!

kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, mam pytanie. Bo Ty chyba robiłaś badania na Polnej w laboratorium. Tam tak normalnie robią? Czy jakieś skierowanie trzeba mieć?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn które biorą lub braly duphaston lub luteine... di ktorego tygodnia macie brac? Jaj schodzicie z leku? Ja mam zmienić niedługo duphaston z 3x na 2x dziennie a potem 1x i odstawić ale się boję...

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • XYZ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, my akurat odwrotnie, na kasę nie narzekamy, bo odkąd zaszłam w ciążę, jesteśmy jakiegoś tysiaka do przodu :-)
    na wszystkie wizyty i badania chodzę wyłącznie prywatnie, ale i tak wychodzi to co najmniej 1.000zł miesięcznie mniej niż przedinseminacyjne badania (samo HSG ponad 800zł) i kolejne podejścia do inseminacji :-)

Co do luteiny, to też się nad tym zastanawiam. Lekarz z kliniki mówił, że na pewno do końca I trymestru, bo chyba potem tę funkcję przejmie łożysko. Ale to była tylko niezobowiązująca rozmowa, zobaczymy, co powie gin, którego wybrałam do prowadzenia ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie wiem ze do 14 tyg mam brac, jak pojade 16 czerwca to sie dowiem czy dalej, ale u mnie pewnie to potrwa do 20 tyg bo ciaza przeciez zagrozona...

• Furia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na hematologii lekarka mi mowila ze po 12 tygodniu progesteron juz nie jest taki wazny bo za lozysko przejmuje jego funkcje wiec po 12 tc ne ma sensu juz brac progesteronu, ja teraz biore 2x1 do konca obecnego opakowania, i zostanie mi ostatnie opakowanie ktore bede brala po 1 tabletce dziennie. Mam 20 tabl w opakowaniu

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co mam jeszcze ze 40 tabletek, biore je 2x1 chyba ze plamienia sa to 3x1....i jeszcze recepte na 2 opakowania luteiny pod jezyk...wiec czeka mnie jeszcze kilka tyg brania lekow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - już robiłam wczoraj :) Za hiv, kiłę, tsh i anty hbs zapłaciłam 81zł :)
    Nie, nie trzeba skierowania na to :) Idziesz do kasy, dajesz dowód (jak pierwszy raz, a jak kolejny to nazwisko) mówisz co chcesz, płacisz, dostajesz 2 faktury, wychodzisz z budynku, skręcasz w prawo tak do punktu pobrań, dajesz w okienku 1 fakturę, pani wklepuje, pyta się jeszcze o datę urodzenia i wchodzisz na krew :) Wyniki są po 15 czy 16 (nie pamiętam) w kasie za okazaniem tej drugiej faktury. :) Tylko z kiła to mi powiedzieli, że wyniki wydają wyłącznie w pt po 15.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka powiedziała, że luteinę nalezy brac do 16 tc!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, tylko jakbyś chciała robic cukier po obciążeniu to przebujesz skierowania, ale to dlatego, że od jakiegoś czasu zmieniły się zasady i teraz NFZ tak zarządził (bo to może być groźne dla niektórych osób).

• Bajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie kazała brać duphaston do 12 tyg :/ 3x1 mimo, że już nie mam żadnych plamień ale powiedziała, że na wszelki wypadek do 12 żeby brać.

U dentysty byłam jakoś przed ciążą na sprawdzenie ale mówiła, że wszystkie żeby ok więc nastepna wizyta za parę mies spr. ale z ósemkami to jest masakra mnie tylko dolna bolała tak, że płakałam ze 2 dni.

Dziewczyny same cudne wieści z Waszych badań oby tak dalej :) Furia tak to jest z lekarzami każdy ma inaczej ale ważne, ze serdusio bije i dzidziuś
    rośnie :)

Mnie ZUS będzie płacił dopiero za czerwiec, muszę złożyć szybciutko zwolnienie i zawieźć ZZ3 może nie trzeba będzie czekać 30 dni

Kupiłam 2 ładne sukienki jupi mogę wyjść do ludzi :D

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka i po 12 tyg będzie Ci zmniejszać dawke tak?

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, ja bym chciała, żeby skierowanie dała mi rodzinna. Na 17 czerwca musze mieć tarczycę i FT4, a potem na 25 czerwca resztę. Ale jak mi nie da, to chciałam na Polną jechać, bo widzę, że tam taniej. Tarczyca po 16 zł, a w Diagnostyce za 28 zł.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteinę biorę. Do wczorajszego usg miałam brać 3×2 tabletki, a teraz jak jest ok po wizycie to mam brać 2×2. Następna wizyta dopiero 25 czerwca i do tego czasu będę brać.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do zrobienia rozyczke igg i igm, glukoze, morfologie i mocz ogolny...ciekawe ile mnie to wyniesie...dobrze, ze wczesniej zrobilam toxo igg, igm, tsh i ft4, za te 4 wyniki zaplacilam prawie 90 zł...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że za wszystko trzeba płacić.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom, kurcze co mi z placenia skladek jak cholera jasna i tak musze chodzic do lekarza prywatnie, bo na fundusz wolny termin za 3 miesiace...

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ