X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xyz trzymaj się, jeszcze trochę i na pewno mdłości przejdą.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko juz powoli mdlosci mi mijaja, oj jak na poczatku ich nie bylo tak teraz sa coraz czestrze i z kazdym dniem mocniejsze, juz myslalam ze mi przyjdzie klekac w lazience...

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też najpierw nie miałam i się wtedy tym zamartwiałam, potem tak ze 3 tygodnie były, a teraz od początku tego tygodnia już mniejsze. Dziś na przykłąd nic a nic.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:

Marta, w tej cenie pakietu masz wizyty u wszystkich specjalistów? czy są jakieś ograniczenia miesięczne czy możesz sobie do gina chodzić co tydzień jak chcesz? i badania w labo wszystkie czy tylko wybrane za darmo?

Chyba wszystkich, bo jeszcze nie spotkałam z żadną której by nie było. Do gina mogę co tydzień i USG co tydzień nie ma problemów. Badania są za darmo tylko trzeba mieć skierowanie. Do tej pory do niczego nie dopłacałam. Podobno są problemy przy USG jak są monitoringi cyklu to nie zawsze całość dopłacają ale ja w końcu nie potrzebowałam.
    Tam cena miesięczna zależy od wieku tylko. Na ich stronce można sobie wyliczyć :) ja polecam bo też nie byłam przekonana ale tyle lat korzystam i jest super

relgh371rphwpz6l.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrabiam Was i nadrabiam :)

Ja mam niemilosierne mdlosci, juz 3 tydzien. Wykanczaja mnie, nie potrafie normalnie funkcjonowac, codziennie wymioty i to o roznych porach dnia. Nie potrafie zjesc nic na cieplo bo zaraz wymiotuje. Probowalam jesc chude zupy, ale ciagle to samo, final w lazience. Czasem mam wymioty kilka godzin po kolacji, tuz przed spaniem, albo w srodku dnia. Na wadze nie przybieram nic, powiedzialabym nawet ze nieco schudlam. Jem 5-6 razy dziennie male porcje, ale czy zostanie czy wroci to jak loteria. Nie wchodzi mi mieso i nic co jest "ciezkie". Moja ginekolog mowi ze to calkowicie normalne, jesli nie wymiotuje czesciej nic 3 razy dziennie i nie towarzyszy temu biegunka to nie ma powodu do obaw. Musze tylko duzo pic i lykac witaminy prenatalne.

To juz 11 tydzien i mam nadzieje ze w krotce bedzie juz tylko lepiej.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch zaczyna kiełkować :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Paula84 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja właśnie po wizycie u mojego gin. Z maluszkiem wszystko ok, serducho bije i wierci się strasznie :) po raz drugi z usg wyszło, że to jednak 12,5 tygodnia, więc II trymestr dopiero w przyszłym tygodniu rozpocznę. Tym samym termin porodu również się zmienił i przypada na 8 grudnia :) a i robił mi prenatalne, wszystko w normie, ale wiadomo 100% pewności nie ma ;)najważniejsze, że z maluchem wszystko ok :)

kaarolaa, Niespodzianek:), lolaliciouse, Bogusiar80, Martynaaa, Marimiko lubią tę wiadomość

hchykrntrxhsbb3c.png

iv09vcqgvdf4oy0z.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, no ja wyliczyłam i było bodajże 169zł. Kurcze szkoda że nie wiedziałam o tym wcześniej. Na przyszłość zastanowię się.

Martaaa lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testu z krwi nie robiłam. Lekarz mi powiedział, że on nie może mi zabronić i powiedzieć, żeby nie robić, ale według niego nie ma choćby jednego złego parametru, który by powodował konieczność zrobienia testu.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prawie 2 godzinach wracam do zywych :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po usg wszystko ok, dzidzius super serduszko bije pięknie:)
    Ale coś słaby sprzęt miał bo wyszło mu 28 mm i ze ok tydzien do tylu a ja mam 4 dni tylko różnicy w stosunku do om
    Najważniejsze zecwszystko oki :)
    Uffffff <3

Niespodzianek:), lolaliciouse, kaarolaa, Bogusiar80, Marimiko, Qrczak lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 28 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola uciełaś sobie drzemke?:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png

Wysłany: 28 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate super, że wszystko ok, dlaczego tydzień do tyłu? Ja mam jeden dzień młodszą ciąże od Ciebie a mój maluszek ma 2,97 cm. więc całkiem porównywalne rozmiary

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    Kate super, że wszystko ok, dlaczego tydzień do tyłu? Ja mam jeden dzień młodszą ciąże od Ciebie a mój maluszek ma 2,97 cm. więc całkiem porównywalne rozmiary
    Tak mi powiedział :) ale myśle ze nie miał racji ze względu na słaby sprzęt :)

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianek:) wrote:
    karola uciełaś sobie drzemke?:)
    nie, jakos nie moge spac w ciagu dnia...ale bylo mi tak niedobrze, ze nawet od patrzenia w monitor mnie mdlilo....koniec z owocami, no nie moge ich jesc i tyle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Tak mi powiedział :) ale myśle ze nie miał racji ze względu na słaby sprzęt :)
    ja bylam tydzien temu u gina i wg niej bylo 2,15 cm a jak wyladowalam w szpitalu to zrobili 2 usg i wyszlo juz 2,4 cm wszystko zalezy od sprzetu i jak sie maluszek ulozy :) wiec nie ma co sie przejmowac, wazne ze wszystko jest dobrze :)

kittykate lubi tę wiadomość

• kittykate Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie kaarola myśle tak samo :)
    Mnie tez dzis mdli!!! :(

kaarolaa, Bajka lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Dokładnie kaarola myśle tak samo :)
    Mnie tez dzis mdli!!! :(
    ja mam ostatnio takie mdlosci co wieczor i robi mi sie slabo...musze wychodzic na balkon na swieze powietrze...
    jutro kolejne wizyty i coraz blizej moje wizyty :)

kittykate lubi tę wiadomość

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi Karola i Ciebie mdłości w końcu dopadły ;)hihi
    kurcze, dzisiaj mam cały dzień tak, że jak usiądę np. na łóżku i oprę się łokciami o kolana tak, że brzuch się "zgina", to boli mnie w lewej pachwinie/może na wysokości jajnika... To normalne?

kaarolaa lubi tę wiadomość

860ianliz3s2rxlo.png
  • Mysiok Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaCh moim zdaniem ból pachwin są normalne..rozciągają się więzadła..mnie czasem tak pobolewa że aż jakby mi noga drętwiała..Ale zawsze jestem zdania, że jak Cię coś niepokoi to najlepiej Cię uspokoi jednak lekarz..

89b74e6224.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ