X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mam ten problem, że nie znalazłam lekarza, który spełniłby moje oczekiwania. Ostatnio już się cieszyłam, a jak odebrałam wyniki i coś mnie w nich zaniepokoiło, zadzwoniłam do pani doktor, a ona pozostawiła mnie samą sobie. Nie usatysfakcjonowała mnie rozmowa z nią... W piątek idę do innej pani doktor, mam nadzieję, że ta okaże się lepsza :)

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg mnie tez sie jakies wiazadla rozciagaja i dlatego moze bolec, ja juz teraz slabiej to czuje, ale na poczatku mocno bolalo zwlaszcza przy kichaniu...

• AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Mam nadzieję, że tak ma właśnie być, bo jak się nasłuchałam o źle wróżących bólach okresowych to trochę się zestresowałam, tym bardziej, że dla mnie wszystkie te bóle są identyczne, nie potrafię powiedzieć, że te są mniej jak na okres, a te bardziej...

860ianliz3s2rxlo.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać piątku, tak bardzo chciałabym się dowiedzieć co tam u maluszka, czy się rozwija, czy serduszko bije...

860ianliz3s2rxlo.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które są w 13-14 tyg. Czy macie jeszcze bóle brzucha? Mnie dziś boli i momentami tak jak na okres (to mnie martwi). Wzięłam no spę

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chwilami tak boli. Dzisiaj na przykład mnie bolało, ale przeszło.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kulka41 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszyłaś. Czyli to normalne

relganli1r5x4qbq.png
    Aniołek 5.02.2013 - 8tc
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - pytanie mam :)

Od owu do pozytywnego testu brałam 2x1 duphaston. Po pozytywnym teście 3x1. Teraz lekarz zalecił odstawić. I to z dnia na dzień.
    Wg Was ok?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę luteinę przynajmniej do nastepnej wizyty 25 czerwca.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja napewno do 16 czerwca biore i na tym sie nie skonczy....

zrobilam sobie nalesniki bo mialam smaka i zjadlam az 1 a drugiego nadgryzlam i juz mi smak sie zmienil :(

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem co robić. Niby u mnie nic się nie działo, brałam profilaktycznie. Teraz każe z dnia na dzień odstawić i nie wiem czy jeszcze brać po cichu choć po 1 dziennie? Bo mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 20:50

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś masakre!

mdłości mi wróciły i senność znowu mnie opętała no i te nieszczęsne wymioty.

Po rannym epizodzie zwrotnym, gdzie z głodu zjadłam w domu kanapkę z dżemem (na ogól pierwszy posiłek jem dopiero w pracy, nie w domu). I od razu kanapeczka zechciała powrócić na świat. Bałam się potem cokolwiek jeść, ale zjadłam druga kanapkę po kilku h i było ok to stwierdziłam, że to chwilowe było.

Wróciłam do domu i czekały na mnie naleśniki z twarogiem :D bardzo miałam na nie ochote :D wpierdzieliłam dwa i potem walnęłam sobie taką lekką drzemkę poobiednią. Mąż w tym czasie gotował kurczaka dla piesia. BOŻE JAK TEN KURCZAK ŚMIERDZIAŁ!!! Oczywiście był świeży mi po prostu cuchnął. Poszłam zrobić piesiowi amku i wzięłam tego kurczaka i ...bieg do kibla sprintem zaliczone. Moje naleśniki poszłyyyy w siną dal. Wykręcało mną niemiłosiernie. Oficjalnie najgorszy rzyg ever.

Po 1h po 2 rzyganiu zrobiłam się głodna. Tak mi zrobiło się niedobrze, że otwierając lodówkę prawie się rozbeczałam że wszystko śmierdzi i jest ohydne i co ja teraz będę jeść. Przemogłam się i zjadłam dwie małe kanapeczki z serem, ogórkiem i pomidorem. Ledwo co je zjadłam zaczęłam się wić z obawą, że i to zaraz zwrócę. Prawie ryczałam z tego wszystkiego. Na to mąż w auto i pojechał mi po colę. Wypiłam trochę i mi lepiej....

Już nie miało być mdłości a tu co?! maluch sobie chyba karuzelę wewnątrz pyka..

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Kurcze nie wiem co robić. Niby u mnie nic się nie działo, brałam profilaktycznie. Teraz każe z dnia na dzień odstawić i nie wiem czy jeszcze brać po cichu choć po 1 dziennie? Bo mam.
    bierz az Ci skoncza...to napewno nie zaszkodzi :)

• Niespodzianek:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    Dziewczyny - pytanie mam :)

Od owu do pozytywnego testu brałam 2x1 duphaston. Po pozytywnym teście 3x1. Teraz lekarz zalecił odstawić. I to z dnia na dzień.
    Wg Was ok?
    Mnie lekarz kazał odstawiać stopniowo i obserwować czy wszystko będzie ok.

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimko znam ten ból, kiedy otwierasz lodówkę a tam wszystko śmierdzi... Ja też już nie wiem co mam jeść ale nie wymiotuje tylko cholernie mnie mdli

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie widocznie dopiero mdlosci sie zaczynaja jak na zlosc, gdzie juz raczej normalnie powinny sie konczyc...ale jesli mnie mdli to znaczy, ze Kropek ma sie dobrze :) a i brzuch mnie lekko ciagnie na dole wiec maluszek musi rosnac

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj boli jak nie prawy to lewy jajnik. ale to momentami. Poza tym w miarę ok :D

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zeszłą sobotę zrobiłam sobie zdjęcie w kiecce w której szłam na wesele. Kiecka była czarna plus chabrowe dodatki. Na nim widać jaki już mam bebzon:
    http://wrzucaj.net/images/2014/05/28/slub_ciaza.jpg

A dziś dowiedziałam się o kolejnej koleżance w pracy w ciąży, która ma termin na 31.12. ;)

nick nieaktualny, Paula84, Bogusiar80, Niespodzianek:), Martaaa, Furia lubią tę wiadomość

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Doris-83 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bez drzemki wytrzymuję:-) Ale chyb dzisiaj nie będę miećproblemu ze spaniem:-)
    Mnie dzisiaj też lekko podbrzusze ciągnie:-) Kropek rośnie:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

PCOS
    W szczęśliwym cyklu pomógł: DONG, tampony borowinowe, inofolic.
    5b09wn15vuf2f1fu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej brzusio juz jest :) ja takie mam w tej chwili jak jestem najedzona, z rana nic nie widac...

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ