X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mnie teraz od kilku dni tez zaczęło bardziej mdlic... nieważne co zjem..

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz Was nadrobić to pół dnia czytania :P

Przeżyłam dzisiejszy dzień w pracy łącznie z obwieszczeniem nowiny ;) Nie było źle. Miałyśmy jak co miesiąc nasze działowe zebranie, więc to była idealna okazja, żeby wszystkim oznajmić w tym samym czasie. Jak już wydusiłam z siebie: "jestem w ciąży" to 15 bab tak ryknęło, że chyba cały budynek je słyszałą :P oczywiście z radości, że w końcu mi się udało. Potem były gratulacje, pytania który to miesiąc i fochy, że tak długo trzymałam to w tajemnicy ;) Nawet przyjęły jakoś do wiadomości, że jestem na L4 i będą musiały przejąć moje obowiązki.

Co do leków, to ja też się zastanawiam, jak to zrobić. Biorę 1x1 luteinę dopochwowo od 8 maja, w zasadzie profilaktycznie gin mi ją przepisał i teraz jak byłam na wizycie i spytałam, co dalej z luteiną, to kazał wybrać opakowanie do końca i więcej już nie brać, bo stwierdził, że skoro nie mam żadnych plamień to on nie widzi potrzeby, żebym dalej ją brała. Ale nie wiem, czy to nie za szybko na odstawienie, skoro pod koniec opakowania wypadać mi będzie wg usg 10t 4d. Nie wiem, czy uda mi się gdzieś załatwić dodatkowe opakowanie, bo zastanawiałam się nad braniem po pół tabletki do końca 12 tygodnia. Co o tym myślicie?

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczaczku jesli naprawde nie plamisz i nic sie nie dzieje to moze juz nie musisz brac lekow, wiesz ja sie nie znam i jestem w innej sytuacji niz Ty...ja ledwo zaczne brac 2 tabletki na dobe juz mam plamienia i musze wracac do 3...a chetnie juz bym skonczyla z tymi hormonami....poki co nie szybko to sie skonczy

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak moim zdaniem jezelu orzy tak slabej dawce leku jest ok to odstawienie go nic nie powinno zmienić. Ja mam duza dawke bo 3x1 duphaston i tu pierw trzeba zmniejszyć dawke. Wiele kobiet wogole nie bierze zadnych hormonów i jest ok ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam takir glupie pytanie. wiem wiem ze jestem durna. pisalyscie o waciku z denatem tzn mam rozumiec wacik z denaturatem ?
    zabek na szczescie nie boli, probowalam jesc jablko i teraz zjadlam 3 kanapeczki specjalnie gryzlam ta strona i jest spokoj. ciekawe na ile za to to cholerne ucho juz nie daje rady.

ja mam jutro wizyte ale raczej nie mam ochoty na nia isc. ogolnie najlepiej siedzialabym w domu w ciszy i spokoju

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola ja sie na uszach nie znam wiec nie wiem o co chodzi...nigdy nie mialam z nimi problemu...

a co do wizyty to idz :) ja az sie doczekac nie moge zeby malucha zobaczyc :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 ja też nie wiem czym ma być ten wacik nasączony. Jak mnie boli ucho to sobie wkładam jakiś kwiatek od teściowej i pomaga, ale oczywiście nie pamiętam jak on się zwie.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie macie rację z tą luteiną. Odstawię normalnie, ale pewnie będę się do kolejnej wizyty stresować, czy wszystko ok.

A czy macie może takie uczucie, jakby Was w środku bolało? Tzn wydaje mi się, że to macica albo szyjak, takie dziwne uczucie :/ Wcześniej nie miewałam takich bóli. Pewnie się tam wszystko rozciąga i to dlatego. Ale trochę mnie niepokoi to uczucie.

Karola88 ty nam tu nie shizuj! Śmigaj jutro na wizytę i koniecznie podziel się z nami dobrymi wiadomościami!
    A ten denat to na mój rozum, to faktycznie o denaturat chodzi ;) Ale myślę, że spirytus też by się nadał. Chodzi o to, żeby Cię w tym uchu rozgrzało.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak ja mialam takue bóle jakby szyjki jakieś 2 tyg temu ;) przeszło

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf no to mnie uspokoiłaś nieco ;) Pytałam też dziś o to koleżankę (matka 3 dzieci) i mówiła, że też coś takiego miała i żebym się nie martwiła. Oczywiście zapomniałam wspomnieć o tym w poniedziałek ginowi :/

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojsc pojde niby wizyty nie mam umowionej ale mialam przyjsc za 2 tyg na usg oczywiscie jak w rejestracji po wizycie powiedzialam to miejsc nie ma ale uprodilam i jutro bedzir ta babeczka w recepvji co byla ostatnio i powiedziala ze mi wyciagnie karte.
    bardziej czekam na genetyczne do mojej gin prywatnie.

Qrczak w/g mnie tez to denaturat ale nie slyszalam chyba nigdy o denaturacie w uchu tylko ewentualnie jakies olejki kamforowe czy cos takiego

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ale to chodzi chyba o rozgrzanie, a denaturat ma takie właściwości. Tylko jak bym jednak spróbowała ze spirytusem.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w domu na bol ucha zawsze mama wyciagala poduszke rozgrzewajaca i tak sie na niej ze 2, 3 godziny lezala na tym bolacym uchu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez cos dzisiaj ciagnie, nie mocno ale ciagnie, to gdzies na wysokosci pecherza...dokladnie po srodku, to musi byc macica :)

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama wkładała nam w ucho wacik nasączony olejkiem rycynowym chyba.

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denat to denaturat :D U nas od wielu lat jest stosowany i do uszu jak bolą i jak jest się dość chorym to denaturat ze smalcem zmieszać na klatkę piersiową owinąć folią i kocem i spać. Fajnie grzeje, stare babcine sposoby :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedobrze mi...idę spać może mi minie...dobranoc kobitki..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny. jutro sobie zastosuje chyba bardzie denaturat od spirytu bo mniej smierdzi :)

ja tez sie klade spac. obejze do konca bitwe o dom i lece spac. milej nocki

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Marimiko i karola.

Mi też się już oczy kleją, ale nie mogę się położyć :( u TŻa siedzi kolega, a on nie wie jeszcze o mojej ciąży.
    Nie wyspałam się tej nocy, bo jakiś debil zadzwonił do mnie o 2:22! Wybudził nas i ciężko było nam znowu zasnąć :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 22:11

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja już nie wiem na której stronie zaczelam tyle rzeczy po drodze chcialam napisc ... i juz nie pamietam :(
    To kilka :
    Milcia piękna dziecięca kończyna
    Moj gin powiedzial, ze norma nt jest do 3,2
    Karola jak chcesz oszczedzic troche kasy a chorowalas na rozyczke to zrob tylko igg bo jak przchodzilas i bedziesz mial przeciwciala to nie bedzie mozliwosci zebys miala igm czasami lekarzowi wysrarczy oswiadczenie ze chorowalas, no chyba ze igg wyjdzie ci niskie to bedziesz usiala zrobic igm
    Ja twardowsko twietdze ze od trzech dni nie wymiotuje mimo ze raz dzielnie zdarza mi sie maly rzyg :)
    A co do mojego detektora to w czas i w pore go kupilam...uzylam go raz jak dostalam akurat przed wizyta to fakt ze nie stresowalam sie usg ale teraz jest mi zbedny bo czuje bulbonki i wiem napewno ze to dziec bo dzieje sie to sporadycznie i wiem ze zyje :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ