X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi ostatnio TP wyszedł na usg na 29.11, ale ja bym chciała w grudniu rodzić. Śmieję się, że najwyżej nogi zacisnę :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wrote:
    dziwnie... ja zadzwoniłam na nfz, zapytali czy w ciązy, powiedziałam, ze tak, miałam termin już za 1,5 tyg.! W innym miejscu to samo.
    Na NFZ teraz regularnie mam usg co 3 tyg. (ostatnio miałam co 2, bo mi termin nie pasował).
    Tyle, że niestety badań mało wypisują, tzn. bardzo wolno to robią - co wizytę to po 2-3 (a ja musze co chwilę ogólne moczu robić), dlatego wolałam zrobic prywatnie.
    no niestety, a ja sie klocic nie bede, mam to gdzies...juz raz tam dzwonilam to mi powiedziala, ze ona nic nie poradzi ze ja w ciazy, takie terminy i tyle, dopiero jak sie przyjdzie to na nastepna wizyte zapisuje jak lekarz zleci...prywatnie tez moge chodzic narazie...wizyty sa rzadsze, raz na 3, 4 tyg to az tak po kieszeni tego nie czuc, chociaz wolalabym nic nie placic, trudno ja sie z polska sluzba zdrowia uzerac nie bede, teraz nie moge sobie nerwow psuc...

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizytę trochę się obawiam, ale mam nadzieje, ze wszystko ok, jedyne co mnie martwi to ból lewego uda i pachwiny czasami w nocy budzi mnie ten ból, jak leże na lewym boku, to noga tż mnie boli tak dziwnie, nie potrafię opisać charakteru bólu, nie wiem co jest :/ dzisiaj odebrałam wyniki, morfologia ok poza hemokrytem, mocz niestety kiepski, bakterie, leukocyty, jakies krysztaly szczwianu wapnia i komórki drozdzy ... kreatynina przy granicy niskiej normy, bialko ok.
    toxo gondii igG < 0,130 norma - ponizej 1,0 wynik ujemny chyba ok?
    toxo gondii igM 0,189 norma < 0,8 niereeaktywny
    co do luteiny biore 2 razy po 100 mg dopochwowo

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie na ostatniej wizycie nie zleiła żadnych badań :/ dziwne mówiła że mam dobre wyniki i dopiero przy następnej coś zleci a myślałam że będę miała już za sobą większość badań :/ przecież nie miałam robionego hiv, rozyczki, cytomegalii hmmmm

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez pozno robie wyniki, dopiero po niedzieli zrobie to co mi zlecila...zrobie wszystko na swiezo przed sama wizyta...najbardziej ciekawi mnie mocz, bo reszta powinna byc ok...juz mialam kiedys robiona rozyczke, morfologie niedawno robilam, z glukoza nie powinno byc problemu, tylko mocz mnie ciekawi, chociaz nigdy problemu nie mialam

Bajka lubi tę wiadomość

• Bajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam brzuszki widać już???? u mnie widać jak założę dopasowaną bluzkę nawet wciągnąć aż tak się nie da :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko przed pobraniem moczu dokładnie się podmyjcie i z drugiego strumienia :) bo inaczej czesto wychodzą nieprawidłowo złe wyniki ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ojjj widac a pod koniec dnia to juz wogole ;) nawet panie w sklepie mi juz pigratulowaly więc widac :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :D

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara, jak Ci fajnie że już czujesz malucha!

Ewelinka, ja brałam duphaston. Skończyłam w 12tc. Noramlnie brałam po 2x dziennie a 11tc po 1x dziennie.

Marta, w tej cenie pakietu masz wizyty u wszystkich specjalistów? czy są jakieś ograniczenia miesięczne czy możesz sobie do gina chodzić co tydzień jak chcesz? i badania w labo wszystkie czy tylko wybrane za darmo?

Ja 1 czerwca w dzień dziecka rozpoczynam II trymestr :D

Aaaa i się pochwalę co dziś zdobyłam w ciuchlandzie i to takim co bym się w nim nie spodziewała takiego cacka. Mam w końcu dżinsy ciążówki z h&m mama takie szare rurki za 16 zeta prawie niezniszczone. A jeszcze tydzień temu w sobotę takie same mierzyłam w h&m za bodajże 129zł tylko były duże rozmiary a mi 36 potrzebne było i właśnie dziś skromnie na ciuchu wisiały takie 36. No cudo :D a nie chciało mi się zbierać z domu z rana...

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wrote:
    jak tam brzuszki widać już???? u mnie widać jak założę dopasowaną bluzkę nawet wciągnąć aż tak się nie da :)
    moj brzuszek rano jeszcze maly jest, ale wieczorem mocno mnie wywala :) tez juz widac, ze ktos tam rosnie :)

Bajka lubi tę wiadomość

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Lola, Milena to moje imię :)

Powiedz mi, jak miałaś genetyczne, to jaka wyszła Ci przezierność i przy jakiej CRL? U mnie wyszło 2,2 mm i się zastanawiam, czy ok.

Milcia, z tego co czytałam norma jest do 2,5 mm. Od 3 mm liczą, że jest zwiększone ryzyko choroby. Zatem 2,2 mm jest w normie

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już od dwóch tygodni widać. Chyba mi bebechy wypchał maluch :) z rana mało ale po śniadaniu jak zakładam obcisłą bluzkę i leginsy ciążowe to widok ekstra. Nigdy nie myślałam że można się tak cieszyć z odstającego brzucha :)))))

kaarolaa, ewelinka_shn, Qrczak lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Bajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    U mnie już od dwóch tygodni widać. Chyba mi bebechy wypchał maluch :) z rana mało ale po śniadaniu jak zakładam obcisłą bluzkę i leginsy ciążowe to widok ekstra. Nigdy nie myślałam że można się tak cieszyć z odstającego brzucha :)))))

Mam to samo z tym cieszeniem , staję i patrzę na niego w lustrze bokiem :D jak głupia :)

Bursztynka, ewelinka_shn, kaarolaa, lolaliciouse, Qrczak lubią tę wiadomość

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka dokładnie :) ja z mojego to śmiało mogę powiedzieć nawet że dumna jestem hihi.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie ciesze jak po jedzonku mnie wypycha, cos pieknego :) ale jak ide na miasto to sie zastanawiam czy ten brzuch nie wyglada jak tluszczyk...he he

• Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki testu Pappa.
    Niby wszystko OK. Zaleceń na amniopunkcję nie ma.
    Ale jak już tu kiedyś dyskutowałyśmy, to tylko ocena ryzyka a nie pewność.

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolaa, ja też myślałam że może ten brzuch wygląda jakbym żarła przez tydzień fasolkę po bretońsku :D ale mój mi powiedział, że jak była obżarta to inaczej wyglądałam haha. No i w kolejce mnie przepuścili więc wyglądam chyba na ciężarówkę już :D

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka w sumie Ty jestes 2 tyg do przodu wiec Twoj brzuszek pewnie lepiej wyglada :) ale moj juz niedlugo tez bedzie wiekszy :)

• Bajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja tez sie ciesze jak po jedzonku mnie wypycha, cos pieknego :) ale jak ide na miasto to sie zastanawiam czy ten brzuch nie wyglada jak tluszczyk...he he

to trzeba go bardziej wypchnąć :D chudzinko :)

3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ