X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe Mamuśki 2014
Odpowiedz

Grudniowe Mamuśki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wyszlo, ze juz przechodzilam toxo a i tak mam sie trzymac z daleka od surowego miesa, jajek niedosmazonych i niedogotowanych i oczywiscie serow plesniowych, ktorych na cale szczescie nie lubie :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola taki sam zakaz mam. Plus przesadzanie kwiatów w rękawiczkach i unikanie kotów. Dokładnie myć warzywa i owoce.

kaarolaa, Kiara lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Milcia to już chyba luz co? :)

No już chyba mniej się będę denerwować :)

Furia, eforts lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się może troszkę ale troszkę uspokoje po wizycie w czwartek ;)

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelka jesli mi sie uda wizyte przelozyc to tez ide w czwartek...juz nie moge wytrzymac i czekac...

• ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzis pichcicie na obiad? Ja dzis Mężowi robie naleśniki a ze ja nie mam na to ochoty to sobie robie młode ziemniaczki z kalafiorkiem i smazonym jajem ;) jak tak bardzo chcial te nalesniory to niech sobie je :D

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Ita Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sery pleśniowe tak jak surowe rybki to listerioza a nie toxo!

Co do kotów to śpię z nimi, głaszczę je i mam wrażenie, że czasami zjadam też ich futro - jedyne czego nie wolno to zbliżać się do kocich odchodów bo tam potencjalnie może siedzieć toxo.

eforts, lolaliciouse lubią tę wiadomość

atdck6nlmznf5qze.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja też się już nie mogę doczekać... czy na pewno wszystko jest ok... znowu mnie łapie jakiś dół i się martwię... a już było tak dobrze.

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajeczko i kalafior <3 o losie moge sie wprosic ?

Ja robie pulpety drobiowe w sosie koperkowym, ziemniaczki i zielony ogorek :-)

4 razy szlam do kuchni robic sobie capuccino i ciagle zapominalam po co ide...

eforts, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ita - dokładnie :)
    Tez mam w domu futrzaka-lat ma 15, stary kot-dziadek.Spimy razem.

Ja tylko ubolewam ,że mojego kochanego tatara nie mogę tknąć. A uwielbiam!!

Przyznam się wam że mam dziki smak na piwo- wstyd mi z tym nieziemsko- w życiu bym się nie napiła- w poprzedniej ciąży tak nie miałam- a teraz...
    pewnie w brzuchu facet siedzi hehehehe

eforts, Bursztynka lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • Furia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

Co do kotów to śpię z nimi, głaszczę je i mam wrażenie, że czasami zjadam też ich futro - jedyne czego nie wolno to zbliżać się do kocich odchodów bo tam potencjalnie może siedzieć toxo.

Hehe ja mam czasem wrazenie ze zjadam futro moich kotow hahahaha

https://www.maluchy.pl/li-69537.png

tkzgeyx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ita wrote:

mi lekarz nie kazal tego jesc wiec nie ruszam...a i listeria tez jest niebezpieczna...kota nie mam, ale jak do rodzicow jade to wyglaszcze wszystkie :) krowki tez i pieski, ale zaraz potem lece rece myc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja obiad robie pozniej, dla meza spagetti a ja chyba zrobie sobie jajo i ziemniaki jak mi maz je dowiezie, wiejskie jaja moze mi nie zaszkodza :)

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    btw- sery pleśniowe typu camembert czy brie produkowane w polsce są zazwyczaj z mleka pasteryzowanego- o oznacza że mozemy je jeść ze spokojnym sumieniem.

te wyrabiane w tradycyjny sposób np we Francji z mleka surowego są zabronione.

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • AsiaCh Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mleko surowe można pić? :) odnośnie toxo - dzisiaj pani doktor powiedziała, że należy unikać kontaktu z odchodami kota, ale nie należy unikać samych kotów!

860ianliz3s2rxlo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w domu od kad pamietam pije sie surowe mleko i nikt nigdy nie zachorowal, wiec mlekiem sie nie przejmuje...

Furia lubi tę wiadomość

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale mleko z kartonka nie jest surowe....:)

Furia lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • ewelinka_shn Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furia zapraszam bo caly kalafior dla mnie bo Mąż nie lubi... nie wie co traci hihi.

Ja camembert kilks razy zjadlam :) ale pierw przeczytałam czy na pewno z mleka pasteryzowanego ;) ja uwielbiam kanapki: z maselkiem na to pokrojony szczypiorek i ser camembert mmmm niebo w gębie D

Furia lubi tę wiadomość

w57vpc0zcrqzma1r.png
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucma mnie i brzucholka z dzisiaj :) "jestę wielorybę" :P
    http://i1078.photobucket.com/albums/w496/karolinacygon1986/naforum131tc_zps50c329e6.jpg

kaarolaa, Furia, Doris-83, Ita, Bursztynka, Kiara, HANA, Niespodzianek:), Qrczak, julianna, Marimiko lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolaliciouse wrote:
    dziewczyny ale mleko z kartonka nie jest surowe....:)
    ale my mowimy o krowim mleku, takim prosto od mućki, ja sie na wsi wychowalam i kiedy jestem u rodzicow pije wlasnie takie mleko

‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ