X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego dziewczyny wykupiłam sobie Lux Med wychodzi 130 zł miesiecznie i nie mowie juz ile razy mi sie to zwróciło... przy tym ze ja co 4 tyg endokrynolog, i musze tarczyce badac etc... nie stoje w kolejkach i nie czekam na zadne terminy a wyniki mam wszystkie w internecie na portalu pacjenta - to był dobry zakup! na całą ciąże!
    Jedynie co miesiac 1,5 chodze prywatnie do mojej ginki :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w miescie nie ma tego wiec musze sobie radzic niestety inaczej...
    a dzwonilam wlasnie zeby sie do gina na fundusz zapisac, i mam termin na 8 wrzesnia :) super...ale mi to nie przeszkadza i tak cale wakacje spedze u rodzicow, dopiero wracam na poczatku wrzesnia wiec moze byc :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak sie mowi, ze w ciazy to zapisuja w ciagu niecalych trzech tygodni na nfz. Ja tam caly czas na nfz chodze

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    U nas jak sie mowi, ze w ciazy to zapisuja w ciagu niecalych trzech tygodni na nfz. Ja tam caly czas na nfz chodze
    ja tego przywileju niestety nie dostapilam, wiec zostal mi prywatny...narazie wizyty co 4 tyg to jeszcze nie tak zle, a pozniej blizej porodu zaczna sie co 2 tyg, co tydzien i na nfz jak znalazł...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas burzaaaa! prawie jak oberwanie chmury... masakra!
    A ja w pracy siedze :/
    18:15 wizyta!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty czekam na wiesci :) napewno maluszek ladnie rosnie...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj oczy bolą. Spać się chce. To chyba ta pogoda. Pada od rana.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w drugim trymestrze!!! :) Jest pięknie

Milcia, eforts lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według usg też jestem już w drugim trymestrze i dokładnie ten sam wiek ciąży mam :)

HANA lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    kitty czekam na wiesci :) napewno maluszek ladnie rosnie...
    Oczywiście napisze :)
    dziewczy zasypiam dosłownie... :/ tragedia
    jutro mam wolne!!! aaaaaaaaaaaaaaaaale sie ciesze
    juz chce L4!

Kate

np55zzc.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milciu my mialysmy ten sam suwaczek,ale moj doktor powiedział ze wg OM i usg jest dwa dni do przodu, i juz zeby nie mieszac sobie w glowie to ide wg OM i usg. Termin mi wyznaczył na 3.12, Ty masz na 5.12?

Drugi trymestr no nie sadzilam ze kiedys dojde tak daleko, a musi byc jeszcze dalej :) Teraz w oczekiwaniu na ruchy :)

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja luteinę biorę. Do wczorajszego usg miałam brać 3×2 tabletki, a teraz jak jest ok po wizycie to mam brać 2×2. Następna wizyta dopiero 25 czerwca i do tego czasu będę brać.

Ja też luteinę..brałam 4x1 tabl (50mg) ale cały czas mam te krwawienio/plamienia i teraz 4x2 tabl.

Dziś zresztą znów przez to u lekarza wylądowałam..ale na szczęście wszystko ok..Dzidzia rośnie..serduszko bije :))

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie fajnie, juz II trymestr leci a ja jeszcze rowne 3 tyg musze czekac...ale wytrzymam, to juz nieduzo zostalo :)

Bajka lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam prywatne ubezpieczenie w Inter Polska (Vision Basic), płacę 150 zł miesięcznie i w całej Polsce mam większość przychodni w pakiecie (a jak nie mam to biorę fakturę i zwracają koszt). Także po za tym za wszelkie wizyty, USG, badania itp itd nie płaciłam. W ciąży to wygoda jest bardzo.
    Tyle że ja już mam to od kilku lat, teraz z tego co wiem ciut podnieśli stawki.

Ja tylko dentysty i rehabilitacji nie mam w pakiecie.

relgh371rphwpz6l.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola czekaj cierpliwie,i Ciebie nie ominie :) W wakacje bedziemy rozkoszowac sie brzuszkami, lezac na balkonach jak foki,zajadajac owocki, bedzie super :)

Ja juz sie nie moge doczekac brzuchola, jak narazie nic nie widac, ale licze ze pod koniec czerwca juz bedzie cos widac

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hana ja w wakacje bede lezakowala na wsi :) od polowy lipca az do wrzesnia bedziemy u rodzicow wiec wtedy czas bedzie zasuwal jak szalony :) bloki i miasto zostawiam daleko, daleko

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    U mnie przoduje Laura i Nadia :)
    a dla chlopca nie wiem :P
    Viktor może :)
    Tak jak u mnie Nadia i Laura ;)

kittykate lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Milciu my mialysmy ten sam suwaczek,ale moj doktor powiedział ze wg OM i usg jest dwa dni do przodu, i juz zeby nie mieszac sobie w glowie to ide wg OM i usg. Termin mi wyznaczył na 3.12, Ty masz na 5.12?

Drugi trymestr no nie sadzilam ze kiedys dojde tak daleko, a musi byc jeszcze dalej :) Teraz w oczekiwaniu na ruchy :)

Wczoraj po usg termin wyszedł na 2 grudnia. Ale jeszcze nie zmieniam. Zobaczę, jak będzie za miesiąc na wizycie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    u mnie w miescie nie ma tego wiec musze sobie radzic niestety inaczej...
    a dzwonilam wlasnie zeby sie do gina na fundusz zapisac, i mam termin na 8 wrzesnia :) super...ale mi to nie przeszkadza i tak cale wakacje spedze u rodzicow, dopiero wracam na poczatku wrzesnia wiec moze byc :)
    dziwnie... ja zadzwoniłam na nfz, zapytali czy w ciązy, powiedziałam, ze tak, miałam termin już za 1,5 tyg.! W innym miejscu to samo.
    Na NFZ teraz regularnie mam usg co 3 tyg. (ostatnio miałam co 2, bo mi termin nie pasował).
    Tyle, że niestety badań mało wypisują, tzn. bardzo wolno to robią - co wizytę to po 2-3 (a ja musze co chwilę ogólne moczu robić), dlatego wolałam zrobic prywatnie.

• Bajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Bajka i po 12 tyg będzie Ci zmniejszać dawke tak?
    chyba tak :) czytałam, że nie powinno się od razu przestać brać tylko zmniejszać. Ale nie wiem co mi wymyśli

Spałam ze 2 godziny a tu tyle postów wracam czytać i nadrabiać :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ