Grudniowe Mamuśki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bursztynka wrote:
Marta, w tej cenie pakietu masz wizyty u wszystkich specjalistów? czy są jakieś ograniczenia miesięczne czy możesz sobie do gina chodzić co tydzień jak chcesz? i badania w labo wszystkie czy tylko wybrane za darmo?
Chyba wszystkich, bo jeszcze nie spotkałam z żadną której by nie było. Do gina mogę co tydzień i USG co tydzień nie ma problemów. Badania są za darmo tylko trzeba mieć skierowanie. Do tej pory do niczego nie dopłacałam. Podobno są problemy przy USG jak są monitoringi cyklu to nie zawsze całość dopłacają ale ja w końcu nie potrzebowałam.
Tam cena miesięczna zależy od wieku tylko. Na ich stronce można sobie wyliczyć ja polecam bo też nie byłam przekonana ale tyle lat korzystam i jest super -
Hej, nadrabiam Was i nadrabiam
Ja mam niemilosierne mdlosci, juz 3 tydzien. Wykanczaja mnie, nie potrafie normalnie funkcjonowac, codziennie wymioty i to o roznych porach dnia. Nie potrafie zjesc nic na cieplo bo zaraz wymiotuje. Probowalam jesc chude zupy, ale ciagle to samo, final w lazience. Czasem mam wymioty kilka godzin po kolacji, tuz przed spaniem, albo w srodku dnia. Na wadze nie przybieram nic, powiedzialabym nawet ze nieco schudlam. Jem 5-6 razy dziennie male porcje, ale czy zostanie czy wroci to jak loteria. Nie wchodzi mi mieso i nic co jest "ciezkie". Moja ginekolog mowi ze to calkowicie normalne, jesli nie wymiotuje czesciej nic 3 razy dziennie i nie towarzyszy temu biegunka to nie ma powodu do obaw. Musze tylko duzo pic i lykac witaminy prenatalne.
To juz 11 tydzien i mam nadzieje ze w krotce bedzie juz tylko lepiej. -
Hej
ja właśnie po wizycie u mojego gin. Z maluszkiem wszystko ok, serducho bije i wierci się strasznie po raz drugi z usg wyszło, że to jednak 12,5 tygodnia, więc II trymestr dopiero w przyszłym tygodniu rozpocznę. Tym samym termin porodu również się zmienił i przypada na 8 grudnia a i robił mi prenatalne, wszystko w normie, ale wiadomo 100% pewności nie ma ;)najważniejsze, że z maluchem wszystko okkaarolaa, Niespodzianek:), lolaliciouse, Bogusiar80, Martynaaa, Marimiko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Już po usg wszystko ok, dzidzius super serduszko bije pięknie:)
Ale coś słaby sprzęt miał bo wyszło mu 28 mm i ze ok tydzien do tylu a ja mam 4 dni tylko różnicy w stosunku do om
Najważniejsze zecwszystko oki
UffffffNiespodzianek:), lolaliciouse, kaarolaa, Bogusiar80, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość
-
Niespodzianek:) wrote:Kate super, że wszystko ok, dlaczego tydzień do tyłu? Ja mam jeden dzień młodszą ciąże od Ciebie a mój maluszek ma 2,97 cm. więc całkiem porównywalne rozmiary
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykittykate wrote:Tak mi powiedział ale myśle ze nie miał racji ze względu na słaby sprzęt
kittykate lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykittykate wrote:Dokładnie kaarola myśle tak samo
Mnie tez dzis mdli!!!
jutro kolejne wizyty i coraz blizej moje wizytykittykate lubi tę wiadomość
-
hihi Karola i Ciebie mdłości w końcu dopadły ;)hihi
kurcze, dzisiaj mam cały dzień tak, że jak usiądę np. na łóżku i oprę się łokciami o kolana tak, że brzuch się "zgina", to boli mnie w lewej pachwinie/może na wysokości jajnika... To normalne?kaarolaa lubi tę wiadomość