Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dlatego dziewczyny wykupiłam sobie Lux Med wychodzi 130 zł miesiecznie i nie mowie juz ile razy mi sie to zwróciło... przy tym ze ja co 4 tyg endokrynolog, i musze tarczyce badac etc... nie stoje w kolejkach i nie czekam na zadne terminy a wyniki mam wszystkie w internecie na portalu pacjenta - to był dobry zakup! na całą ciąże!
Jedynie co miesiac 1,5 chodze prywatnie do mojej ginki
-
nick nieaktualnyu mnie w miescie nie ma tego wiec musze sobie radzic niestety inaczej...
a dzwonilam wlasnie zeby sie do gina na fundusz zapisac, i mam termin na 8 wrzesniasuper...ale mi to nie przeszkadza i tak cale wakacje spedze u rodzicow, dopiero wracam na poczatku wrzesnia wiec moze byc
-
nick nieaktualnyBogusiar80 wrote:U nas jak sie mowi, ze w ciazy to zapisuja w ciagu niecalych trzech tygodni na nfz. Ja tam caly czas na nfz chodze
-
nick nieaktualny
-
Milciu my mialysmy ten sam suwaczek,ale moj doktor powiedział ze wg OM i usg jest dwa dni do przodu, i juz zeby nie mieszac sobie w glowie to ide wg OM i usg. Termin mi wyznaczył na 3.12, Ty masz na 5.12?
Drugi trymestr no nie sadzilam ze kiedys dojde tak daleko, a musi byc jeszcze dalejTeraz w oczekiwaniu na ruchy
-
Milcia wrote:Ja luteinę biorę. Do wczorajszego usg miałam brać 3×2 tabletki, a teraz jak jest ok po wizycie to mam brać 2×2. Następna wizyta dopiero 25 czerwca i do tego czasu będę brać.
Ja też luteinę..brałam 4x1 tabl (50mg) ale cały czas mam te krwawienio/plamienia i teraz 4x2 tabl.
Dziś zresztą znów przez to u lekarza wylądowałam..ale na szczęście wszystko ok..Dzidzia rośnie..serduszko bije)
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam prywatne ubezpieczenie w Inter Polska (Vision Basic), płacę 150 zł miesięcznie i w całej Polsce mam większość przychodni w pakiecie (a jak nie mam to biorę fakturę i zwracają koszt). Także po za tym za wszelkie wizyty, USG, badania itp itd nie płaciłam. W ciąży to wygoda jest bardzo.
Tyle że ja już mam to od kilku lat, teraz z tego co wiem ciut podnieśli stawki.
Ja tylko dentysty i rehabilitacji nie mam w pakiecie. -
karola czekaj cierpliwie,i Ciebie nie ominie
W wakacje bedziemy rozkoszowac sie brzuszkami, lezac na balkonach jak foki,zajadajac owocki, bedzie super
Ja juz sie nie moge doczekac brzuchola, jak narazie nic nie widac, ale licze ze pod koniec czerwca juz bedzie cos widac
kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
HANA wrote:Milciu my mialysmy ten sam suwaczek,ale moj doktor powiedział ze wg OM i usg jest dwa dni do przodu, i juz zeby nie mieszac sobie w glowie to ide wg OM i usg. Termin mi wyznaczył na 3.12, Ty masz na 5.12?
Drugi trymestr no nie sadzilam ze kiedys dojde tak daleko, a musi byc jeszcze dalejTeraz w oczekiwaniu na ruchy
Wczoraj po usg termin wyszedł na 2 grudnia. Ale jeszcze nie zmieniam. Zobaczę, jak będzie za miesiąc na wizycie. -
nick nieaktualnykaarolaa wrote:u mnie w miescie nie ma tego wiec musze sobie radzic niestety inaczej...
a dzwonilam wlasnie zeby sie do gina na fundusz zapisac, i mam termin na 8 wrzesniasuper...ale mi to nie przeszkadza i tak cale wakacje spedze u rodzicow, dopiero wracam na poczatku wrzesnia wiec moze byc
Na NFZ teraz regularnie mam usg co 3 tyg. (ostatnio miałam co 2, bo mi termin nie pasował).
Tyle, że niestety badań mało wypisują, tzn. bardzo wolno to robią - co wizytę to po 2-3 (a ja musze co chwilę ogólne moczu robić), dlatego wolałam zrobic prywatnie. -
ewelinka_shn wrote:Bajka i po 12 tyg będzie Ci zmniejszać dawke tak?
czytałam, że nie powinno się od razu przestać brać tylko zmniejszać. Ale nie wiem co mi wymyśli
Spałam ze 2 godziny a tu tyle postów wracam czytać i nadrabiać