X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mam ten problem, że nie znalazłam lekarza, który spełniłby moje oczekiwania. Ostatnio już się cieszyłam, a jak odebrałam wyniki i coś mnie w nich zaniepokoiło, zadzwoniłam do pani doktor, a ona pozostawiła mnie samą sobie. Nie usatysfakcjonowała mnie rozmowa z nią... W piątek idę do innej pani doktor, mam nadzieję, że ta okaże się lepsza :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie tez sie jakies wiazadla rozciagaja i dlatego moze bolec, ja juz teraz slabiej to czuje, ale na poczatku mocno bolalo zwlaszcza przy kichaniu...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Mam nadzieję, że tak ma właśnie być, bo jak się nasłuchałam o źle wróżących bólach okresowych to trochę się zestresowałam, tym bardziej, że dla mnie wszystkie te bóle są identyczne, nie potrafię powiedzieć, że te są mniej jak na okres, a te bardziej...

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać piątku, tak bardzo chciałabym się dowiedzieć co tam u maluszka, czy się rozwija, czy serduszko bije...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które są w 13-14 tyg. Czy macie jeszcze bóle brzucha? Mnie dziś boli i momentami tak jak na okres (to mnie martwi). Wzięłam no spę

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chwilami tak boli. Dzisiaj na przykład mnie bolało, ale przeszło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszyłaś. Czyli to normalne

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - pytanie mam :)

Od owu do pozytywnego testu brałam 2x1 duphaston. Po pozytywnym teście 3x1. Teraz lekarz zalecił odstawić. I to z dnia na dzień.
    Wg Was ok?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę luteinę przynajmniej do nastepnej wizyty 25 czerwca.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja napewno do 16 czerwca biore i na tym sie nie skonczy....

zrobilam sobie nalesniki bo mialam smaka i zjadlam az 1 a drugiego nadgryzlam i juz mi smak sie zmienil :(

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem co robić. Niby u mnie nic się nie działo, brałam profilaktycznie. Teraz każe z dnia na dzień odstawić i nie wiem czy jeszcze brać po cichu choć po 1 dziennie? Bo mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 20:50

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś masakre!

mdłości mi wróciły i senność znowu mnie opętała no i te nieszczęsne wymioty.

Po rannym epizodzie zwrotnym, gdzie z głodu zjadłam w domu kanapkę z dżemem (na ogól pierwszy posiłek jem dopiero w pracy, nie w domu). I od razu kanapeczka zechciała powrócić na świat. Bałam się potem cokolwiek jeść, ale zjadłam druga kanapkę po kilku h i było ok to stwierdziłam, że to chwilowe było.

Wróciłam do domu i czekały na mnie naleśniki z twarogiem :D bardzo miałam na nie ochote :D wpierdzieliłam dwa i potem walnęłam sobie taką lekką drzemkę poobiednią. Mąż w tym czasie gotował kurczaka dla piesia. BOŻE JAK TEN KURCZAK ŚMIERDZIAŁ!!! Oczywiście był świeży mi po prostu cuchnął. Poszłam zrobić piesiowi amku i wzięłam tego kurczaka i ...bieg do kibla sprintem zaliczone. Moje naleśniki poszłyyyy w siną dal. Wykręcało mną niemiłosiernie. Oficjalnie najgorszy rzyg ever.

Po 1h po 2 rzyganiu zrobiłam się głodna. Tak mi zrobiło się niedobrze, że otwierając lodówkę prawie się rozbeczałam że wszystko śmierdzi i jest ohydne i co ja teraz będę jeść. Przemogłam się i zjadłam dwie małe kanapeczki z serem, ogórkiem i pomidorem. Ledwo co je zjadłam zaczęłam się wić z obawą, że i to zaraz zwrócę. Prawie ryczałam z tego wszystkiego. Na to mąż w auto i pojechał mi po colę. Wypiłam trochę i mi lepiej....

Już nie miało być mdłości a tu co?! maluch sobie chyba karuzelę wewnątrz pyka..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kurcze nie wiem co robić. Niby u mnie nic się nie działo, brałam profilaktycznie. Teraz każe z dnia na dzień odstawić i nie wiem czy jeszcze brać po cichu choć po 1 dziennie? Bo mam.
    bierz az Ci skoncza...to napewno nie zaszkodzi :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Dziewczyny - pytanie mam :)

Od owu do pozytywnego testu brałam 2x1 duphaston. Po pozytywnym teście 3x1. Teraz lekarz zalecił odstawić. I to z dnia na dzień.
    Wg Was ok?
    Mnie lekarz kazał odstawiać stopniowo i obserwować czy wszystko będzie ok.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko znam ten ból, kiedy otwierasz lodówkę a tam wszystko śmierdzi... Ja też już nie wiem co mam jeść ale nie wymiotuje tylko cholernie mnie mdli

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie widocznie dopiero mdlosci sie zaczynaja jak na zlosc, gdzie juz raczej normalnie powinny sie konczyc...ale jesli mnie mdli to znaczy, ze Kropek ma sie dobrze :) a i brzuch mnie lekko ciagnie na dole wiec maluszek musi rosnac

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj boli jak nie prawy to lewy jajnik. ale to momentami. Poza tym w miarę ok :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zeszłą sobotę zrobiłam sobie zdjęcie w kiecce w której szłam na wesele. Kiecka była czarna plus chabrowe dodatki. Na nim widać jaki już mam bebzon:
    http://wrzucaj.net/images/2014/05/28/slub_ciaza.jpg

A dziś dowiedziałam się o kolejnej koleżance w pracy w ciąży, która ma termin na 31.12. ;)

kaarolaa, Paula84, Bogusiar80, Niespodzianek:), Martaaa, Furia lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bez drzemki wytrzymuję:-) Ale chyb dzisiaj nie będę miećproblemu ze spaniem:-)
    Mnie dzisiaj też lekko podbrzusze ciągnie:-) Kropek rośnie:-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej brzusio juz jest :) ja takie mam w tej chwili jak jestem najedzona, z rana nic nie widac...

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ