X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego dziewczyny wykupiłam sobie Lux Med wychodzi 130 zł miesiecznie i nie mowie juz ile razy mi sie to zwróciło... przy tym ze ja co 4 tyg endokrynolog, i musze tarczyce badac etc... nie stoje w kolejkach i nie czekam na zadne terminy a wyniki mam wszystkie w internecie na portalu pacjenta - to był dobry zakup! na całą ciąże!
    Jedynie co miesiac 1,5 chodze prywatnie do mojej ginki :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w miescie nie ma tego wiec musze sobie radzic niestety inaczej...
    a dzwonilam wlasnie zeby sie do gina na fundusz zapisac, i mam termin na 8 wrzesnia :) super...ale mi to nie przeszkadza i tak cale wakacje spedze u rodzicow, dopiero wracam na poczatku wrzesnia wiec moze byc :)

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak sie mowi, ze w ciazy to zapisuja w ciagu niecalych trzech tygodni na nfz. Ja tam caly czas na nfz chodze

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusiar80 wrote:
    U nas jak sie mowi, ze w ciazy to zapisuja w ciagu niecalych trzech tygodni na nfz. Ja tam caly czas na nfz chodze
    ja tego przywileju niestety nie dostapilam, wiec zostal mi prywatny...narazie wizyty co 4 tyg to jeszcze nie tak zle, a pozniej blizej porodu zaczna sie co 2 tyg, co tydzien i na nfz jak znalazł...

• kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas burzaaaa! prawie jak oberwanie chmury... masakra!
    A ja w pracy siedze :/
    18:15 wizyta!

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitty czekam na wiesci :) napewno maluszek ladnie rosnie...

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj oczy bolą. Spać się chce. To chyba ta pogoda. Pada od rana.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w drugim trymestrze!!! :) Jest pięknie

Milcia, eforts lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja według usg też jestem już w drugim trymestrze i dokładnie ten sam wiek ciąży mam :)

HANA lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    kitty czekam na wiesci :) napewno maluszek ladnie rosnie...
    Oczywiście napisze :)
    dziewczy zasypiam dosłownie... :/ tragedia
    jutro mam wolne!!! aaaaaaaaaaaaaaaaale sie ciesze
    juz chce L4!

Kate

np55zzc.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milciu my mialysmy ten sam suwaczek,ale moj doktor powiedział ze wg OM i usg jest dwa dni do przodu, i juz zeby nie mieszac sobie w glowie to ide wg OM i usg. Termin mi wyznaczył na 3.12, Ty masz na 5.12?

Drugi trymestr no nie sadzilam ze kiedys dojde tak daleko, a musi byc jeszcze dalej :) Teraz w oczekiwaniu na ruchy :)

• Mysiok Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja luteinę biorę. Do wczorajszego usg miałam brać 3×2 tabletki, a teraz jak jest ok po wizycie to mam brać 2×2. Następna wizyta dopiero 25 czerwca i do tego czasu będę brać.

Ja też luteinę..brałam 4x1 tabl (50mg) ale cały czas mam te krwawienio/plamienia i teraz 4x2 tabl.

Dziś zresztą znów przez to u lekarza wylądowałam..ale na szczęście wszystko ok..Dzidzia rośnie..serduszko bije :))

89b74e6224.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie fajnie, juz II trymestr leci a ja jeszcze rowne 3 tyg musze czekac...ale wytrzymam, to juz nieduzo zostalo :)

Bajka lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam prywatne ubezpieczenie w Inter Polska (Vision Basic), płacę 150 zł miesięcznie i w całej Polsce mam większość przychodni w pakiecie (a jak nie mam to biorę fakturę i zwracają koszt). Także po za tym za wszelkie wizyty, USG, badania itp itd nie płaciłam. W ciąży to wygoda jest bardzo.
    Tyle że ja już mam to od kilku lat, teraz z tego co wiem ciut podnieśli stawki.

Ja tylko dentysty i rehabilitacji nie mam w pakiecie.

relgh371rphwpz6l.png
  • HANA Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola czekaj cierpliwie,i Ciebie nie ominie :) W wakacje bedziemy rozkoszowac sie brzuszkami, lezac na balkonach jak foki,zajadajac owocki, bedzie super :)

Ja juz sie nie moge doczekac brzuchola, jak narazie nic nie widac, ale licze ze pod koniec czerwca juz bedzie cos widac

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hana ja w wakacje bede lezakowala na wsi :) od polowy lipca az do wrzesnia bedziemy u rodzicow wiec wtedy czas bedzie zasuwal jak szalony :) bloki i miasto zostawiam daleko, daleko

• Nati89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    U mnie przoduje Laura i Nadia :)
    a dla chlopca nie wiem :P
    Viktor może :)
    Tak jak u mnie Nadia i Laura ;)

kittykate lubi tę wiadomość

0d1yflw1vo1m1usk.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HANA wrote:
    Milciu my mialysmy ten sam suwaczek,ale moj doktor powiedział ze wg OM i usg jest dwa dni do przodu, i juz zeby nie mieszac sobie w glowie to ide wg OM i usg. Termin mi wyznaczył na 3.12, Ty masz na 5.12?

Drugi trymestr no nie sadzilam ze kiedys dojde tak daleko, a musi byc jeszcze dalej :) Teraz w oczekiwaniu na ruchy :)

Wczoraj po usg termin wyszedł na 2 grudnia. Ale jeszcze nie zmieniam. Zobaczę, jak będzie za miesiąc na wizycie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    u mnie w miescie nie ma tego wiec musze sobie radzic niestety inaczej...
    a dzwonilam wlasnie zeby sie do gina na fundusz zapisac, i mam termin na 8 wrzesnia :) super...ale mi to nie przeszkadza i tak cale wakacje spedze u rodzicow, dopiero wracam na poczatku wrzesnia wiec moze byc :)
    dziwnie... ja zadzwoniłam na nfz, zapytali czy w ciązy, powiedziałam, ze tak, miałam termin już za 1,5 tyg.! W innym miejscu to samo.
    Na NFZ teraz regularnie mam usg co 3 tyg. (ostatnio miałam co 2, bo mi termin nie pasował).
    Tyle, że niestety badań mało wypisują, tzn. bardzo wolno to robią - co wizytę to po 2-3 (a ja musze co chwilę ogólne moczu robić), dlatego wolałam zrobic prywatnie.

• Bajka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka_shn wrote:
    Bajka i po 12 tyg będzie Ci zmniejszać dawke tak?
    chyba tak :) czytałam, że nie powinno się od razu przestać brać tylko zmniejszać. Ale nie wiem co mi wymyśli

Spałam ze 2 godziny a tu tyle postów wracam czytać i nadrabiać :)

"nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne..."

czekamy na Ciebie z miłością :*
    3jgxugpjh2uwut9m.png

<3
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ