X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszlo, ze juz przechodzilam toxo a i tak mam sie trzymac z daleka od surowego miesa, jajek niedosmazonych i niedogotowanych i oczywiscie serow plesniowych, ktorych na cale szczescie nie lubie :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola taki sam zakaz mam. Plus przesadzanie kwiatów w rękawiczkach i unikanie kotów. Dokładnie myć warzywa i owoce.

kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Milcia to już chyba luz co? :)

No już chyba mniej się będę denerwować :)

Furia, eforts lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się może troszkę ale troszkę uspokoje po wizycie w czwartek ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelka jesli mi sie uda wizyte przelozyc to tez ide w czwartek...juz nie moge wytrzymac i czekac...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzis pichcicie na obiad? Ja dzis Mężowi robie naleśniki a ze ja nie mam na to ochoty to sobie robie młode ziemniaczki z kalafiorkiem i smazonym jajem ;) jak tak bardzo chcial te nalesniory to niech sobie je :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sery pleśniowe tak jak surowe rybki to listerioza a nie toxo!

Co do kotów to śpię z nimi, głaszczę je i mam wrażenie, że czasami zjadam też ich futro - jedyne czego nie wolno to zbliżać się do kocich odchodów bo tam potencjalnie może siedzieć toxo.

eforts, lolaliciouse lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też się już nie mogę doczekać... czy na pewno wszystko jest ok... znowu mnie łapie jakiś dół i się martwię... a już było tak dobrze.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajeczko i kalafior <3 o losie moge sie wprosic ?

Ja robie pulpety drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaczki i zielony ogorek :-)

4 razy szlam do kuchni robic sobie capuccino i ciagle zapominalam po co ide...

eforts, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ita - dokładnie :)
    Tez mam w domu futrzaka-lat ma 15, stary kot-dziadek.Spimy razem.

Ja tylko ubolewam ,że mojego kochanego tatara nie mogę tknąć. A uwielbiam!!

Przyznam się wam że mam dziki smak na piwo- wstyd mi z tym nieziemsko- w życiu bym się nie napiła- w poprzedniej ciąży tak nie miałam- a teraz...
    pewnie w brzuchu facet siedzi hehehehe

eforts, Bursztynka lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

Co do kotów to śpię z nimi, głaszczę je i mam wrażenie, że czasami zjadam też ich futro - jedyne czego nie wolno to zbliżać się do kocich odchodów bo tam potencjalnie może siedzieć toxo.

Hehe ja mam czasem wrazenie ze zjadam futro moich kotow hahahaha

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

mi lekarz nie kazal tego jesc wiec nie ruszam...a i listeria tez jest niebezpieczna...kota nie mam, ale jak do rodzicow jade to wyglaszcze wszystkie :) krowki tez i pieski, ale zaraz potem lece rece myc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obiad robie pozniej, dla meza spagetti a ja chyba zrobie sobie jajo i ziemniaki jak mi maz je dowiezie, wiejskie jaja moze mi nie zaszkodza :)

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    btw- sery pleśniowe typu camembert czy brie produkowane w polsce są zazwyczaj z mleka pasteryzowanego- o oznacza że mozemy je jeść ze spokojnym sumieniem.

te wyrabiane w tradycyjny sposób np we Francji z mleka surowego są zabronione.

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mleko surowe można pić? :) odnośnie toxo - dzisiaj pani doktor powiedziała, że należy unikać kontaktu z odchodami kota, ale nie należy unikać samych kotów!

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w domu od kad pamietam pije sie surowe mleko i nikt nigdy nie zachorowal, wiec mlekiem sie nie przejmuje...

Furia lubi tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale mleko z kartonka nie jest surowe....:)

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia zapraszam bo caly kalafior dla mnie bo Mąż nie lubi... nie wie co traci hihi.

Ja camembert kilks razy zjadlam :) ale pierw przeczytałam czy na pewno z mleka pasteryzowanego ;) ja uwielbiam kanapki: z maselkiem na to pokrojony szczypiorek i ser camembert mmmm niebo w gębie D

Furia lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucma mnie i brzucholka z dzisiaj :) "jestę wielorybę" :P
    http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/naforum131tc_zps50c329e6.jpg

kaarolaa, Furia, Doris-83, Ita, Bursztynka, Kiara, HANA, Niespodzianek:), Qrczak, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    dziewczyny ale mleko z kartonka nie jest surowe....:)
    ale my mowimy o krowim mleku, takim prosto od mućki, ja sie na wsi wychowalam i kiedy jestem u rodzicow pije wlasnie takie mleko

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ